Inomhusväxter Med Röda Blommor (60 Foton): Inomhusblommor Med Röda Och Vita Blommor, Anthurium Och Klockor, Callaliljor Och Pelargon

Innehållsförteckning:

Video: Inomhusväxter Med Röda Blommor (60 Foton): Inomhusblommor Med Röda Och Vita Blommor, Anthurium Och Klockor, Callaliljor Och Pelargon

Video: Inomhusväxter Med Röda Blommor (60 Foton): Inomhusblommor Med Röda Och Vita Blommor, Anthurium Och Klockor, Callaliljor Och Pelargon
Video: Veckans växt - Rosenkalla 2024, April
Inomhusväxter Med Röda Blommor (60 Foton): Inomhusblommor Med Röda Och Vita Blommor, Anthurium Och Klockor, Callaliljor Och Pelargon
Inomhusväxter Med Röda Blommor (60 Foton): Inomhusblommor Med Röda Och Vita Blommor, Anthurium Och Klockor, Callaliljor Och Pelargon
Anonim

Många odlare föredrar växter med röda blommor. Alla röda nyanser ser kontrasterande och ljusa ut, symboliserar kärlek och livets fullhet. I den här artikeln kommer du att bekanta dig med de mest populära sorterna av inomhusväxter med röda blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Bland inomhusväxter med röda knoppar hemma kan du hitta mer än 100 separata sorter. Nedan beskrivs endast de mest populära blommorna med röda, röda eller vinröda blomställningar, och kortfattat beskrivs funktionerna i att ta hand om var och en av dessa växter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Azalea

Ett annat namn för denna blomma är rhododendron. Azalea är populära inte bara för sina röda dubbla blommor, utan också för sina mörkgröna blad med en vacker blank glans.

Azalea är en vintergrön buskväxt av familjen Rhododendron . Det främsta kännetecknet är frodiga och dubbla blomställningar, som utåt liknar pelargonblommor. Azaleablad är relativt små, ovala, blanka på utsidan och matta på insidan. Azaleablomningsperioden är vinter, på grund av vilken denna blomma uppskattas av många odlare.

Bild
Bild

När du tar hand om en azalea måste du känna till många finesser. Det är bäst att placera blomman i halvskugga eller diffust ljus. Azalea är mycket fuktälskande, tolererar inte torr luft och torkar ur jorden.

Det är bäst att välja sura substrat för odling med mycket torv. Lossning av jorden bör undvikas - blommans rötter är mycket ömtåliga.

Den optimala temperaturen för blomning och tillväxt av azalea är +20 grader, på vintern - inte lägre än +12 . Växter transplanteras årligen (unga), men gamla transplanteras högst 1 gång på 3 år. Azalea älskar mineralgödselmedel i form av superfosfater; under vår- och sommarmånaderna appliceras toppdressing på jorden en gång i veckan.

Bild
Bild

Anthurium

Bland inomhusväxter kan anthurium inte förväxlas med något annat. Denna blommas unika utseende gav den det andra populära namnet - "manlig lycka ". Man tror att anthurium kan ge en man maskulinitet, stärka styrka och också ge framgång.

Anthurium tillhör vintergröna växter från familjen Aronnikovye . Blommans namn är en kombination av två gamla grekiska ord - "blomma" och "svans". Det är en medelstor växt (upp till 1, 2 meter i höjd) med tjocka stjälkar, på vilka det finns köttiga blad av en hjärtformad, hel, spatulerad, flerväxlad och komplext dissekerad form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den aktiva odlingen av anthurium beror inte bara på en unik blomställning omgiven av en röd filt, utan också på blad av en ljusgrön färg med en glans eller sammet. Externt ser växterna ut som populära kallablommor, men de senare är vita. Följande sorter av anthurium har röda blommor: "Turenza", "Dakota", "Schercera", "Sierra Magic", "Bugatti Veyron ".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller att lämna är anthurium en ganska finaktig blomma. I belysning föredrar han förhållanden med halvskugga eller diffust ljus, tolererar mycket dåligt drag och stillastående vatten, bör bara vattnas med varmt vatten.

Förutom, regelbundet måste det sprutas, eftersom damm regelbundet samlas på dess köttiga blad … Växten behöver också en transplantation (en gång om året för unga blommor). För aktiv tillväxt och blomning kräver anthurium bördig och lös jord, som bör innehålla sand, torv, lövmark, kol, mossa och kottar.

Bild
Bild

Balsam

Detta är en av de mest populära inomhusblommorna, som har fått ett stort antal namn bland folket - "känsliga", "lätta" och till och med Vanka våta. Det senare namnet kommer från de droppar fukt som bildas på balsambladens spetsar vid hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Släktet Balsamin har mer än 500 sorter . Dessa är enåriga eller fleråriga växter från Balsamic -familjen. Balsamer är lågväxande växter (upp till 20 cm i höjd) med köttiga blad av grön, rödaktig eller bronsfärg. Balsamblomställningar, förutom rött, kan vara rosa, vita och orange med karakteristiska fläckar eller ränder. Hemma stannar inte balsams blomning året om, blommorna är små, men många, som påminner om rosor och nejlikor. Bland sorterna med röda blommor kan man skilja "Scarlett", "Hocker", "Waller", "Niameisky", "Nya Guinea", "Makhrovy", "Tom Tamb".

Bild
Bild
Bild
Bild

I vården är balsam krävande. Växten kan växa i alla ljusförhållanden utom full skugga. Med avseende på temperaturen kan blomman blomma lugnt både vid +12 och +26 grader.

Det enda ögonblicket är blomman älskar vatten mycket, och därför måste du se till att jorden i blommans närstammcirkel alltid är fuktig … Du behöver bara mata balsam under blomningen. Alla gödningsmedel för blommande växter med låg kvävehalt är lämpliga för detta. Den balsamiska jorden har inga strikta krav, den behöver bara vara näringsrik och lös.

Bild
Bild

Vallota

Vallota är en av de ljusaste representanterna för familjen Amaryllis . Ett särdrag hos denna lökväxt anses vara långa, upprätt och smala löv, som kan ändra färg - den rödaktiga färgen vid basen går gradvis över till de rika gröna spetsarna.

Bild
Bild

Långa stammar av vallota under blomningen kan ge upp till 3-4 knoppar i form av en lilja eller en klocka, som var och en kan vara upp till 10 cm i diameter. Vallotta blommar två gånger om året, men brukar vara från augusti till september.

När det gäller att lämna är wallot knappast en krävande blomma. Hon mår bäst på loggior och balkonger på lägenhetens södra eller östra sida, men tål inte direkt solljus.

Bild
Bild

Den optimala temperaturen för att odla en blomma är 22 grader under sommarsäsongen, 16 - på vintern. Att vattna valloten är ofta inte värt det, blomman tolererar inte stillastående fukt, under vilande perioden stannar vattningen helt.

Det finns några nyanser när det gäller utfodring - organiskt material bör varvas med mineralgödsel och appliceras på jorden på blomman högst 1 gång på 2 veckor under den aktiva tillväxtperioden.

Bild
Bild

Hibiskus

Ett släkte av buskväxter från familjen Malvovye, namnet i vardagen är "kinesisk ros". Den innehåller ett stort antal sorter, inklusive flera nederländska arter, som alla utmärks av en röd eller rosa färg.

Bild
Bild

Externt presenteras hibiskus i form av en buske, som i sin naturliga miljö kan nå en höjd av 3 meter . Ett särdrag hos blomman är en voluminös krona, som består av stora mörkgröna blad (med vita fläckar) i form av en trefoil. Var och en av bladen är fäst vid plantens stjälk (täckt med bark i vuxna blommor) med långa bladblad. Hibiscus blomställningar är omfattande, vanligtvis består av 5 kronblad.

Hibiskus är relativt krävande att ta hand om - alla odlingsförhållanden är standard för alla inomhusväxter.

Bild
Bild

Hibiskus är tolerant mot drag, drabbas inte särskilt av ibland vattning och är bra för halvskugga och diffust ljus. Den enda subtiliteten i att odla en blomma är årlig beskärning, vilket är nödvändigt för bildandet av kronan och nya blomställningar . Du måste befrukta hibiskus uteslutande på våren med hjälp av komplexa gödningsmedel med kalium och fosfor, men utan kväve. Marken för hibiskus bör bestå av torv, sand och vanlig ängsmark.

Bild
Bild

Hippeastrum

Hippeastrum är en flerårig lökblomma som kan bli upp till 0,7 m hög. Det är en framstående representant för Amaryllidaceae -familjen och innehåller mer än 90 sorter. I naturen kan hippeastrum hittas i de subtropiska och tropiska regionerna i Amerika.

Växten är populär både för sina dubbla och voluminösa blommor (som var och en kan växa upp till 20 cm i diameter under gynnsamma förhållanden) och långa ljusgröna blad med en karakteristisk blank glans. Växtens blomstjälkar är ihåliga, kan innehålla upp till 7 knoppar . Inomhus sorter skiljer sig från mindre blommor som kanske inte alls luktar. Den blommar två gånger om året.

Bild
Bild

Hippeastrum är inte särskilt kräsen, det tolererar både direkt solljus och halvskugga väl.

Under sommarmånaderna känns det bra vid temperaturer upp till 25 grader, på vintern bör temperaturen inte vara mer än +13. Blomman är dålig för vattentät mark.

Gödsel (uteslutande mineral) rekommenderas att appliceras endast under perioden med aktiv tillväxt; på vintern är toppdressing förbjuden. Med kallt väder börjar blomman vissna, varefter den måste placeras på en mörk plats med låg luftfuktighet fram till februari.

Bild
Bild

Inomhus granatäpple

Granatäpple odlas sällan hemma, men det kan vara perfekt för rollen som en prydnadsväxt. Under gynnsamma odlingsförhållanden och samvetsgrann vård kommer det att glädja inte bara med riklig blomning, utan också med frukt.

Bild
Bild

Inomhus sorter av granatäpple är dvärghybrider (upp till 1 meter i höjd), de mest populära av dem är Ruby, Baby och Nana . Externt är inomhus granatäpple ett miniatyr träd med ett stort antal tunna kvistar, som var och en är täckt med tunna taggar. Bladen är små, ljusgröna, med spetsiga spetsar. Terry och självpollinerade granatäppleblommor har en unik form i form av en näckros; det kan finnas upp till 20-30 av dem på ett träd. Blomningsperioden varar över 3 månader och börjar i april.

Bild
Bild

Vård

Granatäpple kan knappast kallas kräsen växt. Till exempel är en exceptionellt bred kruka och bördig lerjord lämplig för odling. Förutom, du måste odla granatäpplen från södra sidan av lägenheten, helst på en loggia eller balkong.

Unga granatäpplen (upp till 5 år gamla) transplanteras i ny, mer näringsrik jord varje år. När det gäller toppdressing är granatäpplen väldigt förtjusta i komplexa mineralgödselmedel - alternativ för inomhusväxter är lämpliga.

Bild
Bild

Själva utfodringen utförs vanligtvis endast under perioden med aktiv tillväxt och blomning - 2 gånger i månaden . Att vattna en inomhus granatäpple bör vara sällsynt, men mycket rikligt - det är värt att vattna så snart jorden i granatäpplekrukan torkar med 1,5-2 cm. Granatäpplet älskar också bra belysning och tål lugnt sommarvärme upp till 30 grader.

Bild
Bild

Gusmania

Guzmania är en av de mest kräsna, men mycket vackra växterna, som tack vare sina rika blad och rödaktiga knoppar kan konkurrera med många trädgårdsgrödor.

Gusmania är en epifyt från Bromeliad -familjen; den växer på träd i sin naturliga miljö . De viktigaste egenskaperna hos växten är en hög rosett som bildas av långsträckta och långsträckta löv, som kompakt samlas vid plantans bas. I mitten av rosetten finns en pilformad peduncle - de är stora i gusmania, de består av ett stort antal små blad med kontrasterande skivor högst upp. Med hänsyn till pedunkelns höjd kan gusmania växa upp till 0,8 m i höjd.

Bild
Bild

Att ta hand om denna blomma är ganska enkelt. Gusmania föredrar fönsterbrädor på husets södra sida, men tål inte direkt solljus.

Den optimala odlingstemperaturen är från +16 till +24 grader . Vattna växten ofta och försök få vatten i rosetterna på bladen (vid stagnation måste överflödig fukt tas bort). Topdressing i marken för gusmania appliceras varje månad under perioden med aktiv tillväxt och blomning.

Bild
Bild

Diplom

Diplomati kom till vårt lands territorium från subtropen i Amerika, där denna blomma kan växa i form av en liten buske eller liana.

Dipladenia tillhör familjen Kutrovy, blommans släkt har mer än 50 separata sorter dock odlas endast cirka 4 arter av blomsterodlare. Den utmärkta dipladenien kännetecknas av sina stora röda blommor. Blommans bladplattor är ljusgröna, med en karakteristisk blank glans. En enda växt kan innehålla mer än 10 blommor, som var och en utstrålar en behaglig men stark doft. Växten har en snabb tillväxt och blommar nästa år efter plantering. Ett särdrag är den långa blomningstiden, som kan vara mer än sex månader.

Bild
Bild

När det gäller vård är diplodering en ganska nyckfull blomma. Det kräver växande i förhållanden med konstant hög luftfuktighet - detta säkerställs genom att blomman hålls i breda lastpallar med våta stenar . Före perioden med aktiv tillväxt befruktas diplopi med kvävegödselmedel, under blomningen själv - med mineralgödsel (fosfor -kalium). Gödsel bör endast användas i flytande form. Marken för denna blomma bör bestå av sand, torv och humus; för bättre löshet läggs perlit eller expanderad lera till den.

Bild
Bild

Coleria

Denna blomma kom också till Ryssland från Amerika, men från tropikerna. Trots de relativt enkla odlingsförhållandena är det inte mycket efterfrågat bland blomsterhandlare.

Coleria hänvisar till fleråriga örtbuskar eller dvärgbuskar från Gesneriaceae -familjen.

Yttre egenskaper: pubescenta stjälkar med halvcirkelformade blad (som också är täckta med villi), färgen på den senare kan variera från ljusgröna till olivgröna nyanser . Coleria blommor har formen av en asymmetrisk klocka med en lång corolla. En peduncle av en coleria kan innehålla upp till 3 knoppar, varje blomma, med hänsyn till corolla, kan nå en längd på 6 cm. Populära sorter och typer av coleria med röda knoppar: Red Ryder, Bogot, Majestic, Hairy.

Bild
Bild
Bild
Bild

På sommaren och våren tolererar koleriya lugnt vanliga rumsförhållanden, men på vintern bör det förvaras i ett rum med en temperatur på minst +17 grader utan drag. Coleria föredrar att växa på väl upplysta platser, men tolererar inte direkt solljus . Gillar måttlig vattning, men har också en negativ inställning till att torka ut jorden. För sällsynt gödsling (två gånger i månaden under den aktiva tillväxtperioden) väljs konventionella gödningsmedel för blommande växter. Böjlig för olika typer av röta.

Bild
Bild

Columbus

En annan epifyt, men redan från Latinamerika, föredrar att växa på träd under naturliga förhållanden. Hemma odlas den som en ampelös växt, när den växer upp börjar den hänga i behållare.

Columnea tillhör blommande växter från Gesneriaceae -familjen . Släktet till denna växt har mer än 200 sorter runt om i världen. Särskilda särdrag är ljusa, men små blommor med en långsträckt form, liksom tunna skott, täckta i överflöd med små bladplattor (pubescenta eller glansiga). Det kännetecknas av en atypisk blomningstid som börjar med vintern. Arter med lila och vinröda blomställningar: Raymonda, Banks, Allen, Krakatoa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en av de mest kräsna blommorna att ta hand om. När du odlar en kolumn behöver du bara undvika två punkter: drag och solljus faller på blomman.

Under växtsäsongen behöver den en ökad mängd fukt, men under sommarsäsongen tål den värme upp till 30 grader. Blomman måste också klippas av årligen omedelbart efter blomningen. Blommans rötter är svaga, och därför bör substratet bestå av torv, sand, gräs och träkol.

Bild
Bild

Leey

Detta är långt ifrån den vanligaste blomman, och du kan hitta den i samlingen av endast de mest sofistikerade blomsterhandlare.

Leia är en buskeväxt av Vitaceae -familjen och innehåller mer än 80 sorter . Till skillnad från andra växter på vår lista är Leia berömd inte så mycket för sina blomställningar som för sina ovanliga dekorativa löv, som förutom sin stora form, glänsande nyans och korrugerade kanter kan målas i grönt, brons, vinrött, lila och lila toner. Det är svårt att uppnå blomning hemma. Blomställningarna är täta paraplyer som kan innehålla både små blommor (rosa, apelsin eller vinröda) och själva frukterna i form av små bär. Lei bush med rätt vård kan bli upp till 1,1 meter hög.

Bild
Bild

Att ta hand om denna blomma är en ganska noggrann verksamhet . När det gäller belysning beror allt på bladens färg - ju ljusare de är, desto mer ljus behöver de. För att växten ska förgrena sig bättre måste du regelbundet nypa skottspetsarna. För odling är endast näringsjord av en neutral eller svagt sur typ lämplig. Vattningen ska vara regelbunden och riklig - låt inte jorden torka helt vid blomstammen; odlare rekommenderar också att regelbundet öka luftfuktigheten nära växten med en spruta.

Bild
Bild

Spurge

Euphorbia är en av de mest många släkten i växtriket. Moderna forskare har fortfarande inte exakt bestämt antalet sorter av denna växt, eftersom den innehåller succulenter, buskar och till och med fleråriga gräs. För närvarande är mer än 2000 sorter av mjölkgräs kända.

Bild
Bild

Ett särdrag hos alla dess typer är närvaron av den så kallade mjölkiga saften (giftig), som finns i växternas skott.

Det finns över 20 sorter av mjölkgräs med röda blommor den mest populära är dock den vackraste euphorbia eller julstjärnan. Detta är en kort växt (upp till 45 cm i höjd), den kännetecknas av ljusröda och till och med lila löv längst upp på växten med en gyllene medelväg.

Bild
Bild

Det är ganska lätt att odla denna sort av mjölkgräs .- blomman är tålmodig med höga och låga temperaturer och tål upp till +13 grader även under blomningstiden. Ett särdrag är den obligatoriska närvaron av bra belysning under hela vinterperioden. Dessutom behöver arten regelbundet vattning och besprutning.

Bild
Bild

Vad ska man välja?

Alla blommorna som beskrivs ovan är vackra och exceptionella på sitt sätt, Det finns dock flera saker att tänka på när du väljer dem.

  • Vård . De mest krångliga blommorna kan betraktas som anthurium, granatäpple, leia och dipoleania, men den enklaste odlingen är balsam, gusmania, euphorbia och columnea.
  • Säkerhet . Bland blommorna som beskrivs ovan finns växter som inte kan odlas i lägenheter med barn och husdjur. Dessa är först och främst vallot (alla delar av växten är giftiga), litet te (vars juice kan orsaka brännskador i ögon och näsans slemhinnor), gusmania (pollen är ett extremt starkt allergen), som samt azalea (blad med en giftig glykosid, vilket orsakar allvarlig förgiftning).
  • Om du föredrar inte bara vackra, utan också ovanliga röda blommor , stanna sedan vid inomhusgranatäpplen, som ger dig utsökta frukter, eller på kolumnerna och azaleaerna, som kommer att glädja dig med deras blomning under hela vintern.
Bild
Bild

Vackra exempel

Nedan hittar du exempel på användning av vissa växtsorter med röda blommor i inredningen

Rosa och röda azaleablommor är idealiska för vardagsrummet. Växten ser fräsch ut och kan bli ett verkligt sammansatt centrum i rummet på vintern

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En kräsen och graciös balsam kommer att se bra ut i en ensemble med andra ljusa inomhusväxter

Bild
Bild
Bild
Bild

Vallottans ljusa och frodiga blommor är en symbol för passion och kärlek. Dessa blommor blir lätt den ljusaste accenten i rummet och lockar entusiastiska utseende

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhus granatäpple är ett alternativ för ambitiösa blomodlare som vill få en exotisk och hälsosam växt samtidigt

Rekommenderad: