Violett "Georgia" (17 Foton): Beskrivning Av Uppfödarens Sort T. Dadoyan, Odlingsegenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Violett "Georgia" (17 Foton): Beskrivning Av Uppfödarens Sort T. Dadoyan, Odlingsegenskaper

Video: Violett
Video: Georgia: Trekking in the High Caucasus 2024, Maj
Violett "Georgia" (17 Foton): Beskrivning Av Uppfödarens Sort T. Dadoyan, Odlingsegenskaper
Violett "Georgia" (17 Foton): Beskrivning Av Uppfödarens Sort T. Dadoyan, Odlingsegenskaper
Anonim

Violetten har tack vare sin skönhet och variation av sorter vunnit kärlek hos många växtförädlare. Hon kräver inte mycket uppmärksamhet för sig själv, men hon kommer att glädjas åt stora och vackra blommor, om du applicerar toppdressing i tid, ge henne den nödvändiga mängden ljus och fukt.

Bild
Bild

Beskrivning av sorten

Violett "Georgia" från uppfödare T. Dadoyan har rosa, stora dubbla blommor … På kanten är de dekorerade med en gulgrön kant och rött dammigt. Fållan kan vara tjock eller tunn, beroende på säsong.

Blommornas färg ändras också. De första blommorna är de största, de når 6 centimeter i diameter, de efterföljande är mindre. Det finns många blomstjälkar, och när knopparna blommar faller de under tyngden. För att lövmassan ska växa är det nödvändigt att ta bort stammarna oftare . Det finns inte mycket lövverk på busken, det är helt rakt, dör snabbt och förlorar sin attraktivitet, därför kräver det snabb beskärning. Rosetten visar sig vara slarvig, så lövverket snurrar ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhusförhållanden

I allmänhet kan violer anpassa sig till olika inomhusförhållanden, men ibland kan de vara nyckfulla och inte blomma. Det är bäst att hålla temperaturen inne från 21 till 23 grader under dagen och på natten inte lägre än 15 grader . Detta är växter som föredrar hög luftfuktighet i miljön. Det är särskilt viktigt att ta hand om detta på vintern, när rummet är uppvärmt och luften blir helt torr.

Professionella använder automatiska luftfuktare , kan du ta en enkel sprayflaska eller lägga behållare med småsten och vatten på fönstret. Ett öster- eller västfönster är bäst för violer. Du kan också använda den norra delen, men bara på sommaren.

Det är viktigt att hålla bladen fria från damm och torka av dem med en mjuk borste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jord och kapacitet

På marknaden idag är det inte ett problem att hitta en speciell, färdig jord för violer, men du kan göra den själv. Grytblandningen bereds av lika delar torv, vermikulit och perlit. Vid transplantation, tampa inte jorden för hårt, eftersom fioler föredrar välluftad jord och blommar i en rymligare kruka, men så att avståndet mellan rotsystemet och väggarna inte är mer än 2 centimeter.

Jordens pH bör vara cirka 6, 0-7, 5, du kan tillsätta kalk om det behövs för att minska jordens surhet . Det är tillåtet att lägga till en infusion av kogödsel, men mycket utspädd, samt lera eller lera. Det är tillåtet att använda inte bara lerbehållare utan även plastbehållare.

Huvudvillkoret är närvaron av dräneringshål i botten, annars kommer rötterna helt enkelt att ruttna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattning

Vid vattning av fioler bör växtförädlaren undvika att få vatten på bladen, eftersom fukt blir huvudorsaken till det efterföljande uppkomsten av svampinfektioner. Det största problemet som nybörjare blomsterhandlare inte tänker på är vattentemperaturen. Om det är kallare eller varmare än lövverket kan det orsaka skador som kallas "ringpunkt ".

Bevattningsvätskans temperatur bör vara mellan 18 och 23 grader . Det är denna tröskel som anses vara säker för de flesta inomhusväxter. För att bevara blomman är det bättre att vattna den under busken eller använda en veke, behållare med små stenar och vatten. Den långa pipen vid vattenkanna gör att jorden kan fuktas ordentligt utan att stänk av bladen. Ett av de största problemen som odlaren står inför är bildandet av vita fläckar på bladen. Detta händer när kallt vatten kommer in.

Det kan inte helt uteslutas att jorden fuktas uppifrån, eftersom det är så att det är möjligt att ta bort överflödigt salt från jorden, som deponeras som ett resultat av matning . Kontrollera alltid jorden innan du lägger till en ny portion fukt. Om det fortfarande är blött är det värt att skjuta upp proceduren några dagar, annars kommer odlaren att möta problemet med rotröta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

Det är ganska enkelt att skapa flera från en buske med löviga sticklingar. Stora löv med minst 1 centimeter i diameter väljs som planteringsmaterial, helst från den tredje raden. I beredningsprocessen skärs först bladbladet eller stammen i en vinkel och sätts in i ett näringsmedium, till exempel en blandning av torv, sand, vermikulit.

I groningsprocessen övervakas jordens fuktighet; du kan täcka den med en film för att skapa effekten av ett växthus . Efter cirka 2 veckor kommer bladet att ge rötter, nu kan du transplantera det i jorden. Små blommor kommer att dyka upp inom 6-8 veckor. För närvarande kan du ta bort moderarket. Den nya växten kommer att vara klar att transplanteras i sin egen kruka om 14-16 veckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gödselmedel

Om violetten odlas under artificiellt ljus är det värt att applicera gödningsmedel året runt med en lägre dos än vad som anges på förpackningen, men en gång varannan vecka. Det är lämpligt att använda formuleringar med ett högt innehåll av fosfor och kväve, eftersom de är extremt nödvändiga för blomning. Vi får inte glömma andra spårämnen och vitaminer.

Det bästa valet är en färdig vätskebalanserad komposition med detaljerade bruksanvisningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Violer är ofta målet för maskar och röda spindelmider. Om förebyggande åtgärder i form av vattning från duschen inte hjälpte, är det värt att använda insekticider för att snabbt undertrycka infektionen.

Det är bäst att använda en organisk vanlig tvål eller naturlig neemolja för bekämpning av skadedjur.

Bild
Bild

Under sommarmånaderna kan bladens kanter bli gula eller brännskador. Den vanligaste orsaken är exponering för direkt solljus. För att bli av med problemet måste du stänga gardinerna eller flytta växten längre bort från glaset. Faktum är att lövverket på violer kan bli gult av olika anledningar:

  • för mycket gödselmedel, så det är värt att minska mängden matning;
  • saltbildning har börjat i lerkrukor, de ska sköljas noggrant och jorden ändras;
  • otillräcklig vattning.

Låt inte vatten samlas i kronan, detta leder till bildning av röta, inklusive rotröta. Applicera alltid gödselmedel på välfuktad jord. Om det är torrt kan rötterna lätt brännas, vilket gör att bladen hänger och ruttnar. Grå eller vita formationer på lövverk, skott rynkor och lockar, huvudorsaken är mjöldagg. Mycket hög luftfuktighet är orsaken till sjukdomen.

För att eliminera det måste du ge god ventilation, ta bort löv från hårt drabbade områden och behandla med en fungicid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du föryngrar en violett nedan.

Rekommenderad: