Violett Violett (21 Bilder): Beskrivning Av Sorterna "LE-Lilac Rain" Och "LE-Lilac-ömhet", "KO-Lilac Paradise", "Lilac Charm" Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Violett Violett (21 Bilder): Beskrivning Av Sorterna "LE-Lilac Rain" Och "LE-Lilac-ömhet", "KO-Lilac Paradise", "Lilac Charm" Och Andra

Video: Violett Violett (21 Bilder): Beskrivning Av Sorterna
Video: Как использовать цветы сирени 3 способа | Сухая сирень | Сиреневый сироп | Эфирное масло сирени | 2024, Maj
Violett Violett (21 Bilder): Beskrivning Av Sorterna "LE-Lilac Rain" Och "LE-Lilac-ömhet", "KO-Lilac Paradise", "Lilac Charm" Och Andra
Violett Violett (21 Bilder): Beskrivning Av Sorterna "LE-Lilac Rain" Och "LE-Lilac-ömhet", "KO-Lilac Paradise", "Lilac Charm" Och Andra
Anonim

Lila, violett och mörk violett uzambara -violer förvånar fantasin med färgmättnad och djup. Med rätt vård kan dessa opretentiösa krukväxter fånga sin ägare med frodig och riklig blomning större delen av året. Vilka sorter av lila och lila saintpaulias är populära bland blomsterodlare? Vilka regler gäller för att ta hand om dem?

Bild
Bild

Beskrivning av sorter

" LE-lila regn " - sort varierad med stora dubbla blommor av en delikat lila färg och fina mörklila fläckar. Blommornas diameter kan variera från 4,5 till 5,5 cm. Bladen är stora, enhetliga smaragdfärgade med ljusbeige vågiga kanter. Uttagen kännetecknas av enastående kompakthet och noggrannhet. Sorten är opretentiös att bry sig om.

" LE-Lilac ömhet " -en opretentiös sort som bildar stora och frodiga lila-vita eller vitrosa stjärnformade blommor. Köttiga saftiga blad har en något spetsig topp. Färgen på bladen är enhetlig, smaragd eller mörkgrön.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Lila skönhet " - graciös saintpaulia med stora fransade blommor av en blek lila färg och en tunn rik lila kant. En karakteristisk egenskap är de 3 lila markeringarna som ligger i mitten av blomman. Bladen har en regelbunden rundad form och något vågiga kanter. Sorten är mycket dekorativ, med riklig och överraskande lång blomning.

" H-lila smiley " - vackert blommande Saintpaulia med stora, kantade ametystblommor med ljusvit kant. Rundade blad är djupt mörkgröna på utsidan och rödaktiga på insidan. Peduncles bildas massivt i mitten av den kompakta rosetten.

Bild
Bild
Bild
Bild

" RS-Lilac Miracle " - en mycket spektakulär sort av Saintpaulias, som bildar stora dubbla blommor med en blek lila färg och en blekt kant. Blommornas diameter kan vara upp till 7 centimeter. Bladen är enkla, rundade och enhetligt gröna. Rosettdiametern är cirka 25 centimeter. Sorten anses vara mycket opretentiös, lättskött och reproducerande.

" Lila spänning " - graciös uzambara violett med mycket stora fransade blommor. De tvåfärgade kronbladen kombinerar mörklila och ljuslila nyanser som harmoniserar väl med mörkt smaragdlövverk. Bladen är rödaktiga på insidan.

En särskild egenskap hos denna sort är frodig, riklig och lång blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" PT-lila avstånd " - en originalsort med stora enkla eller halvdubbla blommor. Kronbladen är ljus ametyst i färgen med djup lila skugga på de vågiga kanterna. Växten bildar en snygg rosett av brokiga blad med en mörk smaragdkärna och en ljus beige oregelbunden kant.

" Lila sand " - en mängd uzambarviolett, som har en original och spektakulär färg. En egenskap hos växten är dess enkla, blekrosa stora blommor, prickade med en spridning av små mörklila stänk och inramade av kantning av samma nyans. Bladen har en klassisk oval form och färg som sträcker sig från ljusgrön till enhetlig mörk smaragd nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Purple Haze " - uzambara violett, bildar en vacker och kompakt rosett av smaragdiga saftiga blad med taggiga kanter. Under blomningsperioden bildas flera peduncles som ligger i mitten av rosetten. Färgen på blommorna sträcker sig från blek ametyst till lila. De krusade kronbladen har invecklade vågiga kanter. Sorten anses krävande att bry sig, om reglerna inte följs slutar växten att blomma.

" Lila akvarell " - en mycket spektakulär sort, känd för sina stora, voluminösa blommor av en blek ametystfärg med vita fläckar förskjutna till kanten eller till mitten av kronbladen. En vacker suddig övergång från vitt till ljuslila skapar en ljus kontrast mot de mörkgröna sammetlöven.

Bild
Bild
Bild
Bild

" AB-Violet Elephant " - en relativt ung sort som bildar ett stort antal knoppar under blomningen. Mycket stora dubbla blommor samlas i täta voluminösa borstar. Färgen på kronbladen är en enhetlig och rik indigo -färg med en graciös vit kant på kanterna.

" Lila charm " - en ovanligt vacker sort, uppskattad av blomsterodlare för sin imponerande dekorativa effekt. Blommorna i denna uzambara-violett kan vara antingen dubbla eller halvdubbla. Höjdpunkten i sorten är kronbladens fantastiska färg-de minsta och många lila-crimson stänkarna på en känslig pärlrosa bakgrund. Det är anmärkningsvärt att sprayen tjocknar närmare kanterna på kronbladet och blir till en vacker mörk lila kant.

Bild
Bild
Bild
Bild

" KO-Lilac Paradise " - en otroligt vacker sort av Saintpaulias, kännetecknas av en proportionell kompakt rosett. Under blomningsperioden, i mitten av rosetten, bildas en frodig keps av blommor med en delikat ametistfärg. En lätt snövit kant är tillåten på kronbladen. Bladen har regelbundna rundade konturer, vågiga kanter och en något spetsig spets.

Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Uzambara violer är en av få representanter för prydnadsflorans värld, som kan glädja sin ägare med sprudlande blomning en betydande del av året. Med rätt vård och uppmärksamhet kan dessa lyhörda växter blomma i upp till 10 månader, vilket ger mycket liten tid att återhämta sig. För att Saintpaulias ska kunna blomma länge och frodigt måste de tillhandahålla följande villkor:

  • tillräcklig belysning;
  • måttlig vattningsregim;
  • optimala temperaturförhållanden;
  • stabil luftfuktighet inomhus.
Bild
Bild

Belysning

Saintpaulias är växter som kräver riklig men diffus belysning. En tillräcklig mängd ljus under dagen ger dem en fullvärdig fotosyntesprocess, på grund av vilken Usambara-violerna kan utvecklas och blomma normalt.

För att öka blomningstiden använder erfarna odlare kompletterande belysning, som utförs med fytolampor eller fluorescerande ljuskällor.

Bild
Bild

Bevattningsläge

Uzambara violer tolererar mild torka ganska ihållande, vilket är mindre skadligt för dem än riklig vattning. För att växter ska trivas måste du ge dem regelbunden men måttlig vattning. Saintpaulias vattnas endast med sedimenterat mjukt vatten med samma temperatur som lufttemperaturen.

Skillnaden mellan luft- och vattentemperaturer bör inte vara mer än 5 ° C.

Bild
Bild

Lufttemperatur

Saintpaulias är termofila växter som är smärtsamt känsliga för droppar och förändringar i lufttemperatur. Erfarna blomsterodlare rekommenderar att temperaturen hålls i rummet där uzambaraviolerna växer vid en stabil nivå på 25 ° C. Att sänka temperaturen till 15 ° C eller höja den till 30 ° C har en skadlig effekt på Saintpaulias tillstånd. Under sådana förhållanden slutar de utvecklas, slutar blomma och dör i vissa fall till och med.

Bild
Bild

Måttlig luftfuktighet

För att Saintpaulias ska kunna utvecklas och blomma fullt ut under lång tid behöver de konstant luftfuktighet på 40-50%. För att bibehålla en stabil luftfuktighet kan du behålla en speciell luftfuktare hemma genom att justera dess inställningar. Ett annat sätt att säkerställa nödvändig luftfuktighet är att installera en skål eller bricka med vatten bredvid saintpaulia. När det förångas kommer vattnet att mätta luften med fukt, vilket i varmt väder skyddar växterna från att torka ut.

Det bör noteras att brist på fukt för Saintpaulias är mindre skadligt än ett överskott . Med för hög luftfuktighet eller vattendragning av marken i en kruka attackeras uzambara -fioler snabbt av ruttpatogener. Deras köttiga och saftiga löv kan behålla en viss mängd fukt, som gradvis konsumeras om det behövs. Men dessa växter tolererar överflödig fukt mycket smärtsamt och börjar kasta blommor och ruttna.

För att den lila-lila paletten av färger ska glädjas med ljusstyrka och olika nyanser måste Saintpaulias förses med ganska riklig men mjuk belysning samt en stabil temperaturregim.

På vintern, för att förlänga blomperioden, kompletteras växterna, vilket gör att de kan fortsätta full utveckling och knoppbildning, även med förkortade dagsljus.

Rekommenderad: