Blå Violett (55 Foton): Blå Och Blå Viol "Blue Blood" Och "Blue-eyed Russia", "Blue Lagoon" Och "Blue Flash", "N-Avatar" Och "

Innehållsförteckning:

Video: Blå Violett (55 Foton): Blå Och Blå Viol "Blue Blood" Och "Blue-eyed Russia", "Blue Lagoon" Och "Blue Flash", "N-Avatar" Och &quot

Video: Blå Violett (55 Foton): Blå Och Blå Viol
Video: # killer boy attitude blue blood and blue eyes 2024, Maj
Blå Violett (55 Foton): Blå Och Blå Viol "Blue Blood" Och "Blue-eyed Russia", "Blue Lagoon" Och "Blue Flash", "N-Avatar" Och "
Blå Violett (55 Foton): Blå Och Blå Viol "Blue Blood" Och "Blue-eyed Russia", "Blue Lagoon" Och "Blue Flash", "N-Avatar" Och "
Anonim

Saintpaulias har länge använts i stor utsträckning som inomhusblommor. De presenteras i en mängd olika arter. Även bland bluesen finns det flera sorter att välja mellan. Hos vanliga människor är det vanligt att kalla dem violer, därför kommer denna definition i framtiden att användas i artikeln, även om det inte har något att göra med denna typ av Saintpaulia.

Bild
Bild

Särdrag

Det första som skiljer den blå violetten från alla andra är färgen. Världen erövrades av indigo, safirskönheter. Av beskrivningen i gamla böcker kan vi dra slutsatsen att blått var särskilt uppskattat i många nationer, eftersom det symboliseras med blygsamhet och renhet i tankar. Blå blommor har många särdrag, olika sorter har olika lövverk i storlek och färgintensitet . Deras knoppar kan vara både många och små och stora, men sällsynta. Alla sorter har inte en uttalad doft, men blomman värderas inte för dess lukt, utan för dess lockets skönhet under aktiv blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära sorter

De mest eftertraktade sorterna av blå fioler är värda att överväga.

" Blått blod ". Den presenterade sorten kännetecknas av en mycket spridande buske. Blommorna formar till stora stjärnor, halvdubbla med en ljusblå färg. Det är en blå fläck i mitten med en vit frottékant. Rosetterna är formade i rätt form, skuggan är inte för blek, men också mörk. Lövverket är något smalare uppåt och alltid riktat uppåt. När det gäller rotsystemet är det något fibröst. Perianths är dubbla, det finns 5 kronblad på knopparna.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Blåögda Ryssland ". Denna typ av rumsviolett introducerades för världen av uppfödaren Korshunova. Alla blommor som hon tog fram har ett prefix, och den här var inget undantag, så det skulle vara mer korrekt att säga "EK-Blue-Eyed Russia". "Blue Dragon" användes som moderplantan. En känslig färg kan särskiljas från de särdrag. Blomman utvecklas snabbt, helt opretentiös. Rosetten kan nå 30 centimeter i diameter, bladen är ljusa och spetsiga. Odlare lockas av stora blommor, 7 centimeter i diameter, som har en stjärnformad form och kan vara antingen dubbla eller halvdubbla. En lila kant skryter runt kanterna.

Sticklingarna rotar sig snabbt, efter sex månader kommer det att finnas en blomma i krukan med ett rikligt lock med blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Blå lagun ". Denna sort sticker ut bland andra med ganska stora knoppar med frotté, som har en rik nyans av himmelens färg. Från sidan i form liknar de väldigt mycket stjärnor med en blå fläck i mitten. Om det inte finns tillräckligt med ljus, tenderar lövverket uppåt. Blomningen fortsätter i 2 månader. Denna violett är opretentiös och även en nybörjare kan enkelt odla den. Rosetten är av medel intensitet, inte för stor. För första gången uppträdde sorten till växtförädlarnas förfogande 2005.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå blixt . Denna mängd fioler klassificeras som tidigt. Den föddes av en inhemsk forskare vid namn Moreva. Hans fräscha utseende gjorde det möjligt att få en växt som kunde överträffa även sina utländska motsvarigheter. Av de särdrag är det värt att notera inte bara bladens unika färg utan också den kompakthet som rosetterna visar. Blommans kronblad är frotté och något spetsiga uppåt. På lövverket kan du se små tänder på kanten, på ytan kan du se vener av en olivskugga. Blommorna är mycket intressant färgade, har en vit dammning i mitten, som långsamt blir till blå, gjord i en vågig form.

Doften är dock omöjlig att fånga, liksom andra sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" N-Avatar ". Det är svårt för vissa att klassificera denna sort som violer, eftersom blommorna är mer som klockor. Lövverket är brokigt och spetsigt. Under den tid då ett stort antal knoppar dyker upp, trivs busken med överflödet av blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Blå Donau ". Bland de andra sorterna anses den här, uppfödd i storheten i vårt land, vara den mest slående. Det är svårt att inte märka små tänder på bladen, det gröna är ganska mättat, men bladen är inte glansiga, men matta. Blå blommor kan bli upp till 5 centimeter breda. Varje år trivs denna växt med ett överflöd av knoppar, men detta kommer att kräva tillräckligt med belysning och fukt. Om temperaturen hålls korrekt kommer växten att blomma länge.

Det förökar sig enkelt med blad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå drake . För vad växtförädlare älskar den presenterade sorten, är det för stora blommor. Med rätt vård kan den violetta nå en bredd av 9 centimeter. Ibland har blommorna en guldgrön kant. Sorten uppstod tack vare den amerikanska forskaren L. Lyon, och fick sitt namn för att hedra draken, som i östlig mytologi är en symbol för visdom och styrka. Upp till 50 blommor kan bildas på busken samtidigt. Lövrosettens höjd kan i vissa fall vara 45 centimeter. På insidan är lövverket rött.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Blue Lotus ". En grönaktig kant stoltserar över stora dubbelstjärnor. Rosetten är slät och brokig. Denna violett uppträdde första gången i det offentliga området 2013.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honungsblått ess . Det är en miniatyrblomma, vars rosett kan växa upp till högst 9 centimeter i diameter. Blommorna har en ljusblå färg; en ljusgrön-vit kant flanar på kronbladen. Vid tidpunkten för uppkomsten av många blomställningar bildas ett litet lock på en mycket attraktiv grön palett.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Blå fågel ". Detta är en idealisk variant för en utställning, som kommer att glädja sig med sin höga tillväxttakt och dess inte nyckfullhet för de omgivande förhållandena. Med rätt vård kommer växten att glädja odlaren med kvalitetsblommande. Blommorna har dubbla och små volanger. Den violetta har dykt upp sedan 2010, längs kanten finns en rosa bred kant, och kanten utmärks av en vitgrön kombination av färger. De gröna är vackra, mörkgröna i färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valeska Blue . Denna violett liknar pensé i färgen, eftersom dess kronblad är mörklila på toppen och har en vit spets nedanför. Det finns många blommor i locket, på toppen bildas en omfattande buske, som glädjer länge med färgernas ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

" PT-moln ". Denna violett bildar stora, dubbla knoppar, som glädjer sig med en rik blå färg. Det finns en vit kant längs kanten och det finns en ljusgrön utkant. En blomma föddes 2016, men har redan lyckats bli kär i växtförädlare för dess opretentiöshet. Rosetten är formad av jämna löv, de är inte för mörka i färgintensitet. Stora ljusblå blomställningar med frotté, det finns en vit, vågig kant och en tjock frans som ett särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild

" RM-Blue Snowdrifts ". I den violetta i fråga, under utseendet på peduncles, bildas en tjock keps med stora knoppar, i mitten kan du se en kombination av lila och blå, och huvudfärgen på kronbladen är vit. Rosetten visar sig inte vara krokig, lövverket vrider sig inte, den har en genomsnittlig grön färg i nyansen. Blommor har en tät struktur. Sorten har blivit tillgänglig för växtförädlare sedan 2015.

Bild
Bild
Bild
Bild

" LE-Blue Buttercup ". Denna sort föddes av E. Lebetskaya. Stora blommor bildas på busken, deras spetsar är ljusblå, kanterna har en grön kant. Lövverket är mörkt och något långsträckt; det samlas till en platt rosett.

Bild
Bild
Bild
Bild

" LE-Cornflower Blues ". Violet kännetecknas av enkla, stjärnformade knoppar som är målade i blåklintblått med en mörkare till kanten, där en tunn vit linje går. Lövverket är standard, så är färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honey Blue Angel . Under blomningsperioden kan du på busken hitta en riklig mängd halvdubbla blå knoppar, som är dekorerade med en vit kant. Bladen har en mellangrön nyans, rosetten är aldrig stor. I mitten av varje blomma finns en elfenbensfärg.

Det ska sägas att sorten är väldigt nyckfull, så det är inte lätt att växa, den blommar väldigt sällan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ness Crincle Blue . Som i de flesta fall är blommorna i denna violett stjärnformade. De kommer att glädja dig med en rik blå och vit kant. Quiltade blad, mörkgröna, något spetsiga på spetsarna.

Violett förökar sig lätt, växer snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ness Blueberry Puff . Denna sort har en röd färg på bladen på baksidan, framsidan av en mättad nyans, som om den är täckt med glans. Blommorna är mörkblå och halvdubbla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alain Organza Blue . Huvudfärgen som råder på blommorna i den beskrivna violetten är vit, den kompletteras med en violett dammning och gröna spetsar. Avel A. Volskaya. Rosetten har en standardstorlek, lövverket kan ibland ta form av en båt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blue Alain-Electric . Genom urvalet var det möjligt att skapa en violett med vita knoppar, på vilka det finns lila fläckar. Knopparna är halvdubbla, bladen är dekorerade i en palett av ljusgröna nyanser. Odlare älskar fioler för sin rikliga blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå gobeläng . Bladet på den presenterade växten har en mycket rik färg från den gröna paletten. Blommorna är rosa, men inte ljusa, det finns blå droppar på kronbladen, som om någon bara sprayat dem med en pensel.

Bild
Bild
Bild
Bild

EK-Blue Diamond . Det är en mycket attraktiv sort, dess knoppar är ganska stora, färgade i en djup lila nyans. Rosetten är brokig och medelstor.

Den första blomningen är inte alltför riklig.

Bild
Bild
Bild
Bild

" EK-Blue Diamond ". Sorten uppföddes 2004, idag är den behaglig med blommor i form av stjärnor, som kännetecknas av en blå-blå nyans. Mot bakgrunden av mörkgröna blad ser de helt underbara ut.

Denna sort är bra för en show.

Bild
Bild
Bild
Bild

" LE-Blue Stream ". Blommor av imponerande storlek, koppade, på baksidan av en ovanlig röd färg. Färgen håller länge, det finns många knoppar på busken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du väljer en viss sort är det värt att fråga om predisponeringen för sjukdomar, förekomsten av resistens mot en temperaturminskning. Varje art har sina egna oersättliga egenskaper. Vissa sorter är särskilt nyckfulla, så de är inte lätta att odla för nybörjare. Tack vare urvalskonsten finns det idag cirka 2 000 hybrider. Bland representanterna för den blå färgen kan du hitta blommor med stjärnformade knoppar, klassiska eller till och med limbiska i form.

Alla fioler kan delas in i "tjejer" och "pojkar", du kan känna igen dem helt enkelt av lövverket . Om det finns en ljuspunkt vid basen, så är det här en tjej. Du kan hitta växter med ett stort uttag eller en miniatyr, vilken att välja beror på personens preferenser. När du köper är det första en odlare måste uppmärksamma frånvaron av fläckar på bladen eller mellanrum mellan dem. Allt detta tyder på att den violetta är infekterad. Om busken är mycket långsträckt betyder det att den hölls under förhållanden där den inte hade tillräckligt med sol, så det är inte klart om rötterna är friska under marken.

Varje kruka måste ange namn och sort, du kan jämföra det med en bild på Internet, om du inte vill bli lurad.

Bild
Bild

Vårdtips

Erfarna odlare rekommendera att följa följande skötseltips:

  • fioler kräver speciell jord, de kommer inte att växa i vanlig trädgårdskompost; det finns redan färdig jord på marknaden som är perfekt för dem, men du kan göra det själv med en del sphagnumossa, perlit och ler;
  • välj en behållare med dräneringshål i botten; behållaren kan vara gjord av lera eller plast, men i det första fallet är det värt att övervaka saltningen av jorden;
  • placera en violett på ett fönster som vetter mot norr eller öster på sommaren och söder eller väster på vintern;
  • blommor kräver 10 till 16 timmar av starkt, indirekt solljus och 8 timmar av totalt mörker per dag; om dessa krav inte är uppfyllda kommer de att blomma;
  • vid vattning är det nödvändigt att utesluta inträngande av fukt på bladen, annars kan mögel eller svamp uppträda; även en droppe kan orsaka fula fläckar;
  • vatten för bevattning måste vara varmt;
  • före varje ny vattning är det absolut nödvändigt att kontrollera om jorden är tillräckligt torr, eftersom blomman inte gillar för vattentät jord;
  • omgivningstemperaturen bör vara mellan 65 och 70 F; avvikelse är tillåten, men inte mer än 15 grader;
  • det är nödvändigt att ta bort plantorna från fönstret på natten för att förhindra kylning, annars mörknar det och torkar ut inom 24 timmar;
  • det är viktigt att hålla hög luftfuktighet runt fiolerna; du kan fylla en metall- eller plastbricka med vatten och små stenar och lägga den bredvid;
  • toppdressing är en förutsättning för normal blomning av fioler; experter rekommenderar att man använder ett balanserat gödningsmedel avsett för blommande inomhusväxter;
  • toppdressing appliceras varannan vecka med vattning, dosen ska vara 4 gånger mindre än på förpackningen;
  • om du vill att växten ständigt ska glädjas av blomningen, rekommenderas det att dessutom använda konstgjord belysning.

Rekommenderad: