Euphorbia Obese (16 Bilder): Beskrivning Och Vård Av Euphorbia Obesa Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Euphorbia Obese (16 Bilder): Beskrivning Och Vård Av Euphorbia Obesa Hemma

Video: Euphorbia Obese (16 Bilder): Beskrivning Och Vård Av Euphorbia Obesa Hemma
Video: COVID 19 and Obesity 2024, Maj
Euphorbia Obese (16 Bilder): Beskrivning Och Vård Av Euphorbia Obesa Hemma
Euphorbia Obese (16 Bilder): Beskrivning Och Vård Av Euphorbia Obesa Hemma
Anonim

Bland blomsterhandlare och blomsterhandlare har spurge vunnit popularitet för inte så länge sedan. Den har många typer och sorter, en av de mest intressanta och kända är fettspetsen. Det botaniska namnet på denna art är Euphorbia obesa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseende

Växten liknar en kaktus, tillhör succulenter. Det ser extraordinärt ut på grund av den igenvuxna stammen som liknar en boll. Det kan misstas för en liten sten eller en ovanlig färgad fotboll. På grund av det faktum att mjölkfettfeta blad är mycket små och törnen saknas kan flera sfäriska stjälkar bildas som ytterligare anpassningar för tillvaron.

Växten växer i höjd till högst 0,3 meter . Den kan bli upp till 5 centimeter bred. De yngsta exemplaren ser nästan ut som en vanlig sfär, men med tiden blir de mer och mer långsträckta och närmar sig en kon eller en cylinder i form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fet spets är inte rik på färg . Den mest pittoreska kan betraktas som en stålskugga, eftersom de flesta växterna är målade i mörkgrön. Men skarlet eller lila ränder gör det saftiga mycket dekorativt. Antalet revben på växten ökar bara med tiden, och lövverket faller tvärtom snabbt.

Små blommor som sällan dyker upp (3 mm i diameter) har en behaglig doft. Processen för deras pollinering i naturen sker genom överföring av pollen av insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växtfunktioner

Bland blomsterhandlare kan du höra andra namn på den här typen av mjölkgräs: fyllig, fet. Älskare av inomhusväxter uppskattar det inte bara för dess diminutivitet och förmåga att harmoniskt passa in i det inre av alla rum. Faktorer tack vare vilka euphorbia blir allt vanligare:

  • ovanlig bollform;
  • blad saknas, vilket inte är typiskt för de flesta växter;
  • kräver inte särskild uppmärksamhet på sig själv, opretentiös;
  • fet spurge är en dioecious växt;
  • blomningsprocessen sker sällan (för vissa är detta ett minus, men vissa anser att detta är en fördel);
  • älskar solljus mycket, medan han lugnt kan vänta ut torrperioden;
  • kan överleva vid temperaturer ner till -10 ° C.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i vården

Anläggningen behöver inga särskilda villkor för att hålla. För att fyllig euphorbia ska kunna växa och utvecklas normalt måste flera punkter beaktas.

  • Trots att denna saftiga tål både låga och ganska höga temperaturer bör du vara försiktig med denna faktor. Under varma årstider bör rumstemperaturen inte nå + 30 ° C. Det mest optimala märket anses vara + 25 ° С.
  • Bevattningsprocessen är en integrerad del av vården av alla växter. Saftiga stjälkar lagrar vatten för framtida bruk, så vattning krävs inte ofta. Under den kalla årstiden vattnas spetsen en gång i månaden och under den varma säsongen - högst en gång varannan till var tredje vecka. Det är nödvändigt att övervaka hur fuktig jorden är i krukan och vattna bara när den är helt torr.
  • Även om spetsen är fotofil, är det värt att skydda den från direkt solljus genom att ge diffust ljus. Den mest framgångsrika platsen för en behållare med en blomma kommer att vara södra sidan av lägenheten. Det är värt att notera att kilen kan överleva i direkt solljus, men i detta fall är den försedd med en mycket större volym vatten, periodiskt sprutad från en sprayflaska och ventilation är ofta organiserad.
  • Kvävegödsel bör vara tabu. Växten kräver utfodring endast under häckningsfasen.
  • Behållaren för den saftiga behöver inte tas för djupt och brett. Botten på varje kruka ska ha små hål som gör att överflödigt vatten kan rinna ut och frisk luft för rötterna. Bra dränering är viktigt.
  • Marken är lämplig för kaktusar och saftiga växter, finns i vanliga blomsterbutiker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

I fet fet mjölkgräs finns det en typ av reproduktion - frö. Att samla frön ger besvär för ägarna till växten. För att odla frö måste du ha två växter, från den manliga pollen överförs till honblommorna. Så snart de första fröskalarna bildas täcks kilen med ett nät för att förhindra att de sprids.

Fullmognad uppnås med cirka 10 dagar . De insamlade frön måste sås i rikligt fuktad jord blandad med sand.

En film kastas över behållaren, belysning tillhandahålls. Efter groddarna visas, avlägsnas filmen. De odlade plantorna överförs till separata krukor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skadedjur och sjukdomar

Euphorbia kan attackeras av en mjölk eller vitfluga. För att klara dem måste du behandla det med insekticider. Den saftiga växten kan också påverkas av mögel. Anledningen till dess utseende är bristande efterlevnad av vattningsregler.

Euphorbia är en ovanlig växt med ett intressant utseende . Låg underhållsbollar kan skapa en original accent i alla interiörer.

Rekommenderad: