Enbärsbonsai: Hur Man Gör Kinesisk, Trädgård Och Kosackbonsai Från Vanlig Enbär? Funktioner I Hemvård

Innehållsförteckning:

Video: Enbärsbonsai: Hur Man Gör Kinesisk, Trädgård Och Kosackbonsai Från Vanlig Enbär? Funktioner I Hemvård

Video: Enbärsbonsai: Hur Man Gör Kinesisk, Trädgård Och Kosackbonsai Från Vanlig Enbär? Funktioner I Hemvård
Video: Hur få bort ogräs / snårvinda - TIPS Ekologiskt 2024, Maj
Enbärsbonsai: Hur Man Gör Kinesisk, Trädgård Och Kosackbonsai Från Vanlig Enbär? Funktioner I Hemvård
Enbärsbonsai: Hur Man Gör Kinesisk, Trädgård Och Kosackbonsai Från Vanlig Enbär? Funktioner I Hemvård
Anonim

I ett försök att dekorera sin trädgård, sitt lokala område eller lägenhet, tar många till konsten att odla träd som bonsai. Vissa typer av buskar och träd är särskilt lämpliga för detta, och enbär är en av de första platserna. Det finns specifika riktlinjer för odling av enbonsai, som vi kommer att täcka i den här artikeln.

Bild
Bild

Växtfunktioner

Vintergröna enbuskar kan dekorera utrymmet när som helst på året. Oftast används vissa typer av enbär för att skapa bonsai. Trädgårdslandskapsdesign skapas med sådana typer som kinesisk, kosack, horisontell, vanlig. Även om det finns många sorter av denna växt, måste man komma ihåg det det är bonsai som inte kan tillverkas av varje art.

Nålarna på denna buske kan vara mörkgröna, ljusgröna eller med en blå nyans, beroende på sorten.

Bild
Bild

Enbär vintrar bra i områden med ett relativt milt klimat, han kommer att klara temperaturer upp till minus tio utan problem, men under svårare förhållanden måste den täckas noggrant för vintern.

Om enbär odlas hemma, är det lämpligt att förvara den i ett svalare rum med en temperatur på högst 18 grader och borta från värmeenheter på vintern

Bild
Bild

Enbär är planterad i öppna soliga områden . Han älskar solljus och fukt. Så om det inte har regnat på länge rekommenderas det att spraya det. Men du behöver inte fylla i enbär, han gillar inte för mycket vattning. Och innan du vattnar måste du se till att jorden är torr.

Organiskt gödningsmedel är bra för växten . Om du vill att trädet ska växa snabbare kan du aktivera dess tillväxt på våren med hjälp av kvävegödsling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur växer man?

Att göra en bonsai från enbär är inte så svårt. Du kan börja skapa önskad form från tidig ålder, bokstavligen efter att ha köpt en planta. Eller så kan du göra ett vuxet träd till önskat alternativ.

Om trädet redan är moget och också växer i en grupp måste du plantera plantor och börja bilda kronan. Först och främst måste du klippa ut alla skott nedanför så att trädet har en uttalad stam.

Låt dig inte bli för riven. Du kan inte klippa mer än 40 procent av trädet åt gången, så du måste kontrollera denna process.

Bild
Bild

Då måste du ta bort alla grenar som sticker ut och förstöra utseendet. Om busken är hög, men du vill få ett mindre träd, bör du trimma toppen av huvudet. Då kan du redan titta på vad som händer inne i kronan.

Bild
Bild

Ibland händer det att grenarna växer så tätt att de måste tunnas ut, särskilt om du behöver ordna en bonsai. I det här fallet måste du bestämma hur du vill se trädet och välja de huvudsakliga grenarna på vilka barrhattarna kommer att bildas. Kanske måste de ge en viss riktning, detta hjälper tråden, som kan lindas runt grenen och lutas i rätt riktning.

Enbock böjer sig bra och lämpar sig för transformation, men ändå du måste göra allt noggrant för att inte bryta grenen.

Om detta ändå hände måste platsen för skrotning behandlas med trädgårdslack.

Bild
Bild

Tunnan är också omslagen med tråd. Trädet kommer att fortsätta växa men genom att linda tråden runt stammen och de nödvändiga grenarna kan du snabbt ge den en viss form . För att bilda en frodig krona rekommenderas att nypa skotten. Ett sådant träd kommer alltid att se välskött och snyggt ut.

Bild
Bild

Vård i hemmet

Enbär är en utmärkt dekoration för trädgården, med dess hjälp kan du effektivt dekorera alla hörn och skapa vilken form som helst av trä. Men många väljer att odla enbär hemma. Om en tall eller gran är svår att anpassa sig till hemförhållandena, är en en mycket möjligt. Han kommer att må bra i en kruka om du ger honom rätt vård.

Går till en trädgårdsbutik eller plantskola för enbär, du kan redan ungefär föreställa dig vilken typ av träd du skulle vilja få i framtiden . När du väljer en växt måste du flytta nålarna lite och undersöka stammen: kanske är grenarna redan dekorerade så att bara små justeringar återstår, och bonsai kommer snart att dekorera lägenheten.

Bild
Bild

Efter att växten kom hem, du måste se var de framtida grenarna kommer att ligga och vid behov böja trädet lite , det vill säga ge den önskad form för bonsai. För att göra detta bör en kruka med ett träd placeras i en annan behållare, helst en rektangulär, och avvisas så att den stabilt vilar mot en vägg. I denna form måste det vara en viss tid tills grenarna tar önskad riktning.

Bild
Bild

Beskärning måste göras omedelbart … Först måste du klippa av de extra grenarna längst ner, eftersom stammen på det framtida trädet kommer att bildas där. Därefter ska du noggrant skära av de utskjutande grenarna så att plantan får ett snyggt utseende. När trädet växer blir det tydligt vilka grenar som måste lämnas och beskäras för att uppnå önskat utseende, och vilka som ska tas bort helt och hållet, så att trädet får en uttalad stam och en vacker form i form av voluminös mössor.

Bild
Bild

Att ta hand om ett träd hemma är enkelt . Förutom vanlig beskärning behöver han ibland gödsling i form av organiska och kvävegödselmedel. På sommaren skulle det vara bra att lämna trädet på balkongen eller verandan så att det har tillgång till solens strålar. Daglig sprutning på varma dagar kommer att gynna honom, men växten bör vattnas när jorden torkar.

Bild
Bild

Ett ungt träd kan planteras om varje år , men efter fem års ålder kan detta inte göras mer än en gång vart tredje, eller till och med fyra år.

I botten av krukan där enbären växer är det absolut nödvändigt att placera dränering i form av småsten, lerfragment, sedan måste du lägga till sand och sedan näringssammansättningen.

Bild
Bild

På vintern är det lämpligt att skapa en lägre temperatur för växten . Om balkongen eller verandan är stängd och något isolerad kommer enbären att övervintra där och kommer att kännas bra under våren, men du bör definitivt se till att temperaturen inte sjunker under tio minusgrader.

Bild
Bild

Om anläggningen dekorerar lägenheten året runt , då är det nödvändigt att försöka se till att rummet inte är för varmt - högst 15-18 grader.

Rekommenderad: