Hantverk Från Björk (57 Foton): Produkter Från Björkstockar Och Bark, Som De Gör Med Egna Händer För Ett Sommarresidens Och En Trädgård Från Grenar, Snitt Och Löv

Innehållsförteckning:

Video: Hantverk Från Björk (57 Foton): Produkter Från Björkstockar Och Bark, Som De Gör Med Egna Händer För Ett Sommarresidens Och En Trädgård Från Grenar, Snitt Och Löv

Video: Hantverk Från Björk (57 Foton): Produkter Från Björkstockar Och Bark, Som De Gör Med Egna Händer För Ett Sommarresidens Och En Trädgård Från Grenar, Snitt Och Löv
Video: SECURING DRY STACKED BRICKS for GARDEN BED and SIFTING COMPOST for Beautiful Soil 2024, April
Hantverk Från Björk (57 Foton): Produkter Från Björkstockar Och Bark, Som De Gör Med Egna Händer För Ett Sommarresidens Och En Trädgård Från Grenar, Snitt Och Löv
Hantverk Från Björk (57 Foton): Produkter Från Björkstockar Och Bark, Som De Gör Med Egna Händer För Ett Sommarresidens Och En Trädgård Från Grenar, Snitt Och Löv
Anonim

Idag liknar dachas och lantgårdar konstverk i sitt utseende. Människor som flyr från stadens rörelse försöker omge sig med skönhet, vilket inte bara manifesterar sig i arkitekturen, utan också i husets inredning, liksom i utformningen av den personliga tomten. Det finns ett antal olika artiklar i butiker för att dekorera din trädgård och hem. Men allt detta är inte billigt. Dessutom är det svårt att välja bland fabriksprodukter vad som gör att du kan ordna en trädgård eller en sommarstuga i samma stil. I sådana fall hjälper handgjorda hantverk, som alltid ser original ut. Oftast används björkved för dessa ändamål. Som ett extra material är det värt att uppmärksamma den ursprungliga formen på trädgrenarna och lövverket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av björk

På sommarstugan hittar du ofta träprodukter: ek, gran, tall och andra arter. Men björk i detta fall har ett antal fördelar:

  • det är lättare att utföra manipulationer med björkträ, eftersom det har en genomsnittlig densitet och hårdhet;
  • den har en svag konsistens, strukturen är homogen;
  • sådant material är inte bara lätt att spika fast, det lämpar sig för limning av hög kvalitet på speciellt lim;
  • med hjälp av speciella färger och lacker kan en figur av sådant trä ges ett pålitligt estetiskt utseende som kommer att hålla länge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna har användare av detta material lyft fram följande:

  • när det är för torrt är björkved benäget att spricka;
  • anses instabil att förfalla;
  • har stor sannolikhet för maskhål.

Nackdelarna ovan kan lätt korrigeras med de tillgängliga kemiska lösningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan man göra av bark?

Björkbark (björkbark) användes i stor utsträckning i hantverk även bland våra förfäder, vilket, om det är ordentligt förberett, beror på materialets flexibilitet och hållbarheten hos den struktur som gjorts av det.

För nybörjarnålar måste du veta att björkbark kan samlas när som helst på året, medan den alltid lätt kan tas bort från trädet . För att göra detta är det tillräckligt att göra ett snäpp av den önskade bredden på stammen med en vass kniv, varefter vi skär i en cirkel på båda sidor. Sedan går vi lite djupare med en kniv - och tar bort björkbarken. Trädets skick från vilket materialet tas bort spelar ingen roll. Det kan vara ung eller gammal björk, frisk eller rutten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom traditionella ryska bastskor, olika lådor kan du göra många souvenirer och dekorativa element:

  • brownie, som kan vara antingen i en låda eller utan den;
  • olika dockor;
  • blommor;
  • tavlor och bildramar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hantverk är olika, men de har en gemensam tillverkningsprincip. Det resulterande materialet för flexibilitet kokas i en halvtimme.

Om du behöver en tunn tallrik lägger vi sedan materialet under pressen.

Efter förbehandling med hjälp av sax och en vass kniv gör vi de nödvändiga elementen (blad, huvuden för dockor, etc.). För limning använder vi vanligt PVA -lim.

Därefter målas och torkas den färdiga produkten vid behov . Den är lackerad för att ge glans och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för hantverk från björkstockar

Den största fördelen med att arbeta med björkstockar som ett improviserat material är användarvänlighet. Även den mest oerfarne i denna fråga kan befälhavaren såga stocken på nödvändigt sätt: på längden, tvärs, i ringar, i en halvcirkel . Och sedan, med hjälp av en hammare och spikar, kan mycket söta trädgårdsutställningar vikas från de presenterade ämnena.

Åsna eller ponny i trä

För tillverkning behöver du stockar av olika längd och olika diametrar. För benen behöver du måttligt tunn, men hög (4 bitar), för kroppen - en kort stock, men tillräckligt bred i diameter. För tillverkning av nospartiet används också en kort (kortare än kroppen), men relativt bred stock, som kommer att anslutas till kroppen med en tunn stock som spelar rollen som en hals . Öron är gjorda av alla segment (helst ovaler) och en näsa, som kan vara från en liten rund trim. Ögonen och munnen är oftast ritade. Ovanstående delar sammanfogas med en konventionell hammare och spik. Du kan också komplettera den resulterande figuren med en träryttare (det kan till exempel vara en hare) eller en vagn där en rabatt kommer att placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hare

Steg-för-steg-instruktionerna för att göra en hare är nästan desamma som för att göra en åsna. Skillnaden ligger i delarnas form, deras storlek och placering. Det är ganska svårt att göra en hare som står på 4 ben, och en sådan figur av stockar kommer förmodligen inte att se särskilt attraktiv ut . Det enklaste sättet är att föreställa sig att djuret sitter på bakbenen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För detta tas korta stockar av samma storlek. Om det finns en sådan möjlighet kan du göra ett urtag mitt i dem för att plantera kroppen . Kroppen är en stock, som i upprätt läge är fäst vid stockarna, som spelar rollen som ben. Om det av någon anledning är svårt att göra en fördjupning, kan du klara dig utan det. Bara istället för en dragit mun, som i fallet med en häst, skulle det vara bättre att använda 3 små cirklar placerade sida vid sida (2 upptill och 1 längst ner). De övre skapar utseendet på en mustasch, och de nedre - munnen. Loggar som imiterar tassar fästs bäst på sidorna; du kan fästa en fabrik eller egengjord morotdocka på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Björn

En björn, som en hare, är gjord i sittande läge på bakbenen. Storlekarna på stockarna, liksom i de tidigare fallen, beror på figurens andel. Det säregna med att göra en björn är att nospartiet ska vara stort, i diameter kommer det att motsvara kroppens diameter . Ögonen och munnen kan vara gjorda av gamla plastflaskor eller ett litet burklock är mer lämpligt för munnen. De nämnda delarna spikas fast. I sådana fall får björnens ansiktsdrag en rolig och skrämmande look.

Bild
Bild

katt

En katt, som en häst, kan göras stående på 4 ben . För att fixa huvudet, som i fallet med hare och björn, behövs inte nacken. För att göra detta, fäst ett runt segment med en ganska liten tjocklek på kanten av kroppen. Halvcirklar används som öron. Ögon kan också vara gjorda av plastflaskor. Näsan är en mycket liten rund bit. Munnen representeras av två runda timmerstugor, som måste vara större än näsan och placerade under den. Ett stycke rött tyg i form av en tunga sticker ut ur dessa runda bitar, och en vinstock eller kvastgrenar är fästa på de runda bitarna själva, som fungerar som mustasch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Olika små män gjorda av stockar av olika längd och bredd ser ovanliga ut på den personliga tomten. Deras skapande skiljer sig inte särskilt från skapandet av djuren som presenteras ovan. Du måste vägledas främst av din fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använda grenar och blad

Grenar och löv av träd kompletterar väl inte bara hantverk tillverkade av björkstockar, utan används också ofta för att skapa dekorativa ikebana på egen hand.

Genom att använda dem som extra material kan du till exempel göra fjädrar för fåglar, hår för Baba Yaga och andra karaktärer

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbara rabatter ser original ut på en personlig tomt, vars krukor klistras över med tunna kvistar i en cirkel, deras längd kan vara antingen densamma eller olika. Som en pricken över i: et rekommenderas att knyta krukan dekorerad med grenar med ett band av färgen på blommorna som växer i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi betraktar grenar och blad som ett oberoende material för handarbete, kan du göra flera fler alternativ för hantverk.

Panel, som är en kvadrat (formen kan vara vilken som helst) av tätt åtskilda grenar . Du kan dekorera produkten med en björkbarkblomma eller ett blomsterarrangemang av torra löv belagda med lack. Buketten kompletteras med tunna grenar av olika längd.

Bild
Bild

Från tjockare grenar kan du göra en trappa, som på vintern stiger ner från balkongen med en figur av jultomten fäst vid den . För att göra denna komposition räcker det med att knyta grenarna med ett rep på båda sidor. Och om det finns en borr hemma, för konstruktionens hållbarhet är det bättre att borra ett litet hål vid kanterna på grenarna med en tunn borr genom vilken repet är gängat. När du har dragit i repet, kom ihåg att göra knutar både på toppen och botten så att grenstången fixeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För utomhusinredning används en gammal bildram, vars hörn också är dekorerad med en bukett med torra grenar och löv. Vi sätter in ett längre rep i ramen, dekorerar trädet nära verandan eller själva verandan med det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En hög vas med samma höga bukett blommor från torra löv kommer att se oförglömlig ut . De resulterande blommorna (det enklaste sättet att göra rosor) sätts på höga grenar. För att göra blommor tar vi torra löv i stora storlekar (helst lönnlöv), viker dem på mitten och lägger sådana detaljer ovanpå varandra, bildar en ros, som är tätt bunden med ett rep i botten så att lövverket sönderfaller inte. Du måste bilda en ros på en gren, annars sätts den inte in senare. Färdiga buketter kan lackeras så att de inte sönderfaller och lyser. Det är bättre att välja grenar för en bukett med olika höjder, annars kommer det att se bar ut, eftersom det inte kommer att finnas några blad på det.

Kompositioner där det finns torra löv används bäst som dekoration inomhus eller under en baldakin, eftersom de snabbt blir oanvändbara av regnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktidéer för trädgården och stugan

När man tänker på utformningen av en personlig tomt är det lämpligt att planera den i samma stil. Det kan vara bymotiv, ett fe -rike och så vidare . Efter det beslutar vi om dekorationer som inte ska koncentreras till ett ställe. Deras plats måste närmas noggrant så att allt ser harmoniskt ut.

Om du planerar att använda en rustik stil för dekoration kommer bänkar, bord och stolar av björkstockar, ordnade i en viss sekvens, att se original ut . Om det finns ett lusthus på den personliga tomten, på den motsatta sidan från den, på gräsmattan eller under ett träd, installerar vi ett bord gjort av oss själva och flera stolar för det. I stora områden kommer det i sådana fall att vara nödvändigt att placera till exempel en träbänk inte långt från lusthuset och bordet. I det här fallet bör alla möbler antingen vara grovbearbetning eller i allmänhet ingen bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En gammal metallram från en schäslong kan förvandlas till originalmöbler genom att limma björkstockar nära den . Det bör noteras att materialet måste bearbetas ordentligt: klipp av alla knutar och slipa väl.

Bild
Bild

Produkterna som presenteras ovan kan kompletteras med en rabatt gjord av stammen på ett fallet träd . För att göra detta, med en mejsel och en hammare, rycker vi ut den inre delen så att en fördjupning erhålls som fylls med jord. Det blir lättare att urholka om det skärs runt omkretsen av det avsedda hålet med en vanlig eller elektrisk såg. Förresten, du kan gå djupare med en elektrisk såg. För att göra det resulterande tråget stabilt måste du fästa halvorna av snittstocken längs kanterna.

Bild
Bild

Från skär av björkar kan du göra ursprungliga stigar i trädgården eller trädgården . Det bör noteras att vägarna är massiva, så mellan sängarna på lite växande grödor (morötter, betor) kommer de inte att se harmoniska ut. Det är mer lämpligt att lägga dem mellan hallonbuskar, till exempel eftersom busken, som växer snabbt, raderar alla tidigare asfalterade stigar. Och om du korrekt bildar en väg från sågsnitt på dem på våren, kan du säkert gå mellan buskarna på sommaren.

För att göra detta, först och främst, lägger vi en sandig bas högre, på vilken spillror läggs i ett löst lager. Allt är nödvändigt, trampande, tampande. Efter det lägger vi ut snitten så nära varandra som möjligt. Eftersom trädet inte är resistent mot utseendet på olika insekter i det, rekommenderas det att använda opåverkade stockar för detta ändamål . Dessutom är det lämpligt att behandla dem med lösningar som förhindrar uppkomst av röta, eftersom med rätt tillvägagångssätt kan vägen pågå i flera år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de hantverk som presenteras ovan kommer en dekorativ träbro, som kan placeras nära de grönskande igenväxta buskarna, att se bra ut . Små dummies av brunnar görs också i områdena, till vilka en låda med vatten kan fästas för synlighet. Den kan också användas som rabatt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan intressant produkt kan vara en liten bro som kastas över en torr ström eller vatten . Broar kan humpas, vilket inte är lätt att göra hemma, men du kan också göra en bro med en liten böjning. Detta görs på bekostnad av trappan, som påminner om trappsteg, som därefter täcks med björkstockar.

Rekommenderad: