Kackerlacka Raid: Hur Man Använder Medlen? Fällor Och Aerosoler Mot Kackerlackor. Är Sprayen Effektiv? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kackerlacka Raid: Hur Man Använder Medlen? Fällor Och Aerosoler Mot Kackerlackor. Är Sprayen Effektiv? Recensioner

Video: Kackerlacka Raid: Hur Man Använder Medlen? Fällor Och Aerosoler Mot Kackerlackor. Är Sprayen Effektiv? Recensioner
Video: Problem med skadedjur? Avsnitt 1: Kackerlackor 2024, Maj
Kackerlacka Raid: Hur Man Använder Medlen? Fällor Och Aerosoler Mot Kackerlackor. Är Sprayen Effektiv? Recensioner
Kackerlacka Raid: Hur Man Använder Medlen? Fällor Och Aerosoler Mot Kackerlackor. Är Sprayen Effektiv? Recensioner
Anonim

Kackerlackor är mycket opretentiösa insekter. De bosätter sig gärna i hus, förökar sig snabbt och irriterar människor som bor i rummet väldigt mycket. Det är därför ägarna till lägenheter och hus försöker förgifta insekter så snabbt som möjligt. Detta hjälper speciellt utformade för detta medel: fällor, sprayer, aerosoler, rökningsmedel. Tillverkaren som kan tillhandahålla verkligt effektiva enheter är Raid. Varje dag väljer tusentals människor runt om i världen produkterna från detta märke.

Bild
Bild

Särdrag

På grund av deras anspråkslöshet är kackerlackor extremt urskillningslösa i maten. De kan äta vilken mat som helst, inklusive torrt spannmål, socker, bröd. Den största svårigheten med deras förstörelse ligger i det faktum att skadedjuren snabbt vänjer sig till något läkemedel och snart återvänder till det rengjorda huset. Det är därför det är viktigt att på ett omfattande sätt påverka skadedjur genom att välja flera alternativ för medel samtidigt.

Raid tillverkar produkter som har en negativ effekt på parasiternas mag -tarmsystem . Insekticiderna i kompositionen påverkar också nervsystemet. Deras främsta drag är att toxinet verkar gradvis, lömskt. Den infekterade insekten, omedveten om någonting, kommer att återvända till sitt hem och ge gift på tassarna. Hans "kamrater" kommer också att smittas med samma gift. Giftet kommer att vara aktivt i minst 3 veckor, vilket innebär att unga kackerlackor som just har kläckts från ägg också kommer att dö snabbt.

En annan intressant egenskap är medelets förmåga att sterilisera parasiter. Efter att insekten har konsumerat giftet kan den inte längre reproducera sig, och detta är ett stort plus . Kackerlackor har ännu inte resistens mot sådana läkemedel.

Med hjälp av sterilisering kan förr eller senare även skadedjurens dominans tas bort helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med Raid -verktyg är följande:

  • förmågan att tränga igenom de mest otillgängliga områdena;
  • så många som 3 veckors aktiv exponering för insekter;
  • närvaron av en komponent i kompositionen som inte tillåter kackerlackor att anpassa sig till läkemedlet;
  • ekonomiska utgifter;
  • bekväm applikation;
  • ett stort sortiment.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också svagheter:

  • mycket obehaglig lukt (för aerosoler);
  • höga priser;
  • giftighet.
Bild
Bild

Medel och deras användning

Raid tillverkar en mängd olika kackerlackavstötande medel. Det rekommenderas att använda flera produkter samtidigt: detta kommer att uppnå det bästa resultatet.

Aerosoler

Raid sprayer kan ge en snabb effekt. De dödar inte bara vuxna kackerlackor, utan också larverna . På grund av det faktum att medlet sprutas aktivt tränger dess partiklar in till de platser som inte kan nås med en trasa eller kvast. Det fungerar i 20 dagar och fungerar sedan som ett förebyggande av nya skadedjur.

Spraya inte sprayen i luften, det ger inget resultat . Det rätta är att först skaka burken väl och sedan rikta den giftiga strålen dit du oftast ser insekter. Dessa kommer definitivt att vara golvlisterna, dräneringshålet i diskbänken, området under bänkskivan. Det är bra om du tar isär lådorna med tillbehör och tar ut spannmål, socker, te till ett annat rum. Området inuti skåp och lådor måste också bearbetas. Glöm inte att spraya på öppna fat, blomkrukor. Behandla nischer nära spisen, huven, golvet under kylskåpet.

Viktigt: kackerlackor älskar vatten mycket, och de kan inte leva länge utan det . Huvudkällan för vatten är diskbänken, där små droppar ofta samlas.

Det är därför som områdena runt diskbänken bör behandlas först.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hittills har 2 produkter från företaget bevisat sin effektivitet

  • Klassisk röd raid . Detta är den välbekanta ljusa sprayburk med en gul inskription, blixtnedslag och döda kackerlackor. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen kallas cypermetrin. Det har en paralytisk effekt på insekter. Och även i kompositionen finns det smaker som lockar parasiter och väcker deras nyfikenhet.
  • Raid Max . Detta verktyg har dykt upp ganska nyligen, men har redan vunnit kärlek hos många köpare på grund av en mjukare doft än den förra produkten. Den aktiva komponenten i aerosolen är cyfluthrin.

Läs instruktionerna noga innan du använder någon av Raid -sprayerna. När du sprayar aerosol, skydda andningsorganen, det kommer också att vara användbart att bära glasögon. Under behandlingen kan barn och husdjur inte vara i rummet. Efter avslutad rengöring stänger du fönster och dörrar till rummet, du kan till och med lämna lägenheten i ett par timmar. När du kommer tillbaka, ventilera området och gör en stor sanering. Dessutom kan verktyget i framtiden användas när som helst: så snart du ser kackerlackan, spraya den.

Efter att ha tagit bort det döda djuret, var noga med att torka denna plats från resterna av sprayen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällor

Deras firma rekommenderar att använda samtidigt med en spray. Fällorna är väldigt enkla: de är små lådor med gift inuti . Locket är transparent, och du kan se hur den nyfikna kackerlackan, lockad av den trevliga doften, kryper inuti och börjar äta betet. Så snart han gör detta startar verktygets verkningsmekanism. Insekten dör inte omedelbart: efter hemkomsten infekterar den andra parasiter. Med tiden kommer hela befolkningen att påverkas av toxinet.

Förutom, många Raid -fällor har en avelsregulator . Detta är samma sterilisering som redan nämndes i artikeln. Den måste aktiveras innan fällan ställs in. Detta görs genom att helt enkelt trycka på en knapp. En sådan regulator räcker till 7 kvadratmeter, så det vore rätt att köpa flera fällor samtidigt. Det rekommenderas att byta regulatorskiva var 90: e dag: detta gör att fällorna fungerar utan avbrott och mer effektivt hanterar oönskade personer.

Bild
Bild

Ju fler fällor i köket, desto snabbare blir du av med kackerlackor. Men de bör också installeras korrekt. Det här är följande platser:

  • väggar;
  • golvlister;
  • området under och runt diskbänken;
  • skåp;
  • område nära kylskåpet och sophinkar;
  • utrymme bakom batterier.

Fällor bör inte sättas där maten ligger. Dessutom måste fällorna bytas ut var tredje månad.

Bild
Bild

Geler

Sådana medel kommer också att ge stöd i kampen mot insekter, men bara om det inte finns för många kackerlackor. Produkten fördelas jämnt över ytorna i köket och tvättas av först när skadedjuret har försvunnit. Gels särart ligger i det faktum att en sådan produkt innehåller ett antal aromatiska tillsatser som är mycket trevliga för nyfikna kackerlackor . De äter gärna botemedlet och dör snart. Nackdelen med geler är att det inte rekommenderas att använda det i lägenheter där det finns husdjur, eftersom djuret lätt kan smaka på en ny produkt.

Bild
Bild

Granska översikt

Raid är ett av de mest populära insekticidföretagen, och därför finns det många recensioner om det. De flesta av dem är positiva. Så köpare noterade att med hjälp av Raid -aerosoler kunde de utvisa skadedjur från huset en gång för alla, även om de inte hade provat någonting tidigare . Men samtidigt fokuserade de på en stickande och mycket obehaglig lukt, som till och med orsakar kräkningar hos vissa.

Den är särskilt stark i den klassiska röda aerosolen . Vissa kunder noterade att om du använder sprayen ibland på slumpmässiga kackerlackor kan du vänja dig vid lukten, och det kommer att bli associerat uteslutande med dessa insekter, vilket kommer att orsaka ännu mer avsky. Därför är det bättre att utföra fullständiga behandlingar när du lämnar lägenheten, eftersom det kommer att bli mycket snabbare.

När det gäller fällorna är åsikterna blandade . Några av dessa enheter hjälpte, medan andra hävdar att de hade väntat på sitt resultat i månader. I allmänhet anser konsumenterna att fällor bör användas samtidigt som aerosoler.

Deras separata användning är endast tillåten vid förebyggande åtgärder.

Rekommenderad: