"Raptor" Från Kackerlackor: Fällor, Geler Och Aerosoler. Fungerar Läkemedel Mot De Tuffaste Kackerlackorna? Bruksanvisning Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: "Raptor" Från Kackerlackor: Fällor, Geler Och Aerosoler. Fungerar Läkemedel Mot De Tuffaste Kackerlackorna? Bruksanvisning Och Recensioner

Video:
Video: How to Clean Out the ENTIRE Fuel System (Vandalized with Sugar in Gas Tank) 2024, Maj
"Raptor" Från Kackerlackor: Fällor, Geler Och Aerosoler. Fungerar Läkemedel Mot De Tuffaste Kackerlackorna? Bruksanvisning Och Recensioner
"Raptor" Från Kackerlackor: Fällor, Geler Och Aerosoler. Fungerar Läkemedel Mot De Tuffaste Kackerlackorna? Bruksanvisning Och Recensioner
Anonim

Kackerlacka repellenter måste effektivt döda insekter och vara säkra för människor. Raptorpreparat är ett av de mest efterfrågade alternativen med ovanstående egenskaper. De kan hjälpa till att städa en lägenhet eller ett hus från hatade skadedjur, samt rädda ägarna till lokalerna från uppfödning av kackerlackor.

Bild
Bild

allmän beskrivning

För första gången kom giftet för professionell förstörelse "Raptor" ut till försäljning 1996. Produkterna tillverkades av specialister från Japan och Italien.

" Raptor" - populära insekticider som länge har förtjänat erkännande av konsumenter … Tillverkaren erbjuder produkter av hög kvalitet. Ett stort sortiment låter dig köpa det mest praktiska verktyget för en viss situation. Linjen innehåller rökgasplattor, aerosoler, fällor och speciella geler. Varumärket erbjuder konsumenten mycket effektiva läkemedel med en säker sammansättning och anständiga egenskaper. Denna tillverkare försäkrar att produkter mot kackerlacka är säkra för både människor och husdjur.

Bild
Bild

Raptor innehåller aggressiva och giftiga ämnen, liksom alla andra gifter mot insekter. Det är tack vare dem som medlen är effektiva. Men tillverkaren rekommenderar att du använder produkterna klokt och inte glömmer säkerhetsåtgärder. I detta fall kommer behandlingen av lägenheten att vara enkel och säker.

Medel och deras användning

Tack vare ett stort utbud kan du köpa en produkt som kan användas i en given situation .… Aerosoler och fällor används oftast, men andra produkter hjälper till att bli av med de mest sega kackerlackorna lika effektivt. För att välja något specifikt måste du bekanta dig med vart och ett av de föreslagna alternativen.

Geler

Giftet har en gelstruktur, verkar exakt, men inte för snabbt. Det påverkar skadedjurets chitinösa membran eller dess tarmar . Alternativ för dem för vilka förstörelsen av kackerlackpopulationen inte är en brådskande uppgift . Trakasserier sker på grund av den aktiva komponenten i medlet i kontakt med parasiter.

Detta ämne kallas "lambda-cyhalotrin ". Insekter blir smutsiga i det, varefter de börjar infektera andra skadedjur, eftersom de distribuerar giftig gel. Insekter äter också agenten, vilket leder till deras död. Skadedjurens anhöriga äter de döda preussarna, varefter de själva blir smittade.

Bild
Bild

Detta verktyg är det mest optimala för användning i en lägenhet, är det extremt bekvämt att hantera rummet med det … Röret där gelen sitter har en tunn dispenser, med hjälp av vilken du försiktigt kan fördela gelen till alla, även de mest otillgängliga platserna i rummet. Verktyget är ekonomiskt, eftersom det inte ska appliceras i en bred linje, utan på ett prickigt sätt. Giftet luktar gott som frukt och lämnar inga feta märken efter användning.

Bild
Bild

Gelen tvättas enkelt av från en mängd olika ytor med en fuktig trasa. Innan du använder läkemedlet bör du noggrant läsa instruktionerna.

  1. Innan behandlingen måste du rengöra lägenheten.
  2. Gelen appliceras på de platser där, enligt ägarna, de flesta kackerlackor lever. Det appliceras också på områden där insekter rör sig. Det rekommenderas att behandla området under diskbänken, bakom möbler, toaletten och runt papperskorgen.
  3. Ett paket räcker för att hantera en enrumslägenhet.
  4. En aerosol ska inte användas med gelén.
  5. Om det finns för många insekter, applicera i en fast linje.
Bild
Bild

Aerosoler

Aerosolsprayen gör att du kan bli av med preussarna snabbt och effektivt. Spruta i burkar är extremt lätt att använda, så oftast använder folk det. I aerosoler kan du se flera starka komponenter, tack vare vilket det blir en enkel sak att bli av med kackerlackor. Några av dem:

  • piperonylbutoxid;
  • tetrametrin;
  • cypermetrin.
Bild
Bild

Denna kombination är mycket giftig för parasiter som kryper runt i huset . Prusak, som faller på ett område som tidigare behandlats med en spray, kan infektera många av dess släktingar, som senare dör en dag efter exponering för giftet.

Det är viktigt att göra behandlingen regelbundet, eftersom produkten avdunstar från burkarna tillräckligt snabbt. Det är bäst att bära ett bandage eller andningsskydd under proceduren. Du kan göra bandaget själv med bomull och gasväv.

Bild
Bild

För att behandla en lägenhet med en yta på 20 kvadratmeter behöver du flera paket med läkemedlet. Efter användning av aerosolen måste rummet vara väl ventilerat.

Fällor

De är inte giftiga för husdjur och människor, de startar effektivt en kedjereaktion, varefter kackerlackor dör . Först äter de giftet och sprider det sedan vidare. Dessutom kommer kompositionen med starka komponenter "Raptor" att fungera och döda alla insekter.

Fällorna ser ut som plastskivor. I paketet kan du se 6 produkter som används i alla lokaler och inte skadar någon utom skadedjur. Kompositionen innehåller klorpyrifos, som har tarm- och viraltarm-effekter. Läkemedlet fungerar i 30 minuter, vilket blir det sista för infekterade kackerlackor. Läkemedlet förlamar insekters inre organ.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att regelbundet ändra dessa fällor, eftersom om reagenset försvagas och torkas ut utvecklar de odlade kackerlackorna motstånd mot gift. Om du använder läkemedlet korrekt kan du bli av med ett stort antal insekter på bara en halv månad.

Instruktioner för användning av fällor

  1. Först kommer städa ordentligt inomhus är det bra att rengöra svåråtkomliga ytor.
  2. Plastlådor måste läggas ut överallt där ägarna kunde se en stor ansamling av insekter eller deras aktiva rörelse.
  3. För en yta på 10 kvm. m, används flera fällor . För att bli av med kackerlackor i en ettrumslägenhet behöver du bara köpa ett paket.
  4. I färd med att använda fällor använd inte sprayer , eftersom deras "doft" kan skrämma bort insekter.
Bild
Bild

Aquafumigator

När medlet verkar frigörs en aktiv substans till luften, som kommer dit med ånga och små vattenpartiklar. Med tiden sätter sig insekticiden på olika ytor, liksom på svåråtkomliga platser och på mjuka möbeltyger. På en halvtimme börjar den giftiga effekten. Giftig rök avges i flera timmar.

Efter att proceduren är över varar läkemedlet i cirka 7 dagar. Det förlorar sina egenskaper på grund av temperatur och solljus. För att konsolidera den positiva effekten måste du bearbeta rummet igen.

Bild
Bild

När den aktiva substansen är nedsänkt i vatten uppstår en kemisk reaktion, under vilken rök börjar släppas ut i luften. Det finns ingen anledning att tända veken, eftersom du till exempel behöver göra det med rökbomber. Om du följer instruktionerna är produkten helt säker för andra . Produkterna används för bostadshus och lägenheter, en bit räcker för en yta på 30 kvm. m.

Först bör du rengöra lägenheten noggrant, samt isolera husdjur och människor. En liten mängd vatten hälls i behållaren, en burk med den aktiva substansen placeras också där. Det är nödvändigt att vänta 5 minuter tills ånga med giftpartiklar börjar utvecklas.

Bild
Bild

Under bearbetningen av rummet bör du hålla fönstren stängda. Bättre att täcka ventilationshålen med plastfolie. Gör samma sak med dörröppningar. När proceduren är klar måste du ventilera rummet väl, tvätta noggrant de platser som kommer att beröras i framtiden.

Applikationsteknik:

  • Innan behandlingen av rummet påbörjas bör brandsäkerhetssensorerna stängas av.
  • verktyget måste installeras i mitten av rummet;
  • ytan på vilken den står måste vara plan;
  • det är viktigt att korrekt beräkna dosen av läkemedlet, baserat på rummet i rummet.
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Betyder att "Raptor", precis som alla andra gift från olika insekter, är säkert endast om du använder det korrekt och inte försummar försiktighetsåtgärder. Det är viktigt att komma ihåg att högkvalitativa och starka produkter används för betning av kackerlackor, Därför måste du följa följande regler:

  • det är bättre att utföra arbete i hushållshandskar, du måste välja täta för att helt skydda dig själv;
  • för att en persons andningsorgan ska förbli friska bör andningsskydd användas;
  • glasögon används oftast för att skydda ögonen.
Bild
Bild

Ämnen som är aktiva ingredienser i vissa produkter är mycket giftiga och kan lätt tränga in i huden. För att inte skada dig själv under bearbetningen av rummet måste du komma ihåg följande:

  • om en aerosol eller ett annat medel kommer i ögonen på en person bör du skölj dem omedelbart med rinnande vatten och gå omedelbart till en medicinsk institution så att det inte finns några komplikationer;
  • om en person av misstag inhalerade en aerosol måste han genast öppna ett fönster eller gå ut , att rensa luftvägarna med frisk luft;
  • om medlen orsakar halsont eller en allergisk reaktion är det nödvändigt ring omedelbart ambulans;
  • efter att du har behandlat rummet med en spray eller vattenavfuktare, ventilerar du det i 30 minuter;
  • gelén måste appliceras handske , för att skydda händerna på huden;
  • under behandlingen bör sluta röka , eftersom läkemedlet kan komma på en cigarett eller munstycke, och sedan i en persons mun, vilket kommer att leda till dåliga konsekvenser.

Vid installation av fällor behöver inga särskilda åtgärder vidtas. Det är oerhört viktigt att använda ovanstående regler, annars kan du skada din hälsa.

Bild
Bild

Granska översikt

På Internet kan du se ett stort antal positiva recensioner om Raptor -produkter. Köpare noterar att alla insekter försvinner på 30 dagar. Det kan också noteras att giftet från detta märke oftast rekommenderas, vilket indikerar medelens höga effektivitet.

Raptor har förtjänat respekt och kärlek hos konsumenterna inte bara på grund av dess höga kvalitet och anständiga effektivitet . Köpare uppskattar kostnaden för produkterna, det är verkligen tillräckligt. Pengarna kan köpas av vem som helst, de är tillgängliga.

Bild
Bild

Vissa säger att drogerna fungerar, men efter ett tag kommer kackerlackorna tillbaka. I recensionerna kan du också se orsakerna till sådana situationer. Om insekter flyttar till en lägenhet från grannar bör de förgiftas både i en lägenhet och i en annan.

I vissa fall kan produkterna vara ineffektiva för en viss population av Prusaks, så för att avgöra vilken produkt som kommer att befria rummet från insekter måste du prova allt, inklusive geler och fällor.

Köparnas allmänna intryck av Raptor -produkter är positivt, eftersom de flesta med djärvhet rekommenderar dem. Det är viktigt att inte glömma säkerhetsåtgärder.

Rekommenderad: