Geler För Kackerlackor: De Mest Effektiva Medlen I En Spruta Med Fipronil, Geler "Brownie" Och Gelpasta "Storm", Andra Bästa Geler Mot Kackerlackor

Innehållsförteckning:

Video: Geler För Kackerlackor: De Mest Effektiva Medlen I En Spruta Med Fipronil, Geler "Brownie" Och Gelpasta "Storm", Andra Bästa Geler Mot Kackerlackor

Video: Geler För Kackerlackor: De Mest Effektiva Medlen I En Spruta Med Fipronil, Geler
Video: Problem med skadedjur? Avsnitt 1: Kackerlackor 2024, Maj
Geler För Kackerlackor: De Mest Effektiva Medlen I En Spruta Med Fipronil, Geler "Brownie" Och Gelpasta "Storm", Andra Bästa Geler Mot Kackerlackor
Geler För Kackerlackor: De Mest Effektiva Medlen I En Spruta Med Fipronil, Geler "Brownie" Och Gelpasta "Storm", Andra Bästa Geler Mot Kackerlackor
Anonim

Kackerlackor är de vanligaste skadedjuren för hushållsinsekter. Förutom deras obehagliga utseende är de bärare av sjukdomar. Att bli av med parasiter är svårt, men kackerlackageler hjälper.

Vad är det och hur fungerar det?

Särskilda kemiska medel används mot insekter - insekticider. Kackerlackaglar tillhör dem. Deras skillnad från aerosolprodukter är att gelén fungerar utan att det behövs några säkerhetsåtgärder. Anti-kackerlackagelen behöver bara appliceras på ytan där skadedjur lever . Det hjälper till att bli av med oönskade gäster utan att behöva lämna rummet och lufta det länge. Människors säkerhet är alltid garanterad.

Om det finns få kackerlackor i huset behöver du inte spendera mycket gel. Ett eller två förpackningar med produkten kommer att räcka för att behandla alla skadedjurs livsmiljöer. I de fall det finns många av dem bör du inte spara på mängden gel och ta tre eller fyra rör samtidigt för att garantera att du blir av med kackerlackor. Du behöver bara ta en produkt av hög kvalitet som garanterat kommer att döda insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns skillnader i kackerlackaglar från olika tillverkare. De kan skilja sig åt i sammansättning, appliceringsmetod och kvalitet. Dessutom har olika produkter sin egen lukt och en viss verkningstid. Vissa geler kan till och med bekämpa andra typer av insekter. De största skillnaderna ligger i förpackningsform och i den aktiva ingrediensen.

Efter förpackningstyp

Kackerlacka geler är uppdelade i tre typer genom förpackning. De skiljer sig lite från varandra, förutom appliceringsmetoden på ytan. I grund och botten beror valet på personlig preferens och otillgängligheten i det område som det är nödvändigt att fördela giftet på.

Den vanligaste typen av förpackningar för kackerlackaglar är ett rör . Det är relativt enkelt att tillverka och uppenbart i sin appliceringsmetod. Som med lim pressas insekticiden ut över ytan. Lämplig för att täcka ett öppet område med enkel åtkomst. Distributionsprocessen kommer att gå snabbt. Det kommer att finnas problem med smala öppningar: handen kommer helt enkelt inte igenom dem. Därför kan det vara mycket svårt att applicera gelen i ett rör i köket - kackerlackornas huvudsakliga livsmiljö och häckningsplats.

För att behandla ytan med ett gelrör måste du flytta möblerna eller, med andra knep, få åtkomst bakom sängborden, spisen och andra blockerade platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men för att lösa detta problem kom de speciellt på geler från kackerlackor i en spruta. Dess form gör att du kan tränga in på de platser som inte kan bearbetas med ett rör utan ytterligare ansträngningar . Deras nackdel är att mängden medel i sprutan är liten. Om röret innehåller 75-100 ml insektsmedel finns det bara 20 ml i sprutan. Men tillverkare försöker kompensera för detta genom att göra kackerlackan bättre.

De lägger till ämnen som lockar skadedjur, och giftet hjälper till att bli av med dem snabbare och mer effektivt . Därför ska gelén i sprutan användas för små, men tätbefolkade kackerlack bon.

Om parasiterna inte bor i själva lägenheten, utan i en sopränna eller annan utomhusplats, är gelsprutan idealisk för att blockera deras väg, eftersom den är tillräckligt stark och kommer att kunna komma in i smala passager.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Representanter för den äldre generationen, som hade problem med mustaschade skadedjur tillbaka i sovjettiden, kommer definitivt att komma ihåg en penna eller krita från kackerlackor. Det finns inga skillnader mellan den första och andra versionen. Denna typ av insekticid liknar sprutor. Kritor och pennor används också för att exakt täcka små områden och flytta kackerlackor . I speciella fall kan det till och med krossas till pulver, vilket kommer att ha samma effekt. Krita kan till och med lösas upp i vatten, men en sådan blandning blir mindre effektiv på grund av utspädning med vatten. En annan egenskap som sticker ut bland alla andra fonder är billighet. 20 g penna kostar bara 15-40 rubel. Men med billigheten kommer den största nackdelen - om gelerna för kackerlackor verkar i flera timmar eller dagar, kan förstörelsen av insekter med en penna ta upp till en hel vecka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av aktiv ingrediens

En viktig faktor för att välja en insekticid mot kackerlackor är den aktiva ingrediensen. Kvaliteten på gelén och dess andra egenskaper som hjälper till att bli av med skadedjur beror på kompositionen . Alla tillverkare försöker se till att effekterna av giftet är begränsade. Inte en enda insekticidgel kommer att skada människor. Husdjur är också säkra, men det rekommenderas fortfarande att hålla dem borta från det behandlade området. För att skydda människor och husdjur reduceras giftets koncentration med hjälp av vatten: produkten består av 80-87% av det. Förtjockningsmedel tillsätts också till gelerna för att kompensera för vattenhalten.

Moderna läkemedel kan inte klara sig utan speciella livsmedelstillsatser som lockar kackerlackor . Med deras hjälp kan du förstöra skadedjur utan att ens veta var boet ligger. Förutom att locka till sig ämnen läggs ett speciellt kemiskt element som har en bitter smak till de flesta insektsmedel. Tack vare honom kommer inte barn och djur att konsumera det giftiga ämnet.

Produkter med fipronil anses vara effektiva . De tar bort kackerlackor på 2-3 dagar, medan det giftiga ämnet ligger kvar på ytan i en månad och fortsätter att bekämpa insekter. Giftet är mycket giftigt, så innehållet överstiger inte 0,5%.

Bild
Bild

En annan extremt potent aktiv ingrediens är lambda-cyhalotrin. Det är bara 0,1% i geler. Gifterna är effektiva i 8 månader och kan förstöra ett tätbefolkat bo på kort tid . Med ett sådant läkemedel rekommenderas att tillämpa ytterligare säkerhetsåtgärder: efter behandling, se till att tvätta händerna med tvål och vatten.

Separat är det värt att lyfta fram geler som innehåller borsyra . Det används vid extremt allvarliga infektioner. Tillverkare som använder detta ämne lovar fullständig förstörelse av skadedjur som bor i huset på bara en dag. Borsyra utgör grunden för många hushållsinsekticider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa sättet

Det finns nu ganska många konkurrerande tillverkare av kackerlackandödande geler på marknaden. Förutom stora märken finns det också relativt små företag som inte är värda att uppmärksamma. Medlen skiljer sig enligt kriterierna ovan, men det är värt att uppmärksamma främst åtgärdens varaktighet. En effektiv insekticid dödar skadedjur på mindre än en vecka.

Professionella medel anses vara dyra utländska geler av tysk och amerikansk produktion. Inhemska medel har ännu inte kunnat bryta ut på världsmarknaden för användning av insektsutrotare, men det finns värdiga kandidater bland dem.

Med en sådan mängd olika insekticidval kan du snubbla på en produkt av dålig kvalitet, särskilt om köparen står inför ett problem för första gången. Följande är en lista över insektsbekämpande medel för kackerlackor, som ingår i rankningen av de bästa och mest populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Raptor

Det finns många insektsbekämpningsprodukter under detta märke. De hjälper till att bekämpa mygg, flugor, nattfjärilar, vägglöss och loppor . Företaget har redan fört fört köparnas förtroende.

Åtgärden gäller i sex månader . Den är baserad på lambda-cyhalotrin, det finns olika tillsatser som lockar insekter och stöter bort husdjur. Förutom kackerlackor dödar gelén också myror. Medelkostnaden för gelen är 300 rubel, men den kan gå ner till 250 rubel eller stiga till 400 rubel, beroende på butik. Tillverkarna lovar att utrota skadedjur på bara 24 timmar.

Men kundrecensioner är motstridiga. Vissa skriver om giftets utmärkta och snabba verkan, andra hävdar att det inte fungerar alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Destruktiv kraft

Tillverkningsföretaget, förutom kackerlackaglar, säljer olika aerosolinsektmedel.

Gel "Destructive Power" har en sex månaders handlingsperiod . Tillverkaren ger inte information om den tid som krävs för att förstöra skadedjur. Produkten är baserad på lambda-cyhalotrin. Det är värt att överväga att kompositionen inte innehåller ett ämne som avvisar djur och barn, därför är det lämpligt att bearbeta endast platser som inte är tillgängliga för dem.

Människor som har provat botemedlen står inför problemet med dess otillräckliga effektivitet. För vissa hjälpte gelén till att bara ta bort ett litet antal kackerlackor, medan andra var tvungna att använda den tillsammans med andra medel.

Bild
Bild

Bekämpa

Denna utländska botemedel utmärks av positiva recensioner. Köpare pratar om dess effektivitet och hållbarhet. Märket producerar också aerosoler och kackerlackor.

Termen för effektivitet och förstörelse av kackerlackor är inte specificerad . Produkten är baserad på en unik hydrometylon, som gör att giftet kan spridas bättre från kackerlacka till kackerlacka. Kompositionen innehåller alla nödvändiga element för att locka till sig insekter och stöta bort djur. Verktyget kommer i en spruta som gör att det kan användas på svåråtkomliga platser.

Bild
Bild

Absolut

Tillverkaren av denna gel är känd för sina effektiva och effektiva medel för att förstöra olika skadedjur, från gnagare till insekter. Köpare uppskattade kackerlackans insekticidgel.

Den aktiva ingrediensen är klorpyrfors . Det överförs inte från kackerlacka till kackerlacka, men förblir effektivt i två år. Denna livslängd beror på den ökade toxiciteten hos medlet. När du använder den måste du använda skyddshandskar och distribuera utom räckhåll för barn och djur.

Bild
Bild

Framsynthet

Det tillhörande tillverkningsföretaget tillverkar främst lössmedel. Kackerlackagel är ännu inte välkänt bland konsumenterna. Insekticiden är baserad på fenthion. Det måste förstöra skadedjur på upp till 2 dagar, och effektiviteten kvarstår i två månader. Medlet förstör också kackerlackelarver, men det är värdelöst mot ägg . Det finns inga ämnen som avvisar djur och barn.

Bild
Bild

Fälla

Detta verktyg klassificeras som professionellt. Det används ofta på verkstäder och andra arbetsplatser som kräver garanterad renlighet. Köpare ger höga betyg till denna inhemska produkt.

Produktens grund är diazinon, kompositionen innehåller ett avvisande ämne, så giftet kan användas utan rädsla för husdjur . Verktyget kommer att förbli effektivt i två månader och insekterna kommer att förstöras på 3-5 dagar. Från denna tillverkare finns en specialversion av insekticiden - Sturm gelpasta. Det hjälper till att bli av med skadedjur på bara 12 timmar.

Bild
Bild

Brownie Proshka

Den inhemska produkten uppskattas mycket av köpare. Tillverkaren erbjuder också ett brett utbud av lösningar för andra skadedjur, men han är mest känd för sin kackerlackagel.

Det är baserat på fipronil . Kompositionen innehåller alla vanliga ämnen som krävs för effektivt och säkert arbete. Efter behandlingen ska skadedjuren försvinna om 2-3 dagar och inte återkomma på två månader.

Bild
Bild

Medilis anti-mört

Företaget bedriver produktion av professionella skadedjursbekämpningsprodukter. De är lite kända när det gäller kackerlackförgiftning, så det kommer inte att fungera för att få ett tillräckligt användarbetyg.

Den giftiga substansen är zeta-cypermetrin . Det tillhör kategorin potent, vilket ökar dess effektivitet.

Men tillverkaren vidtog försiktighetsåtgärder och förhindrade att ämnet kunde absorberas av husdjur. Produktens effektivitet varar i två månader.

Bild
Bild

Övrig

Andra populära geler inkluderar Dohlox, Sentence och Maxforce . Alla har höga betyg från köpare, men de har också ett motsvarande pris. Om du har pengar bör du omedelbart ta medel från dessa märken och inte tvivla på deras kvalitet och effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Principen att använda alla typer av kackerlackagel är densamma. Gelen ska appliceras antingen i remsor eller i droppar, beroende på tillverkarens rekommendationer . Den första vändningen bör vara behandlingen av platser där kackerlackor rör sig oftast. Därefter appliceras giftet på skadedjurens avsedda livsmiljö. Vanligtvis sprids gelen i remsor 2-3 cm långa med samma intervall. 30 gram medel räcker för att behandla ett rum med en yta på 15 kvm. m, men detta kan variera beroende på tillverkare.

Situationen är annorlunda med kritor. Förpackningen ska öppnas halvvägs för att inte röra själva produkten . Det appliceras i remsor på de platser där kackerlackor rör sig med hundra procents sannolikhet: kritor verkar endast med direktkontakt. Förutom standardapplikationer är det möjligt att krossa krita till pulver och fördela det över ytan som ska behandlas. Denna metod hjälper till att täcka en stor mängd utrymme.

Ett annat alternativ är att lösa upp giftet i vatten och tvätta ytan med en lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Även om de flesta moderna insekticidgeler använder olika kemiska element som hindrar barn och husdjur från att äta dem, glöm inte att detta är ett gift. Därför måste vissa försiktighetsåtgärder vidtas:

  • du behöver bara förvara den på en svåråtkomlig plats där djur och barn inte kan komma;
  • det är nödvändigt att hålla gelén borta från mat;
  • om produkten kommer på huden eller ögonen, skölj omedelbart och noggrant det drabbade området med vatten;
  • det rekommenderas att applicera geler med skyddande medel;
  • under bearbetning är det strängt förbjudet att äta, röka och vidröra främmande föremål;
  • efter applicering av insekticidgel bör du tvätta händerna med tvål och vatten, även när du använder personlig skyddsutrustning;
  • som en försiktighetsåtgärd bör du alltid se till att produkten är säker för barn och djur.

Rekommenderad: