Bekämpa Kackerlackor: Fällor Och Spray (aerosol), Geler. Instruktioner För Användning Av Läkemedel Mot Kackerlackor. Recensioner Om Giftet

Innehållsförteckning:

Video: Bekämpa Kackerlackor: Fällor Och Spray (aerosol), Geler. Instruktioner För Användning Av Läkemedel Mot Kackerlackor. Recensioner Om Giftet

Video: Bekämpa Kackerlackor: Fällor Och Spray (aerosol), Geler. Instruktioner För Användning Av Läkemedel Mot Kackerlackor. Recensioner Om Giftet
Video: Problem med skadedjur? Avsnitt 1: Kackerlackor 2024, Maj
Bekämpa Kackerlackor: Fällor Och Spray (aerosol), Geler. Instruktioner För Användning Av Läkemedel Mot Kackerlackor. Recensioner Om Giftet
Bekämpa Kackerlackor: Fällor Och Spray (aerosol), Geler. Instruktioner För Användning Av Läkemedel Mot Kackerlackor. Recensioner Om Giftet
Anonim

Kackerlackan är en av de mest onda och vanliga insekterna i huset. De syns nästan överallt, även i de renaste rummen. Kackerlackor anpassar sig enkelt till miljöförhållanden, bosätter sig på de mest otillgängliga platserna, förökar sig mycket snabbt, och det är nästan omöjligt att ta bort dem. Forskare har funnit att kackerlackan är den enda varelsen som kan överleva även vid en atomexplosion eller en stor översvämning. Faran med dessa insekter är att de bär sjukdomar som är mycket farliga för människor, så det är nödvändigt att förstöra dem.

Idag finns det många olika läkemedel för att bekämpa dessa insekter, men är de alla lika bra och effektiva som tillverkaren anger? Det finns ett verktyg på marknaden som har testats av många konsumenter och som anses vara en av högsta kvalitet och mest produktiva - Combat. Det handlar om honom som kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Combat betyder "slåss" eller "strid" i översättning. Tillverkaren av produkten är Henkel, vars produkter sedan länge framgångsrikt har sålts i olika länder runt om i världen . Och detta är inte alls förvånande, för kackerlackor är kanske en av få insekter som lever och mår bra på absolut alla kontinenter.

Varför är Combat kackerlacka läkemedlet så populärt? Efterfrågan på en produkt beror på ett antal funktioner och fördelar som är inneboende i den. Låt oss lista dem.

  • Hög verkningsgrad.
  • Fungerar både inomhus och utomhus. Combat spray kan till exempel användas för att behandla buskar, trösklar eller dörrar från gatan, och speciella fällor kan bekvämt placeras inuti huset.
  • Säkerhet. Detta botemedel mot kackerlackor skadar bara insekter, det är ofarligt för människor.
  • Åtgärdens längd. Tillverkaren hävdar att effekten med korrekt behandling och efter att ha följt alla bruksanvisningar varar minst 2 månader.
  • Stort urval och sortiment. Insekticiden presenteras i olika former - det här är speciella fällor, geler och aerosoler.
  • Tillgänglighet av kvalitetscertifikat. Varje Combat -kackerlackaprodukt genomgår en rad laboratorietester och tillverkas i enlighet med lagkrav.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om bristerna, med tanke på feedback från konsumenterna, kan vi säga att dessa inkluderar den höga kostnaden. Men, och detta har verifierats empiriskt, det är fullt motiverat av läkemedlets kvalitet och effektivitet.

Typer och deras tillämpning

Henkels bekämpning av kackerlacka, som redan nämnts, finns idag i tre sorter: fälla, gel, aerosol. Mycket ofta undrar konsumenterna om de skiljer sig från något annat än utseende och bruksanvisning . Svaret är nej. Exponeringens sammansättning, effektivitet och varaktighet är absolut desamma. Verktyget modifieras av tillverkaren enbart för att underlätta användning av läkemedlet.

Låt oss titta närmare på var och en av bekämpningstyperna för bekämpning av kackerlackor

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällor

Detta är den mest budgetvänliga typen av gift för kackerlackor, men inte mindre effektiv. Fällan ser ut som en låda med speciella piller. Antalet lådor som krävs för köpet beror på husets eller lägenhetens område.

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen, gift eller toxin för kackerlackor, som finns i tabletten, är hydrometinol . Detta är en insekticid som är särskilt farlig för insekter, vars effekt börjar den andra dagen efter användning. Att äta produkten orsakar den så kallade "dominoeffekten". Efter att ha konsumerat giftet är kackerlackan vaken en tid. Han rör sig lugnt runt i rummet, samtidigt som han är i kontakt med andra individer och äggklossar. En förgiftad individ infekterar alla andra vid kontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat dör alla kackerlackor, larver och till och med äggklossar. Och om en vecka kommer hela insektspopulationen att dö ut.

Oftast placeras tabletter i köket under diskbänken, på väggen bakom kylskåpet

Bekämpning av kackerlackor är mycket lättanvända. Närvaron av tejp på ena sidan av lådan gör det möjligt att säkert fixa produkten både horisontellt och vertikalt. Det är helt giftfritt och luktfritt. Stridsfällor är mycket prisvärda och prisvärda för nästan alla. De mest populära fällorna är Combat Super Bait och Combat Super Bait "Decor ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Aerosoler

Combat Aerosol är det vanligast köpta kackerlackor. Anledningen till detta är enkelhet och användarvänlighet. Tack vare aerosolen kan du omedelbart bli av med kackerlackor även på de mest otillgängliga platserna.

Kampspray kännetecknas av:

  • snabb åtgärd - så snart läkemedlet träffar kackerlackan leder det omedelbart till skadedjurets död;
  • brist på lukt;
  • effektivitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men jämfört med Combat -fällor har aerosolen fler nackdelar. Det är värt att notera de viktigaste bland dem.

  • Giftighet . Vid sprutning av aerosol måste en person använda personlig skyddsutrustning. Det är bättre att inte gå in i rummet där det användes i flera timmar. Det är också lämpligt att ventilera det väl. Djur och barn ska aldrig andas in produkten.
  • Agerar bara med en direkt träff på individen . Tyvärr går det inte att döda ägg och larver med en aerosol. Om du inte använder en annan typ av stridsgift samtidigt, kommer troligen kackerlackor att dyka upp igen efter ett tag.
  • Pris . Priset för en aerosol är mycket högre än till exempel för samma fällor.

De mest populära aerosolburkarna med guldbokstäverna Combat Super Spray, Super Spray Plus och Combat Multi Spray . Var och en av dessa typer av sprayer har vissa tekniska parametrar, skiljer sig i exponeringstid och effektivitet. Tillverkaren hävdar att en burk på 500 ml räcker för att behandla en hel lägenhet. Det är också värt att notera att det är sprayen som är bekväm att använda utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Geler

En annan typ av kackerlackakontrollmedicin från Henkel. Combat gel säljs i en spruta.

Bekämpningsgel är mycket effektiv. Den består av:

  • olika livsmedelstillsatser;
  • konserveringsmedel;
  • pyretroidinsekticider.

Läkemedlets sammansättning och dess gelform bidrar till att produkten under lång tid inte förlorar sina ursprungliga egenskaper. De kosttillskott som finns i kompositionen fungerar som en fälla för kackerlackor. Deras doft lockar insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gelen är mycket lätt att använda. Tack vare det tunna hålet på sprutans nål kan giftet appliceras i rätt mängd även på den mest otillgängliga platsen, till exempel bakom baslisten. För det För att inte fläcka golvet eller väggarna kan läkemedlet pressas ur sprutan på kartongpapper och läggas på en viss plats.

En av de främsta fördelarna med kackerlackagelen är att den inte är beroendeframkallande och har en omedelbar effekt.

Mest inköpta är Combat Roach Killing Gel, Source Kill Max och Combat SuperGel . Mängden gel i sprutan kan variera. I genomsnitt är detta 80-100 gram. Denna mängd är tillräckligt för att behandla hela lägenheten med produkten och bli av med en stor befolkning av kackerlackor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer Combat för insektsbekämpning, var noga med att tänka på:

  • område i rummet;
  • ämnets toxicitet;
  • närvaro eller frånvaro av lukt;
  • kackerlacka befolkning.

Så om det finns kopplingar, eller om du har märkt små larver, som sannolikt just har kläckts, är det bättre att använda fällor.

Bild
Bild

Granska översikt

Efter att noggrant ha studerat recensioner av konsumenter som använde många olika läkemedel och folkmedicin i kampen mot invasionen av kackerlackor kan vi dra slutsatsen att Combat -märket Henkel är det mest effektiva. Många hävdar att den största fördelen med läkemedlet är att det kan användas för att bli av med inte bara vuxna, utan också deras ägg och små avkommor . Och även konsumenterna efter att ha använt läkemedlet är mycket nöjda med resultatets varaktighet.

Det viktigaste är att noggrant studera instruktionerna, där tillverkaren i detalj beskriver hur man använder Combat -läkemedlet korrekt för att uppnå maximal effektivitet . Och glöm inte heller att titta på produktionsdatum och utgångsdatum.

Kontrollera om möjligt produktens äkthet, eftersom det finns många förfalskningar idag. Säljaren måste ha alla dokument och kvalitetscertifikat.

Rekommenderad: