Dieselgeneratorer För Sommarstugor: Hushållsmodeller På Diesel 5, 8 KW Och Annan Kraft Med Låg Bränsleförbrukning. Vilket är Bättre?

Innehållsförteckning:

Video: Dieselgeneratorer För Sommarstugor: Hushållsmodeller På Diesel 5, 8 KW Och Annan Kraft Med Låg Bränsleförbrukning. Vilket är Bättre?

Video: Dieselgeneratorer För Sommarstugor: Hushållsmodeller På Diesel 5, 8 KW Och Annan Kraft Med Låg Bränsleförbrukning. Vilket är Bättre?
Video: Choosing a Backup Generator Plus 3 LEGAL House Connection Options - Transfer Switch and More 2024, Maj
Dieselgeneratorer För Sommarstugor: Hushållsmodeller På Diesel 5, 8 KW Och Annan Kraft Med Låg Bränsleförbrukning. Vilket är Bättre?
Dieselgeneratorer För Sommarstugor: Hushållsmodeller På Diesel 5, 8 KW Och Annan Kraft Med Låg Bränsleförbrukning. Vilket är Bättre?
Anonim

Dieselgeneratorer för sommarstugor väljs i de fall det är nödvändigt att tillhandahålla uppvärmning av rummet i avsaknad av strömförsörjning eller andra alternativa värmekällor. Om vilken som är bättre lämpad, vad du bör vara uppmärksam på när du köper sådan utrustning, bör du lära dig mer i detalj innan du besöker butiken . Faktum är att det idag finns hushållsmodeller på en dieselmotor på 5, 8 kW och annan effekt med låg bränsleförbrukning, samt alternativ som är lämpliga för kortvarig eller permanent användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En dieselgenerator för ett sommarboende är en kompakt energikälla som tar emot den från förbränning av flytande bränsle … Installationen i ett lanthus gör att du enkelt kan överleva perioder med strömavbrott. Enhetsdesign inkluderar från ett stödelement - en ram, en motor som drivs av en dieselmotor, en generator som behövs för att omvandla energi.

Enheter som inte är beroende av tillgången på strömförsörjning är enkla att använda, pålitliga och tillåter elförsörjning tillfälligt eller permanent.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av diesel som bränsle är mycket mer rationellt än användningen av bensin . Det kostar mindre, ger möjligheter till drift i olika lägen, kräver inte komplext underhåll. Hushållsmodeller har vanligtvis en effekt på 5 till 15 kW, är lätta och kompakta. De genererar en spänning på 210-230 V, tillräckligt för stabil drift av de flesta elektriska apparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Alla dieselgeneratorer är indelade i hushåll och industri . De första genererar enfasström, de kan ge lång och stabil drift utan avbrott. Industriella modeller är mycket kraftfullare, ger en spänning på 380 V. De är riktigt kraftfulla, lämpliga för en konstant strömförsörjning till privata hus.

Processen för deras arbete automatiseras så mycket som möjligt, utrustningen fungerar ganska tyst på grund av de inbyggda bullerdämpningssystemen.

De flesta trefas dieselgeneratorer är märkta till 5 kW eller mer. Om energiförbrukningen är hög kan du välja alternativ från 8 kW, som du kan arbeta med i verkstaden, med kraftfulla maskiner. Alla dieselgeneratorer kan kallas utrustning med låg bränsleförbrukning - de spenderar 1,5-2 gånger mindre än bensinmotstånd, cirka 200 ml per 1 kW.

Bild
Bild

Kompakta lågeffektsmodeller tilldelas i en separat kategori . ASU - autonoma generatoraggregat . De har en effekt på högst 5 kW, luftkylning av motorkylning. Sådana modeller är utrustade med motorer med en frekvens på 1500 till 3000 varv / min. Varianter med de lägsta priserna är lämpliga för kontinuerlig och kontinuerlig drift. Höghastighetsmotorer för 3000 rpm / min är avsedda för intermittent användning.

Dessutom är utrustningen indelad i 2 kategorier beroende på motortyp

  1. Asynkron … Det innebär en snabbare rotation av rotorn i förhållande till statorn, medan den är riktad i samma riktning. Denna konstruktion av motorn innebär mindre spänningsläckage och kräver en kondensator. Under extrema överbelastningsförhållanden är denna teknik mindre tillförlitlig.
  2. Synkron … Rotorn av rotorn och statorn i sådana dieselmotorer sker med samma frekvens. Synkrona generatorer är mer stabila i drift, säkerställer bevarandet av optimala parametrar för utspänningen. Kraftfulla maskiner, svetsomformare kan anslutas till dem. Synkrona modeller tål överbelastning bättre, är lämpliga för kontinuerlig drift.
Bild
Bild

Det är värt att notera att även dieselmotorer med låg effekt för ett lanthus är ganska dyra - de kommer att behöva spendera från 40 000 till 100 000 rubel. Vid vidare drift kommer dessa kostnader att betala sig. Speciellt om generatorn är den enda energikällan.

Populära modeller

De bästa dieselgeneratorerna för ett lanthus produceras av världens ledande tillverkare. Sådan utrustning är pålitlig, det finns inga problem med dess service. Bland de nuvarande modellerna i olika effektkategorier bör du vara uppmärksam på sådana.

DDE DDG3300E . En kompakt modell av en dieselgenerator, med vilken kortvariga strömavbrott inte kommer att skapa problem. En kapacitet på 3,3 kW räcker för att upprätthålla driften av en elektrisk spis, TV, kylenhet. Motorstart är elektronisk, vilken person som helst klarar av kontrollen. Modellen är mycket ekonomisk, förbrukar lite mer än 1 liter bränsle per timme och kan driva upp till 10 timmar vid 1 tankning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyundai DHY-6000 SE … Dieselgenerator från en välkänd koreansk tillverkare - "den gyllene medelvägen" vad gäller pris och kvalitet. Dess effekt på 5,5 kW räcker för ett framgångsrikt säsongsboende i ett hus på landet. Med en full tank på 17 liter kan modellen arbeta upp till 9 timmar utan avbrott. Modellen har en hjulbas, modern design, bekväm kontrollpanel, ljudisolerat hölje, men den kan inte kallas kompakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mitsu Power Eco ZM7000-DE … Den japanska tillverkade luftkylda enheten med en uteffekt på upp till 6 kW är lämplig för sommarstugor med permanent bostad för människor. Modellen har en solid ram, stora transporthjul. Utrustningen är utrustad med en koppargenerator som kan säkerställa en stabil, oavbruten drift utan toppbelastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Daewoo Power Products DDAE 10000DSE-3 . En kraftfull dieselgenerator som fullt ut tillgodoser alla elbehov i lanthuset och verkstaden. Den inbyggda väljaren låter dig växla mellan enfas och trefas strömförsörjning, utrustningen kan leverera upp till 7,2 kW, medan den fungerar nästan tyst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

För att förstå vilken dieselgenerator som är bäst lämpad för ett sommarboende, hjälper en detaljerad övervägande av alla de viktigaste kriterierna. Dessa inkluderar följande.

  1. Energiförbrukning . I genomsnitt kommer en dieselgenerator att fungera med 40-75% av den angivna märkeffekten. Till exempel kommer en 5 kW -modell att generera högst 3 kW. Om lasten är för låg, förbrukar utrustningen bränsle "tomgång", och om lasten är för hög, minskar effektiviteten. Innan du köper är det värt att beräkna den ungefärliga mängden kommande energiförbrukning och bestämma den optimala effekten.
  2. Bränsleförbrukning … Indikatorer upp till 200 ml för generering av 1 kW anses vara normen.
  3. Ergonomi och kompakthet i fodralet . Enheten ska vara enkel att installera och transportera.
  4. Bullerisolering … Utan det kommer dieselgeneratorn i landet att fungera och göra alltför höga ljud - över 75 dB.
  5. Miljösäkerhet . Ju mindre skadliga utsläpp till atmosfären desto bättre.
  6. Motorkylningsmetod … För kortvarig användning är modeller med luftsystem lämpliga. För en konstant elförsörjning är alternativ med en vätskekyld motor bättre lämpade.
  7. Tillgänglighet för automatisering . Det är obligatoriskt för trefassteknik och modeller som används för kontinuerlig kontinuerlig drift. Även den enklaste dieselgeneratorn måste ha överhettningsskyddssensorer för att undvika brand.
  8. Kontinuerligt arbete . Det kommer att finnas tillräckligt med utrustning för dacha, konstruerad för 12 timmars non-stop-drift.
  9. Bränsletank volym … För kontinuerlig användning är modeller med indikatorer från 8-10 liter lämpliga. En liten tankvolym kräver regelbunden tankning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på alla dessa punkter kan du hitta en billig och pålitlig dieselgenerator som kan ge periodisk eller konstant strömförsörjning i ett lanthus.

Rekommenderad: