Förlängningssladdar Med Strömbrytare: Hushållsmodeller Med Knapp För Varje Uttag Och Andra Nätförlängningssladdar För 5-6 Och Olika Antal Uttag

Innehållsförteckning:

Video: Förlängningssladdar Med Strömbrytare: Hushållsmodeller Med Knapp För Varje Uttag Och Andra Nätförlängningssladdar För 5-6 Och Olika Antal Uttag

Video: Förlängningssladdar Med Strömbrytare: Hushållsmodeller Med Knapp För Varje Uttag Och Andra Nätförlängningssladdar För 5-6 Och Olika Antal Uttag
Video: Byta Eller Kopplar In Ett Nytt Vägguttag Hur Enkelt Som Helst (Nyinstallation Av Vägguttag) 2024, Maj
Förlängningssladdar Med Strömbrytare: Hushållsmodeller Med Knapp För Varje Uttag Och Andra Nätförlängningssladdar För 5-6 Och Olika Antal Uttag
Förlängningssladdar Med Strömbrytare: Hushållsmodeller Med Knapp För Varje Uttag Och Andra Nätförlängningssladdar För 5-6 Och Olika Antal Uttag
Anonim

Idag, i högteknologisk tid, har varje person i huset minst en förlängningssladd, men oftast finns det många fler. Detta är ett oumbärligt attribut som används av alla hushållsmedlemmar. Förlängningssladdar med omkopplare är särskilt bekväma och populära, vilket vi kommer att prata om i den här artikeln.

Bild
Bild

Särdrag

Moderna förlängningssladdar (eller bärare) är funktionella enheter som tjänar till att överföra elektrisk ström över ett avstånd i händelse av att längden på sladden i enheten inte räcker för att nå uttaget i huset. Bäraren består av ett skyddat uttag, som är anslutet till en lång elkabel, i slutet av vilken en kontakt finns.

Hittills finns det flera olika sorter förlängningssladdar är dock ofta de mest populära och efterfrågade enheterna med en inbyggd switch. De kännetecknas av enkelhet och användarvänlighet. Idag finns sådana produkter i nästan alla hem.

Bild
Bild

En sådan förlängningssladd kan innehålla många uttag . Sådana kopior lockar köpare mest av allt, eftersom det inte är nödvändigt att hela tiden dra ut utrustningen ur nätverket under sin verksamhet, eftersom det redan finns tillräckligt med lediga uttag. Genom att göra detta kan användare undvika lösa och slitna kontakter, vilket är ett vanligt problem.

Den genomsnittliga sladdlängden för sådana enheter är från 1,8 till 10 meter .… Förlängningssladdar har alltid i sin design pålitliga och robusta fodral. Oftast finns det fall där denna komponent är tillverkad av speciell obrännbar plast.

Förutom strömbrytare kan utformningen av moderna förlängningssladdar innehålla speciella indikatorer, pålitligt skyddade maskiner, värmekontakter, enheter för att snabbt linda sladden, fixera fästelement. Ju fler ytterligare funktioner det finns, desto dyrare är det att bära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Som nämnts ovan tillverkas förlängningssladdar idag. olika typer … Var och en av dem har sina egna särdrag och egenskaper som konsumenten bör tänka på när han väljer det bästa alternativet. Låt oss titta närmare på de vanligaste alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar

Liknande sorter kan vara problemfri och snabb överföring från ett ställe till ett annat, utan extra ansträngning … I de flesta fall överstiger massan av sådana bärare inte 15 kg. De används ofta för att ansluta ström till alla typer av hushålls- eller industriutrustning.

Bild
Bild

Stationär

Den specifika utformningen av den elektriska förlängningssladden är speciellt utformad för att permanent fixeras på ett ställe under driften .… Vikten av stationära bärare är i de flesta fall mer än 15 kg. Förlängningssladdfästen hindrar dig från att flytta den från en plats till en annan.

Bild
Bild

Med en hopfällbar kropp

I dag till salu kan du hitta speciella förlängningssladdar med en hopfällbar kropp. Modellerna fästs med självgängande skruvar och skruvar . Den hopfällbara spolen möjliggör byte av ledningar och pluggar eller uttag.

Den största fördelen med sådana enheter är deras tillgänglighet när det gäller reparation och underhåll.

Bild
Bild

Ej hopfällbar

Ej separerbara kabelrullar finns också . De är gjorda i form av en komplett enhet med en flexibel kabel och ett uttag, en plugg gjuten på kabeln. Alla enheter tillverkas på ett sådant sätt att om kabeln lossnar från spolen är bäraren inte längre användbar.

Bild
Bild

Med normalt och förstärkt skydd

Under normala driftsförhållanden måste enheten garanteras skydd mot kontakt med strömförande komponenter … Element som skyddar mot elektriska stötar och har mekanisk hållfasthet måste fixeras med skruvar eller andra pålitliga fästelement. Under drift bör dessa komponenter inte förlora sin styrka. Elektriska förlängningssladdar med förstärkt skydd, i motsats till exemplar med konventionellt skydd, kännetecknas av närvaron av ett dubbelskikt av kabelisolering, ytterligare skyddselement i spolkroppen.

Bild
Bild

Hushåll

De kan ha en sladd med en längd på upp till 10 m. Tvärsnittet av venerna här ligger inom gränserna på 0,5-1,5 kvm. mm. Vanligtvis anges denna parameter på sladden. Hushållsapparater är indelade i flera undertyper:

  • låg effekt;
  • medeleffekt;
  • hög kraft.
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell

De används främst för att leverera ström till elverktyg på byggarbetsplatser . De har en kabelrulle, där det finns flera uttag för uttag. Det är på denna rulle som kabeln lindas. Moderna förlängningssladdar med en på / av -knapp kan ha ett annat antal uttag i sin design. Idag kan du i butikerna hitta följande alternativ:

  • på 2;
  • med 3;
  • med 4;
  • med 5;
  • med 6;
  • för 8 butiker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis visas de oftast på hyllorna transportörer med fem eller sex uttag … Modeller för två uttag säljs inte överallt, men det gör dem inte mindre kvalitet och efterfrågade bland vissa köpare. De nuvarande bärarna med en inbyggd avstängningsknapp är också indelade i andra undertyper. Låt oss bekanta oss med dem.

  1. Med en avstängningsknapp för varje uttag . Moderna modeller av förlängningssladdar med en fjärrpanel, på vilka strömknapparna sitter mittemot var och en av de tillgängliga uttagen. Modellen är mycket lätt att använda.
  2. Bakgrundsbelyst … Vissa tillverkare producerar original överspänningsskydd kompletterat med bakgrundsbelysning. Färgen kan variera.
  3. Med USB . Multitasking -modell utrustad med en USB -port (eller flera kontakter).
Bild
Bild

Populära tillverkare

Den nuvarande marknaden är full av kända varumärken som producerar högkvalitativa överspänningsskydd med inbyggda switchar. Låt oss titta närmare på några av de efterfrågade företagen.

Försvarare … Ett stort och välkänt ryskt märke som producerar praktiska och hållbara kringutrustning. Märkets teknik har blivit känd för sin oklanderliga kvalitet. Defender -serien innehåller klassiska förlängningssladdar med eller utan strömbrytare. De flesta modellerna är tillverkade i den traditionella vita färgen och är utrustade med en röd knapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Atom … Ett annat inhemskt märke som producerar kvalitetsprodukter av olika slag. Atom-sortimentet innehåller både klassiska modeller för hushållsbruk med jordning och rulle-till-rulle kopior av den universella typen. Märkets enheter är billiga, men de tjänar länge och är mycket efterfrågade.

Bild
Bild

Krauler … En stor europeisk tillverkare som erbjuder förlängningssladdar av utmärkt kvalitet för konsumenterna att välja mellan. Företagets sortiment inkluderar både klassiska vita enheter med en på / av -knapp och svarta versioner, som inte minst köps aktivt idag.

Bild
Bild

Schneider Electric … Tillförlitliga och praktiska förlängningssladdar erbjuds av denna kända tillverkare. Varumärkets sortiment omfattar inte bara hushåll utan även förlängningssladdar mellan rullar. Enheterna har en attraktiv design. Instanser utan ytterligare kontakter och utgångar kommer att kosta ganska billigt. Högre priser gäller multifunktionella artiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sonnen … Stor tillverkare av elektronik, hushållsapparater och tillbehör. Varumärket dök upp på hemmamarknaden relativt nyligen, men har redan lyckats inta sin egen nisch och vinna popularitet bland köpare. I varumärkets sortiment kan du hitta många ekonomiska och lättanvända förlängningssladdar med en inbyggd strömbrytare. De flesta enheter är utrustade med ett värmebeständigt plastfodral.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer den optimala förlängningssladdmodellen är det nödvändigt att bygga på flera grundläggande kriterier. Låt oss överväga var och en av dem.

  • Antal uttag . Baserat på modellens funktioner kan det finnas många eller få av dem - det finns många alternativ. Om enheten har många uttag är det möjligt att ansluta fler enheter till den. Det viktigaste är att deras effekt inte överstiger de tillåtna belastningarna.
  • Tillgänglighet av jordning … Jordkontakten är ansvarig för att skydda en person från eventuella elektriska stötar om utrustningen inte fungerar och är ansluten till en förlängningssladd. Dessutom minskar jordningen effekterna av elektriskt brus på enheter som är anslutna till nätverket. Det rekommenderas att köpa en bärare med jordning om den ständigt kommer att använda en dator, kylskåp eller annan liknande utrustning. Om bara en tillfällig anslutning av enheter är tänkt, kan du köpa en enkel kopia som inte har någon jordning.
  • Sladdlängd … Denna egenskap är individuell i alla möjliga fall. Vissa användare behöver en kort kabel som är mindre än 2 m lång, medan andra behöver en mycket lång kabel. Om du behöver en enhet som är längre än 30 m är det lämpligt att hitta en produkt med kabelrulle.
  • Den största belastningen . Varje modell av en förlängningssladd med omkopplare har sin egen maximala belastning, vilket vanligtvis anges på fodralet. Innan du ansluter hushållsapparater bör användaren se till att deras apparater inte överskrider de högsta tillåtna bärparametrarna. Om det krävs en förlängningssladd för en elektrisk borr, räcker det med en kopia på 1,3 watt. För en tvättmaskin behöver du en modell med en mer imponerande indikator - 2, 2 kW.
  • Skyddsmaskin . En extra skyddsmekanism visar sig vara nödvändig i sådana elnät, där kraftöverspänningar ofta uppstår. Maskinen kommer inte att tillåta sådana överbelastningar att påverka bärandet, särskilt om flera högeffektenheter är anslutna till den samtidigt.
  • Skydd för kabelisoleringsmaterial … Förlängningssladdar kan ha antingen flerskikts- eller enkelskiktskablar. Versioner med endast ett isoleringsskikt kan användas i miljöer där det inte finns höga temperaturer och normala luftfuktighetsnivåer. Tvåskiktsmodeller kan användas under mer extrema förhållanden, där det är hög luftfuktighet och höga temperaturer. Liknande produkter fungerar i kylan utan problem.
Bild
Bild

Försök att köpa förlängningssladdar av hög kvalitet. Idag producerar många stora märken pålitliga och funktionella bärare med en inbyggd switch - kunderna har mycket att välja mellan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Det är nödvändigt att använda alla förlängningssladdar korrekt enligt de grundläggande reglerna. Låt oss bekanta oss med dem.

Om användaren märkte att utrustningen inte fungerar korrekt med en förlängningssladd kan du inte demontera och förbättra den själv. Bättre att skicka in enheten för reparation eller köpa en ny

Bild
Bild

Vi får inte glömma att bärare är enheter för tillfällig anslutning av utrustning. När du har använt utrustningen ska du ta ut kontakten ur uttaget

Bild
Bild

Om du märker att isoleringen på kabeln är skadad måste du omedelbart byta ut den mot en ny

Bild
Bild

Om du ansluter konsumentelektronik som en TV-, ljud- eller videospelare är det bäst att ansluta dem med en överspänningsdämpare som kan blockera RF-störningar och kortsiktiga impulser

Bild
Bild

Enhetens anslutningsdiagram är så enkelt som möjligt. Kablar måste installeras korrekt i lediga uttag. I det här fallet är det inte nödvändigt att göra plötsliga rörelser och svänga elementen från sida till sida, eftersom detta kan leda till deras skada

Bild
Bild

Bind aldrig bärtrådarna till knutar. Vrid inte eller blockera dem med byggmaterial

Bild
Bild

Dra inte kablar genom dörrkarmar eller under dörrblad

Bild
Bild

När du ansluter olika enheter, var uppmärksam på vilken maximal belastning förlängningssladden tål. Om den anslutna utrustningen överskrider denna indikator kan detta inte göras. Var noga med att uppmärksamma dessa egenskaper hos enheten

Bild
Bild
Bild
Bild

I det följande lär du dig hur du väljer rätt förlängningssladd.

Rekommenderad: