Gräskvarnar: Manuella Nässelslipar För Höns Och Elektriska Hushållsmodeller För Sommarstugor, Knivar För Dem. Att Välja En Gräshackare För En Bakomliggande Traktor

Innehållsförteckning:

Video: Gräskvarnar: Manuella Nässelslipar För Höns Och Elektriska Hushållsmodeller För Sommarstugor, Knivar För Dem. Att Välja En Gräshackare För En Bakomliggande Traktor

Video: Gräskvarnar: Manuella Nässelslipar För Höns Och Elektriska Hushållsmodeller För Sommarstugor, Knivar För Dem. Att Välja En Gräshackare För En Bakomliggande Traktor
Video: A brilliant idea for your lawn! You will be pleased to see it! 2024, April
Gräskvarnar: Manuella Nässelslipar För Höns Och Elektriska Hushållsmodeller För Sommarstugor, Knivar För Dem. Att Välja En Gräshackare För En Bakomliggande Traktor
Gräskvarnar: Manuella Nässelslipar För Höns Och Elektriska Hushållsmodeller För Sommarstugor, Knivar För Dem. Att Välja En Gräshackare För En Bakomliggande Traktor
Anonim

Om du vill ha en bra skörd, ta hand om trädgården. Hösten är en hektisk tid för sådana evenemang. Grenar är helt avskurna, toppar grävs ut, olika växtavfall tas bort. En gång brändes allt på bålet. För närvarande, när det finns en kamp för miljön över hela världen, och att göra bränder även på privata tomter hotar med administrativt ansvar, bör man tänka på en annan metod för bortskaffande. En oersättlig assistent i denna fråga kommer att vara en trädgårdskrossare (kross) för ett sommarboende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Detta är en högspecialiserad utrustning som skapats för bearbetning av växtavfall. Till exempel gräs, klippta eller kapade grenar av buskar och träd, frukter, små bitar av bearbetat trä, pinnar, flis etc. Och på slutet:

  • du får utmärkt gödselmedel i form av mulch eller utmärkt fyllning för kompostgropen;
  • håll ditt område rent;
  • spara pengar som du skulle ha spenderat på sophämtning och inköp av konstgödsel.

Shredders kallas ofta främmande ord - chippers eller shredders. Deras struktur är ganska enkel. De har ett hölje av plast, stål eller en kombination därav, allt beror på enhetens klass.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastenheter är de lättaste . De är bekväma och lätta att flytta runt i trädgården. Stålkroppsversioner används vanligtvis för stationära applikationer, oavsett närvaro av hjul för rörelse, eftersom de är tunga.

En viktig detalj är hjulen . Om de är för smala, kommer den tunga makulatorn att vara svår att flytta runt på platsen, det kommer att fastna i marken. Därför, ju bredare utsidan av hjulet, desto bättre.

En materialmottagare eller behållare (lastbox) är placerad ovanpå karossen. Med den kan du ladda skräp till skärhuvudet . Det kan vara en fast förlängning av kroppen, eller den kan röra sig och ändra lutningsgraden.

Det krossade materialet släpps ut genom en speciell klocka eller behållare . Den kan vara rak eller placerad i en viss vinkel (den kan ordnas om). Detta gör det lättare att samla det krossade materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Med hänsyn till kraft, vikt och diameter på grenar för bearbetning kan flishuggare symboliskt delas in i tre typer: hushåll, halvprofessionell och professionell.

Efter vilken typ av motor som används

Trädgårdskrossar kan vara elektriska eller bensin, vissa professionella modifieringar är utrustade med dieselmotorer.

Elektrisk är strömförsörjda, därför bestäms deras användning av kabelns storlek. För det mesta är detta prover av liten massa med en effekt på upp till 1,5 kW. De kan krossa grenar med en diameter på 20-30 mm. Om du har en liten tomt (10-15 tunnland) och inte mycket gräs, lövverk och naturligt avfall som behöver återvinnas, är den här versionen bra.

Det finns också kraftfullare elektriska enheter som kan hugga grenar upp till 50-60 mm . Deras effekt kan nå 3, 8-4 kW, men för deras drift måste de vara anslutna till ett 3-fas nätverk, därför är dessa modifieringar svåra att kalla en hushållsversion för ett stort antal användare.

Obs: de enklaste hushållsmodellerna är utformade för manuell (mekanisk) klippning av gräs på en speciell plattform med en kniv, som är integrerad med kroppen och kan höjas och sänkas ovanför den. De kan användas för att tillverka foder från gräsklippor, nässlor för djur och fåglar som kycklingar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin fungerar utan att vara ansluten till elnätet. Kraften hos dessa enheter beror på applikationen.

För hushållsprover är denna siffra 5-8 liter. med. För professionella modifieringar kan effekten nå upp till 14 liter. med. Diametern på de strimlade grenarna är 10 cm (för inhemska är det 5-8 cm). I små områden med flera fruktträd är denna teknik inte motiverad.

På huvuddelen av bensinenheter, för att ge det nödvändiga vridmomentet på skärmekanismen, övas fyrtaktsmotorer med en horisontell vevaxel. Tillverkare installerar motorer från tredje part på krossarna. Vid ändringar av budgetsegmentet används som regel motorer från kinesiska företag.

Den största fördelen med bensinprover är manövrerbarhet . Professionella enheter installeras som släpvagn till en gående traktor, bil eller traktor. På vissa enheter är det möjligt att manövrera från traktorns kraftuttagsaxel (kraftuttag). För bostads- och kommunala tjänster är den grundläggande parametern motorns buller, eftersom den ofta tas i arbete i parker och torg, där motorns höga drift kommer att vara olämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Diesel motorer installeras som regel på professionell utrustning. Dessa enheter kan fungera länge utan avbrott, de håller perfekt låga varvtal, de behöver inte ett komplext tändsystem.

Sådana prover passar in i organisationer som arbetar med förbättringar av stora områden, torg, parker, liksom i industriföretag och skogsbruksföretag. Men hemma kan sådana makuleringsmaskiner i huvudsak inte användas, helt enkelt på grund av deras höga pris, stora storlek och svårigheter med oberoende rörelse över webbplatsen.

Typen av kraftverk blir dock inte alltid ett avgörande villkor när det gäller enhetens "professionalism ". Så du kan köpa en liten hushållsmodell med en bensin 2-taktsmotor, tillsammans med detta finns det också stationära eller mobila enheter i pro-klassen, utrustade med en kraftfull 3-fas elmotor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av skärmekanism

Ett viktigt kriterium som har stort inflytande på valet av trädgårdsförstörare är typen av skärmekanism. Vilken typ av avfall som installationen kan bearbeta beror på det.

Knivsystem - skärmekanismen innehåller cirkulära knivar . Den är lämplig för att krossa färska grenar med en diameter på 1-2 cm, löv och rått gräs. När du använder knivsystemet för att hugga hårda trägrenar blir skärverktyget snabbt oanvändbart och knivarna måste bytas ut.

På en anteckning! Fräsystemets huvuddelar är kugghjulet (skäraren) och skärbladet. Roterande, greppet griper greppet mellan skäret och sig själv. Under användning kan avståndet mellan plattan och skäret förändras - enheten börjar bara lämna ärr på grenarna, men delar dem inte. Detta innebär att godkännandet måste korrigeras.

Bild
Bild

Fräsmekanism - innehåller i sin struktur ett stort kugghjul som roterar på en axel och en växellåda som sänker hastigheten . Skärhastigheten är låg, men en enorm kraft appliceras på växeln, vilket gör det möjligt att klyva och hugga stora torra grenar. Utgången är grova flisar, som är lämpliga för ytjordstäckning. Växelmekanismen är inte lämplig för att hugga grönt gräs, mjukt skräp kommer att hamna på växelaxeln och enheten kommer så småningom att täppas till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Universell skärmekanism - klarar både grenar och löv . Dessa shredders är utrustade med ett kross-turbinkrosssystem, det har formen av en tratt med vassa blad som bearbetar mjukt material, grenarna pressas mot anslaget och krossas enligt mönstret för fräsningssystemet. I vissa modifieringar utförs det universella systemet annorlunda. Inuti strimlaren bildas 2 separata kanaler med två trattar, en för grenar, den andra för mjuka organiska ämnen. En sådan design innebär en allvarlig komplikation av konstruktionen, vilket påverkar enhetens kostnad. Individuella kanaler finns i huvuddelen av professionella mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fiskelinje - skärmekanismen innehåller i sin struktur en spole med en fiskelinje som liknar en grästrimmer; en sopsäck är installerad under den . Prover med liknande design tillhör elektriska och kan uteslutande krossa löv och gräs.

Bild
Bild

Toppmodeller

Vi uppmärksammar dig på en översikt över de bästa trädgårdskrossarna. Det här betyget ger dig möjlighet att grundligt bekanta dig med dessa enheter, ta reda på några av de funktioner som finns i varje modell.

Bästa billiga strimlare

Alla trädgårdsmästare har inte råd att köpa en dyr trädgårdskross. Det är inte alls nödvändigt att göra detta, eftersom det bland de billiga proverna finns en fullt fungerande teknik.

Patriot PT SE24 2,4 kW

Den högpresterande elektriska enheten hanterar perfekt grenar och knutar upp till 40 mm i diameter, vilket krossar dem till mulchens konsistens. Den kraftfulla motorn gör att knivarna kan rotera med 4500 varv / min för högkvalitativ och snabb avfallshackning i trädgårdsområden. Motorn ger lite ljud under drift. Och specialiserat skydd skyddar det vid överbelastning.

Enheten kännetecknas av rörlighet och användarvänlighet. Den stora hjuldiametern och den breda ramen garanterar krossaren utmärkt stabilitet och rörelse. För att underlätta lastning av gräs och små grenar har den en speciell pusher och en stor tratt.

Biomaterialet som erhålls på detta sätt kan användas för en mängd olika ändamål: lägg i kompost eller användas för vintermullning och andra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hammer GS2500 2,5 kW

Trädgårdenheten är utrustad med en elmotor med en effekt på 2, 5 kW, den kan på mycket kort tid bearbeta överflödigt avfall i form av grenar, lövverk och gräs till användbart gödselmedel.

Den elektriska enheten är ganska bekväm att flytta på grund av de små hjulens manövrerbarhet . En ytterligare fördel med denna modell är närvaron av en rymlig förvaringsbehållare för redan hackade grenar. En behållare med en kapacitet på 45 liter underlättar och påskyndar proceduren kraftigt - hackade grenar och gräs kan omedelbart spridas över sängarnas yta eller placeras i en grop för kompost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elitech IVS 2400 2,4 kW

Det kommer att återvinna avfall med en diameter på upp till 40 mm och är lika lätt att hantera gräs och lövverk. Mulch som erhålls på ett liknande sätt har många applikationer i en sommarstuga.

Strimling av trädgårdsavfall utförs med robusta knivar av stål, som vid behov kan bytas ut utan större ansträngning . På grund av den breda tratten är det ganska enkelt att ladda grenar och gräs i maskinen tack vare den breda tratten, och samtidigt är det säkert, eftersom startblocket fungerar när locket är öppet. Att flytta denna shredder är också enkelt på grund av dess låga vikt och bekväma hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa elektriska enheterna i mitten och premiumklassen

Alla de bästa egenskaperna hos elförstörare visas i premiumversionerna. De är robusta, pålitliga, kännetecknas av utmärkt produktivitet och lång livslängd.

Stiga bio silent 2500 2,5 kW

Lämplig för att hugga tunna grenar efter trädgårdsbeskärning. Denna enhet är utrustad med en 8 -tums skärtrumma och en växellåda med högt vridmoment . Detta gör att han kan bearbeta grenar med en diameter på upp till 40 mm.

Av funktionerna i denna modifiering är det nödvändigt att markera ett ganska bekvämt alternativ för att justera fraktionen, med hänsyn till användningsändamålen. För det För att säkerställa användarens säkerhet under driften av Stiga bio silent 2500 har en specialtratt utvecklats konfigurerad för att hålla händerna borta från det farliga området. I frånvaro tillåter inte blockeringssystemet att motorn startar.

Hackade grenar och gräs samlas i en plastsamling med en kapacitet på 60 liter, vilket är ganska praktiskt för efterföljande bearbetning av det erhållna biomaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Makita UD2500 2,5 kW

En hackare, vars grund för skärmekanismen bildas av skärare, blir det bästa köpet för ägare av sommarstugor. Det befriar dig från det långa arbetet med att bearbeta klippta grenar av buskar och träd med en diameter på upp till 45 mm, vilket gör dem till en fin fraktion . Ett karakteristiskt drag för denna modifiering är det omvända systemet, som utlöses när det fastnar för ett andra försök att krossa dem. Om situationen inträffar mer än 3 gånger går installationen i vänteläge, så att du kan dra ut den fastna grenen.

Bekväma handtag och hjul med stor diameter ger den här enheten enkel rörelse runt platsen

Bild
Bild
Bild
Bild

Bison ZIE-44-2800 2,8 kW

Universell modell, kan användas som hackare för lövverk, klippt gräs, grenar, trädbark. Maskinen är utrustad med en turboaxel med låg hastighet som slipar växtmaterialet utan problem. Den största grenens diameter är 44 mm. Enheten är utrustad med en motor med en effekt på 2800 W, samt en mottagartank med en volym på 60 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa enheterna med en bensinmotor

Den största smidigheten och oberoende ges till ägaren av stora tomter med bensinenheter. De har hög produktivitet, slipar grenar upp till 70 mm tjocka, och med rätt användning tjänar de människor länge.

Patriot PT SB76

Modellen är utrustad med en Briggs & Stratton-motor av hög kvalitet med en kapacitet på 6,5 liter. med. och två mottagare . Den övre brickan ska fylla på mjukt och fuktigt avfall av växtmaterial, och dessutom tunna grenar och knutar med en tjocklek av högst 10 mm. Torra och tjocka träfragment upp till 76 mm i diameter kan kastas i den andra behållaren. Vassa knivar gör träet till fina flisar med hög hastighet. Säkerheten under arbetet garanteras av ett robust metallhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tazz K42 6,5 l. med

Den här maskinen lockar uppmärksamhet med sin stora matartråg, som talar om mångsidigheten i strimlaren. Det återvinner inte bara trädgårdsgrenar och gräs, utan också allt annat organiskt avfall . Detta gör det möjligt att framgångsrikt öva Tazz K42 i den kommunala sektorn. 6 knivar är redo att bearbeta stort träavfall med en diameter på högst 75 mm till mulch. Speciellt för dem finns det en separat tratt (i en annan vinkel för stålknivar av högsta kvalitet).

Järnkroppen, den pålitliga roterande mekanismen föreslår en anständig säkerhetsmarginal och långvarig användning . 4-takts bensinmotorn har en bra effekt på 6,5 hk. sek., vilket gör det möjligt att utveckla ett stort vridmoment upp till 12,2 N * m.

Mulch samlas i en specialpåse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Champion SC2818

Tillverkaren från Kina har utrustat denna modell med en kompakt bensinmotor med en kapacitet på 2,5 liter. med. Satsen innehåller alla nödvändiga tillbehör för att komma igång direkt. Det här är 2 trattar i mottagarlådan, en rymlig 10-literspåse, en påskjutare och en speciell krok för att dra grenar som fastnat i knivarna . Provet har inga hjul, men dess lilla vikt (16 kilo) gör det möjligt att bära utrustningen runt på egen hand.

Grenar med en tjocklek på mer än 28 mm, liksom gammalt torkat virke, bör inte lastas. Annars slits knivarna snabbt. Nackdelarna med strimlaren inkluderar knivarnas låga styrka, låg effekt och frånvaron av hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Genom att hålla dig till en enkel algoritm har du inga problem med att välja rätt makuleringsmaskin för din trädgård. Ordningen för åtgärder och beslut du fattade är följande:

  • besluta om enhetens användningssätt och överväg sedan ändringar av en lämplig klass (hushåll, halvprofessionell, professionell);
  • på en tomt och i en liten trädgård är det mer ekonomiskt och bekvämare att använda enheter med eldrift, i förortsområden kan du inte klara dig utan en bensinmotor;
  • du behöver bara köpa den modell du gillar på ett specialaffär;
  • för hackning av gräs, lövverk och tunna skott är cirkulära knivar bättre lämpade; med stora grenar kontrolleras fräsenheter bättre;
  • du måste definitivt se till att den bekväma konfigurationen och platsen för mottagningstratten är närvaron av en påskjutare i kompositionen ett ytterligare plus;
  • för vidare förflyttning och användning av flis, är det lämpligt att köpa en flishugg med en styv plastmottagare;
  • möjligheten att justera hastigheten och fraktionen av slipning kommer att göra din flishugg universell;
  • det omvända alternativet gör det lättare att släppa skärelementet när det fastnar;
  • tänk på din säkerhet, välj ett prov med skydd mot oavsiktlig start och omöjligheten att starta när höljet är öppet, ta reda på ljudnivån från apparaten;
  • försök att välja en modell med en extra uppsättning knivar eller med möjlighet att köpa dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Strimlaren behöver minimalt med underhåll

  1. Ventilationsöppningarna måste hållas rena och lättåtkomliga.
  2. Håll koll på fästskruvarna och dra åt dem ibland.
  3. Det är absolut nödvändigt att rengöra enheten efter varje användning. Strimlaren kan rengöras med en fuktig trasa och mjuk borste. Lösningsmedel och rengöringsmedel får under inga omständigheter användas.
  4. Det är strängt förbjudet att använda brickor och maskiner för rengöring av krossaren.

Med dessa enkla regler kommer din trädgårdsförstörare att tjäna dig i många år.

Rekommenderad: