Dieselgeneratorer "Vepr": En översikt över Modeller Av Kraftverk För 5 KW, 6 KW, 10 KW. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Dieselgeneratorer "Vepr": En översikt över Modeller Av Kraftverk För 5 KW, 6 KW, 10 KW. Hur Väljer Man?

Video: Dieselgeneratorer
Video: GAZ Gazelle NEXT AMC valník - představení 2024, Maj
Dieselgeneratorer "Vepr": En översikt över Modeller Av Kraftverk För 5 KW, 6 KW, 10 KW. Hur Väljer Man?
Dieselgeneratorer "Vepr": En översikt över Modeller Av Kraftverk För 5 KW, 6 KW, 10 KW. Hur Väljer Man?
Anonim

En modern människas bekväma liv kan inte föreställas utan elektricitet. Men centraliserad strömförsörjning är långt ifrån alltid tillgänglig och kan fungera intermittent. Därför är det värt att överväga funktioner och modellutbud för Vepr dieselelektriska generatorer genom att skapa ett reservsystem för strömförsörjning, utrusta en sommarstuga eller förbereda sig för en resa till naturen.

Bild
Bild

Särdrag

Vepr -företaget grundades i Ryssland 1996 och bedriver produktion av bensin-, gas- och dieselelektriska generatorer för hushålls- och industriellt bruk.

Företagets produktionsanläggningar ligger i Moskva, Kaluga och Tyskland.

Bild
Bild

De största skillnaderna mellan Vepr -dieselgeneratorer och analoger:

  • pålitliga dieselmotorer med hög effektivitet från världens ledande tillverkare Yanmar (Japan) och Lombardini (Italien), tack vare vilken generatorn fungerar längre och mer effektivt än billigare kinesiska modeller;
  • modern produktionsteknik och komponenter av hög kvalitet;
  • säkerhet - företagets produkter har alla kvalitets- och säkerhetscertifikat, inklusive miljöcertifikat, som är nödvändiga för fri försäljning i Ryska federationen;
  • kompakt minimalistisk design - den öppna designen på de flesta modellerna gör dem mycket enklare och billigare, och förenklar samtidigt underhållet;
  • relativt låg ljudnivå - det maximala värdet för ljudamplituden under enhetsdrift är från 65 till 78 dB (det vill säga vid ljudet på en bullrig gata);
  • medelpriskategori - ryska enheter kommer att kosta mer än generatorer som tillverkas i Kina, men mycket billigare än produkter från företag från Tyskland och USA;
  • brett servicenät och tillgång till reservdelar - på grund av tillverkarens ryska ursprung kommer reparation av Vepr -utrustning inte att vara ett problem i någon av Ryska federationens regioner.
Bild
Bild

Modellöversikt

För närvarande producerar företaget Power Supply Systems under varumärket Vepr två huvudtyper av dieselgeneratorer.

Bild
Bild

Bärbara enheter

Denna kategori inkluderar generatorer i ADP -serien med öppen konfiguration, utformade för att organisera strömförsörjning under landsresor (till exempel campingresor). De mest populära presenteras nedan.

  • ADP 2, 2-230 VYa-B är det lättaste (48 kg) och billigaste alternativet i företagets modellserie. Den har en maximal effekt på 2, 2 kW (strömstyrka upp till 8, 7 A, enfasspänning 230 V) och tack vare en 12, 5 liters tank kan den arbeta kontinuerligt i upp till 12 timmar. Utrustad med rekylstart och Yanmar -motor.
  • ADP 5-230 VYa - en modell med en maximal effekt på 5 kW (19,6 A, 230 V) och en drifttid på upp till 3 timmar (tank 5,5 l). Vikt - 90 kg.
  • ADP 5-230 VYa-B-modernisering av den tidigare modellen, på grund av installationen av en tank med en volym på 12,5 liter ökades tiden för kontinuerlig drift utan tankning till 7,4 timmar.
  • ADP 5-230 VYa-BS-skiljer sig från den tidigare versionen genom närvaron av en elektrisk startmotor.
  • ADP 6-230 VL-S-en generator med en Lombardini-motor med en maximal effekt på 6 kW (230 V, 23, 9 A). Vikt - 123 kg, drifttid utan tankning - 2 timmar. Utrustad med elstart.
  • ADP 6-230 VL-BS-modernisering av den tidigare modellen med en 12,5 liters tank, på grund av vilken drifttiden ökas till 5 timmar.
  • ADP 10-230 VL-BS-kännetecknas av ökad effekt upp till 10 kW med en massa på 153 kg.
  • ADP 6, 5/3, 2-T400 / 230 VYa-S-en variant med en Yanmar-motor och 2 driftlägen-enfas 230 V (effekt 7, 2 kW) och trefas 400 V (effekt 3, 5 kW). Arbetstid - upp till 3 timmar, vikt 15 kg.
  • ADP 6, 5/3, 2-T400 / 230 VYa-BS-skiljer sig från den tidigare modellen genom ökad drifttid upp till 7 timmar.
  • ADP 20-T400 VL-BS är en kraftfull (20 kW) generator med en Lombardini-motor och 2 lägen (230 V och 400 V). Vikt - 237 kg, drifttid upp till 8 timmar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära generatorer

Denna typ inkluderar minikraftverk i serien ADA och ADS, avsedda för stationär installation i lanthus och reservkraftsystem. De vanligaste generatorerna på den ryska marknaden är:

  • ADA 8, 5-T400 RYA2-trefas (400 V) modell av en öppen struktur med en effekt på 8 kW och en massa på 227 kg med en tank med en volym på 36 liter;
  • ADA 8-230 RL2-enfas (230 V) öppen generator med en effekt på 8 kW, en massa på 180 kg och en tank med en volym på 36 liter;
  • ADS 16-230 RYA4 - sluten hushållsversion (230 V) med en kapacitet på 13,6 kW (844 kg, 100 l);
  • ADS 55-T400 RYA4 är en sluten industrimodell (400 V) med en effekt på kW, väger 1, 2 ton och en tank på 100 liter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja lämpligt generatoralternativ måste du tänka på följande faktorer

  • Bärbarhet . Om du behöver en kraftfull och billig generator för ett sommarboende, ett hus eller ett reservnät är det värt att köpa stationära versioner av ADA- och ADS -serien. Om du planerar att använda enheten utomhus är det bättre att föredra kompakta lätta modeller av ADP -serien.
  • Kraft. O Denna parameter beror på den maximala belastningen för konsumenter som är anslutna till generatorn. För stabil drift är det lämpligt att i förväg uppskatta effekten på alla elektriska apparater som du kommer att leverera och köpa ett minikraftverk med en kapacitet som är dubbelt så högt som det erhållna värdet.
  • Arbetsspänning . För hushållsändamål är enfasgeneratorer med en spänning på 230 V lämpliga, för industrin måste du köpa trefasgeneratorer med en spänning på 400 V eller kombinerade tillval.
  • Förrätt . Handstartade generatorer är billigare än elektriska startgeneratorer, men att starta dem kan vara fysiskt krävande. För ett backup- eller industriellt kraftsystem är det värt att köpa modeller med fjärrstart eller automatiskt startsystem.
  • Ram . Öppna modeller är enklare, billigare och svalare, medan stängda modeller är tystare och säkrare. Dessutom är slutna generatorer bättre skyddade mot damm, vatten och oavsiktliga skador.

Rekommenderad: