Patriotgeneratorer: En översikt över Gasgeneratorer, Växelriktare Och Dieselgeneratorer, Med Och Utan Autostart. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Patriotgeneratorer: En översikt över Gasgeneratorer, Växelriktare Och Dieselgeneratorer, Med Och Utan Autostart. Hur Väljer Man?

Video: Patriotgeneratorer: En översikt över Gasgeneratorer, Växelriktare Och Dieselgeneratorer, Med Och Utan Autostart. Hur Väljer Man?
Video: Compressor Startup 2024, Maj
Patriotgeneratorer: En översikt över Gasgeneratorer, Växelriktare Och Dieselgeneratorer, Med Och Utan Autostart. Hur Väljer Man?
Patriotgeneratorer: En översikt över Gasgeneratorer, Växelriktare Och Dieselgeneratorer, Med Och Utan Autostart. Hur Väljer Man?
Anonim

Generatorn är en oumbärlig sak där el behövs, men den finns inte eller det fanns en nödsituation med ett tillfälligt strömavbrott. Idag har nästan alla råd att köpa ett kraftverk. Patriot tillverkar olika typer av generatorer och är ett populärt varumärke på den globala marknaden . Företagets sortiment inkluderar olika elektriska generatorer: med och utan autostart, olika i storlek, priskategori och arbetsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett kraftverk måste du tydligt förstå om avgöra under vilka förhållanden den ska tillämpas, vilka enheter som ska anslutas till den . Först av allt du behöver beräkna strömförbrukningen för elektriska apparater som du planerar att ansluta. Som regel är dessa viktiga enheter. Kraft - ett viktigt kriterium, för om det inte räcker, överbelastas enheten och kan snabbt misslyckas. En för hög generatoreffekt är också oönskad. Ofordrad kraft kommer att brinna ut i alla fall, spendera resurser för detta i sin helhet, och detta är olönsamt.

Tänk på att du måste lägga till ett extra till strömförbrukningen . Vanligtvis är det runt 20%. Detta är nödvändigt för att skydda utrustningen från haverier och skapa extra energi om en ny elektrisk apparat ansluts.

För stationära generatorer är det bättre att hålla 30% i reserv på grund av driftens kontinuitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Förutom kraften i kraftverket måste du veta vilka funktioner den här eller den här enheten har

  • Generatorn kan vara trefas och enfas . Om du har ett vanligt bostadshus kommer generatorn att vara 220 volt som standard. Och om du planerar att ansluta till ett garage eller annan industribyggnad behöver du trefasförbrukare - 380 volt.
  • Buller i fungerande skick . Standardprestandanivån är 74 dB på bensin och 82 dB för dieselenheter. Om kraftverket har ett ljudisolerat hölje eller ljuddämpare reduceras driftbruset till 70 dB.
  • Tankvolym . Varaktigheten av generatorns drift är direkt relaterad till mängden bränsle som fylls. Följaktligen beror utrustningens storlek och vikt också på tankens storlek.
  • Överbelastning och kortslutningsskydd . Närvaron av skyddsanordningar kan öka enhetens livslängd.
  • Kylsystem . Det kan vara vatten eller luft. Vattenbaserad kylning är vanligare på dyrare generatorer och anses vara mer tillförlitlig.
  • Lanseringstyp . Det finns tre typer av att starta en elektrisk generator: manuell, elektrisk start och automatisk start. När du väljer ett kraftverk för hemmabruk är det mer bekvämt att ha en autonom start. Dess fördel är att på sådana stationer kan systemet visa all information om arbetets tillstånd på skärmen, där du också kan spåra hur många timmars arbete bränslet kommer att hålla. För en sommarstuga eller tillfällig användning rekommenderas ett mer ekonomiskt alternativ - en manuell, med startsnör.

En viktig del är närvaron av en representativ tjänst för företaget i staden, där det är möjligt att köpa reservdelar om utrustningen går sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Det är mycket viktigt att förstå vilken modell du ska välja . Den ytterligare förbrukningen av enheten och dess kostnader beror på detta. Det finns flera typer av generatorer.

Diesel

Deras fördel är att sådana kraftverk kan fungera utan avbrott om de är utrustade med ett bra kylsystem. De är också kraftfullare än en gasgenerator och mer pålitliga. Det är anmärkningsvärt att dieselgeneratorn är mer ekonomisk när det gäller kostnader vid tankning av tanken. Det finns temperaturgränser för optimal prestanda - minst 5 grader.

Diesel Generator Märke Patriot Ranger RDG-6700LE - den optimala lösningen för strömförsörjning av små byggnader, byggarbetsplatser. Dess effekt är 5 kW. Kraftverket är luftkyldt och kan startas med automatisk start eller manuellt.

Bild
Bild

Bensin

Om behovet i strömförsörjningen på kort sikt eller i nödfall det är värt att överväga en bensingenerator. En sådan station kan fungera även vid låga temperaturer, och vissa modeller även i kraftigt regn. Utmärkt för användning på byggarbetsplatser. PATRIOT GP 5510 474101555 - en av de mest kraftfulla gasgeneratorerna i sin klass. Varaktigheten för oavbruten drift kan vara upp till 10 timmar, du kan ansluta elektriska apparater upp till 4000 W, det finns en autostart.

Bild
Bild

Inverter

För närvarande är generatorer av denna typ framtidens teknik och börjar gradvis förskjuta konventionella kraftverk från marknaden. Hela poängen är att inverterteknik låter dig leverera "ren" spänning utan fluktuationer … Dessutom är fördelarna låg vikt och storlek, tyst drift med en minimal mängd avgaser, bränsleekonomi, skydd mot damm och fukt. Till exempel en invertergenerator Patriot 3000i 474101045 lämplig för användning i olika lokaler med rekylstart.

På grund av dess smidiga funktion, denna enhet används för att ansluta kontorsutrustning, medicinsk utrustning . För hemmabruk är den den mest lämpliga, den kan installeras på balkongen. Allt avgaser passerar genom grenröret, vilket maximalt döljer bullret från utrustningen.

Förutom inomhusbruk kan enheten tas med på vandringar, eftersom dess dimensioner och vikt är minimal.

Rekommenderad: