Barnstolar (71 Bilder): En översikt över Modeller För Barn I Rummet, Hur Man Väljer En Hopfällbar För Huset? Stolsäng För En Tonåring, Alternativ På Hjul För Ett Bord

Innehållsförteckning:

Video: Barnstolar (71 Bilder): En översikt över Modeller För Barn I Rummet, Hur Man Väljer En Hopfällbar För Huset? Stolsäng För En Tonåring, Alternativ På Hjul För Ett Bord

Video: Barnstolar (71 Bilder): En översikt över Modeller För Barn I Rummet, Hur Man Väljer En Hopfällbar För Huset? Stolsäng För En Tonåring, Alternativ På Hjul För Ett Bord
Video: Barn och stress i ett lågaffektivt perspektiv 2024, April
Barnstolar (71 Bilder): En översikt över Modeller För Barn I Rummet, Hur Man Väljer En Hopfällbar För Huset? Stolsäng För En Tonåring, Alternativ På Hjul För Ett Bord
Barnstolar (71 Bilder): En översikt över Modeller För Barn I Rummet, Hur Man Väljer En Hopfällbar För Huset? Stolsäng För En Tonåring, Alternativ På Hjul För Ett Bord
Anonim

Barnrummet i huset är den plats där barnet tillbringar mest tid. Han vilar inte bara där, utan spelar också, och till och med studerar. Därför är det mycket viktigt för föräldrar att skapa förutsättningar för sitt barn så att han alltid känner sig bekväm och bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Det finns många snygga möbler för barn. Och fåtöljer är inget undantag. Beroende på föräldrarnas preferenser och naturligtvis barnen själva kan stolarna vara ram och ramlös . Varje version av stolen har sina egna fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlös

Sådana modeller av barnstolar anses vara de mest populära idag. Dessutom inte bara bland barn, utan också bland vuxna. Allt detta beror på det stora antalet fördelar.

  • Först och främst är det värt att notera dem låg vikt och kompaktitet … Om det behövs kan även ett barn flytta sådana möbler.
  • Bekväm vila . Sådana modeller tar lätt önskad form, oavsett barnets vikt.
  • Inga vassa hörn eller hårda delar … Barnet kommer inte bara att kunna sitta i en sådan stol utan också hoppa. Dessutom används materialet för tillverkning oftast mycket hållbart, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att det går sönder.
  • På grund av att locket på den ramlösa stolen är avtagbart, det är lätt och enkelt att ta hand om honom - det räcker med att ta bort och tvätta i en skrivmaskin.
  • Stort urval av storlekar eller former låter dig välja en modell som är lämplig för ett specifikt barnrum.
  • Original design .
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet positiva punkter, ramlösa stolar har fortfarande flera nackdelar.

  • Till att börja med är det värt att notera förlust av form . Efter en viss tid måste ägarna helt byta fyllmedel, annars kommer stolen att se formlös ut.
  • Det kommer ta ofta tvätt av löstagbara lock .
Bild
Bild

Trådram

Dessa stolar är lika populära. De gör trots allt:

  • ganska kompakt;
  • är inte för dyra;
  • lämplig för alla interiörer i rummet;
  • barnet kommer inte bara att kunna sova i det, utan också att leka, särskilt om sovrummet är litet.

Nackdelarna med sådana stolar inkluderar det faktum att det med tiden är problem med fällbara mekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dator

I den moderna världen har nästan alla barn en dator. Därför bör föräldrar tänka på sitt barns hälsa när de arbetar vid datorn. I det här fallet måste du vara uppmärksam på det korrekta valet av sådana modeller. Bland fördelarna är det värt att notera:

  • ge ytterligare komfort när du arbetar med en dator;
  • att hålla ryggen i en perfekt jämn position;
  • signifikant förbättring av blodflödet;
  • bildandet av rätt position för muskuloskeletala systemet, vilket helt utesluter krökning av ryggraden.

Om vi pratar om bristerna, så är de praktiskt taget obefintliga. Det viktigaste är att bara välja modeller av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering

När du köper en barnstol måste du ta hänsyn till alla dess egenskaper. Det finns flera kategorier enligt vilka stolen kan klassificeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Småbarnsstolar kan användas på olika sätt. Några av dem är perfekta för avkoppling. I dem kan du säkert titta på en tecknad film och ta en bekväm position för dig själv.

En transformerande stol används oftast som sovplats. Men i en bönsstol kan ett barn ta en tupplur när det är busigt och inte vill gå till sin säng .… Senare måste den fortfarande flyttas till en sovplats. Många använder stolar för läxor … De kan helt enkelt skjutas upp till bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Åldersgrupp

Alla barnstolar kan delas upp och beroende på om hur små barn köper dem.

  • För spädbarn . Vanligtvis är dessa modeller ganska färgglada. De är gjorda i form av tecknade hjältar eller skogsdjur.
  • För barn från 3 till 4 år .
  • För barn från 5 år de kommer att behöva en bekvämare stol där de kan studera.
  • För tonåringar . Dessa stolar är större och mer diskreta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utförande typ

Barnstolsmodeller kan ha olika utföranden

Stol med speciellt fotstöd … Dessutom finns dessa modeller på hjul. Deras huvudsakliga syfte är att stödja hållning när du arbetar med en dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljen kan användas både som fåtölj och som vanlig säng . Vissa modeller finns med en fotbräda eller bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ortopediska stolen är ganska bekväm och multifunktionell . Oftast tillverkas en sådan modell på hjul.

Bild
Bild

Stolar leksaker .

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

Förutom allt ovanstående, barnmodeller av säten kan delas upp beroende på funktionalitet.

" Dragspel ". En sådan stol är gjord i form av ett fällbart hopfällbart dragspel. Den består av flera sektioner, som fästs ihop. Två av dem bildar ryggen, och den tredje fälls ner som ett säte. Denna modell har en genomsnittlig styvhetsgrad och har också vissa ortopediska egenskaper. Den kan användas för olika ändamål. I vissa fall är sådana möbler dessutom utrustade med sängkläder eller andra sängkläder.

En sådan stol tål upp till 25 tusen veck.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Delfin ". Ett annat alternativ för en hopfällbar soffstol. För att fälla ut det måste du skjuta sätet framåt och underifrån få det avsnittet placerat där. Stolen installeras sedan på en extra struktur.

Bild
Bild

" Eurobook ". För att göra en sådan hopfällbar stol till en sovplats måste du dra sätet framåt och sänka ryggen på plats.

Bild
Bild

" Klick-klack ". Denna design består av 4 sektioner: ryggstöd, säte och två armstöd. Alla, om det behövs, läggs ut på en sovplats för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolleksak . Denna modell kan användas inte bara som en stol, utan också som en leksak eller en lekplats. De är alla olika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Alla modeller har olika storlekar. Först måste du överväga ramlösa stolar.

  • S . Lämplig för de minsta barnen. Alla modeller är kompakta, så de köps oftast i små rum. Stolens höjd är 90 centimeter och diametern är 60 centimeter. Om vi pratar om vikt, så är den väldigt liten - upp till 2 kilo.
  • M . Lämplig för tonåringar. Höjden på en sådan modell är 1 meter 10 centimeter, och diametern är 80 centimeter. Stolen väger inte mer än 3 kilo.
  • L . Stolar av denna storlek kan användas inte bara för barn, utan också för vuxna. Deras höjd är 1 meter 30 centimeter, och deras diameter är 1 meter.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller trådrammodellerna kan de delas in i tre typer

  • Smal . Bredden på sådana modeller överstiger inte 60 centimeter. Med dem kan du betydligt spara utrymme i barnkammaren.
  • Bred . Bredden på sådana modeller ligger i intervallet 95-120 centimeter.
  • Liten storlek . Höjden på sådana modeller är 25 centimeter, bredden är 60 centimeter och djupet är 50 centimeter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Om möbler som en fåtölj har en ram kan de tillverkas av olika material. Dessa bör inkludera trä . Detta material är tungt, så det kommer att vara mycket svårt för ett barn att ordna om möbler från plats till plats. Priset för sådana produkter är ganska högt. För dem som letar efter ett budgetalternativ, modeller gjorda av från träbaserade paneler . De är ganska attraktiva och har också en lång livslängd. För "franska musslor" används oftast aluminiumrör . Men alla transformatorer är gjorda av stål . De enklaste designerna oftast plast.

Använd för att fylla barnstolar polyuretanskum eller fjädrande syntetfiber . Detta material tar nästan allt utrymme i ryggstöd och säten. För bönpåsar används polystyrenkulor som fyllmedel.

Det är bäst om deras diameter är mindre. I det här fallet kommer barnen att känna sig mycket mer bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Störst uppmärksamhet bör ägnas åt klädseln. Olika material används för barnstolar.

Flock . Tygets bas är täckt i förväg med ett mycket tunt lager av speciellt lim. Därefter appliceras fin tupplur och nylon på den. Som ett resultat är materialet mjukt och behagligt vid beröring. Dessutom är det väldigt likt sammet. Trots detta raderas flocken lätt. Dess nackdel är att den i vissa fall till och med tappar.

Bild
Bild

Sammet . Det kännetecknas av naturlig mjukhet, men precis som det tidigare materialet "sår" det snabbt.

Bild
Bild

Jacquard . Detta är ett ganska vackert tyg, som har ett dubbelsidigt mönster, dessutom ser det lite ut som brokad i sitt utseende. För tillverkningen används två typer av trådar. En av dem är siden och den andra är matt. Materialet i sig är ganska hållbart.

Bild
Bild

Gobeläng . Ett annat hållbart material som oftast används för fåtöljer, som är gjorda för äldre barn. Det är trots allt ganska grovt vid beröring.

Bild
Bild

Ekoläder . Detta material skiljer sig från andra i hög hållfasthet och samtidigt mjukhet. Under drift förlorar den inte sin form och sträcker sig inte heller. En annan positiv egenskap som skiljer den från andra är fuktbeständighet.

Bild
Bild

Färger och tryck

Färgschemat påverkar egenskaperna hos alla barns utveckling. Därför beror mycket på hennes val . Det är bäst att välja ljusa och saftiga färger för ett litet barns rum. När allt kommer omkring kan du med sin hjälp muntra upp även det sorgligaste barnet. När du väljer måste du vara säker på att fokusera på ditt barns kön. Produkter i blå, gröna eller gråtoner är lämpliga för en pojke. Men för en tjej brukar de hämta stolar i rosa, sallad eller gyllene nyanser. Modeller med tryck är särskilt populära.

Blom- eller växtbilder används ofta. Stolar med geometriska mönster ser inte mindre originella ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och former

Oftast har barnstolar en ovanlig form, liksom en intressant design. De skiljer sig från varandra i ljusa klädsel och olika storlekar.

Päron . Den mest populära bland alla modeller är päronstolen. Den har en mycket bekväm och ovanlig form. Det är en sådan möbel som en förseglad påse, som är helt fylld med ett speciellt fyllmedel. Tack vare detta kan den anpassa sig till alla positioner i barnets kropp.

Bild
Bild

Cocoon fåtölj har höga väggar som gör att barnet inte bara kan sitta bekvämt, utan också att leka gömställe med sina föräldrar.

Bild
Bild

Äggstol har en rund form och liknar en boll i sitt utseende. Oftast är en sådan struktur fäst vid taket. Detta gäller särskilt för spädbarn. Faktum är att i sådana stolar kan du inte bara sitta, utan också gunga. Med liknande produkter kan du dessutom göra rummet mer modernt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stol-puff … Dessa modeller är de mest bekväma stoppade möblerna för barn. De kan vara antingen runda eller fyrkantiga. Några intressanta modeller presenteras i form av en droppe eller ett hjärta, i form av en tecknad varg från "Wait a minute" eller "Minion". De kommer att vara ett bra komplement till den lilla fläktens rum.

Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

För att förstå vilka modeller som är värda att köpa, du måste bekanta dig med de bästa tillverkarna som producerar dem.

" Masha och Björnen ". Ett företag som producerar barnstolsmodeller, som bara använder karaktärerna från denna tecknad film för inspiration. Vissa fåtöljer är stoppade, men inte alla.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Sima-Land " … Detta är ett stort företag. Sortimentet innehåller puffar, gungstolar och andra populära modeller. Alla har ett rimligt pris och bra kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Handel . För de barn som föredrar att titta på en tecknad film om minions, kan du köpa en stol från dessa tillverkare. Killarna kommer definitivt att älska de ljusa karaktärerna!

Bild
Bild

IKEA . Tillverkarna av detta företag är engagerade i tillverkningen av en mängd olika möbler, inklusive barnstolar. Alla är av hög kvalitet och intressanta former.

Bild
Bild

Creazioni Franca SPA - är ett italienskt företag som tillverkar lyxiga möbler. Bland dem finns det valpstolar och till och med björnstolar. De ser roliga ut, samtidigt som de är helt säkra möbler för barn.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

För att välja rätt stol för hemmet i barnkammaren måste du vara uppmärksam på vissa aspekter. Först och främst måste den valda modellen vara säker, utan skarpa hörn eller lika osäkra beslag. Barnet ska känna sig bekväm i en sådan stol . Och det är också värt att uppmärksamma miljövänligheten hos möbler. Därför är valet bäst att sluta på de modeller som är gjorda av naturmaterial.

Bild
Bild

Storleken på den köpta produkten är också mycket viktig. Det måste vara helt förenligt med barnets ålder . Naturligtvis, glöm inte bort barnets hållning. Därför är det bäst att köpa en ergonomisk stol. Varje produkt måste ha ett kvalitetscertifikat. Detta är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

För att göra valet lite enklare för dig själv bör du bekanta dig med några intressanta exempel.

Väska

Denna modell passar perfekt in i vilken sovrumsinredning som helst. Den senapsfärgade fåtöljen ser särskilt vacker ut. Dessutom passar den både tjejer och pojkar. För enkelhets skull kan den placeras vid fönstret.

Bild
Bild

Upphängd

Denna modell kommer att tilltala alla, utan undantag. När allt kommer omkring kan du koppla av i den och bara svänga.

För att sammanfatta kan vi säga att barnstolen måste väljas med stor omsorg. Det ska ju inte bara glädja barnet utan också vara av högsta kvalitet.

Rekommenderad: