Hörnklämmor: Hur Gör Man Det Själv? Översikt över 75 Mm -modeller, För Rät Vinkel, Snickeri, Trä Och Metall. Hur Väljer Och Använder Man?

Innehållsförteckning:

Video: Hörnklämmor: Hur Gör Man Det Själv? Översikt över 75 Mm -modeller, För Rät Vinkel, Snickeri, Trä Och Metall. Hur Väljer Och Använder Man?

Video: Hörnklämmor: Hur Gör Man Det Själv? Översikt över 75 Mm -modeller, För Rät Vinkel, Snickeri, Trä Och Metall. Hur Väljer Och Använder Man?
Video: Cheap 90 Degree 100mm Wood Clamp / Corner Clamp / Joint Clamp from Shopee TAGALOG 2024, Maj
Hörnklämmor: Hur Gör Man Det Själv? Översikt över 75 Mm -modeller, För Rät Vinkel, Snickeri, Trä Och Metall. Hur Väljer Och Använder Man?
Hörnklämmor: Hur Gör Man Det Själv? Översikt över 75 Mm -modeller, För Rät Vinkel, Snickeri, Trä Och Metall. Hur Väljer Och Använder Man?
Anonim

Klämman är en oumbärlig del i varje mästares arsenal av verktyg. Men ofta används denna enhet i vardagen, till exempel av amatörer för att designa allt med sina egna händer. Det är för sådant arbete som hörnklämman skapades, vilket säkert kommer att underlätta ditt arbete.

Vad det är

En vinkelklämma är en enhet som fungerar som en så kallad klämma för att säkerställa stabilitet och fixering av två delar … Används oftast på verkstäder, men kan också vara bra i vardagen.

Bild
Bild

Det är möjligt att markera de funktioner som betonar de främsta fördelarna med användningen av dessa klämmor:

  • enkelhet och enkelhet vid transport;
  • "Tredje händer" i verkstaden;
  • stabil klämma;
  • förmågan att arbeta med alla typer av material (metall, glas, trä, etc.);
  • möjligheten att montera detta verktyg med egna händer.
Bild
Bild

Vinkelklämman består av följande konstruktionselement:

  • terminal med två delar som ett hjälpstoppselement;
  • rörligt block;
  • en mekanism som ger rörlighet och förmåga att utöva;
  • propeller för att greppa spaken och fixera den;
  • delar som är avsedda för mindre grepp om produkten är löpare.

Att förstå utformningen av vinkelklämman hjälper dig att göra det själv och använda det korrekt, särskilt om du använder enheten hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klämfördelar:

  • lång sikt (det viktigaste är att korrekt fördela de tillämpade insatserna, och sedan kommer en sådan klämma att tjäna dig i flera år);
  • tillförlitlighet och hållbarhet (om du följer alla regler för användning av verktyget kommer du att uppnå bästa stabilitet);
  • praktiskhet (kommer att förenkla ditt arbete och bli en så kallad”tredjehands” -ersättare);
  • brett användningsområde (användbart för dig i absolut alla verkstäder, liksom för att installera möbler; Dessutom finns det typer av klämmor gjorda av helt olika material, vilket gör deras funktionalitet mycket varierande);
  • låg kostnad (dessutom, om du inte vill spendera pengar på att köpa den här modellen kan du använda det självgjorda klämschemat, som föreslås i denna artikel).

Det kan noteras att ett antal fördelar återigen bekräftar funktionaliteten och praktiken hos denna enhet, som är lämplig för både professionell och amatörbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Vinkelklämman används för följande ändamål:

  • för fixering av strukturer i en vinkel på 90 grader (det finns också tillbehör för användning i olika vinklar);
  • för omskärelse detaljer i den vinkel du behöver;
  • vid installation av lådor , skåp och andra möbler som behöver hörnfixering;
  • ersätter " Tredje händer ";
  • applicerad för produktdesign från olika material (trä, plast, stål och glas).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkelklämman har fått stor popularitet och efterfrågan bland konsumenterna, främst för att den här enheten är en mycket pålitlig assistent för att fästa två delar av en produkt.

Det är denna modell som är praktisk att använda i vardagen.

Bild
Bild

Modellöversikt

Beroende på funktionella egenskaper, material och specifikationer för användning kan flera typer av hörnklämmor urskiljas.

Klämma från 75 mm aluminiumhus kännetecknas av en ganska okomplicerad struktur. Består av två metallskruvar (ibland zink) och två rörliga delar. Med hjälp av ett speciellt hål är det möjligt att installera klämman permanent i alla snickeriverkstäder.

Funktionen hos denna enhet är mycket bredare än i andra modeller.

Bild
Bild

Plywood klämmor … Spånskiva (spånskiva) används oftast för att montera möbler, vars fixering kräver ett hållbart verktyg för en 90-graders rät vinkel. Det är i en sådan situation att en gör-det-själv träklämma kan behövas. Denna enhet kan tillverkas av både spånskiva och plywood, men det är viktigt att dess tjocklek inte är mer än en centimeter. Tyngdpunkten bildas med hjälp av en rektangulär stång av valfritt trämaterial. Du kan också behöva en borr och en bågfil.

Bild
Bild

Med hjälp av plywood görs två trianglar med sidor på cirka 40 cm , medan det är absolut nödvändigt att behålla en rätt vinkel. Ett hål av en viss storlek skapas i hörnet på varje arbetsstycke för att klämmorna ska kunna appliceras korrekt. Efter det kan du börja använda designen du gjorde.

Denna enhet är perfekt för att göra ramar.

Bild
Bild

Hörnklämmor avsedda för fixering av metallprodukter … Sådana klämmor är gjorda av metall, varför de fixerar stålämnen mycket mer pålitligt. Denna enhet kan också monteras för hand enligt samma princip som träversionen. För bästa kvalitet används en metallplåt med en densitet på minst en centimeter, vilket hjälper en stark och stabil anslutning av produktens metallelement. Och för att fixa det mer fast kan det vara nödvändigt att svetsa vissa delar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt klämma är det nödvändigt att ta hänsyn till flera viktiga punkter.

  1. Materialkvalitet … Klämmor är huvudsakligen gjorda av metalllegeringar, eftersom när de appliceras appliceras enorma krafter som inte alla material tål.
  2. Grov tråd på armaturen … Detta kommer att bidra till att öka hållfastheten och tillförlitligheten hos infästningen.
  3. Tyngdpunkt ska vara så stor som möjligt och inte smälta in med resten av enheten för att undvika störningar.
  4. Att välja rätt handtag hjälper dig att säkerställa bekvämligheten med att använda verktyget. För enkelhets skull kan tillverkarna utrusta verktyget med gummi- eller träelement.
Bild
Bild

Hur man gör det?

Om du vill spara pengar, men samtidigt kan du inte klara dig utan ytterligare "tredje händer", kan vi erbjuda möjligheten till en hemmagjord klämma. Det är ganska enkelt att göra en sådan enhet med hjälp av material till hands.

Bild
Bild
  • Förbered nödvändiga material och ämnen … Du behöver en metallplåt som är 20 centimeter långa stålrör. Rören ska placeras vinkelrätt mot varandra och sedan svetsas på arket från alla sidor. Det är viktigt att försiktigt svetsa varje bit för att säkerställa att klämman är säker.
  • Skapa klämritning … Efter svetsning av alla delar är det tänkt att bli av med alla onödiga delar. I nästa steg kommer de återstående delarna av rören att lödas uppifrån och nedifrån till de viktigaste. Du måste ordna plåtbitarna på samma sätt, men så att de är parallella med varandra. Ett annat metallrör kommer att användas med ett genomgående hål i mitten. I framtiden kommer detta schema att vara användbart för dig när du skapar en klämma.
  • Vi monterar enheten och kontrollerar vinkeln … Var noga med att fylla på med de nödvändiga elementen: en bult, några muttrar, ett handtag, en klämma.

    Från hörnet av triangeln måste du rita den så kallade bisektorn. Och i denna vinkel installeras ett rör med ett genomgående hål. Därefter måste två muttrar och en bult fästas i detta hål. Den ena muttern skruvas fast tills röret sitter fast, och den andra kläms hårt för hand från den andra änden. Med svetsning måste du fästa dem på produkten.

    Bulten från detta hål ska enkelt skruvas loss. Därefter kommer ett förberedt centimeterrör att vara praktiskt så att det kan passera mellan parallella triangulära metallplåtar.

    Ta sedan ett profilrör i samma storlek som föregående del med ett hål på cirka en centimeter. Skjut en mutter på detta U-formade arbetsstycke med ett litet utrymme så att reglaget lätt kan vridas. Det är nödvändigt att först löda muttern till tappen och senare - en bit av ett centimeter rör till den U -formade delen, vilket gör hål på den andra partikeln.

  • Nästa steg - sammanfogning av den andra och tredje delen genom svetsning. Svetsa profilröret med den förmonterade tappen till det första stycket.
  • Vi får en färdig klämma … Du kan testa en DIY -armatur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Naturligtvis är vinkelklämman ett praktiskt verktyg som underlättar arbetet i varje verkstad. Men dess användning kräver en ganska tillförlitlig och stark fixering, så du måste följa reglerna för användning av denna modell.

Du måste fokusera på att se till att klämman helt och jämnt "sitter" på produktens yta, samtidigt som du behåller en vinkel på 90 grader

Vid komprimering, fördela de applicerade krafterna jämnt, annars kan du skada området på strukturen som ska produceras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man måste komma ihåg att klämman behöver stabil fixering, särskilt vid bearbetning.

I en annan situation blir arbetet du gör mycket mer komplicerat, eftersom delen inte kommer att fixas väl.

Att använda ett sådant verktyg är ganska enkelt, bara komma ihåg några grundläggande punkter som hjälper dig att göra ditt arbete bättre.

Rekommenderad: