Dieselgenerator FPT-Iveco: Egenskaper, Temperaturgivare Och Andra Funktioner. Hur Väljer Jag FPT-Iveco Dieselkraftverk? Modellöversikt

Innehållsförteckning:

Video: Dieselgenerator FPT-Iveco: Egenskaper, Temperaturgivare Och Andra Funktioner. Hur Väljer Jag FPT-Iveco Dieselkraftverk? Modellöversikt

Video: Dieselgenerator FPT-Iveco: Egenskaper, Temperaturgivare Och Andra Funktioner. Hur Väljer Jag FPT-Iveco Dieselkraftverk? Modellöversikt
Video: Välj rätt försäkring och spara tusenlappar - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Dieselgenerator FPT-Iveco: Egenskaper, Temperaturgivare Och Andra Funktioner. Hur Väljer Jag FPT-Iveco Dieselkraftverk? Modellöversikt
Dieselgenerator FPT-Iveco: Egenskaper, Temperaturgivare Och Andra Funktioner. Hur Väljer Jag FPT-Iveco Dieselkraftverk? Modellöversikt
Anonim

Dieselgeneratorer FPT-Iveco är av hög kvalitet och kan användas även under ganska svåra förhållanden. För all perfektion av denna teknik måste den dock väljas mycket noggrant. Det är nödvändigt att inte bara ta hänsyn till allmänna principer, utan också till egenskaperna hos specifika modeller.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Vid möte med diesel generatorer FPT-Iveco var uppmärksam direkt på motorn med ökad effekt . Italienska ingenjörer försökte säkerställa maximal livslängd för deras utveckling. Dessutom är det typiskt inte för väloljade fabriksförhållanden, utan för verklig användning, när miljön runt en dieselmotor är långt ifrån idealisk.

Bild
Bild

FPT -företaget genomför sin egen vetenskapliga och tekniska utveckling , vilket avsevärt kan förbättra produktens grundläggande egenskaper.

Företaget lyckades till och med skapa en komplett produktionscykel, som gör det möjligt att garantera maximalt ansvar och samordning i arbetet.

Bild
Bild

Tillverkaren deklarerar att alla produkter levereras direkt från Europa . Samtidigt garanteras också verifierade leveranstider och optimala priser. Dieselgeneratorer FPT-Iveco deklareras som utmärkta assistenter vid oavbruten strömförsörjning av de mest kritiska anläggningarna. De använder mindre bränsle än konkurrerande produkter med jämförbar effekt . Och, viktigare, totalbelopp av italienska dieselgeneratorer är jämförbara med det pris som erbjuds av de ryska huvudleverantörerna.

Bild
Bild

Specifikationer

Nästan alla generatorer från FPT-Iveco har pålitlig och tillräckligt fungerande temperaturgivare . Serviceintervallet är minst 600 timmar. Den senaste utvecklingen, som har "absorberat" den erfarenhet som samlats under många år, kan denna siffra nå 800 timmar. 25 grundmodeller av dieselgeneratorer av denna oro har en huvudeffekt från 15 till 480 kW. Standby -effekt (topp) kan nå 500 kW.

Bild
Bild

Modellöversikt

Det italienska företaget levererar några av sina generatorer i ljudisolerade kapslingar. Alla dessa hus skyddar elektriska komponenter på ett tillförlitligt sätt från fuktinträngning. Ett bra exempel på detta är GS F3230. Dessa är huvudparametrarna för denna dieselgenerator:

  • bränsletank med en kapacitet på 120 liter;
  • bränsleförbrukning vid full belastning - 8, 3 liter;
  • bränsleförbrukning vid halv last - 4, 3 liter;
  • arbetsintervall mellan tjänster - 600 timmar;
  • 3 arbetsfaser och ytterligare neutral;
  • effekt i huvudläget (standby) - 30 (33) kW.
Bild
Bild
Bild
Bild

Anmärkningsvärd och generator NEF200 . Det anges att på ett avstånd av 7 m från det överstiger ljudvolymen inte 75 dB. Bränsleförbrukningen vid max- och halvlast är 44 respektive 25,6 liter per timme. Systemeffekten i huvudläget är 160 kW. I standby -versionen kan den nå 176 kW.

Bild
Bild

Om vi överväger alternativen för GE -serien (på en ram, i en öppen version), är det värt att titta närmare på NEF75 . Huvud- och toppeffekten här är lika med 60 respektive 66 kW. 4-takts dieselmotorn drivs av en 180-liters bränsletank och en kylkrets som rymmer 18,5 liter köldmedium. Elektrisk skyddsnivå - IP23. Generatorn levererar en ström på 400 V och en frekvens på 50 Hz.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Naturligtvis är det av stor vikt diesel , driver generatorn, eftersom det beror på det om det kommer att vara möjligt att tillhandahålla den nödvändiga elproduktionen eller inte. Underhåll på FPT-Iveco på rätt nivå, och denna hänsyn kan försummas. Men det som inte går att ignorera är generering av generator . Utomhusenheter måste placeras inuti ett speciellt hölje.

För enheter som är installerade inomhus eller endast används under den varma säsongen under bodar är detta inte alltför kritiskt.

Bild
Bild

Vidare är det viktigt att tänka på energikonsumenternas egenskaper. Strömförsörjning för enfasapparater det är mer korrekt och logiskt att genomföra med hjälp en fas generatorer. Men ett sådant behov uppstår främst på industriområden. Huvuddelen av hushålls elektrisk utrustning har tre fas utförande, och för samma stugbebyggelse, skulle det optimala valet vara en generator med 3 faser.

Skillnaden kan också bero på:

  • belysningsbelastning (typisk för bosättningar);
  • aktiv last (industriell elektrisk ugn);
  • induktiv effekt (kraftfulla elmotorer);
  • tyristor typ av last (finns främst vid kommunikationscentra och vid oljeproduktionsanläggningar).

Rekommenderad: