Cummins Generatorer: Funktioner I Ett Dieselkraftverk, Som är Ursprungslandet. Hur Väljer Jag Cummins Diesel Generator?

Innehållsförteckning:

Video: Cummins Generatorer: Funktioner I Ett Dieselkraftverk, Som är Ursprungslandet. Hur Väljer Jag Cummins Diesel Generator?

Video: Cummins Generatorer: Funktioner I Ett Dieselkraftverk, Som är Ursprungslandet. Hur Väljer Jag Cummins Diesel Generator?
Video: All Parameters of DG /Cummins Diesel Generator ! Electrical Knowledge in Hindi ! Must Watch 2024, Maj
Cummins Generatorer: Funktioner I Ett Dieselkraftverk, Som är Ursprungslandet. Hur Väljer Jag Cummins Diesel Generator?
Cummins Generatorer: Funktioner I Ett Dieselkraftverk, Som är Ursprungslandet. Hur Väljer Jag Cummins Diesel Generator?
Anonim

Strömförsörjning till avlägsna anläggningar och eliminering av konsekvenserna av olika fel är dieselkraftverkens huvudsakliga verksamhetsområde. Men det är redan klart att denna utrustning har en mycket viktig funktion. Därför är det nödvändigt att noggrant bekanta dig med granskningen av Cummins dieselgeneratorer, ta hänsyn till alla deras finesser och nyanser när du väljer.

Bild
Bild

Särdrag

När man kännetecknar Cummins -generatorer och dieselkraftverk som tillverkas av samma företag måste det betonas att de produceras av en äkta industrigigant. Ja, en jätte av en bransch som redan har förklarats onödiga och arkaiska organisationer. Företaget har varit verksamt sedan 1919 och dess produkter är välkända i olika länder i världen . Produktionen av diesel- och gaskolvkraftverk, liksom delar och reservdelar till dem, är prioriterade områden för Cummins verksamhet.

Bild
Bild

De kompakta generatoraggregaten från denna tillverkare finns tillgängliga i kapaciteter från 15 till 3750 kVA. Naturligtvis avslöjas kompaktheten hos de mest kraftfulla av dem bara i jämförelse med konkurrenternas produkter. Motortiden är mycket lång. För vissa avancerade versioner överstiger det 25 000 timmar.

Bild
Bild

Det är också värt att notera:

  • avancerade radiatorer;
  • det striktaste genomförandet av grundläggande tekniska och miljömässiga standarder;
  • genomtänkt hantering (tekniskt perfekt, men samtidigt inte orsakar svårigheter även för oerfarna människor);
  • enkel daglig drift och underhåll;
  • felsökad tjänst på högsta nivå.
Bild
Bild

Laguppställningen

Det bör genast noteras att Cummins dieselgeneratorer är indelade i två grupper - med en strömfrekvens på 50 och 60 Hz. Den första gruppen inkluderar till exempel C17 D5 -modellen. Den kan utveckla effekt upp till 13 kW. Enheten har vanligtvis ett öppet designschema . Den levereras också i en behållare (på ett speciellt chassi) _ eftersom denna generator visar sig vara en sann "allrounder", lämplig för en mängd olika uppgifter.

Bild
Bild

Andra parametrar:

  • spänning 220 eller 380 V;
  • bränsleförbrukning per timme med en effekt på 70% av max - 2,5 liter;
  • börjar med en elektrisk start;
  • typ av kylvätska.
Bild
Bild

Ett mer kraftfullt och avancerat alternativ är dieselgeneratorn C170 D5 . Tillverkaren positionerar sin produkt som en pålitlig lösning för oavbruten strömförsörjning till olika föremål. I huvudläget är effekten 124 kW och i vänteläget 136 kW. Spänningsbetyg och startmetod är desamma som för den tidigare modellen.

Under en timme vid 70% last kommer cirka 25, 2 liter bränsle att förbrukas. Förutom den vanliga designen finns det också ett alternativ i ett ljuddämpande hus.

Bild
Bild

Om vi pratar om generatorer med en strömfrekvens på 60 Hz, lockar C80 D6 uppmärksamhet . Denna trefasmaskin kan leverera upp till 121 A. Den totala effekten är 58 kW. I vänteläge ökar den till 64 kW. Produktens totala vikt (inklusive bränsletanken) är 1050 kg.

Bild
Bild

Slutligen, överväga en mer kraftfull 60Hz generatoruppsättning, närmare bestämt C200 D6e. Enheten genererar 180 kW ström i normalt dagligt läge. I det tillfälliga tvångsläget stiger denna siffra till 200 kW. Leveranssetet innehåller ett speciellt omslag. Kontrollpanel - version 2, 2.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Bestämning av erforderlig effekt

Genom att köpa en dieseltyst 3 kW elektrisk generator är det lätt att säkerställa lugn och ro på anläggningen. Men det kommer inte att vara möjligt att "mata" tillräckligt kraftfulla elektriska apparater, maskiner och apparater. Det är därför på allvarliga industriområden, byggarbetsplatser och på andra liknande platser, måste du stå ut med betydande buller.

Obs! Ursprungsland för Cummins generatorer är inte nödvändigtvis USA. Några av produktionsanläggningarna finns i Kina, England och Indien.

Bild
Bild

Men för att återgå till beräkningen av den erforderliga effekten är det värt att påpeka att det utförs enligt tre viktiga kriterier:

  • energiförbrukningens art;
  • alla konsumenters totala kapacitet;
  • värdet på startströmmar.
Bild
Bild

Det är allmänt accepterat att utrustning med en kapacitet på 10 kW eller ännu mindre behövs för reparation och konstruktion. Sådana anordningar ger den mest stabila strömmen. Effekt från 10 till 50 kW gör att generatorn inte bara kan användas som reserv utan också som huvudkälla för strömförsörjning. Mobila anläggningar med en kapacitet på 50-100 kW omvandlas ofta till en stationär kraftkälla för hela anläggningen . Slutligen, för stora företag, stugbebyggelse och transportinfrastruktur, behövs modeller från 100 till 1000 kW.

Bild
Bild

Syfte och driftsförhållanden

Om dessa parametrar inte beaktas måste reparation av generatorutrustning utföras mycket ofta. Och det är inte ett faktum att det verkligen kommer att hjälpa. Så, hushållsgeneratorer, även de mest kraftfulla, kommer sannolikt inte att kunna arbeta länge under maximala förhållanden och mata produktionslinjen . Och produkter av industriell kvalitet kan i sin tur inte löna sig hemma.

Bild
Bild

När det gäller normala driftsförhållanden är de för nästan alla modeller följande:

  • omgivningstemperatur från 20 till 25 grader;
  • dess relativa luftfuktighet är cirka 40%;
  • normalt atmosfärstryck;
  • höjd över havet inte mer än 150-300 m.
Bild
Bild

Men mycket beror på hur generatorn körs. Så närvaron av ett skyddande hölje gör att du kan arbeta tryggt även i hård frost. Nivån för tillåten luftfuktighet ökar till 80-90%. Ändå är normal användning av en dieselmotor otänkbar utan ett stabilt luftflöde. Och du måste också ta hand om att skydda även de mest pålitliga och beprövade enheterna från damm.

Obligatoriskt antal faser

Ett trefas dieselkraftverk kan leverera ström till både trefas och enfas "konsumenter". Men det betyder inte att det alltid är bättre än enfasversionen. Faktum är att från enfasutgång på en trefasapparat kan mer än 30% av strömmen inte tas bort … Det är snarare praktiskt möjligt, men ingen garanterar säkerheten och stabiliteten i arbetet.

Bild
Bild

Generatortyp

Följande typer av Cummins -enheter utmärks:

  • i höljet;
  • i en blockbehållare;
  • AD -serien.
Bild
Bild

motortyp

Cummins är redo att leverera 2-takts och 4-takts dieselgeneratorer. Rotationshastigheten är också annorlunda. Ljudlösa enheter snurrar med 1500 varv / min. De mer avancerade gör 3000 varv / min, men de ger mycket högre ljud. En synkron enhet, till skillnad från en asynkron, är lämplig för att driva enheter som är känsliga för spänningsfall. Det finns också en skillnad mellan motorer i följande egenskaper:

  • begränsande kraft;
  • volym;
  • mängden fett;
  • antal cylindrar och deras placering.

Rekommenderad: