Hur Ansluter Jag Bluetooth -hörlurar Till Datorn? Hur Kan Jag Ansluta Trådlösa Hörlurar Till En Dator Och Hur Jag Installerar På Windows Och Andra Operativsystem?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Bluetooth -hörlurar Till Datorn? Hur Kan Jag Ansluta Trådlösa Hörlurar Till En Dator Och Hur Jag Installerar På Windows Och Andra Operativsystem?

Video: Hur Ansluter Jag Bluetooth -hörlurar Till Datorn? Hur Kan Jag Ansluta Trådlösa Hörlurar Till En Dator Och Hur Jag Installerar På Windows Och Andra Operativsystem?
Video: Felsök trådlösa HP-möss/tangentbord 2024, April
Hur Ansluter Jag Bluetooth -hörlurar Till Datorn? Hur Kan Jag Ansluta Trådlösa Hörlurar Till En Dator Och Hur Jag Installerar På Windows Och Andra Operativsystem?
Hur Ansluter Jag Bluetooth -hörlurar Till Datorn? Hur Kan Jag Ansluta Trådlösa Hörlurar Till En Dator Och Hur Jag Installerar På Windows Och Andra Operativsystem?
Anonim

Trådlös teknik har länge varit en integrerad del av allas liv. De bytte enkelt och snabbt ut de vanliga trådbundna enheterna, vilket gav sina ägare mer bekvämlighet och komfort vid användning av modern teknik. Användare ägnar särskild uppmärksamhet åt trådlösa hörlurar som enkelt kan anslutas till telefonen och är oersättliga kringutrustning till en stationär dator.

Bild
Bild

Särdrag

Idag har nästan alla hem en stationär dator. Olika enheter och tillbehör levereras och ansluts till den. En av de viktigaste är trådlösa hörlurar . Tack vare vågtypens anslutning kan du flytta en bit från datorn, utan att tappa kontakten med samtalspartnern, eller fortsätta njuta av din favoritmusik och lyssna på olika seminarier.

Ett Bluetooth -headset har flera obestridliga styrkor . För det första kan det fungera med alla datoroperativsystem. För det andra kan hörlurar utformade för att interagera med en dator paras med en surfplatta eller en vanlig smartphone. För det tredje, närvaron av "handsfree" -teknologi i trådlösa prylar. Det låter dig inte bara överföra ljud till headsetets högtalare, utan överför också din röst till mikrofonen.

Tack vare kontrollpanelen på hörlurarna kan du pausa, spola tillbaka ett spår eller en video och tillämpa ytterligare inställningar

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att ansluta trådlösa hörlurar till din telefon eller surfplatta är ganska enkel . Men när du ansluter ett Bluetooth -headset till en dator eller bärbar dator uppstår ofta vissa svårigheter. De kan dock lösas på plats inom några minuter. För varje lösning på ett problem du kan stöta på, se bruksanvisningen som följde med ditt headset. Men inte alla användare uppmärksammar det, vilket leder till felaktig parning.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

För att ansluta ett trådlöst headset måste du parkoppla Bluetooth -modulen. Nästan alla modeller av bärbara datorer och surfplattor har redan en inbyggd Bluetooth-adapter, men med persondatorer är problemet mycket mer komplicerat. Endast avancerade PC-modeller är utrustade med en inbyggd trådlös adapter. Andra användare måste köpa den som en fristående enhet. Det viktigaste är att bekanta dig med sortimentet under köpet.

Hittills har två typer av adaptrar utvecklats

Pci . Denna modul är avsedd att anslutas till moderkortet. Dedikerade försäljningsställen är redo att erbjuda en mängd olika PCI -moduldesigner, utrustade med olika paket med funktioner. Men användare som redan har köpt liknande enheter för sig själva hävdar: ju mindre modulen är, desto färre funktioner stöder den.

Bild
Bild

Adapter av extern typ . Denna enhet är ansluten via USB -porten på PC -systemets enhet. Den har mycket färre funktioner än PCI -moduler. Och dataöverföringshastigheten är mycket lägre. Men samtidigt har externa adaptrar en viktig fördel - det finns ingen anledning att demontera datorn för att ansluta. Det räcker med att sätta in adaptern i USB -porten på enhetens framsida eller baksida. Formen och storleken på den bärbara enheten liknar en vanlig flash -enhet. Följaktligen kommer de inte att störa driften.

Bild
Bild

Mac OS

Moderna datormodeller som utvecklats av Apple har en inbyggd trådlös adapter. Det är därför användare med stort nöje köper datorutrustning utrustad med en Bluetooth-modul, eftersom deras anslutning inte orsakar några särskilda svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vidare föreslås att man närmare överväger metoden för att para ihop Bluetooth -hörlurar med mac OS

  • Det är nödvändigt att öppna menyn "Bluetooth" och aktivera den trådlösa anslutningen. För att göra detta, klicka på ikonen i d i det övre högra hörnet av bildskärmen. I fönstret som öppnas väljer du avsnittet "Bluetooth på", varefter inskriptionen ska mörkna.
  • Därefter måste du aktivera hörlurarna. För att göra detta, tryck på strömbrytaren på headsetets manöverpanel. Därefter visas en lista över enheter som kan anslutas på monitorn. Bland dem kommer att vara namnet på hörlurarna av intresse.
  • Det återstår bara att klicka på dem och para ihop dem.
Bild
Bild

Windows OS

Att ansluta ett trådlöst headset till en Windows -dator är mycket mer komplicerat. På sådana datorer finns det ingen inbyggd modul, så det första du behöver göra är att köpa den enhet som krävs.

  • Först och främst måste du ansluta datorn för att se den. För att kontrollera synligheten måste du hålla ned tangenterna på Windows + P -tangentbordet. Ett fönster visas på bildskärmens skrivbord, där du måste ange raden "devmgmt. msc "och tryck på" Enter ".
  • Du måste gå till menyn "Enhetshanteraren". Hitta alla ord eller fraser som nämner "bluetooth". Således blir det klart att modulen är ansluten och datorn ser den.
  • Det är nödvändigt att klicka på modulens namn, varefter ett fönster visas där det kommer att indikeras att enheten fungerar korrekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du konfigurera anslutningen

  • Efter anslutning av Bluetooth -modulen visas dess ikon i skärmens nedre högra hörn. Om den plötsligt inte visas måste du klicka på pilen som visar alla genvägsikoner.
  • Därefter måste du klicka på det "blå ögat", varefter ett fönster öppnas som anger "Lägg till Bluetooth -enhet".
  • Det är nödvändigt att aktivera hörlurarna. För att göra detta, tryck på strömbrytaren på headsetets arbetspanel. Håll sedan ner "På" -knappen i några sekunder tills indikatorn tänds, vilket indikerar aktiveringen av den trådlösa anslutningen.
  • Datorns operativsystem hittar oberoende alla enheter med aktiv Bluetooth i närheten och kommer att visa alla deras namn i en ny lista. När namnet på hörlurarna visas måste du klicka på dem och genom parametrarna klicka på ordet "Parat".
Bild
Bild

Nästa steg är att testa anslutningen. Korrekt parning betyder inte att headsetet fungerar utan problem. För att kontrollera är det tillräckligt att köra ett musikspår och kontrollera om det kommer att bli störningar i ljudet. I vissa fall är det kanske inget ljud alls. I en sådan situation måste du göra ljudjusteringar.

  • Du måste komma till "Kontrollpanelen" via "Start" -menyn.
  • Krävs för att hittas i menyn Ljudinställningar. De operativsystem som för närvarande används, till exempel Windows 7, Windows 8 eller Windows XP, skiljer sig åt i detta fall. Namnen på inställningsavsnitten kan vara olika, men ikonerna är desamma. Följaktligen bör bilden med högtalaren hållas som en referenspunkt.
  • När du har öppnat menyn "Ljudinställningar" går du till fliken "Uppspelning".
  • 2 gånger med vänster musknapp klicka på namnet på hörlurarna, varefter de ska bli standardenhet. Om detta inte har hänt måste du som en ytterligare bekräftelse klicka på "Apply" -knappen.
  • För säkerhets skull måste du starta om datorn. När den är helt påslagen aktiverar du Bluetooth -modulen i hörlurarna. Och börja musikspåret igen. Enligt de flesta användare är det här stegen som hjälper dig att konfigurera ditt trådlösa headset korrekt.
Bild
Bild

Ansluts med en extern adapter

Ett särdrag hos ett Bluetooth -headset är fullständig frånvaro av ledningar. Du kan ansluta hörlurar till en dator med en bärbar modul . Och för att kunna använda enheten utan störningar måste du konfigurera den korrekt.

Vissa modeller av trådlösa headset levereras med en modul som krävs för att ansluta till en dator som inte har en trådlös adapter . Adaptern måste vara ansluten till datorn och sedan måste hörlurarna vara aktiverade. Därefter måste du para ihop enheten och systemet. Genom att klicka på knappen "Bluetooth", som visas i skrivbordets nedre högra hörn, öppnas guiden "Lägg till enheter". Du måste vänta tills programmet sammanställer en komplett lista över enheter som är gratis att ansluta. Därefter återstår att välja namnet på headsetet. I slutet av arbetet informerar "Installationsguiden" om att enheten har lagts till. Därefter måste du gå till "Kontrollpanelen", välja "Enheter och skrivare", hitta hörlurarna med namn och högerklicka på dem.

I menyn som öppnas väljer du avsnittet "Bluetooth -funktioner", som startar en automatisk sökning efter verktyg som är ansvariga för enhetens normala drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen för att ansluta en trådlös modul beror helt på datorns operativsystem. När om datorn har operativsystemet Windows 7 eller Vista måste du klicka på Bluetooth -raden på "Kontrollpanelen ". Öppna menyn "Egenskaper", klicka på fliken "Drivrutiner" och se till att de har den senaste versionen och fungerar utan fel. Om en uppdatering krävs, klicka på motsvarande knapp. Därefter måste du via "Kontrollpanelen" gå till menyn "Nätverks- och delningscenter", välja "Ändra adapterinställningar", aktivera "Bluetooth -nätverksanslutningar".

För användare av Windows 10 -operativsystemet har utvecklarna något förenklat proceduren för att ansluta modulen . Det räcker med att hitta "Inställningar" via "Start" -menyn och sedan gå till avsnittet "Enheter".

Välj "Bluetooth" i fönstret som öppnas och klicka på "Aktivera".

Bild
Bild

Möjliga problem

Tyvärr kan inte alla användare ansluta ett trådlöst headset till sin dator första gången. Ganska ofta har de problem som verkar omöjliga att lösa utan en It-specialist. Men i verkligheten finns det inga svårigheter.

Följande är en inbjudan att bekanta dig med de problem som uppstår oftast när du ansluter ett trådlöst headset

Bild
Bild

"Bluetooth -modul" visas inte i Aktivitetshanteraren

Mest troligt är problemet att drivrutinen för adaptern redan är installerad på datorn. Det är nödvändigt via "Enhetshanteraren" för att öppna fliken "Andra enheter ". Mest troligt har adaptern lagts till i listan över nya anslutningar och visas som en okänd enhet. Det är nödvändigt att dubbelklicka på ikonen för den okända enheten, varefter en meny öppnas där raden "Uppdatera drivrutiner" kommer att finnas.

Om drivrutinen för Bluetooth -modulen plötsligt inte har uppdaterats, är det värt att försöka uppdatera moderkortets verktyg. Problemet med osynligheten för den trådlösa adaptern kommer säkert att lösas.

Bild
Bild

Jag kan inte ansluta mina hörlurar

I det här fallet kan problemet ligga hos själva datorn eller det trådlösa headsetet. Det finns flera sätt att försöka lösa problemet . Starta först om hörlurarna. Om enheten fortfarande inte fungerar måste du starta om datorn. Om hörlurarna inte är anslutna till datorn i den här situationen måste du försöka para ihop dem med en annan Bluetooth-aktiverad enhet. Som en ytterligare lösning på problemet kan du försöka uppdatera drivrutinerna för den trådlösa modulen och moderkortet.

Bild
Bild

Återaktiverar vid anslutningsfel

Användare stöter på ett sådant problem ganska ofta. Först och främst, för att lösa problemet, måste du starta om datorn och kontrollera funktionen för den trådlösa modulen . Felet kan bero på förarna. Du kan försöka uppdatera eller installera om dem.

Bild
Bild

Inget ljud

Om ditt trådlösa headset har parats ihop med din dator och fortfarande inte låter bör du kontrollera volymen på själva hörlurarna. Visst är deras justering belägen på headsetkroppens arbetspanel. Du måste se till att ljudet på din dator också är högt . För att göra detta, klicka på högtalarikonen i skärmens nedre högra hörn. Öppna sedan "Volume Mixer" och kontrollera vilken nivå som är inställd för hörlurarna. Om denna metod inte hjälpte måste du kontrollera drivrutinerna igen och uppdatera dem.

Bild
Bild

Tyvärr förstår inte alltid användare omedelbart vad som är orsaken till problemen som uppstår när man ansluter ett trådlöst headset. Ofta har frågor om icke-fungerande hörlurar de mest absurda svaren.

Trådlösa hörlurar kanske inte aktiveras eftersom batteriet är urladdat. När du slår på enheten ska lysdioden på fodralet lysa. Om detta inte händer måste du ansluta hörlurarna till laddaren och efter ett tag slå på dem

En annan orsak till urladdade hörlurar kan vara deras anslutning via en USB -kabel till en kontakt som inte fungerar i datorn.

Bild
Bild

Om användaren glömmer att stänga av headsetet efter användning går hörlurarna i vänteläge, men batteriet laddas fortfarande ur. Följaktligen är batteriet helt urladdat efter ett tag och hörlurarna slås inte på. Lösningen på problemet kräver inte ens förklaring. Återigen, försök slå på hörlurarna. Om indikatorn inte tänds, anslut dem till laddaren

Bild
Bild

Oftast uppstår misslyckandet med att para ihop headsetet med datorn på grund av bristande tålamod hos användaren. När du kopplar bort headsetet måste du vänta tills datorn bekräftar att enheten kan kopplas bort. Och först efter det kan du stänga av hörlurarna. Felaktig sekvens resulterar i förlorad parning och inställningsfel

Bild
Bild

Oerfarna användare av ett trådlöst headset, efter att ha slagit på hörlurarna, tror att Bluetooth är aktiverat på egen hand. Men för att aktivera det måste du hålla ned motsvarande knappar på kontrollpanelen i några sekunder

Bild
Bild

När du flyttar runt i huset kan ljudet från hörlurarna gå förlorat, eftersom varje trådlös modul är utformad för ett specifikt intervall. Dessutom stör vissa hinder honom, nämligen: väggar, möbler, skrymmande metallstrukturer. Bluetooth har aldrig utformats för starka radiosignaler

Bild
Bild

Varje specifik modell av en trådlös enhet kan ha en defekt, i enkla ord, en fabriksdefekt. Om det visar sig måste du kontakta försäljningsstället där enheten köptes och kräva reparation eller byte enligt garantikortet. Det är mycket enkelt att avgöra att Bluetooth -modulen inbyggd i hörlurarna inte fungerar korrekt. Som standard hålls knappen för aktivering av den trådlösa anslutningen intryckt i högst 5 sekunder. Att överskrida den angivna tidsperioden indikerar felaktig funktion av modulen

Ett liknande problem uppstår när headsetet utsätts för fukt. Enkelt uttryckt måste användaren skydda hörlurarna från vatten och fukt.

Rekommenderad: