Rockwool "Sauna Butts": Egenskaper Hos Basaltull För Ett Bad Med En Storlek På 1000x600x50 Mm, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Rockwool "Sauna Butts": Egenskaper Hos Basaltull För Ett Bad Med En Storlek På 1000x600x50 Mm, Recensioner

Video: Rockwool
Video: How It's Made - Stone Wool Insulation 2024, Maj
Rockwool "Sauna Butts": Egenskaper Hos Basaltull För Ett Bad Med En Storlek På 1000x600x50 Mm, Recensioner
Rockwool "Sauna Butts": Egenskaper Hos Basaltull För Ett Bad Med En Storlek På 1000x600x50 Mm, Recensioner
Anonim

När du bygger ett bad eller bastu är det viktigt att välja rätt isolering för väggarna. Det måste appliceras från insidan och utsidan. Väggar, golv och tak måste behålla lagrad värme och hålla rätt temperatur. Basalt typ av mineralull används ofta för isolering. Rockwool -företaget producerar värmare för bastur och bad "Sauna Butts", som är effektiva och har ett överkomligt pris. I denna artikel kommer vi att överväga materialets för- och nackdelar, prata om dess tekniska egenskaper och installationsmetod.

Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Badull "Sauna Butts" är en effektiv värmeisolator som:

  • har en låg specifik vikt;
  • har värmebeständighet;
  • tillverkad i specialenheter från stenull av egen produktion av Rockwool -företaget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet är särskilt avsett för värmeisolering av bad och bastur. Den stora fördelen med produkten är den ökade värmeisoleringsnivån, tack vare vilken du kan spara på el och trä . På ena sidan är Sauna Butts bomull täckt med aluminiumfolie för att förbättra ångspärregenskaperna. Beläggningen hjälper till att reflektera värme inuti badet.

Förutom att öka värmeisoleringsnivån kan Rockwool basaltull spara på ytterligare inköp av en ångspärrfilm, vars användning blir onödig. Det enda som måste köpas utöver själva isoleringen är materialet för luftgapet mellan det och den yttre finishen. En annan fördel med denna värmeisolerande produkt är brandsäkerhet, vilket är viktigt för sådana lokaler.

Basaltullens egenskaper hindrar isoleringen från att bli våt när fukt tränger in.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig fördel är produktens biostabilitet, vilket indikerar dess olämplighet som livsmedel för insekter eller möss .och förhindrar också uppkomst och tillväxt av mögel, svampar och bakterier. Alla produkter från Rockwool är tillverkade av miljövänliga naturliga råvaror. Detta säkerställer ett bekvämt klimat för människokroppen. Bomull har ingen negativ effekt, det innehåller inga toxiner. Bastubaddar plattor är gjorda för värmeisolering av väggar i ångrum. Men om du förser materialet med en pålitlig fastsättning kan det också monteras i taket. Dimensionerna för varje produkt är 1000x600x100 och 1000x600x50 mm, vilket gör att du kan täcka ett stort område med en platta.

Tack vare alla ovanstående fördelar har Sauna Butts basaltull en lång livslängd, vilket gör att ägaren till ångbadet inte kan tänka på reparationen under en lång tid.

Sälj varor i plastpåsar.

Nackdelen med materialet är det faktum att dess effektivitet direkt beror på filmen i ett visst rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

De tekniska egenskaperna hos Sauna Butts värmeisoleringsskivor är följande:

  • densitet - 40 kg per 1 m2 yta;
  • värmeledningsförmåga - 10 0, 036 watt konstant;
  • enligt brännbarhetsnivån tillhör plattorna "G1" -gruppen och "KM1" -klassen när det gäller brandsäkerhet;
  • temperaturen är högst +20 grader C;
  • isolerings surhetsmodul överstiger två enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanstående tekniska egenskaper hos Rockwool värmeisoleringsmaterial indikerar deras höga prestanda till ett ganska överkomligt pris.

Montering

Installation av värmare i väggarna i bastun är ganska enkel.

  • Först och främst bör du installera produkterna mellan ramstolparna och samtidigt lämna ett litet utrymme på 59 cm.
  • Därefter måste du värma badet och installera folielagret på den värmeisolerande plattan i ett varmt rum.
  • Efter det rekommenderas att tejpa alla sömmar och skarv med tejp. Självhäftande tejp måste vara tillverkad av samma aluminiumfolie.
  • Den sista handen är installationen av svarven mellan basaltullen och den yttre finishen. Det är hon som kommer att ge det nödvändiga luftgapet senare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att isolera ytterväggar, installera två lager Rockwool -produkter: bastunötter och ljuddämpare . Den önskade tjockleken på båda brädorna är 50 mm. För implementering av ökad värmeisolering rekommenderas att montera plattorna enligt exemplet med tegel.

Installation av basaltull bör utföras i samarbete med en professionell hantverkare som har erfarenhet av värmeisoleringsarbete. Vid självmontering av Sauna Butts-plattorna kan du göra några misstag som minskar materialets effektivitet.

Bild
Bild

När du reparerar ett bad bör du tänka på att isolera skorstenen, som oftare än alla andra delar av rummet kommer i kontakt med rök och kan utsättas för antändning på grund av långvarig exponering för höga temperaturer. Basaltull är perfekt för denna del av ångrummet. För ännu större effektivitet erbjuder märket Fire Butts spisar. De är lämpliga för installation av eldstäder.

Bild
Bild

För isolering av badgolvet kan du välja ett av två alternativ, beroende på vilket material det är tillverkat av . För en träbeklädnad är det nödvändigt att utföra isolering på stockarna med en låda; för en betonganalog installeras den på marken. Om ett trägolv installeras i badet monteras stenull i strukturen mellan stockarna, varefter vattentätningsmaterialet sprids. Vattentätningen installeras med en överlappning i kakelfogarna, varefter de ska limmas. Efter avslutat arbete är strukturen täckt med trägolv och klar.

När det gäller betonggolv använder jag en annan teknik. Först måste du installera basaltull med ökad styvhet på en tidigare grundad yta. Det andra steget kommer att vara vattentätning av materialet, varefter du behöver göra en betongbeläggning och lägga plattorna.

I båda fallen bör behovet av ett snabbt utflöde av vatten beaktas. Därför rekommenderar vi att du gör en liten lutning på ett par grader mot avloppshålet när du installerar golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Bland de kundrecensioner som finns kvar på nätverket finns positiva och negativa åsikter. Nöjda användare anser att den lilla tjockleken på basaltull är den största fördelen i jämförelse med andra värmeisoleringsmaterial. Det påverkar inte materialets effektivitet. Sauna Butts anses vara det bästa värdet för pengarna . Köpare är nöjda med brandsäkerheten för material, liksom deras biostabilitet. Varje positiv recension talar om produkternas långa livslängd; de behöver inte bytas ut på många år.

Men inte alla användare är nöjda med den köpta produkten. Många skriver om den låga effektiviteten i stora rum och svårigheten att självinstallera. Värmeisoleringsmaterialet "Sauna Butts" kunde inte behålla värme i bad med en yta på mer än 30 m2, så deras ägare var extremt missnöjda, trots de små ekonomiska kostnaderna.

Rekommenderad: