Eldkammare För Ett Bad (27 Foton): Egenskaper Hos Smidda Vedstaplar, Egenskaper Hos Bärbara Eldslådor Av Trä Och Metall, Typer Av Eldrutor Från Ett Profilrör

Innehållsförteckning:

Video: Eldkammare För Ett Bad (27 Foton): Egenskaper Hos Smidda Vedstaplar, Egenskaper Hos Bärbara Eldslådor Av Trä Och Metall, Typer Av Eldrutor Från Ett Profilrör

Video: Eldkammare För Ett Bad (27 Foton): Egenskaper Hos Smidda Vedstaplar, Egenskaper Hos Bärbara Eldslådor Av Trä Och Metall, Typer Av Eldrutor Från Ett Profilrör
Video: 5 Awesome Uses For Wood Ash - WHW - EP12 2024, April
Eldkammare För Ett Bad (27 Foton): Egenskaper Hos Smidda Vedstaplar, Egenskaper Hos Bärbara Eldslådor Av Trä Och Metall, Typer Av Eldrutor Från Ett Profilrör
Eldkammare För Ett Bad (27 Foton): Egenskaper Hos Smidda Vedstaplar, Egenskaper Hos Bärbara Eldslådor Av Trä Och Metall, Typer Av Eldrutor Från Ett Profilrör
Anonim

Ett riktigt ryskt bad har alltid värmts upp med trä, men en bra ägare är engagerad i att förbereda dem i förväg. Det är nödvändigt att förbereda en särskilt avsedd plats så att veden är till hands, och om du behöver rapportera ved till eldstaden används en eldstad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Ved eller vedhög kan klassificeras efter konstruktionstyp:

  • bärbar;
  • bifogad;
  • gata.

De första är kompakta och attraktiva i utseende, eftersom dessa är metall- eller träprodukter avsedda för en liten mängd ved. Gata och bifogade representerar ett litet skjul eller skjul där huvudförrådet av ved för uppvärmning av ett bad lagras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vedlådor är gjorda av tre typer av material:

  • metall;
  • vin;
  • trä.

Trä kan också vara både bärbara och utomhus, du måste bearbeta materialet med speciella medel så att det inte försämras från fukt om du vill att en sådan produkt ska hålla länge. Fördelarna med sådana vedeldade spisar är låga kostnader, men de har en kort livslängd. Rottingstrukturer är mycket ömtåliga och används mer som ett komplement till den övergripande interiören. De finns med eller utan stativ i olika storlekar.

De mest hållbara och vackra metallprodukterna kan med rätta kallas, eftersom de är gjorda smidda, från ett profilrör eller andra ämnen. De kan ha olika design och storlekar, allt beror på mästarens fantasi. Sådana produkter tål mycket stress på grund av sin styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att behandla materialet med ett speciellt medel som förhindrar bildandet av korrosion. En bärbar eldstad rymmer precis så mycket ved som behövs för en eldstuga, så de installeras i omklädningsrummet och tar inte mycket plats.

Fördelen med smidda vedhögar

Metall, som ett material, är mycket överlägset i många avseenden än trä och vinstockar, eftersom det har hållbarhet och styrka. Detta är exakt den typ av produkt som kommer att hålla i många år om du regelbundet torkar av metallen och ser till att det inte kommer rost på den. Andra fördelar inkluderar:

  • möjligheten att använda produkten inte bara inomhus, utan också utomhus, eftersom förändringar i temperatur och luftfuktighet inte skadar metallen;
  • du kan göra en större eldruta, och den tål belastningen.

Det finns många alternativ för smidda produkter på marknaden, bland dem finns riktiga konstverk med släta linjer, genombrutna mönster. Sådana modeller skiljer sig åt i komplexiteten i utförandet. Hantverkare erbjuder vedpålar som passar perfekt såväl den klassiska stilen som bibehålls i interiören som den moderna. Till försäljning finns fyrkantiga, runda, ovala, halvmåneformade eldlådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För enkelhets skull har varje produkt handtag för att överföra strukturen.

Hur gör man det själv?

Det är värt att notera att metallpälar inte är billiga, så vissa hantverkare försöker göra dem med egna händer. Alla kan behärska tekniken, du behöver bara ha nödvändig mängd material och svetsning till hands. Mer komplexa modeller med metalliska mönster kräver en viss skicklighet, men en enkel design kan göras själv om du följer följande steg.

  • Ta fyra metallstavar, skär dem så att de är lika långa, 350 mm vardera. Från ämnena måste du svetsa en kvadrat.
  • Ta två stavar och utforma dem i form av ett stort engelskt Y. Längden på stavarna är 1,7 meter. Det är nödvändigt att se till att utrymmet mellan hornen är lika stort som sidornas storlek.
  • Svetsa arbetsstyckena som gjordes i den sista punkten till torget i mitten av de två sidorna.
  • Gör sidoväggarna enligt samma princip som beskrevs i första stycket, bara höjden beror på befälhavarens önskan.
  • Skär plåten i form av botten och svetsa den. Om det inte finns där, är det tillåtet att använda stavar efter svetsning som ett gitter erhålls längs botten.
  • Svetsa stavarna på sidorna för att förhindra att träet faller ut.

Metallen vid korsningen av svetsarna måste rengöras för att avlägsna oegentligheter och ge strukturen ett mer attraktivt utseende. Därefter täcks produkten med färg av önskad färg, som dessutom skyddar mot de negativa effekterna av fukt och skyddar mot korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns några stavar till hands, men ett profilrör är tillräckligt, kan strukturen svetsas av detta material

  • Först gör de ämnen, som sedan bara behöver svetsas ihop.
  • 3 långa rör skärs, vilket bestämmer längden på den framtida eldstaden. Mellan dem beräknas avståndet som är bekvämt för rummet i fråga, det borde finnas 6 sådana ämnen.
  • För sidoväggarna skärs fyra sektioner av profilröret, de bestämmer höjden på strukturen.
  • Nu svetsas två långa och korta för att skapa en bas. Ett annat långt segment är svetsat i mitten och två korta över det.
  • Från insidan svetsas rör i hörnen, som kommer att bilda sidorna, ovanifrån, strukturen slutförs genom att svetsa små bitar längs brännkammarens bredd.

Alla fogar är också välpolerade och produkten är täckt med färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte vill göra en helt metallkonstruktion kan du göra en korgved.

För arbete behöver du:

  • metall tråd;
  • pilkvistar;
  • trästänger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas rekommenderas mästarna att behandla pilgranen med en antiseptisk komposition, eftersom du på så sätt kan förlänga dess livslängd. Skapandeprocessen är följande.

  • En fyrkantig bas hamras ihop från fyra träklossar.
  • Trästänger skruvas i hörnen med självgängande skruvar. Mellan dem lindas en tråd på båda sidor på ett avstånd av 50 mm och böjs uppåt, det kommer att vara ett stöd för framtida vävning. Således bör tråden vara parallell med trästängerna vid hörnen.
  • På två sidor, i vertikala träämnen som ligger mittemot varandra, borras hål var 30: e mm, där pilen är gängad och sidoväggen vävd, passerar genom tråden, först från vänster sida, sedan från höger.
  • Från andra sidor kan du upprepa vävningsprocessen, bara höj inte sidoväggen till samma nivå som den tidigare skapade vävningen.
  • Ett handtag är installerat ovanpå strukturen. Tråden lindas först i flera lager till sidorna, sammanflätas sedan med varandra och först därefter täcks den med en vinstock.
Bild
Bild

Trästrukturen är gjord enligt en annan princip

  • Först monteras en ram, för vilken 2 brädor av samma längd skärs och 4 fler av något mindre storlek. I det här fallet kan du ta hänsyn till storleken på det fria området i rummet. Alla är anslutna till en rektangel med självgängande skruvar. De andra två är skruvade i mitten av ramen, eftersom de kommer att spela rollen som botten som håller veden.
  • För att skapa två sidoväggar, skär fyra brädor av samma längd och 2 av samma storlek som den mindre delen vid basen. De är också sammankopplade med självgängande skruvar, vilket resulterar i att en rektangel också erhålls, men utan ena sidan är den gängad i basen och skruvas in.
  • De två sidoväggarna är sammankopplade med tvärgående brädor, vars bredd väljs på befälhavarens begäran.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En tillräcklig mängd ved är staplad inuti, den här designen är mycket lätt att överföra, och det behövs inga handtag, eftersom du enkelt kan ta tag i sidorna på eldstaden. Som du kan se är det enkelt att göra roving med egna händer, du behöver bara visa tålamod och skicklighet.

Du kan göra en produkt med tillbehör, kit säljs på specialiserade marknader. I alla fall är en sådan design mycket billigare än en färdig, och att lagra ved i den är lika bekvämt, men det finns en möjlighet att spara pengar.

Rekommenderad: