Barnens Studsmatta Med Ett Nät För Huset: Välj En Modell Med Ett Skyddsnät För Ett Sommarboende, Egenskaper Hos Hemtrampoliner För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Barnens Studsmatta Med Ett Nät För Huset: Välj En Modell Med Ett Skyddsnät För Ett Sommarboende, Egenskaper Hos Hemtrampoliner För Barn

Video: Barnens Studsmatta Med Ett Nät För Huset: Välj En Modell Med Ett Skyddsnät För Ett Sommarboende, Egenskaper Hos Hemtrampoliner För Barn
Video: 4 - The net (skyddsnätet) 2024, Mars
Barnens Studsmatta Med Ett Nät För Huset: Välj En Modell Med Ett Skyddsnät För Ett Sommarboende, Egenskaper Hos Hemtrampoliner För Barn
Barnens Studsmatta Med Ett Nät För Huset: Välj En Modell Med Ett Skyddsnät För Ett Sommarboende, Egenskaper Hos Hemtrampoliner För Barn
Anonim

Trampolinshopp är en favorit tidsfördriv för barn. Och för att denna hobby bara ska ge glädje, bör föräldrarna ta hand om en säker version av studsmattan. En av dessa är en barns studsmatta med ett skyddsnät, som kan användas både utomhus och hemma.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En barns studsmatta med nät är en metallram med en elastisk matta utsträckt i mitten och omgiven av ett nät runt omkretsen.

Förutom ökad säkerhet har denna typ ett antal andra fördelar

  • Högkvalitativa material, vilket säkerställer strukturens hållbarhet. Som regel används polyestermaterial för elastiska tyger, som är kända för sin ökade slitstyrka. En polyestertråd används för nätet, som inte förlorar sina ursprungliga egenskaper efter långvarig exponering för regn eller varm sol.
  • Hög grad av motståndskraft mot mekaniska skador, inklusive bett och repor på husdjur.
  • Som regel har dessa studsmattor en lugn och monokromatisk färg, som harmoniskt passar in i vilken rumsdesign som helst, som i en sommarstuga.
  • Hög grad av motståndskraft mot extrema temperaturer, luftfuktighet och brännande strålar från solen.
  • Dess robusta design gör att den kan användas på vilken yta som helst: parkett, asfalt, betong och mark.
  • Närvaron i vissa modeller av ytterligare delar som en stege och skyddskåpor.
  • Snabb och enkel montering av konstruktionen.
Bild
Bild

Nackdelarna med denna typ av studsmatta inkluderar en ganska hög kostnad jämfört med andra typer, till exempel uppblåsbara studsmattor. Dessutom är inte alla modeller utrustade med extra mattor och en stege.

Vissa modeller kan endast användas inomhus med högt i tak eller utomhus.

Bild
Bild

Valbara kriterier

För att välja rätt och säker version av denna inventering bör du vara uppmärksam på följande detaljer.

  • Trampolin storlek … Först och främst är det värt att besluta om syfte och plats för användning. Om en hemtrampolin väljs för ett barn, bör dukens diameter väljas från en meter. För en sommarstuga och flera barn bör du tänka på alternativ med en större diameter, från två meter.
  • Svetsning av sömmar, rörmaterial, ram … Experter rekommenderar att man väljer rör med en diameter på 40 millimeter och en tjocklek på minst tre millimeter. Alla delar måste ha en högkvalitativ anslutning, utan defekter och luckor.
  • Meshkvalitet … Förutom styrkan måste denna del passa tätt till ramen och inte hänga, eftersom den är den främsta skyddande barriären för barn från fall och skador.
Bild
Bild
  • Antal fjädrar bör vara tillräckligt för att säkerställa att barnet sitter säkert i studsmattan. Det bästa alternativet vore om fjädrarna ligger under ett skyddande materialskikt. Mattan i sig måste ha en plan och slät yta.
  • Ytterligare skydd i form av speciell kant på sidorna, vilket skyddar mot skador och personskador.
  • Blixtens entré , som finns i ett skyddsnät, bör vara av hög kvalitet och med fästelement på båda sidor för äldre barn. Således kommer de att kunna komma in och lämna denna struktur på egen hand. För spädbarn bör dragkedjan ha ett fästelement på utsidan och ytterligare fästelement så att barnet inte kan ramla ur studsmattan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Idag är marknaden utrustad med ett stort urval av barns studsmattor, men modeller av märkena Hasttings, Springfree, Tramps, Oxygen, Garden4you är beprövade och populära. Var och en av dessa märken har sina egna egenskaper och prispolicy.

Så, Brittiska märket Hasttings , är av hög kvalitet och skyddande egenskaper.

Utformningen av en sådan simulator är lakonisk och enkel, så det kommer inte att vara intressant för små barn, men det kommer att vara optimalt för barn i skolåldern.

Kostnaden varierar från 2 till 45 tusen rubel, beroende på storlek och tillbehör.

Bild
Bild

Grundläggande kvalitet Springfria modeller är säkerhet. Dessa studsmattor har inga fasta delar, fjädrarna är gömda under ett skyddande material. Designen tål en vikt på upp till 200 kg. Dessutom kan denna modell användas som lekhage för spädbarn.

Dessa studsmattor har en hög grad av motståndskraft mot temperaturförändringar och klarar även de lägsta temperaturerna.

Och också en egenskap hos sådana produkter är mångfalden av former. Tillverkare erbjuder studsmattor i ovala, runda och fyrkantiga former. Av bristerna i dessa modeller är det värt att notera den höga kostnaden: mer än 35 tusen rubel.

Amerikanskt märke Tramps känd för sin hållbara konstruktion på grund av högkvalitativa material som inte tappar formen. Sådana modeller har en strikt design, så inte alla barn kommer att gilla det. Priserna för sådana produkter börjar vid 5 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syre trampoliner mest av allt inriktad på gatan eller lokaler med ett stort område, men i deras arsenal finns det också hemmodeller. Förstärkt konstruktion gör att studsmattan kan användas för både vuxna och barn. Prispolicyn börjar från 3 tusen rubel och beror på storleken på modellerna.

Trampoliner av det estniska märket Garden4you är tillverkade av säkra och hållbara material, vilket gör denna struktur mer hållbar.

Det elastiska materialet utsätts inte för höga och låga temperaturer, på grund av detta kan sådana modeller användas under utomhusförhållanden under alla tider på året.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Trots att studsmattan är enkel att använda och säkerheten för att hoppa på den bör vissa regler följas för att undvika skador på barnet.

  • Innan varje besök på studsmattan, vare sig det är fritidsövning eller seriös träning, är det värt att göra lite uppvärmning. Detta är nödvändigt för att förhindra skada på ligamenten.
  • Ta bort onödiga föremål inuti simulatorn, även om det är ett barns favoritleksak.
  • Ät eller drick inte i studsmattan.
  • Övervaka strikt miljön runt studsmattan. Det är nödvändigt att se till att husdjur inte kommer under strukturen och att stora föremål inte faller.
  • Se till att barnet bara kliver av och på trampolinen genom speciella dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Övervaka strikt strukturens integritet och stabilitet. Innan varje besök hos barnet är det värt att kontrollera alla fästelement och skyddsnätet.
  • Lämna inte ditt barn ensam, inte ens för en kort tid, särskilt för förskolebarn.

Efterlevnad av dessa enkla regler kommer att göra studsmattan hoppa till ett spännande spel, och kommer också att förbättra din hälsa och pigga upp!

Rekommenderad: