Hoppet I Taksystemet: Dess Installation På Spärren. Vad är Det Och Vad är Det För? Hur Gör Man Det Rätt? Mått Och Knop Vid Fästning

Innehållsförteckning:

Video: Hoppet I Taksystemet: Dess Installation På Spärren. Vad är Det Och Vad är Det För? Hur Gör Man Det Rätt? Mått Och Knop Vid Fästning

Video: Hoppet I Taksystemet: Dess Installation På Spärren. Vad är Det Och Vad är Det För? Hur Gör Man Det Rätt? Mått Och Knop Vid Fästning
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Hoppet I Taksystemet: Dess Installation På Spärren. Vad är Det Och Vad är Det För? Hur Gör Man Det Rätt? Mått Och Knop Vid Fästning
Hoppet I Taksystemet: Dess Installation På Spärren. Vad är Det Och Vad är Det För? Hur Gör Man Det Rätt? Mått Och Knop Vid Fästning
Anonim

Takläggning är det sista steget i alla byggprocesser. Det ser ut som ett system bestående av balkar, de senare är fästa vid varandra. Grunden för ramen är spärren, som ger den önskade lutningen på backarna. För att skydda konstruktionens vägg från vattnet som rinner ner monteras en föl i spärrensystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

Arkiveringen av takfoten på bostadshus är en av de viktigaste och viktigaste stunderna. Kvaliteten på detta arbete beror på hur gaveltaket kommer att se ut, hur tillförlitligt det kommer att vara . För att förlänga och göra lådan starkare, och därmed eliminera den negativa miljöpåverkan, använder hantverkare hängande och andra gesimser.

Föllet i spärrsystemet ser ut som en komplex struktur med hög hållfasthet och lång livslängd . Det representeras av en bräda, på grund av vilken takbjälken förlängs. Stödet för detta element är en takläggning Mauerlat gjord av block och tegel. Med andra ord kan fölen kallas en bräda, tack vare vilken taksystemet fortsätter med otillräcklig längd.

För att ordna gesimsen på taksystemet är det värt att ge företräde åt brädor med en liten sektion . Ofta har dessa delar av taket en dekorativ funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas kan befälhavaren ge strukturen någon form och design.

Bildandet av ett föl på byggnadens tak garanterar följande positiva punkter:

  • spara trämaterial;
  • enkel installation;
  • minska belastningen på strukturen;
  • möjligheten att snabbt ersätta vid förfall;
  • takets dekorativa design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett antal grundläggande kriterier för ovanstående element kan listas

  1. Behovet av att använda massivt trä som är fritt från defekter. Förbehandling av materialet med ett antiseptiskt medel och en primer. Detta förfarande kommer att förhindra sönderfall och öka användningstiden.

  2. Lamellerna måste kännetecknas av tillförlitlighet, förmåga att klara betydande belastningar. I det här fallet är det värt att övervaka frånvaron av överbelastning på takbjälken.
  3. Timmerets mått måste vara följande:
  • bredden är mindre än spärren;
  • längden är 0,5 meter längre än överhängets.

Installation av fölen måste utföras i enlighet med kraven i SNiP, så att du kan räkna med konstruktionens tillförlitlighet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudfunktionerna för takfoten på taket är följande:

  • skydd av väggen och dess dekoration från fukt, som bildades efter intrång av atmosfärisk nederbörd;
  • förebyggande av fukt och deformation av strukturella element;
  • begränsa inträngning av vatten i takramen;
  • skydd mot direkt solljus;
  • takets estetiska design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Om det är nödvändigt att installera föl på taket, måste befälhavaren göra en förutberäkning av materialets dimensioner. Enligt experter är det bättre att börja installera efter att ha ordnat taket. Vid beräkning av längden är det värt att komma ihåg att det är absolut nödvändigt att göra en marginal på 30-50 cm . Det är viktigt för överlappande brädor.

Sedan kan du börja välja material för efterföljande installation. I det här fallet är det bättre att använda brädor med en sektion på 50 till 150 mm. Det bästa alternativet för fillies anses också vara 12 x 4 cm och 10 x 3 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt experter är det bättre att välja tallnålar med ett fuktinnehåll på 8-10%.

Installation på spärrar

För att korrekt installera fölen, för att fixa dem på benet, måste befälhavaren följa standardtekniken. Efter installationen av spärren kan du börja förbereda noder och andra element, som är lika med antalet spärrar. När du arbetar är det värt att komma ihåg: ju fler hoppar som planeras, desto mer lager bör vara. Bland annat bör befälhavaren observera överlappningen.

För att fästa hoppan korrekt bör du följa instruktionerna steg för steg

  1. En visirmall förbereds, enligt vilket det erforderliga antalet element bereds. Var och en av delarna måste behandlas med speciella brandhämmande ämnen.
  2. Hoppet är fixerat på spärrens ben och observerar en överlappning på cirka 0,5 m. Sedan kan du börja planera ändarna. Anslutningen kan göras med antingen borstade eller vanliga spikar. Befälhavaren bör se till att greppet är av högsta kvalitet. För detta införs 4 hårdvara i varje nod. Spikarnas ändar ska böjas så att fästelementen inte lossnar med tiden.
  3. Inledningsvis fästs den extrema fölen på backarna, med iakttagande av den nödvändiga överlappningen. Därefter dras en sladd mellan delarna, och med dess hjälp monteras de återstående elementen.
  4. Om en konsol tillhandahålls i designen, bör änden av fölen fixeras med en horisontell balk.
  5. För att förstärka taköverhänget ovanpå fyllningarna rekommenderas att utrusta lådan. Det kommer att lägga till styvhet i strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När taket är helt installerat måste takfoten höljas. Detta kan göras på två sätt:

  • installera diagonala remsor längs fölen;
  • i förväg, installera stödstängerna på väggen för att skapa en låda, fäst filelementen vinkelrätt mot väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Vid utförande av byggnadsarbeten rekommenderas att ta hänsyn till att fölen på spärren är avskurna på byggnadens vägg. Experter rekommenderar att du använder tall, lärk, cederträ för arbete och en elektrisk sticksåg, cirkelsåg som utrustning . Och glöm inte heller att användningsperioden för visiret direkt beror på egenskaperna hos det använda materialet. Professionella avråder starkt från att ta en croaker. Förutom virke kan en perforerad plastpanel - soffit användas för att utrusta gesimsen.

Av det föregående kan vi dra slutsatsen att installationen av en takfyllning inte kommer att vara svår även för en amatör hem snickare. Arrangemang av en sådan struktur på taket kommer att rädda dig från många problem och hålla väggarna snygga länge. Filly är en viktig del av taksystemet, så deras utrustning bör närma sig så ansvarsfullt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I arbetet bör du följa steg-för-steg-instruktionerna samt professionell rådgivning.

Rekommenderad: