Fasadpaneler Docke (34 Bilder): Instruktioner För Installation Av Husets Utsida Och Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Fasadpaneler Docke (34 Bilder): Instruktioner För Installation Av Husets Utsida Och Kundrecensioner

Video: Fasadpaneler Docke (34 Bilder): Instruktioner För Installation Av Husets Utsida Och Kundrecensioner
Video: Byggmax tipsar, sätta fasadpanel (Del 2 - Klä väggarna med panel & knutbrädor) 2024, Maj
Fasadpaneler Docke (34 Bilder): Instruktioner För Installation Av Husets Utsida Och Kundrecensioner
Fasadpaneler Docke (34 Bilder): Instruktioner För Installation Av Husets Utsida Och Kundrecensioner
Anonim

Under lång tid ansågs utformningen av fasaden på en byggnad vara en viktig process i byggandet. Idag erbjuder den moderna byggmaterialmarknaden ett brett utbud av designalternativ, bland vilka beklädnaden med fasadpaneler sticker ut. En av de bästa tillverkarna av utomhuspaneler är det tyska företaget Docke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Docke är en erkänd ledare inom tillverkning av polymerbaserade efterbehandlingsmaterial. Företagets produktionsanläggningar ligger i Ryssland, tack vare vilket det var möjligt att etablera snabba leveranser till OSS -länderna och grannländerna. Modern utrustning och användning av den senaste utvecklingen gör att företaget kan skapa en högkvalitativ men budgetprodukt som har många fördelar. Docke fasadpaneler är ett utmärkt tillfälle att isolera en byggnad och ge den ett estetiskt utseende. Dockes fasadbeklädnad för väggar och fundament i byggnader tillverkas med hjälp av extruderingsmetoden. Den beredda plastmassan pressas genom speciella formningshål och bildar framtida paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företagets produkter kännetecknas av två lager. Det inre lagret av produkterna har styrka, styvhet och ansvarar för plattornas hållbarhet. Ytterlagrets funktion är dekorativ. Med hjälp av det yttre lagret bildas utseendet på den framtida fasaden. Det yttre lagret är vattenavvisande, UV-beständigt och motståndskraftigt mot mekanisk belastning.

Produktionen har ett speciellt kvalitetskontrollsystem , tack vare vilka produkter som säljs utan minsta äktenskap. Produkterna tillverkas med modern utrustning med den senaste tekniken. Företagets produkter uppfyller europeiska kvalitetsstandarder, så panelernas utmärkta kvalitet garanteras. Polyvinylklorid används som huvudmaterial, som kännetecknas av hållbarhet och styrka. Det är tack vare dess hållfasthetsegenskaper som panelerna behåller sin ursprungliga form och färg länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom alla produkter har Dockes sina fördelar och nackdelar.

Fördelarna med denna produkt inkluderar sådana funktioner som:

  • livslängden för produkterna från detta märke når upp till 50 år. Med rätt vård och efterlevnad av reglerna behöver de inte repareras under hela hållbarheten.
  • installation av paneler kan utföras när som helst på året, oavsett väderförhållanden;
  • paneler tål lätt mekanisk påfrestning;
  • motståndskraft mot höga temperaturer och ultravioletta strålar;
  • Docke -produkter brinner inte, men de kan ulma med en stark låga;
  • innehåller inte toxiner, kan installeras även inuti byggnader;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • inte utsatt för sönderfall och korrosion, motståndskraftig mot fukt;
  • paneler är skyddade från gnagares uppmärksamhet, så att de kan installeras även i privata hus;
  • ett speciellt installationssystem ger enkelhet och enkel installation, vilket påskyndar processen;
  • ingen mögel eller fuktansamling under Docke-väggpanelerna;
  • fasaden inför dessa produkter är inte rädd för vinden, eftersom panelerna är säkert fixerade;
  • sidosidan är ganska realistisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med dessa produkter. Det enda som experter noterar är svårigheten att ersätta det skadade området. För att komma till en sprucken eller trasig panel måste du ta bort några av sidospåren.

Bild
Bild

Samlingar och konsumentrecensioner

Docke erbjuder flera samlingar av beklädnadsmaterial som är populära bland konsumenter i hela Europa. Tillverkare har utrustat var och en av dem med en speciell karaktär, på grund av vilken installationen ger helt andra resultat. Trots att huvudtemat för plattdesignen är imitation av texturen i natursten, kan Docke -produkter inte kallas detsamma och det finns en möjlighet att dekorera fasaden i en originalstil.

Bild
Bild

Burg

Produkterna i denna samling är gjorda under naturstenen för handbearbetning.

Färgpaletten är rik på nyanser som:

  • sandig;
  • oliv;
  • vete;
  • majs;
  • naturlig ullfärg;
  • platina;
  • Vit;
  • mörkvit.
Bild
Bild

Tillverkarna lyckades uppnå realistisk naturalism: materialet upprepar exakt inte bara färgen på den handskurna stenen, utan också strukturen. Genom att anförtro fasadbeklädnaden till proffs kan du uppnå imitation av även formen på tegel. Moderna hantverkare använder den senaste tekniken, handgjord dekoration och specialfärger, tack vare vilken 3D-effekten uppnås och sidospåren ser exakt ut som en tegelsten. Ofta väljer konsumenter just denna samling. När allt kommer omkring är detta ett utmärkt tillfälle att förvandla ditt eget hem till en lyxlägenhet på bara några dagar, samtidigt som du sparar betydligt på material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Berg

Produkterna i denna kollektion är gjorda i form av klassiska tegelstenar. Hon blev kär i konsumenterna för utmärkta dekorativa egenskaper och ett brett utbud av färger. Nyanser av produkter är nära naturliga, vilket ger ett lyxigt utseende till den färdiga fasaden. Fasadens struktur är exakt densamma som tegelstenen, så beklädnaden ser ganska vacker och naturlig ut.

Kollektionen har färger som:

  • grå;
  • Brun;
  • gyllene;
  • körsbär;
  • tegel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fäls

Paneler från denna samling simulerar stenens struktur. Det är ganska dyrt att köpa denna typ av naturmaterial, så de flesta konsumenter föredrar att spara pengar och uppnå samma effekt, bara för mindre pengar. Det bör noteras att denna samling är mycket populär. Lyxiga färger av pärla, pärlemor, terrakottasidor väljs ofta för beklädnad av fasader på kontors- eller kommunala byggnader. Elfenben används också ofta i byggnader i klassisk stil. Om vi pratar om konsumentrecensioner, talar de bara positivt om panelerna i Fels -kollektionen. Utmärkt kvalitet, höghållfasta egenskaper och fantastisk design - det är därför Fels paneler är så älskade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stein

Produkter från denna samling imiterar texturen av sandsten. Denna samling är verkligen unik. En sådan lyxig design av produkter finns inte i några andra serier. Det är därför många konsumenter föredrar att använda original Stein -paneler för beklädnad av fasader på kommersiella byggnader, privata hus, lantstugor. Fantastisk imitation av huggen sten på moderna byggnader ser otroligt ut.

Panelerna är gjorda i sådana ljusa färger som:

  • höstnyanser;
  • bärnsten;
  • brons;
  • mjölk;
  • grön färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Edel

Trots att det här är en samling källarsidor är det omöjligt att inte nämna det. Panelerna i denna kollektion lockar uppmärksamhet med sitt oklanderliga utseende. Deras lyxiga nyanser ger fasaden en ädel skönhet och stram aristokrati. Att renovera den gamla byggnaden är inte längre ett problem. Siding från Edel -kollektionen kommer att se vacker ut på vilken fasad som helst. Det är för detta som konsumenterna blev kär i honom.

Tillverkaren erbjuder sådana typer av paneler som:

  • onyx;
  • jaspis;
  • kvarts.
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Docke fasadpaneler har egenskapen att expandera och dra ihop sig med temperaturförändringar, därför bör denna funktion beaktas vid installationen.

Enligt instruktionerna från specialister kan installationen av sidospår göras för hand

Installation av paneler bör utföras strikt från vänster till höger och från botten till toppen. Den första panelen är installerad i startplattan, den nästa är fäst på höger sida och ser till att låsen faller exakt i spåret. De läggs i rader: först den första, sedan högre och högre, stiger till taket. Du kan gå vidare till nästa vägg först efter att du har avslutat den första

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Installation av startstången börjar med att bestämma "horisonten" - den lägsta och högsta punkten på ytan. Startstången är installerad runt omkretsen av hela området. Observera att profilens start och svans måste matcha perfekt.
  • Installation av svarven. Det är tillåtet att använda en träbalk eller en galvaniserad profil. De flesta experter rekommenderar att man väljer metall, eftersom det är mer hållbart och pålitligt. Först installeras guiderna och efter de rackmonterade profilerna. Steget mellan revbenen bör inte överstiga 60 cm. Hela ytan måste vara plan, annars finns det risk för krökning av strukturen. Om det behövs kan värmeisolering läggas och säkra den med ett membran.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Installation av J-profilen. Det krävs för efterbehandling och invändiga hörn. Kvaliteten på installationen i detta fall beror på korrekt fastsättning av självgängande skruvar, som måste monteras i speciella hål. Profilen ska vara klart placerad i hörnet och vara helt platt. I slutet är det fixerat under taket på de tidigare installerade panelerna.
  • Hörnen monteras i slutet av varje rad och fäster dem upptill med självgängande skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det är värt att uppmärksamma flera prover av färdig fasadbeklädnad.

Detta är ett klassiskt exempel på fasadbeklädnad. Byggnadens strama arkitektur accentueras av eleganta paneler i form av grov stenverk, som framgångsrikt kombineras med resten av elementen.

Bild
Bild

Paneler med imitation av sandsten ser bra ut på hus, lantstugor. Om du vill kan du välja en annan sidofärg och skapa din egen individuella fasaddesign.

Bild
Bild

Ett annat alternativ för att använda sidospår i olika färger. Som regel används mörka färger för att avsluta källaren, men väggarna kan ha valfri nyans.

Bild
Bild

Detta efterbehandlingsalternativ kommer att tilltala finsmakare av hårda exteriörer. Rockimitation är alltid en säker satsning.

Bild
Bild

Att dekorera fasaden på en byggnad med Docke -paneler är inte längre ett problem. Det viktigaste är att välja harmoniska färger och överlåta installationen till kompetenta specialister. Uppsättningen av paneler innehåller som regel också ytterligare element, såsom svarv, hörn, gjutning.

Rekommenderad: