Siding Under Ett Träd (42 Bilder): Vinyl Och Akryl För Husets Utsida, Färgerna På Beklädnaden Av Aluminiumprodukter För Fasaden

Innehållsförteckning:

Video: Siding Under Ett Träd (42 Bilder): Vinyl Och Akryl För Husets Utsida, Färgerna På Beklädnaden Av Aluminiumprodukter För Fasaden

Video: Siding Under Ett Träd (42 Bilder): Vinyl Och Akryl För Husets Utsida, Färgerna På Beklädnaden Av Aluminiumprodukter För Fasaden
Video: Lady with Black Umbrella Acrylic Painting 2024, Maj
Siding Under Ett Träd (42 Bilder): Vinyl Och Akryl För Husets Utsida, Färgerna På Beklädnaden Av Aluminiumprodukter För Fasaden
Siding Under Ett Träd (42 Bilder): Vinyl Och Akryl För Husets Utsida, Färgerna På Beklädnaden Av Aluminiumprodukter För Fasaden
Anonim

Fasader är ett efterbehandlingsmaterial som för närvarande är mycket populärt bland konsumenter. Trägrädning ser alltid väldigt vackert ut, oavsett vilka färger det är.

Fördelar och nackdelar

Byggnader av trä ser väldigt presentabla, vackra, naturliga ut och därför väljer många människor detta material. Vissa är emellertid inte nöjda med sådana nackdelar med trädet som nyckfullhet i användning och svårighet att vårda. Det är också värt att notera att träbaserade byggnadsarbeten oftast är ganska dyra. Med sidospår som efterliknar en träyta är alla dessa planer mycket enklare.

Sådana beläggningar uppträdde för ungefär ett halvt sekel sedan i Kanada och Nordamerika, och de blev snabbt populära på grund av de många fördelarna. Tidigare användes sidospår, imiterande en träyta, endast för byggnader av trä, men nu är det valt för en mängd olika byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidospår kan till och med imitera stockens krökning. Med hjälp av sådant material kan varje byggnad ges en speciell stil.

De främsta fördelarna med träfasad:

  • miljövänlighet;
  • lönsamhet;
  • estetik;
  • brandmotstånd (sådana material sprider inte eld och brinner inte själva);
  • förmågan att tillhandahålla utmärkt ventilation av byggnaden (om installationsarbetet utförs korrekt är fuktnivån och mikroklimatet i rummet optimalt);
  • enkel installation, låg vikt;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hög hållfasthet (ytor som är klädda med sidor behöver inte förstärkas ytterligare);
  • motståndskraft mot insekter, solljus, mögel, rost;
  • motstånd mot extrema temperaturer, kyla, värme, olika atmosfäriska influenser;
  • förmågan att klara sig utan märkbara leder;
  • förmågan att tillhandahålla ljud- och värmeisolering.

Fasad är ett material som kan hålla mycket länge (upp till ett halvt sekel). Särskilt noggrant underhåll av sådana beläggningar krävs inte: det räcker bara att tvätta dem då och då. Om behovet uppstår kan enskilda element ersättas utan problem.

Nackdelen med sidopaneler är att de inte är lätta att fästa på trasiga och böjda underlag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Fasadfasad för träslag är indelad i flera typer beroende på beläggningens struktur. Det finns följande typer av sådana material för utomhusdekoration.

  • " Fiskbens " … Detta alternativ är inte särskilt populärt bland ryssar, eftersom sådana material oftare erbjuds av utländska tillverkare.
  • Blockera hus eller "under stocken " … Oftast väljs sådana material för förortsbyggnader. På så sätt kan du uppnå likheter med timmerstugor.
  • " Ship board " … Sådana beläggningar kan kallas klassiska.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sidospår kan vara vertikalt eller horisontellt. Vertikala paneler används mindre ofta än horisontella, men nyligen har de blivit populära eftersom de ser väldigt intressanta ut. Vissa konsumenter föredrar till och med att kombinera olika element. Träimiterade sidopaneler är indelade i olika typer beroende på vilket material de är tillverkade av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Normalt köper konsumenterna vinyl, akryl, metall (t.ex. aluminium) eller träfasad.

Vinyl

Detta sidospår är motståndskraftigt mot mekanisk spänning och frostbeständighet. Det kommer att kunna tjäna mycket länge och samtidigt inte förlora sin färg, förbli vacker och ge basen ett tillförlitligt skydd. Vinylbeläggningar är miljövänliga, de utsätts inte för förfall. Byggnaden kommer inte att kollapsa i förtid, eftersom insekter eller parasiter inte kommer att börja i täckningarna.

Vinylpaneler har en speciell beläggning som gör dem mer hållbara och absorberar värme. Vinylbeklädnad liknar en naturlig träyta. Priset för sådana produkter är ganska överkomligt, och installationsarbetet utförs vanligtvis utan större svårigheter.

Bild
Bild

Vinylbeklädnad sprider inte eld, antänds inte. Det behöver inte tas hand om ytterligare efter installationsarbetet. Sådana paneler är flexibla, de kan till och med användas för rundade underlag.

Bild
Bild

Akryl

Akrylfasade produkter är också ganska enkla att installera och kräver inte mycket underhåll. Externt liknar akryl- och vinylmaterial varandra, men det finns vissa skillnader i prestanda.

Akrylbeläggningar är resistenta mot mekanisk belastning och slitage. De är resistenta mot höga och låga temperaturer, kan behålla sina egenskaper i kallt och varmt väder. Sådana beläggningar påverkas inte av UV -strålning. Akrylfasad är resistent mot kemikalier, syror, alkalier, oljor. Akrylfasader kan vara blanka, de har olika former. Tack vare den speciella präglingen är det möjligt att imitera rundade stockar.

Du kan välja ett alternativ som passar perfekt in i husets övergripande design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metallpaneler är mycket enkla att installera, vanligtvis utförs installationsarbeten på kortast möjliga tid. Metallbeklädnad har en lång livslängd. Sådana paneler är miljövänliga, de döljer olika yta brister bra. Det är inte nödvändigt att jämna ut basen innan du installerar metallfasader. Färgen på sådana beläggningar förblir densamma även om den utsätts för UV -strålning under lång tid.

Metallbeklädnad har många fördelar, men man bör komma ihåg att den skyddande beläggningen inte ska skadas. Om det ändå bränns eller skadas på något annat sätt, grunda det skadade området och måla på det för att matcha panelens ton.

Bild
Bild

Trä

Träbeklädnad är ett material som föredras av många konsumenter. Sådana beläggningar ger mys och komfort i huset, eftersom de har en så underbar egenskap som värmeledningsförmåga. Även mycket låga temperaturer är inte rädda för sådana material; denna kvalitet är särskilt viktig för invånarna i de norra regionerna. Träbeklädnad är enkel att installera.

Träpaneler har emellertid också nackdelar. Träprodukter är inte värmebeständiga eller brandsäkra och bör hållas borta från eldkällor. Invånare i de södra regionerna är bättre att välja andra material; sådana beläggningar kräver särskild omsorg. Det rekommenderas att använda svampdämpande, vattentätande medel. Det är bättre att inte använda träfasad på platser där mycket hög luftfuktighet är typiskt.

För ytterligare skydd av trädet är det värt att applicera en fläck eller lack på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Sidopanelernas längd varierar från 200 till 600 cm. Vanligtvis är deras bredd från 0,1 till 0,3 m. Sidospår är en ganska tunn beläggning, oftast är dess tjocklek cirka 0,1 cm. Eftersom sådana produkter är lätta är de mycket praktiska att använda. Vid efterbehandling uppstår problem ganska sällan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Sidopaneler i olika nyanser finns i moderna butiker. Tillverkare erbjuder många alternativ: från mörk valnöt och pistagoträ till gyllene ek, kastanj, cappuccino. Bland de mest populära alternativen är sandelträ, ek, körsbär.

När du väljer den mest lämpliga skuggan, lägg fokus på byggnadens övergripande design. I allmänhet bör utformningen av ett beklädt hus skapa en känsla av harmoni.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att hitta rätt sidospår för fasadbeklädnad av luftbetong eller annat material, det är värt att överväga vissa rekommendationer.

  • Tänk på risken för brand. I vissa regioner är det värt att endast använda material som är brandsäkra.
  • För rampanel är blockhus, tegelbyggnader, metallpaneler särskilt lämpliga.
  • När du väljer metallprodukter, var särskilt uppmärksam på hur högkvalitativt ytskiktet är. Det ska vara enhetligt.
Bild
Bild
  • När du köper akryl eller vinyl finish, fokusera på skärkvalitet. Det bör inte finnas några märkbara sprickor på ytan (detta gäller särskilt för produkter som är präglade).
  • När du väljer material från trä, var uppmärksam på träslagets art och kvalitet. Skyddande antiseptiska medel måste appliceras på produkterna.
  • Se till att det finns en tillverkargaranti, ett kvalitetscertifikat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom alla ovanstående material har både sina fördelar och vissa nackdelar är det ganska svårt att säga vilket sidospår som är bäst. Allt beror på den specifika situationen. Men i alla fall bör företräde ges till produkter från tillverkare som har vunnit konsumenternas förtroende.

Om den viktigaste kvaliteten för dig är brandmotstånd, är det värt att välja material från metall. För naturkännare är trä lämpligt. Om du behöver relativt billiga beläggningar bör du välja plast. Oavsett vilket material du väljer bör du ta hänsyn till alla rekommendationer från specialister om genomförandet av installationsarbetet.

Om de utförs enligt alla regler kommer resultaten inte att göra dig besviken; och beläggningen håller så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i installationen

Innan installationsarbeten utförs bör utskjutande element tas bort från fasadväggen, buskar och trädgrenar som ligger bredvid basen ska tas bort. Ta bort gammal skalbeläggning, mögel, damm, olika smuts från väggen.

Om basen är gjord av trä, bedöma dess skick. Lösa brädor måste fixas, ruttna - bytas ut. Om ytan är betong eller tegel, förinstallerar du en stark ram av metallprofiler eller trästänger. För att förhindra att motstående material deformeras på grund av temperaturförändringar, installera produkterna så att de överlappar varandra (minst 30 mm).

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd en kvarn för att skära paneler med största försiktighet, annars är det fullt möjligt att produkterna smälter i kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Akrylmaterial ändra inte färg med tiden, de kommer alltid att se väldigt vackra ut.

Bild
Bild

Vinylmaterial mycket lik naturligt trä.

Bild
Bild

Metallprodukter lämplig om du vill få en estetisk och maximal hållbar beläggning.

Bild
Bild

Träbeklädnad - perfekt för dem som uppskattar skönheten och fördelarna med naturmaterial.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om träfasad i följande video.

Rekommenderad: