Fasadpaneler För Tegel (53 Bilder): Beklädnadsmaterial För Fasadens Utsida, Terrakotta Och Andra Populära Färger För Husets Utsida, Antik Design Och Dekorativ Sten

Innehållsförteckning:

Video: Fasadpaneler För Tegel (53 Bilder): Beklädnadsmaterial För Fasadens Utsida, Terrakotta Och Andra Populära Färger För Husets Utsida, Antik Design Och Dekorativ Sten

Video: Fasadpaneler För Tegel (53 Bilder): Beklädnadsmaterial För Fasadens Utsida, Terrakotta Och Andra Populära Färger För Husets Utsida, Antik Design Och Dekorativ Sten
Video: 50 Brick And Stone Exterior Ideas 2024, Maj
Fasadpaneler För Tegel (53 Bilder): Beklädnadsmaterial För Fasadens Utsida, Terrakotta Och Andra Populära Färger För Husets Utsida, Antik Design Och Dekorativ Sten
Fasadpaneler För Tegel (53 Bilder): Beklädnadsmaterial För Fasadens Utsida, Terrakotta Och Andra Populära Färger För Husets Utsida, Antik Design Och Dekorativ Sten
Anonim

Fasadbeklädnad spelar en stor roll i det moderna exteriören, eftersom inte bara utseendet på en arkitektonisk byggnad beror på det, utan också konstruktionens livslängd. Idag finns det ett stort urval av efterbehandlingsmaterial som kan användas för att dekorera byggnader på ett originellt sätt, men tegelliknande fasadpaneler är särskilt populära. De finns i olika typer, är lätta att installera, har ett rikt färgintervall och textur, så de är idealiska för alla designstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Tegelfasadpaneler är ett unikt material som har fått stor tillämpning i den yttre dekorationen av byggnader. De tillverkas av cement-sandbruk, så råvarorna är miljövänliga och ofarliga för människors hälsa. För att göra materialet starkt och motståndskraftigt mot den yttre miljön läggs också mjukningsmedel, polymerblandningar och stabilisatorer till dess huvudkomposition. Sådana paneler produceras i olika färger och texturer, tack vare vilka fasaddekorationen kan utföras i vilken stil som helst. Tvåkomponents vattenbaserade färgämnen används för att färga produkterna, så panelernas naturliga nyanser ser naturliga ut och behåller sitt utseende länge utan att blekna i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller panelernas struktur, för husets utsida, kan du välja ett material med en flisad, slät och korrugerad eller grov yta. Samtidigt, oavsett vilken typ av paneler som kommer att väljas, kommer beklädnaden i alla fall att få en uttalad lättnad, vilket kommer att ge byggnaden en chic. Som regel används sådant material för yttre dekoration av väggarna i hus på landet, men det kan också hittas i utformningen av andra byggnader. Panelerna installeras vanligtvis antingen på hela väggytan eller i separata skär som accentuerar designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Fasadpaneler med imiterad tegel tillverkas i olika typer, som var och en skiljer sig inte bara i storlek, form utan också i elementens sammansättning. Därför kan materialet ha sina egna egenskaper och egenskaper.

Idag finns det två huvudtyper av paneler

Med en homogen struktur . Sådana dekorativa produkter är tillverkade av PVC och polymerråvaror. På grund av närvaron av speciella modifierare är materialet motståndskraftigt mot fukt, extrema temperaturer och deformation.

Bild
Bild

Med en kombinerad struktur . Dessa är de så kallade termopanelerna, som tillverkas med en speciell teknik genom att kombinera polymerer med ett isolerande material. Resultatet är en utmärkt värmeisolator som inte har sämre kvalitet än polyuretanskum eller expanderad polystyren. När du avslutar med sådana paneler är det inte nödvändigt att dessutom lägga ett lager isolering. Den enda nackdelen med produkten är dess höga pris, men till skillnad från andra paneler är installationen mycket enklare.

Bild
Bild

Dessutom är fasadpaneler av tegel av följande typer:

  • Klinker . De är ett material för tillverkning av vilket klinkerstenar används. De anses vara ett idealiskt alternativ för yttre dekoration, eftersom de har många fördelar: styrka, hög slitstyrka, bra värmeisolering. Beklädnadspaneler produceras i ett stort utbud av texturer och färger. Nackdelen med produkten är dess komplexitet.
  • Betong . De är gjorda av betong i ett brett urval av färger. Materialets huvudkomponenter är cement och sand av hög kvalitet. I vissa typer av paneler kan det också finnas en kvarts-cementkomposition, till vilken naturliga färgämnen och cellulosa tillsätts. Tack vare modern produktionsteknik är produkten lätt och försedd med monteringsfästen som underlättar beklädnad. Den enda nackdelen med sådana paneler är det höga priset.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Polymer . Produkten är tillverkad av polymerråvaror, vilket gör panelerna lätta och enkla att installera. Externt liknar materialet sidospår med imitation av naturligt murverk. Det är prisvärt, perfekt för alla stilar. Antika tegel- och stenpaneler ser särskilt vackra ut i ett modernt exteriör. När det gäller bristerna rekommenderas inte produkten för efterbehandling av byggnader som är belägna under hårda klimatförhållanden.
  • Polyvinylklorid . De kännetecknas av god styrka, duktilitet och utmärkt motståndskraft mot temperaturförändringar. Färgpaletten på panelerna är annorlunda. Materialet som imiterar brända och sandiga tegelstenar ser intressant ut. Det finns också kombinerade modeller i form av en mosaikdekor; ett keramiskt lager appliceras på ytan. Även om priset på produkten är lågt, är det nödvändigt att köpa ytterligare isoleringsmaterial för installation, så den slutliga installationen är dyr.
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Dekorativa paneler för tegel dök upp på byggmarknaden nyligen, men på kort tid lyckades de etablera sig som det mest populära materialet som ofta används för fasader.

Den stora efterfrågan på produkten förklaras av dess följande egenskaper:

  • Hög motståndskraft mot miljöpåverkan. Panelerna är inte rädda för fukt, extrema temperaturer och ultraviolett strålning.
  • Saltränder bildas inte på materialets yta. Detta problem uppstår ofta när man dekorerar fasader med naturliga tegelstenar, som absorberar fukt väl. Konstgjorda analoger skyddas mot plack, eftersom de har en låg absorptionskoefficient.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stort urval. Tillverkare presenterar paneler i olika färger och texturer på marknaden. Produkter med imitation av röda, gula, vita och beige tegelstenar är särskilt populära. Tack vare ett så elegant sortiment blev det möjligt att unikt dekorera fasaden, vilket gav den ett vackert och elegant utseende.
  • Enkel installation. Installationen av materialet utförs snabbt och kan göras oberoende utan hjälp av specialister. Eftersom panelerna finns i stora storlekar kräver installationsarbetet inte mycket tid.
  • Varaktighet. Livslängden för en sådan finish är identisk med den för vanliga murverk.
  • Låg vikt. På grund av det faktum att produkterna tillverkas med hjälp av modern teknik från polymerer väger de lite och minskar belastningen på fundamentet avsevärt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Styrka. Materialet tål alla mekaniska påfrestningar och anses vara mycket mer tillförlitligt än sidospår.
  • Brandsäkerhet. Skivorna är icke brandfarliga och har en minimal brandhastighet vid brand.
  • Bra värmeledningsförmåga. Det mesta av modellserien produceras med närvaro av en speciell isolering, därför är sådana paneler varma och spelar samtidigt rollen som inte bara ett dekorativt element, utan också en värmeisolator av hög kvalitet.

När det gäller bristerna i fasadmaterialet anses dess största nackdel vara dess höga kostnad . Dessutom, i vissa fall, för att utföra beklädnad av byggnader med en komplex struktur, måste du tillgripa hjälp av proffs, och detta kommer att medföra extra kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Innan du avslöjar en byggnad med fasadpaneler är det nödvändigt att inte bara besluta om deras design utan också att välja rätt storlek. Eftersom produkten är tillverkad med ett skyddande lager är det viktigt att ta hänsyn till att tjockleken på en sådan finish inte kommer att vara mer än 3 mm. Varje märke producerar paneler i enlighet med etablerade standarder för ett specifikt modellintervall, så måtten kan variera. Som regel tillverkas produkter i form av tre kärnkraftspaneler med måtten 19,8 * 35 * 2,4 cm. Om du köper produkter av denna storlek kommer deras förbrukning per 1 m2 vägg att vara cirka 14 enheter, medan vikten av finishen kommer inte att överstiga 20 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

När man konstruerar ett designprojekt för en byggnad är det nödvändigt att tillhandahålla inte bara dess interna design utan också yttre inredning. För att göra detta bör du i förväg välja lämplig färg på beklädnaden, vilket skulle vara i harmoni med alla element i utsidan. Idag är grå och vita tegelplattor mycket populära. Om byggnaden måste få ett sofistikerat utseende rekommenderas det att använda terrakotta, röda och gula färger för att avsluta fasaden. Samtidigt är det inte nödvändigt att utföra väggbeklädnad i en nyans, till exempel kommer vit tegel idealiskt att kombineras med vinröda och persikainlägg, och grått kan kompletteras med rödbruna kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom fasadpanelerna är producerade i en rik färgpalett, måste du ta hänsyn till det arkitektoniska strukturens särdrag och vara uppmärksam på finishen på källaren och taket. Byggnadens geografiska läge, dess storlek och syfte spelar också en stor roll. Beroende på detta kan inredningen göras med paneler i både kalla och varma färger. Rött och orange betraktas som varma färger, lila, blått och grönt anses kallt och grått är neutralt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Paneler med imitationstenar presenteras på marknaden av många tillverkare, därför skiljer de sig från varandra, inte bara i färg, textur utan också i material.

Produkter tillverkade på basis av klinkerplattor från märken som t.ex. ABC, Roben, Stroeher och Feldhaus Klinker … De kännetecknas av hög kvalitet och tillförlitlighet, och ett elegant urval av nyanser gör att du kan avsluta alla marschriktningar. Tjockleken på sådana paneler är från 9 till 14 mm och vikten överstiger inte 16 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betongbaserat material från av Kmew … För tillverkning av produkter använder denna tillverkare endast cement av hög kvalitet, mjukgörande tillsatser, pigment och fin sand. För att förenkla installationen av paneler är de försedda med speciella fästen för fastsättning, och tack vare en speciell gjutningsteknik får produkterna en textur som är svår att skilja från naturliga tegelstenar. Dimensionerna på sådana paneler är 45,5 * 30,3 cm, tjockleken är 16 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Också populär i dekoration och polymerpaneler för tegel, som producerar Företaget Docke-R … De är lätta och enkla att installera. Eftersom produkten är lätt, laddar den inte byggnadens bas och gör det möjligt att lägga ett extra lager av värmeisolering. Utåt liknar sådana paneler vinylfasader, de tillverkas i standardstorlekar - 112,7 * 46,1 cm med en tjocklek på 16 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Fasaden anses vara ansiktet på alla arkitektoniska strukturer, så dess dekoration måste göras i enlighet därmed. Nyligen började de flesta hantverkare att använda tegelliknande fasadpaneler för utvändig beklädnad av byggnader, eftersom de på ett tillförlitligt sätt skyddar strukturen från de negativa effekterna av den yttre miljön och ger dess bild ett komplett utseende. Innan du gör en sådan finish måste du välja rätt material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra detta är det värt att överväga följande punkter:

Funktioner i strukturen . Olika typer av paneler kan användas beroende på byggnadens syfte och storlek. Så för ett privat hus rekommenderas betongbaserade produkter tillverkade i varma färger, för offentliga institutioner är det bäst att föredra polymerpaneler med kallare nyanser. Produkten kan installeras på vilken yta som helst, men installationstekniken för trä- och betongunderlag är annorlunda. Byggnadens läge är också viktigt - för områden med hårda klimatförhållanden är det lämpligt att köpa paneler som redan är försedda med värmeisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Operativa egenskaper . Materialet bör väljas med en höghållfast klass.
  • Pris . Det finns både dyra och prisvärda paneler till salu, men det är värt att komma ihåg att du inte kan spara på kvalitet. När du köper produkter från kända tillverkare som har visat sig bra på byggmarknaden behöver du inte oroa dig för finishens tillförlitlighet.
  • Överensstämmelse med landskapsdesign . Alla strukturer och bilagor som ligger på tomtens territorium måste vara harmoniskt kombinerade med varandra och komplettera varandra vackert. Därför väljs färg och struktur på beklädnaden i enlighet med den allmänna designstilen. Byggnadens fasad, tak och källare bör vara en enda komposition.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Råvarutips

Det är fullt möjligt att utföra fasadbeklädnaden med egna händer, utan att ha särskild kunskap och erfarenhet, det enda problemet kan bara vara efterbehandling av strukturer av en komplex arkitektonisk form.

Följande tips hjälper nybörjare med detta:

  • Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att noggrant förbereda ytan på väggarna utanför. För att göra detta är det värt att kontrollera basen för jämnhet med hjälp av en byggnadsnivå. Om skillnaderna överstiger mer än 1 cm är det omöjligt att fästa panelerna på en sådan bas utan inriktning. Oavsett om väggarna är tegel eller betong måste de också grundas. Träytor behandlas dessutom med ett antiseptiskt medel.
  • Det är viktigt att korrekt bestämma nivån på den första raden av beklädnad. Väggpaneler är som regel fixerade från marknivån med 30 cm. Det är lämpligt att börja bekläda från hörnen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Materialet fixeras med ett speciellt kakellim, det appliceras punktvis längs hela omkretsen av panelen. Dessutom kan produkterna installeras på svarven och fixeras på pluggarna. Fibercementpaneler säkras bäst med sexkantiga skruvar.
  • När den första raden är klar måste alla luckor mellan väggen och materialet fyllas med polyuretanskum.
  • Om det under installationen visade sig att panelen inte passar i en rad, ska den skäras med en kvarn.
  • Ett lanthus, där det är planerat att leva endast på sommaren, kan revettas med material utan isolering, det kommer att bli mycket snabbare och billigare. När det gäller bostadshus krävs värmeisolering för dem.
  • För att finishen ska få ett estetiskt utseende måste dess sömmar gnidas med speciella blandningar.
Bild
Bild

Vackra exempel

Tegelfasadpaneler öppnar stora möjligheter för designkreativitet. Den klassiska stilen är mycket populär i modern inredning, för vilken taket är gjort i mörka färger, och fasaden är dekorerad med paneler av pastell och kaffeskärmar. Klädseln ser också vacker ut i gult och vitt. Samtidigt rekommenderas att du inte använder mer än tre färger för väggdekoration, varav en kommer att betraktas som den viktigaste, och de andra två - ytterligare. Den ursprungliga lösningen blir fasadbeklädnaden med material av olika texturer. Genom att göra individuella skär kan du uppnå en fantastisk effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om lanthuset är litet kan det inredas i alpin stil ., där husets tak kommer att vara av naturligt trä, och fasadens väggar kommer att vara ljusa. Om marken på vilken byggnaden ligger är kantad med många träd, så är det bäst att välja paneler med mättade färger för att klä på grön, gul eller brun. På öppna ytor är en röd eller orange beklädnad lämplig för fasaden. I detta fall är det lämpligt att välja paneler med avlastningsstruktur.

För stora hus på landet som ligger nära en sjö eller ett hav skulle den rätta lösningen vara att dekorera väggarna i nyanser av vatten. Det kommer att se vackert ut mot bakgrunden av ett sådant landskap blå, blå eller turkos. För att den arkitektoniska strukturen ska få ett elegant utseende är det viktigt att komplettera den med dekorativa tillbyggnader i form av terrasser, för vars dekoration samma material kommer att användas som för ett bostadshus.

Bild
Bild

Smidda trappor ser intressanta ut mot bakgrunden av sådan efterbehandling. I detta fall måste deras steg läggas ut med marmorerade plattor. Dekorativa plattor, anlagda i form av små stigar och som leder till separata zoner i den personliga tomten, hjälper till att slutföra kompositionen.

Rekommenderad: