Fasadspindel (55 Bilder): Ramankare Med Skruv, 10x100 Och 10x115 Mm, Som Behövs För Värmeisolering, En översikt över Varumärkena Sormat Och Mungo

Innehållsförteckning:

Video: Fasadspindel (55 Bilder): Ramankare Med Skruv, 10x100 Och 10x115 Mm, Som Behövs För Värmeisolering, En översikt över Varumärkena Sormat Och Mungo

Video: Fasadspindel (55 Bilder): Ramankare Med Skruv, 10x100 Och 10x115 Mm, Som Behövs För Värmeisolering, En översikt över Varumärkena Sormat Och Mungo
Video: Fasadrenovering 2024, Maj
Fasadspindel (55 Bilder): Ramankare Med Skruv, 10x100 Och 10x115 Mm, Som Behövs För Värmeisolering, En översikt över Varumärkena Sormat Och Mungo
Fasadspindel (55 Bilder): Ramankare Med Skruv, 10x100 Och 10x115 Mm, Som Behövs För Värmeisolering, En översikt över Varumärkena Sormat Och Mungo
Anonim

Användningen av isolering hjälper till att minska värmeförlusten genom väggar med 15 - 20%. För högkvalitativ installation av termiskt material används speciella anslutningsprodukter. Fasadpluggar är utformade för att fästa värmeisolering på ytterväggarna i offentliga byggnader och bostadshus. De används också som fästelement för olika strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Fasadpluggen är ett fästelement som består av en distans, en hållare och ett ankare. Distansdelen är tillverkad av glasfiber och fungerar som en stav för olika fästelement. Utformningen av distansdelen fixerar fästelementen i ett läge.

Beroende på syftet kan strukturen vara med en skruv eller en spik . Skruvarna är belagda med ett antikorrosionsskikt. Spikarna skyddas mot korrosion genom galvanisering. Tack vare spärren på basen av pluggen sjunker den inte in i hålet. En plasthållare pressar värmeisoleringsmaterialet. Ju större diametern på hållarhuvudet desto bättre hållfasthet. Ankaret ligger längst ner i strukturen, ser ut som en hylsa med spår. Förankringspluggen är tillverkad av polyamid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasadpinnen kännetecknas av en lång stång som tjänar till att klämma fast materialet med stor tjocklek . För en mer tillförlitlig fixering i lagerväggens djup kan konstruktionselement utrustas med skåror och antenner.

Med hjälp av främre fästelement fixeras isoleringspaneler, styrningar av en trä- och aluminiumprofil, gångjärnsstrukturer, fästen och en ram av en prefabricerad fasad.

Användning av pluggar hjälper till att undvika att lossna och falla ur spikar och skruvar från de borrade hålen.

Bild
Bild

Egenskaper

Tillverkningen av fasadfästen måste uppfylla standarderna i GOST 56707-2015 för fasadvärmeisoleringssystem. Enligt kraven måste produkterna vara brandsäkra, motståndskraftiga mot klimatpåverkan, stöttåliga och frostbeständiga.

Dowels för fasader kännetecknas av följande indikatorer:

  • Det finns en hög grad av vidhäftning till vilket basmaterial som helst.
  • Produkterna är resistenta mot temperaturförändringar från -40 till +80 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plastbasen reagerar inte på fukt, metallstaven genomgår korrosionsbehandling.
  • Tillförlitlighet och styvhet vid fixering garanteras genom förankring och distansstruktur.
  • Polymerelement och termiska huvudstänger har låg värmeledningsförmåga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Fasadpluggar skiljer sig åt på flera sätt:

  • tillverkningsmaterial;
  • strukturera;
  • Ansökan;
  • mått.
Bild
Bild

Fasadfästen är tillverkade av konstgjorda polymerer . För varje enskild fästelement används en annan sammansättning som råmaterial. Polypropylen och nylon kan användas som tillverkningsmaterial. Nylonpluggar kompletteras med en metallstav. De tål belastningar från 200 till 400 kg på olika underlag.

Nylon är hållbart, nötningsbeständigt, spricker inte från plötsliga temperaturförändringar, töjs inte. Polypropylenfästen kommer inte att klara en belastning på mer än 70 kg, de är rädda för temperaturer under -20.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter struktur

Konstruktionstypen bestämmer den yttre strukturen för de enskilda pluggelementen. Beroende på hållarens storlek skiljer man sig från en tallrik och ankartyp av struktur. Ankare används för att fästa strukturelement på fasaden. Förankringsstrukturen består av en nylon- eller polypropenplatta med en skruv.

Skruvhuvudet kan ha olika former: rak slits, korsformad, sexkantig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det främre ankaret på Tech-KREP TSX PRO-märket har en slits gjord i form av en sexspetsig stjärna. Ankarfasadpinnen sitter fast i hålet med hjälp av förstyvningsribbor, kantbladet tillåter inte fästelementen att röra sig i en cirkel. RDF -pluggen har en propp, RDR -typen utan kant hjälper till att fördjupa ankaren i materialet. Användningen av Mungo MBK S TB -fästelement ökar nedkraften utan att skada basen med hjälp av en låsskruv med en pressbricka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Värmeisolerande material fixeras med skålformade fasadstrukturer.

Det finns tre typer av skivfästen:

  • med en plastspik;
  • med en metallspik;
  • sammansatt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I fästelement med en plastspik fungerar en polymerstift som en stav. Råvarorna för tillverkningen är nylon, polystyren, basaltplast. Dyvlar med en plastspik fixerar lätt isolering till basen av ihåliga tegelstenar, skumbetong, gassilikat. Fästningseffektiviteten förblir om plugglängden inte överstiger 16 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att använda denna typ av fästelement har många fördelar:

  • De är inte rädda för fukt, vilket eliminerar utseendet på rost.
  • Minsta vikten bär inte belastningen på den bärande väggkonstruktionen.
  • Den låga värmekonduktivitetskoefficienten för plast sänker inte temperaturen vid fästpunkten.
  • Produkterna är av låg kostnad.
Bild
Bild

Den skålformade konstruktionen med en metallspik är hållbar och pålitlig. De används för att fixera tung isolering på täta betongunderlag. Spiken är gjord av stål, ofta är ytan galvaniserad eller belagd med en korrosionsskyddande förening. Fästelementets storlek kan vara upp till 30 cm.

En metallstav minskar värmeisoleringsegenskaperna för värmare i stället för fästelement, eftersom den leder låga temperaturer bra . För att minska värmeledningsförmågan är naglarna utrustade med ett termiskt huvud av polyamidmaterial. Det termiska huvudet på spikens bas tillåter inte att kylan passerar djupt in i väggen, skyddar dessutom metallhöljet från rost.

Kompositpinne är ett fästelement med en glasfiberstång, dessutom utrustad med en bricka. Förankringsdelen är 6 - 10 cm, vilket gör att du kan installera fästelement i valfri bas. Längden på hela strukturen kan vara upp till 60 cm, lämplig för alla lager av isolering. Med hjälp av en bricka ökas diametern på hållaren till 10 cm.

Bild
Bild

Efter ansökan

Fasadpluggar används främst för att montera en gardinvägg och fixera isolering på väggen. För fastsättning av värmeisoleringen används skivformade fogar. Fasadförankringsfästen används för att fixera markiser, fästen, installation av läktar och skenor av trä eller metall. Karmspindeln används för att montera dörrkarmar och fönsterkarmar.

Användningen av olika typer av fästelement beror på basmaterialet . Tappar med en förankringszon på 4-5 cm används för fixering i tegel och betong. För luftbetong och skumblock är förankringsdelen 6 - 7 cm. Stången kan vara av plast eller metall. Vid installation på ihåliga tegelstenar eller gips bör ankarets längd vara upp till 8 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter storlek

Fästelementets dimensioner är summan av alla delar av de ingående elementen. Standard pluggdiameter är 1 cm. Hållarhuvudet för skivutformningen är 6 cm i diameter. Vid användning av ytterligare 1 x 80 mm spännmutter ökar fixeringsytan.

Varje produkt är märkt med fästelementets mått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Längden på den främre pluggen väljs utifrån isoleringens tjocklek . Om tjockleken på det isolerande skiktet på väggen är 70 mm, bör pluggstorleken vara 10x120 mm. Ett 19-20 cm lager mineralull kommer att rymma ett 10x240 fästelement.

Medeltjockleken för isoleringsskum eller extruderat polystyrenskum är 5 cm. De fixeras med skivdynor med en plastspik 10x100 mm eller 10x115 mm i storlek. Stångens storlek kommer att vara 8x100 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Dowels av utländska och inhemska tillverkare presenteras på den ryska marknaden. När det gäller kvalitet håller den ryska produktionen på att komma ikapp utländska motsvarigheter. Skillnaden mellan dem ligger främst i priset.

En populär leverantör av fasadankare till marknaden är en glasfiberfabrik i Biysk . Produkterna kännetecknas av låg värmeledningsförmåga på grund av tillverkat glasfibermaterial. Sortimentet av produkter består av fästelement i olika längder med en förankringszon på 50 och 80 mm och en sektion på 1 cm, 5 mm, 7 mm, utformade för att fixa alla värmare i baser av olika densiteter. Kåpan är standarddiameter 6 cm.

Bild
Bild

Ungefär en fjärdedel av fästelementmarknaden är upptagen av Tech-Krep handels- och produktionsförening . Företaget tillverkar produkter med izo plastspik, izm galvaniserad spik, izl slagfast polyamidhuvud, stålspik och izr skyddshölje. Olika längder på stången kan fixera isoleringsskiktet från 5 cm till 24 cm. Förankringsdelen är från 4 till 6 cm.

För fastsättning av värmeisolering upp till 15 cm används fästelement med en plastspik. Metallspikar används för material upp till 24 cm tjockt. Det skyddande termiska huvudet förhindrar korrosion vid efterföljande putsning av fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fronthylsor presenteras på marknaden under varumärket Termozit med ett mångfärgat termiskt huvud på en galvaniserad spik. Polyetenhuvudet på stången förhindrar korrosion och kalla broar vid fästpunkten. Det finns modeller av produkter med ankarbas från 40 till 70 mm. Konstruktionens längd varierar från 95 till 300 cm.

Det ryska företaget "ELEMENTA" är specialiserat på tillverkning av ankarfasadfästen av fyra märken . EFA-F-modifieringen kännetecknas av närvaron av en höghållfast galvaniserad skruv. Karakterna EFA-FН och EFA-FСН har skruvar med en korrosionsbeständig beläggning med hållfasthet 6, 8 respektive 8, 8. Varumärket EFA-FA4 representerar produkter med en rostfri skruv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utländska tillverkare på den inhemska marknaden representeras av märkena Sormat, Mungo och Fischer. Fischer, ett tyskt företag, levererar fasadpluggar med spik, skruv och sexkantbricka. Fästelementen är tillverkade av nylon och uppfyller europeiska krav för montering av produkter.

Den finska tillverkaren Sormat producerar produkter med en ökad kilyta . Detta gör att materialet kan fästas säkert på valfri yta. En distans med en 115 mm skruv med en sexkant i basen är utformad för att säkra konsoler och fästen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En välkänd leverantör från Schweiz är Mungo-företaget . Det erbjuder tre sorter av sina produkter till marknaden. För fastsättning på massiva betong- och tegelunderlag är en plugg med en MBR -skruvstång lämplig. Med ett större ankarområde finns MV ihåliga stödfästen. Den universella designen av MQL -märket kan fixera värmeisolering på valfri bas på grund av fyra kilar med olika fördelning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Styrkan på installationen av fasadstrukturen och värmeisoleringsmaterial beror på de korrekt valda fästelementen.

Valet av en specifik fasadpinne beror på:

  • basmaterial;
  • dimensioner och typ av isolering;
  • klimatet i området;
  • höjd över havet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Basen för infästning kan vara gjord av luftbetong, massivt tegel, sandkalksten, betong, ihåligt tegel, gips, trä, skumbetong. Varje material har sin egen densitet, på vilken styrkan i anslutningen beror. Ju mer porös basen är, desto större är fästhårdvarans förankringszon med förstärkningen av distansen, kompletterad med hack.

Distansstorlekens storlek och stångens längd kommer att skilja sig från isoleringens tjocklek . Om isoleringsskiktet är 4 cm, måste dowellängden vara 9 cm. Med en maximal isoleringstjocklek på 24 - 25 cm, kommer en 30 cm lång stång att göra. Förankringsdjupet varierar från 4 till 6 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt polystyren och polyuretan konstgjorda isoleringsmaterial fästs med en plastspikstruktur. Mineralull, som kan absorbera och hålla kvar vatten i strukturen, fixeras med pluggar med en metallstav, företrädesvis med en korrosionsskyddande beläggning och ett termiskt huvud.

För att säkert kunna fixa olika värmeisoleringsmaterial på byggnadernas fasad är det nödvändigt att välja fasadfästen i enlighet med klimatförhållandena i regionen. Vid ofta blåsigt och stormigt väder är det nödvändigt att öka längden på pluggens ankardel. Med en stor vikt av värmeisolering tillhandahålls ökad infästning per kvadratmeter av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För låga privata konstruktioner är universella pluggar med standardbelastning lämpliga . Med ett större antal golv måste fästelementen för fasaden ha ökade tekniska egenskaper för strukturell styrka och hållfasthet för att kunna tas bort från basen.

När du väljer pluggar till fasaden är deras kostnad inte en avgörande faktor. Det beror på råvarubasis, inköpssatsens storlek och produkternas tekniska parametrar. Priset på en enhet av produkten varierar från 3 till 55 rubel. Antalet bitar bestäms av monteringsområdet.

För att köpa hållbara lämpliga pluggar kan du i genomsnitt spendera 300 rubel per 10 kvadratmeter. Den totala kostnaden för fästelement, jämfört med fasadmaterial, är den lägsta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialtips

Installationen av fasadpluggen är inte svår och kan göras oberoende. Isolering av ytterväggar och fasadbehandling bör utföras i torrt väder vid temperaturer från +10 till +30 grader. Det är nödvändigt att utföra en preliminär beräkning av antalet fasadpluggar. Det beror på isoleringspanelens vikt och storlek, antalet materialark och fasadens yta.

Med olika monteringsalternativ förbrukas från 4 till 10 fästelement per kvadratmeter. För att öka värmeisoleringsmaterialets tryckgrad till väggen placeras fästelementet vid plattans övergång.

Bild
Bild

Beroende på materialet på väggens bas kan hålen för pluggarna borras med en borr eller borras med en perforator. Borrens diameter och storlek väljs enligt ankarzonens diameter och produktens längd. De arbetar med ett verktyg i en rätt vinkel, vilket fördjupar tjockleken på isoleringen och längden på ankardelen i väggen. Damm måste tas bort från den borrade kanalen.

En plugg utan stång är monterad i hålet . Hatten ska vara i samma plan med värmeisolatorn eller något infälld. Sedan är en skruv eller spik installerad. Stången måste helt passa in i pluggens expansionsdel.

Rekommenderad: