Flaskhållare För Köket (44 Bilder): En översikt över Last - Höga Skåp För Flaskor Och Utdragbara Flaskhållare I Ett Köksset. Vad Behövs De För? Lagringsregler

Innehållsförteckning:

Video: Flaskhållare För Köket (44 Bilder): En översikt över Last - Höga Skåp För Flaskor Och Utdragbara Flaskhållare I Ett Köksset. Vad Behövs De För? Lagringsregler

Video: Flaskhållare För Köket (44 Bilder): En översikt över Last - Höga Skåp För Flaskor Och Utdragbara Flaskhållare I Ett Köksset. Vad Behövs De För? Lagringsregler
Video: Installera IKEA METOD kök, kapitel #3 - Uppsättning av stommar 2024, April
Flaskhållare För Köket (44 Bilder): En översikt över Last - Höga Skåp För Flaskor Och Utdragbara Flaskhållare I Ett Köksset. Vad Behövs De För? Lagringsregler
Flaskhållare För Köket (44 Bilder): En översikt över Last - Höga Skåp För Flaskor Och Utdragbara Flaskhållare I Ett Köksset. Vad Behövs De För? Lagringsregler
Anonim

När man ordnar ett kök är en modern person van att använda inte bara bekväma, men också funktionella möbler. När det gäller fack för förvaring av alla typer av burkar och flaskor vill du att alla ska placeras på ett ställe. Lösningen på problemet är en last eller helt enkelt en flaskhållare. Låt oss ta en närmare titt på funktionerna i detta element i köksuppsättningen, vilket anger dess sorter, valda nyanser samt den optimala platsen i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ser det ut som?

I den klassiska versionen är lasten en låda eller en så kallad korg inbyggd i köksuppsättningens övre eller nedre skåp. Flaskhållarens förlängning utförs med hjälp av teleskopiska styrningar, lastens framsida stängs av möblernas framsida. Faktum är att detta är en utdragbar hylla med smala hyllor med staket . En mängd produkter placeras på dessa hyllor. Andra modifikationer skiljer sig från den klassiska typen både externt och konstruktivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Systemet för att öppna och stänga lådstället skyddar lagrade föremål från oavsiktlig vältning , vilket garanterar deras säkerhet. Öppningsmekanismen är bekväm: värdinnan behöver inte oroa sig för att ständigt slå skåpdörrar och hängande lådor. Antalet nivåer i flaskmaskinen kan variera. I den klassiska versionen finns det två eller tre av dem, medan själva lådan är kompakt.

Mekanismen stängs säkert utan bomull. Den rör sig med måttlig hastighet vid öppning och stängning. När man närmar sig leden, saktar den ner, stänger tyst med kroppen. Laststorlekar idag kan vara mycket olika. Detta förklaras av syftet med själva lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är de till för?

Cargo kan med rätta kallas ett element av möbler som är med och skapar en atmosfär av hemkomfort. Flaskhållarna var ursprungligen utformade för vin. Idag lagrar de burkar och till och med fat, som borde finnas till hands. Flaskhållaren tillåter dig inte bara att bekvämt placera de nödvändiga föremålen i köket, utan döljer dem också från sikten, vilket visuellt ökar utrymmet och eliminerar känslan av röran.

Det ser annorlunda ut, men syftet är alltid detsamma: att använda behållare med liknande produkter som inte förvaras i kylskåpet så rationellt som möjligt . Last kan lagras inte bara med syltburkar, alla typer av kryddor och kryddor, utan även spannmål och kökshanddukar. Om ändringen ger stora ytor för placering kan köksredskap också förvaras på sådana hyllor. Flaskhållaren är en viktig möbel, så att du kan organisera placeringen av olika föremål. Det gör det lättare att arbeta i köket, förenklar och påskyndar matlagning och rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med last är:

  • bekvämlighet (många saker finns på ett ställe);
  • organisera placering av många små saker (ordning);
  • ett brett utbud av nyanser, modifieringar och storlekar (du kan välja för ett specifikt headset eller en beställning);
  • olika tillverkningsmaterial (modellerna är gjorda av trä, plast, metall);
  • förekomsten av hörnalternativ med den främre delen i en vinkel på 45 grader (bekvämlighet för inbäddning i olika modulära kökssystem);
  • estetisk överklagande (modifieringar är ergonomiska);
  • frigöra utrymme för hushållsartiklar (kaffemaskin, mikrovågsugn).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med flaskhållare är:

  • behovet av att fylla lådan helt (när den delvis laddas förlorar den sin stabilitet);
  • omöjlighet att installera i ett särskilt trångt utrymme (ett utrullningssystem är obekvämt i små kök);
  • korrekt placering och installation (annars minskar fördelarna med lasten);
  • produktpris (sådana lådor är som regel inte billiga);
  • besvär att rengöra hyllorna från smuts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera kriterier för att klassificera köksflaskhållare. Till exempel är en av egenskaperna sättet att installera, dela upp modifieringar i inbyggd och fristående. De första föreskriver inbäddning i valfri modulbox med förbehållet att lasten måste väljas för de specifika dimensionerna för skåpet där den planeras byggas. De senare ingår inte i köksuppsättningen; de kan installeras var som helst i kökssystemet. Sådana alternativ anses vara mer praktiska när det gäller inköp, medan de kan väljas både i samma färgschema som headsetet och i olika.

När det gäller designfunktionerna kan modifieringarna villkorligt delas in i två typer: två- och ennivå . Modeller med två nivåer anses vara mer praktiska. Flaskorna passar perfekt in i spåren mellan de två hyllorna. Tre nivåer är inte så praktiska, men du kan lägga mat eller flaskor på ena sidan här. Detta är mycket bekvämt när det är omöjligt att köpa en version med ett vertikalt arrangemang av föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter innehållstyp kan lasten vara klassisk eller kombinerad . De första alternativen handlar om att placera något av samma föremål (till exempel kryddor och såser, alkoholhaltiga drycker, juicer och blandningar för att mata barn). Den senare låter dig lagra föremål av olika storlek och höjd i dem.

Dessutom kan ändringar klassificeras efter deras utseende: de är öppna och stängda. Alternativ av öppen typ är opraktiska: damm lägger sig snabbt på dem, och dessutom döljer sådana arrangörer inte för ögonen överflödet av föremål som visuellt döljer kökets rymlighet. Stängda motsvarigheter anses vara den bästa och mer praktiska lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typ av placering är utrullningsgods lägre och övre. Samtidigt läggs modeller ned för objekt som används oftare. Installation av flasklådor i överskåpen är lämplig när det är planerat att lagra tallrikar eller spannmål i dem.

Bland de infällbara ändringarna finns så kallade pelarskåp . Faktum är att dessa är höga flaskhållare inbyggda i motsvarande köksmöbler. Höjden på ramen för sådana produkter kan variera från 160 till 180 cm. I detta fall kommer bredden att vara från 15 till 20 cm. I sådana sorter finns det fyra eller fem sektioner. Dessutom har strukturen plastbrickor, olika pallar och till och med krokar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var är den bästa platsen?

Flaskhållaren placeras ofta mellan modulerna i köksuppsättningen och håller den på grund av sidofästet. Om det behövs kan du dock välja ett alternativ som inte beror på modulens sekvens. Flaskhållaren inbyggd i köksenheten kan placeras på olika sätt. Det beror på vad det är planerat att använda det till.

  • Om en låda med hyllor används för avsett ändamål (för lagring av vin), är det mer lämpligt att installera den närmare matbordet, men längre från spisen.
  • När det beslutas att använda en flaskhållare för förvaring av köksredskap och andra redskap, skulle det bekvämaste platsalternativet vara att placera det närmare spisen.
  • Om värdinnan planerar att förvara kökshanddukar, plastpåsar, samt rengöring och tvättmedel i lasten, är det ganska logiskt att placera en låda med en flaska nära diskbänken eller tvättmaskinen.
  • För att minimera smuts på burkar, kryddor eller kryddor kan du installera en last med ett överskåp.
  • När lådan är planerad att användas för förvaring av spannmål eller spannmål, är det bättre att placera den nära kylskåpet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En lika viktig placeringsfaktor är typen av infästning, som kan vara botten eller sida. I det första fallet kan du placera lasten var som helst. Sidalternativet begränsar placeringen till valet av lämplig modul som flaskhållaren ska fästas på. Som regel ingår fästelement i produkten.

Bottenmontering innebär installation i ett färdigt skåp . Teleskopmekanismen är fixerad på botten av den nedre lådan, löparna är monterade på botten av kantstenen. Under installationen kan dessutom ett litet mellanrum mellan köksuppsättningens golvelement tillåtas. Kan köpas på hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du köper last i ditt kök måste du inte bara förlita dig på estetisk attraktion: funktionalitet är av stor vikt. Det är viktigt att markera önskade storlekar i förväg och korrelera dem med de föremål som ska passa inuti flaskan. Till exempel räcker 10 cm för en flaska olja, lastbredden för förvaring av tvättmedel bör vara minst 15 cm. Det är bättre att lagra spannmål i en modell med en bredd på 20 cm. Beläggningen kan förkromas.

Enligt lagringsreglerna är antalet hyllor inte av misstag . Du måste vara uppmärksam på att höga flaskor passar på den översta hyllan. Den nedre är vanligtvis avsedd för små behållare. Om du bestämmer dig för att köpa en version med en nivå, kommer handdukar att lagras på dess övre del och höga flaskor längst ner. Modifieringar av den trelagiga typen är lämpliga för dem som alltid har många olika sorters flaskor med kryddor och såser i köket.

För att ta produkten korrekt, glöm inte vilken typ av tillbehör. Till exempel anses en bottenfäste vara mer stabil. Detta gör att du kan köpa en bredare korg (säg mer än 25 cm bred). När det gäller storleken på en viss modell väljs dessa parametrar individuellt baserat på platsen och den tillgängliga köksenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten är det måtten som kommer att avgöra lastens namn: specifikt är flaskhållarna smala, men korgarna kan fritt placera köksredskap. Till exempel överstiger ett standardavsnitt inte 20 cm. Korgens design kan vara upp till 40 cm eller mer. Det önskade alternativet måste väljas med exakt samma bredd på den befintliga fronten på headsetmodulen. Produktens höjd matchas med headsetets höjd. Annars misslyckas produkten antingen med att byggas in, eller så ser den spridd ut mot den inre kompositionens allmänna bakgrund.

På tal om funktionalitet kan du ta hänsyn till designnyanserna av modifieringar . Till exempel kan du köpa ett alternativ med en övre hylla speciellt för tallrikar och nedre fack för spannmål och stora tvålitersflaskor. I det här fallet kan lastens övre del ha krokar på vilka värdinnan kan hänga metallfat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du närmar dig inköpsfrågan mer noggrant kan du välja ett lastalternativ med gallerfack för varje hylla. Detta är mycket bekvämt för dem som verkligen har många små burkar. Samtidigt kan hyllans placering väljas på ett sådant sätt att de nödvändiga kryddorna är överst och den nedre hyllan är reserverad för flaskor alkohol.

För att lagra handdukar och små hushållsartiklar kan du köpa en träflaskhållare inte med staket, utan med plastbehållare . Detta är mycket bekvämt, eftersom sådana modeller ger ytterligare skydd för lagrade föremål från oavsiktlig tappning och skada.

Handdukar inuti lasten förvaras i rullar, små saker - läggs på ena sidan. Genom att dela lådan i flera fack kan värdinnan ta bort liknande föremål i dem, vilket ytterligare kommer att minska tiden det tar att hitta rätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Ingenting kommer att berätta om en produkt bättre än illustrativa exempel. Vi föreslår att du hänvisar till alternativen för fotogalleriet.

Inbyggd lätt träkonstruktion med metallräcken. Den har fyra identiska hyllor för förvaring av kryddor

Bild
Bild

Tillräckligt rymligt modellbyggt rack med en stängd bakvägg, så att du kan placera många nödvändiga produkter. Skiljer sig i större bredd

Bild
Bild

Kompakt version med stängd bakpanel för förvaring av kryddor och oljor. Utrustad med praktiska skydd för att förhindra att lagrade föremål faller

Bild
Bild

Symmetrisk version. Ser ovanligt ut, utformat för förvaring av handdukar och tvättmedel

Bild
Bild

Sidmonterad version för vin. Utrustad med en nedre hylla för små föremål

Rekommenderad: