SILCA: Värmeisoleringsskivor Av Kalciumsilikat, 1250x1000x30 Mm Och Andra Dimensioner För Värmeisolering

Innehållsförteckning:

Video: SILCA: Värmeisoleringsskivor Av Kalciumsilikat, 1250x1000x30 Mm Och Andra Dimensioner För Värmeisolering

Video: SILCA: Värmeisoleringsskivor Av Kalciumsilikat, 1250x1000x30 Mm Och Andra Dimensioner För Värmeisolering
Video: Calcium Silicate Installation 2024, Maj
SILCA: Värmeisoleringsskivor Av Kalciumsilikat, 1250x1000x30 Mm Och Andra Dimensioner För Värmeisolering
SILCA: Värmeisoleringsskivor Av Kalciumsilikat, 1250x1000x30 Mm Och Andra Dimensioner För Värmeisolering
Anonim

Att tillhandahålla värmeisolering är en viktig del av konstruktionen relaterad till installation av värmeutrustning. För närvarande finns det en avsevärd summa medel för att uppnå de nödvändiga temperaturindikatorerna. Ett av dessa alternativ kan vara installationen av värmeisoleringsskivor, där SILCA har lyckats på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vissa stora utvecklare och byggpersonal talar positivt om SILCA brandresistenta brädor på grund av ett antal fördelar

  • Miljösäkerhet . Värmeisoleringsskivor i denna produktion är gjorda av material som, förutom sina utmärkta fysiska egenskaper, med rätt skapande teknik, inte skadar miljön.
  • Detta är ett flamskyddsmedel i dess sammansättning innehåller inte föroreningar, liksom fibrer och kemikalier.
  • Styrka . Huvudmaterialet för SILCA -skivor är kalciumsilikat. Det är erkänt som en av de bästa i sitt segment, därför används det vid tillverkning av produkter som minerit och superisol. I kombination med bra kompression under filterpressen får denna produkt en mycket solid bas som tål olika grader av fysisk aktivitet.
  • Kvalitet . Tillverkaren är uppmärksam på tillverkningsprocessen, vilket inte bara kommer till uttryck i noggrant urval av råvaror, utan också i korrekt tillhandahållande av alla arbetsprocesser. Varje steg övervakas för att minimera skrot. Brädorna genomgår strikt kvalitetskontroll för att fullt ut följa de fastställda standarderna. Som ett resultat har SILCA -produkter den certifiering som krävs för att bevisa produktens tillförlitlighet.
  • Mångsidighet . Plattor av detta företag kan inte utföra en, utan flera funktioner. Med korrekt installation kan de inte bara vara ett värmeisoleringsmaterial, utan också till viss del en beklädnad, vilket minskar den totala installationskostnaden.
Bild
Bild

Värmeisoleringsmaterial är också bra genom att det gör att du avsevärt kan minska området för inbäddning av en öppen spis eller spis. Du behöver inte oroa dig för att placera enheten där den är säkrare i förhållande till andra föremål. Korrekt installation av plattorna säkerställer nödvändig drift och är mycket viktigt i de fall värmekällan inte är isolerad från resten av rummet.

Det är värt att nämna att SILCA -produkterna själva är olika i sitt utseende. Det finns smalare eller bredare alternativ, så att konsumenten har ett val beroende på typ av öppen spis eller spis, liksom uppnåendet av en viss temperatur.

Ett individuellt urval är möjligt, så byggaren kommer inte att ha problem med att materialet inte matchar dess dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

De fysikaliska egenskaperna hos kalciumsilikat är sådana att de gör det helt obrännbart. Det vill säga, oavsett temperaturen under skiktet, kommer den yttre delen inte att kunna överföra denna värme. Därför kommer även de föremål som är utsatta för eld att vara säkra. Det är omöjligt att inte säga om ett enkelt installationssystem, eftersom alla steg i arbetet kan utföras även med ett enkelt snickeriverktyg.

Värmeisoleringsskivor skärs inte ur blocket utan pressas ut en efter en i följd. Således är materialet homogent i sammansättning, därför är det effektivt på alla delar av plattan. Det finns inga svaga fysiska svagheter. Det är denna tillverkningsteknik som är grunden för kvalitetskontroll och certifiering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren såg till att dessa plattor har både enkel installation och bortskaffande, så att materialet inte smulas, men förblir intakt. I detta avseende är det ingen signifikant skillnad med byggavfall. När det gäller frekvent och storskalig konstruktion har SILCA-produkter även här en viktig fördel . De är mycket praktiska på grund av sin stora storlek, därför används de ofta och köps i bulk.

Det är också viktigt att känna till de tekniska egenskaperna. DIN 4102-materialet har en brandbeständig klass A1, det vill säga icke brännbart . Värmebeständighet på 700 grader vid en maximal exponering på 1100. Densiteten når 250 kg / m3, porositeten är 90%. Håll under tryck når 1,4 MPa, termisk expansion vid 500 grader är bara 0,2%, därför är installationen av tekniken helt omöjlig om någon deformation påverkas av temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tjocklek och mått

Tillverkaren förutsatte att konsumenten inte alltid behöver stora plattor, därför gav han standardmått och gav därmed valfrihet. Detta gäller även bredden, som varierar från 30 till 100 mm. En av de mest populära typerna av plattor när det gäller deras dimensioner är produkter på 1250x1000x30 mm . De används oftast när man arbetar med eldstäder och spisar.

Dessutom är alternativen 625x1000x30 mm och 1250x1500x40 mm för stora föremål mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Som tidigare nämnts används SILCA värmeisoleringsskivor för att skydda mot höga temperaturer vid installation av eldstäder och spisar. Dessutom är deras typ inte viktig, eftersom ansökningsformen är mycket universell. Du måste uppmärksamma installationsmetoderna och den allmänna tekniken för denna process för att uppnå bästa resultat.

Rekommenderad: