Plastbrickor: Plastmöbler Och Brickor För Fastsättning Av Värmeisolering, M4 Och M6, M8 Och M10, Andra Storlekar, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Plastbrickor: Plastmöbler Och Brickor För Fastsättning Av Värmeisolering, M4 Och M6, M8 Och M10, Andra Storlekar, GOST

Video: Plastbrickor: Plastmöbler Och Brickor För Fastsättning Av Värmeisolering, M4 Och M6, M8 Och M10, Andra Storlekar, GOST
Video: Unigulf product Video 2024, April
Plastbrickor: Plastmöbler Och Brickor För Fastsättning Av Värmeisolering, M4 Och M6, M8 Och M10, Andra Storlekar, GOST
Plastbrickor: Plastmöbler Och Brickor För Fastsättning Av Värmeisolering, M4 Och M6, M8 Och M10, Andra Storlekar, GOST
Anonim

Olika installationsarbeten kräver ett stort antal olika typer av fästelement. För närvarande kan du i järnaffärer hitta ett stort utbud av sådana fästelement. Brickor används ofta. Idag kommer vi att prata om egenskaperna hos sådana klipp av plast.

Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Plastbrickor är i form av en platt rund del. Det finns ett litet hål i mitten av fästet . Vanligtvis är dessa plastklämmor svarta eller vita.

Dessa brickor används oftast för montering av möbelkonstruktioner, för fastsättning av värmeisolering . De kan användas för att fixa endast lätta material eller mjuka metaller. De tillåter inte att färdiga produkter deformeras och skadas.

Brickor är gjorda av en plastbas som är förbehandlad med en speciell behandling, vilket gör att du kan öka styrkan och hårdheten av sådana monteringsdelar avsevärt. Dessutom kommer dessa produkter inte att korrodera.

Bild
Bild

Dessa fästelement är UV -beständiga, så de kan också användas för konstruktioner som kommer att placeras utomhus. Under drift är brickor av detta material praktiskt taget inte utsatta för åldrande, vilket garanterar föremålets styrka och tillförlitlighet.

De har en ökad materialklämyta . Det är detta som gör det möjligt att avsevärt minska trycket som verkar på konstruktionen vid åtdragning av bultar eller muttrar. Alla krav på kvalitet och egenskaper hos sådana monteringsbrickor finns i GOST 18123-82. Den innehåller de viktigaste mellanstatliga standarderna.

Bild
Bild

Vad är dem?

Plastbrickor kan variera i storlek. I det här fallet pratar vi om diametern på sådana klämmor. Standardvärden är M10, M8, M6, M4, men andra storlekar finns. I detta fall bör sådana delar väljas med hänsyn till det material som ska fästas, dess dimensioner och vikt.

Bild
Bild

Dessutom kan de variera beroende på designfunktionerna

Platt . Detta alternativ är det vanligaste och enklaste. Dessa brickor kan användas för nästan alla föremål med låg vikt. Ofta används de tillsammans med muttrar, dubbar och skruvar som en del av olika gängade fästelement. Dessa element gör att du kan fördela strukturens vikt jämnt, de gör anslutningarna så tillförlitliga som möjligt.

Bild
Bild

Konisk . Dessa plastbrickor liknar vanliga brickor i utseende, men de är tillverkade på ett sådant sätt att delarna har en liten fördjupning i den centrala delen i form av en liten tratt. Dessa konvexa klämmor finns också i olika diametrar. De fungerar oftast som pålitliga fästelement tillsammans med backlash -leder. De utsätts för regelbundna vibrationer och stress. Med hjälp av sådana delar kan du uppnå en fullständig frånvaro av eventuella felaktigheter när du ansluter enskilda delar.

Bild
Bild

Det är värt att lyfta fram de speciella brickorna som ger en vibrationsdämpande effekt . De är vanliga fästelement, men deras yta är inte plan, men något konvex. Dessa modeller används oftast vid läggning av värmare, som under drift kommer att utsättas för olika påverkan, inklusive vibrationer.

Dessa prover är helt isolerade från vatten. Produkterna absorberar perfekt alla vibrationer. Den maximala tjockleken på delar kan nå cirka 5-6 millimeter.

En separat grupp innehåller plastbrickor . De produceras i form av konvexa runda element, i vilka den centrala delen finns hål som utåt liknar ett litet kors. Modellerna är tillverkade uteslutande av slagfasta plasttyper (polyeten med hög densitet och nylon).

Bild
Bild

Brickor och tätningsmedel ger speciellt motståndskraft mot effekterna av olika kemiska kompositioner, så de används ofta i industrisektorer. Modeller av denna typ har en intern avsats. Denna design förhindrar att elementet flyger iväg under fixering och efter installation.

Dessa tätningsbrickor kan också användas för konstruktioner som utsätts för regelbundna vibrationer eller påfrestningar . Plastprodukter av denna typ kommer att vara det bästa alternativet för skarvar på svåråtkomliga platser under efterbehandlingen.

Bild
Bild

Du kan också se speciella isolerande brickor i butiker . De ser ut som tjocka fästelement. Deras design är stegad, den består av två runda delar, varav en är mindre i diameter.

Den mindre delen fixeras i hålet i den större cirkeln och bildar därmed en stegad yta. Produkterna är tillverkade av en speciell termoplast . Endast sådana detaljer kan ge ganska bra värmeisolering.

Ytan på dessa klipp är plan och har inga utskott . Deras minsta tjocklek är cirka 4 mm och maximalt når cirka 6 mm. Fästelementets diameter kan vara olika.

Bild
Bild

Hur man använder?

För att plastbrickorna ska kunna fungera som pålitliga lås för konstruktionen under lång tid, för att säkerställa en jämn fördelning av massan, måste de vara korrekt installerade. Det svåraste att installera är termiska brickor.

Bild
Bild

För att göra detta måste du först göra nödvändiga mätningar av fästelementen. Sedan måste du välja en borr som är lämplig för den resulterande storleken. Dess diameter bör variera från 1 till 2 millimeter.

Bild
Bild

Efter det, på de platser på materialen där anslutningarna kommer att skapas, appliceras markeringar. Längs de skisserade linjerna, med hjälp av en borr, gör hål med önskat djup . Avståndet mellan dem ska vara cirka 30 centimeter.

Bild
Bild

Brickornas ben sätts in i de gjorda spåren . Detta görs tills spärren vilar mot basen. I det sista steget, sätt in en självgängande skruv och skruva fast den i materialet. När brickan är helt infälld täcks den med ett speciellt lock.

Bild
Bild

När du fixar brickorna är det värt att följa vissa regler . Endast välslipade borrar får användas under installationen. Annars blir hålen ojämna, delarna kommer inte att kunna fast och säkert fixa i dem.

Bild
Bild

Det är också viktigt att hålens axlar är vinkelräta mot materialets yta. Detta gör att du kan förhindra eventuell felriktning av brickor och självgängande skruvar för att säkerställa god tätning. Dra inte åt dem för mycket när du skruvar fast de självgängande skruvarna.

Rekommenderad: