Storlekar På Byteshus: Standardstorlekar. Vagnar 6x3 Och 6 För 4, 4 För 2 Och 2x3, 7 För 3 Och 8x3 Meter. Andra Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Byteshus: Standardstorlekar. Vagnar 6x3 Och 6 För 4, 4 För 2 Och 2x3, 7 För 3 Och 8x3 Meter. Andra Dimensioner

Video: Storlekar På Byteshus: Standardstorlekar. Vagnar 6x3 Och 6 För 4, 4 För 2 Och 2x3, 7 För 3 Och 8x3 Meter. Andra Dimensioner
Video: Ekostaden Augustenborg - Mandarin Chinese, English 2024, April
Storlekar På Byteshus: Standardstorlekar. Vagnar 6x3 Och 6 För 4, 4 För 2 Och 2x3, 7 För 3 Och 8x3 Meter. Andra Dimensioner
Storlekar På Byteshus: Standardstorlekar. Vagnar 6x3 Och 6 För 4, 4 För 2 Och 2x3, 7 För 3 Och 8x3 Meter. Andra Dimensioner
Anonim

Vad är stugor för? Någon måste tillfälligt ta emot hela familjen i landet, andra måste lösa problemet med arbetstagarnas boende. När sådana uppgifter dyker upp börjar människor tänka på valet och kvaliteten på den önskade produkten. För att inte bli förvirrad och fatta rätt beslut, börja ditt val med dimensioner av din framtida struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Faktum är att valet av stugor är ganska stort. Om du ställs inför denna fråga för första gången, kanske du inte omedelbart bestämmer dig för det alternativ som är rätt för dig. Till exempel behöver någon ett förändringshus som sommarhus på en personlig tomt, och någon behöver det som ett kontor, en säkerhetspunkt osv. Tillfälliga sängar kan vara enkla och lätta, eller bekväma och vackra. Deras främsta fördel är att dessa strukturer har olika layouter och storlekar. Samtidigt får dessa objekt inte registreras i statsregistret, eftersom de anses vara tillfälliga.

Så byteshus är vanligtvis uppdelade i metall och trä. För att göra ett val måste du överväga fördelarna och nackdelarna med båda byggnaderna.

  • Byte av trä skiljer sig inte i hög hållfasthet från metall. De är mer mottagliga för förstörelse på grund av extrema temperaturer och nederbörd. De håller dock den inre värmen mycket bättre och har inte mycket vikt. De är lätta att demontera och ser väldigt attraktiva ut.
  • Järnbyggnader kännetecknas av sin hållbarhet. Det är svårt för tjuvar att komma in i metallbyten. De ger sig inte för att förfalla. När det regnar är det mycket buller inne i sådana stugor. Järn värms alltid bra på sommaren, vilket betyder att det kommer att vara varmt inne i byggnaden (det här problemet kan lösas genom att installera en luftkonditionering). På vintern svalnar metallen och håller inte värmen väl (problemet löses med utmärkt isolering och beklädnad).
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika material används för tillverkning av förändringshus, som delar upp dessa strukturer i följande:

  • trä: ram, panelbräda och trä;
  • metall: blockbehållare, ram eller sandwichpaneler.

Pris och storlek beror på typ av montering. Och också byta hus har säregna layouter, nämligen:

  • väst - består av två isolerade rum åtskilda av en korridor;
  • standard - har inga interna partitioner;
  • vestibyl - här är rummet åtskilt av en vestibyl;
  • blockbehållare - består av några separata, isolerade sektioner;
  • personalbilar - kan bestå av flera våningar.

Naturligtvis är alla tillfälliga strukturer av en viss storlek. De kan svänga åt ena eller andra hållet. De förenas dock av en helhet - de liknar små kapitalbyggnader i sina dimensioner och utförandekvalitet, men samtidigt skiljer de sig väsentligt från dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardstorlekar

För att upprätthålla rätt riktning vid konstruktion av stugor, tillverkare följer följande standarder i sina dimensioner:

  • längd - 6 m;
  • höjd - 2,5 m;
  • bredd - 2,4 m.

Naturligtvis påverkar storleken vikten, som måste vara känd, åtminstone ungefär, eftersom fördelen med växelhuset är rörlighet. För att transportera en tillfällig struktur från plats till plats krävs särskild transport, som skiljer sig åt i bärförmåga.

Till exempel varierar vikten av ett metallbyteshus, beroende på dess storlek, från 2 till 3 ton. Detta innebär att du behöver en transport med en bärighet på 3 ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardbyteshuset måste ha följande egenskaper:

  • metallramen består av ett böjt hörn 90x90x3 mm och en profil på 100x50x3mm;
  • strukturen väger från 2, 2 till 2, 5 ton;
  • invändig isolering består av 50–100 mm mineralull;
  • galvaniserad eller målad wellpapp S-8 är en yttre finish;
  • ångspärren består av en film;
  • golv - barrskiva 25 mm; linoleum rullas på det;
  • efterbehandling inuti väggarna och taket kan vara tillverkad av fiberboard, foder eller PVC -paneler;
  • storleken på ett fönster är cirka 800x800 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på andra storlekar (vi kommer att beteckna dem enligt följande: längd x bredd x höjd), som ligger närmast standarderna:

  • metallstrukturen väger från 2 till 2,5 ton och har dimensioner på 6x2, 5x2, 5 m; en metallkonstruktion som väger mer än 3 ton, har dimensioner på 6x3x2, 5 m;
  • ett träbyteshus som väger 1,5 ton har dimensioner på 6x2, 4x2, 5 m;
  • ett växelhus (trä) av sandwichpaneler har måtten 6x2, 4x2, 5 m.

Dessa storlekar är inneboende i de stugor som monteras för beställning hos specialföretag. Samma företag bedriver transport och installation av sådana produkter.

Därför måste de följa regler som gör att de enkelt kan transportera de produkter de säljer för leverans till kunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka dimensioner finns det fortfarande?

Du kan göra byteshuset själv, eller så kan du bara köpa det. Tillverkare erbjuder en mängd olika mönster. Alla är inriktade på användarvänlighet och tillförlitlighet . Låt oss betrakta dem i ordning.

Blockera behållare

Blockbehållare har en sådan struktur som en takram, en bas av en golvkonstruktion, en vinkelprofil. Dessa strukturer är mer lämpliga för tillverkning av modulbyggnader. De staplas ovanpå varandra. Tillfälliga byggnader används på byggarbetsplatser för att rymma arbetare, samt för att ordna kontorslokaler. De flyttas enkelt från plats till plats med hjälp av lyftutrustning. Livslängden är cirka 15 år.

Blockbehållare är gjorda av metall och trä . De är mycket varma inuti eftersom de är gjorda av högkvalitativa material. Det är mycket bekvämt för ganska stora och långa människor att bo i en metallbod. Den når en höjd av 2,5 m. Längd och bredd kan vara olika. Till exempel finns det behållare som mäter 3 x 6 meter eller 6 x 4 meter eller 4 x 2 meter. Förresten, metallblockbehållare har en lång livslängd från samma träprodukter. De ruttnar inte på grund av extrema temperaturer och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byt husbil

Det bästa alternativet är en vagnskjul. Den kan vara upp till 9 meter lång eller mer. Denna byggnad har ett kök och ett badrum. Vagnarna kännetecknas av varma och bekväma inre utrymmen . De installeras vanligtvis på ett betongblockfundament. En dag - och huset är klart.

Hela familjer kan bo i vagnar i åratal medan huvudbygget pågår.

Bild
Bild

Trästavar

Trästavar är det mest pålitliga materialet. Deras storlekar kan variera. Till exempel finns det ofta byggnader som mäter 6x3, 7x3 eller 8x3 meter. Det finns till och med fyrkantiga byggnader, till exempel 3x3 meter. Dimensionerna beror på längden på virket från vilket konstruktionen är gjord.

De påminner mer om timmerstugor, bara mer polerade . Sådana strukturer är mycket praktiska för både hela familjen och arbetarna. Timmerstugor köps ofta av människor för användning i sina sommarstugor. Därefter kan de demonteras och säljas, eller så kan du ordna ett badhus eller ett pensionat. Förresten, sådana stugor ser väldigt presentabla ut, de ser mer ut som kapitalbyggnader än tillfälliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggstugor i trä

Människor gör dem med sina egna händer och förlitar sig på eget gottfinnande. Det finns också köpta alternativ. Bytehus av trä kan ha olika syften . Till exempel, om en sådan struktur spelar rollen som ett lager för trädgårdsredskap, kan den ha dimensioner på 2x3 eller 2x4 meter. Det är rättvist att säga att det inte behövs mer. Många sommarboende använder dock andra alternativ för tillfälliga byggnader. De kallas lanthus. De gör det här: fyll ramramen och mantla den utvändigt och inuti med träplatta. Storlekar väljs efter behov och efter behov. Konstruktioner kan ha dimensioner på 5x3 meter eller 7x3 meter. Det är dessa parametrar som är praktiska och ser bra ut på 6 tunnland.

För arbetare bygger de också stugor av typen "sommarstuga ". Byggstugor i trä skiljer sig från sommarstugor genom att inredningen av sommarstugor i de flesta fall är foder. Byggnadens hytter är inredda med hardboard. I tillfälliga byggnader, förutom bostadskvarteren, kan du placera en toalett och ett kök. Ovanstående mått gör det enkelt att göra detta.

Bild
Bild

Sköldbyte hus

Det finns också panelhytter. Nackdelen är att de är kortlivade och opålitliga. Naturligtvis kan deras storlekar variera i olika riktningar. I grund och botten är det under deras konstruktion vanligt att följa standardnormer . Men när det gäller en hemgjord version är storleken 4 x 2 m ganska lämplig för tillfällig placering av sommarboende. Och om du bestämmer dig för att göra ett lager för ett verktyg kan du göra en tillfällig koja 2x3 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behållare

När man överväger olika hytter är det nödvändigt att fokusera på containerversionen. Femtonen är ganska lämplig för trädgården som du fick för tillfälligt bruk i flera år. När hyresavtalet löper ut kan denna struktur enkelt transporteras till en annan plats.

Ofta finns detta alternativ i förortsområden . Människor inuti täcker en misslyckad produkt med skivbräda och får ett bekvämt tillfälligt lager. Om det behövs kan du gömma dig för regnet i ett sådant skjul. Denna art är svår att vandalisera av inbrottstjuvar. Dessutom har den ganska acceptabla dimensioner: längden är 2 m, bredden är 2 m och höjden är 2 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgård

För trädgårdstomter - där kapitalstrukturer i princip inte tillhandahålls, är en tjugotons behållare väl lämpad. Ja, det finns inga fönsteröppningar i den. Men där du inte är garanterad säkerheten för dina tillhörigheter kommer fönster bara i vägen. I vilket fall som helst kan behållaren isoleras från insidan och mantlas med spånskiva eller fiberboard . Kom ihåg att tillhandahålla en ångspärr för din tillfälliga struktur och placera den på fundamentet. För detta kommer vanliga cementblock att göra. Så du får ett helt acceptabelt alternativ där du kan placera ett lager och tillfälligt ta emot dig själv. Dimensionerna är ganska tillräckliga för att uppfylla dessa uppgifter: längden är mer än 6 m, bredden är cirka 2,5 m och höjden är mer än 2,5 m.

En översikt över dimensionerna på tillfälliga strukturer ger en fullständig uppfattning om vad du ska göra härnäst om du står inför en akut fråga om tillfällig placering i landet eller på andra byggarbetsplatser.

Rekommenderad: