Bensintrimmern Tar Inte Fart: Orsakerna Till Att Bensintrimmaren Inte Utvecklar Full Effekt. Vad Ska Jag Göra Om Den Startar, Men Inte Utvecklar Maximal Hastighet?

Innehållsförteckning:

Video: Bensintrimmern Tar Inte Fart: Orsakerna Till Att Bensintrimmaren Inte Utvecklar Full Effekt. Vad Ska Jag Göra Om Den Startar, Men Inte Utvecklar Maximal Hastighet?

Video: Bensintrimmern Tar Inte Fart: Orsakerna Till Att Bensintrimmaren Inte Utvecklar Full Effekt. Vad Ska Jag Göra Om Den Startar, Men Inte Utvecklar Maximal Hastighet?
Video: fart and poop 2024, Maj
Bensintrimmern Tar Inte Fart: Orsakerna Till Att Bensintrimmaren Inte Utvecklar Full Effekt. Vad Ska Jag Göra Om Den Startar, Men Inte Utvecklar Maximal Hastighet?
Bensintrimmern Tar Inte Fart: Orsakerna Till Att Bensintrimmaren Inte Utvecklar Full Effekt. Vad Ska Jag Göra Om Den Startar, Men Inte Utvecklar Maximal Hastighet?
Anonim

Det är inte nödvändigt att köpa en dyr och skrymmande gräsklippare för att klippa gräs på en liten gräsmatta; den kan enkelt bytas ut mot en bensin / elektrisk trimmer. Enheten på dessa maskiner är ganska enkel, de är enkla att använda och opretentiösa vid underhåll. Men ibland händer det problem. En av dem - när trimmern inte utvecklar det maximala antalet varv - kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild

Orsaker

Trimmare är pålitliga och hållbara (förutsatt att de är korrekt underhållna, naturligtvis). Oftast uppstår störningar på grund av kontaminering av strukturella element.

Om motorn på din bensinkniv inte startar, inte tar fart, inte når den effekt du behöver eller plötsligt stannar kan orsaken vara:

  • lågkvalitativt bränsle (bränsleblandning), kan höljet vara i långtidsförvaring eller i bristande överensstämmelse med receptet för beredning av blandningen;
  • gräs lindas runt skaftet på fiskelinan / kniven;
  • igensatt luftfilter / ljuddämpare;
  • obalanserad förgasare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Felsökningsmetoder

De tre första anledningarna är ganska enkla att eliminera. Om ämnet är i blandningen måste du hälla ut det gamla bränslet från tanken, förbereda en ny emulsion från högkvalitativ bensin och motorolja (om din motor kräver en blandning) och häll det i bränsletanken. Om trimmern går på ren bensin är det ännu enklare.

I det andra fallet måste du försiktigt frigöra trimmerdelarna från det inslagna gräset.

Om filtret är igensatt kan du försöka skölja det. Om denna procedur inte fungerar, ersätt den med en ny.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista anledningen till att penseln inte fungerar korrekt kommer att kräva lite mer kunskap och skicklighet från dig.

För att korrekt justera förgasaren till borstkaparna måste en viss procedur följas . Rengör först luftfiltret noggrant. Det enklaste sättet är att skölja det (det rekommenderas att spraya vatten på filtret regelbundet efter 9-10 timmars drift).

Därefter hittar du justeringsskruvarna i diagrammet över din trimmer, som finns i enhetens bruksanvisning. Det finns vanligtvis tre av dem: den första är ansvarig för bränsletillförseln, den andra för tomgång och den tredje är utformad för att begränsa antalet maximala motorvarvtal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter ska du slå på enheten och vänta tills motorn värms upp.

Dra åt den första (bränsleblandningen) justeringsskruven långsamt. Fånga ögonblicket när motorn börjar stanna och vrid propellern tillbaka 45 grader . Om du inte har tid och motorn har stannat bör skruven vridas 90 grader. Öppna gasreglaget och se varvtalet öka. Skruva sedan loss skruven långsamt (varje varv är samma 45 grader) tills det ögonblick då motorn börjar ge fullt varv vid full gas.

Den andra skruven, som nämnts ovan, styr motorns tomgångsvarvtal. Genom att lossa den minskar du antalet varv, medan du vrider den ökar den. Skruven måste justeras så att motorn går tillförlitligt vid låga varvtal. För bättre start, snabba upp motorn något. Se samtidigt till att motorn roterar flera tiotals gånger innan du startar rörelsen av knivarna / linrullen. Om motorn startar dåligt, dra åt skruven lite.

Bild
Bild

Efter att du har justerat de två första skruvarna, testa enhetens funktion med maximalt motorvarvtal. Om det behövs kan du begränsa det (maximalt) - detta skyddar motorn från "kokning". För att göra detta måste du ta tag i den tredje skruven. Skruva loss låsmuttern tills justerskruven säkert kan vridas. För att öka det maximala antalet varv måste skruven lossas, för att minska - tvärtom, dra åt . Fixera skruvens position med en mutter. Testa motorn igen.

Kontrollera regelbundet skruvarnas position - den höga vibrationsnivån som finns i borstskärare kan få dem att röra sig oavsiktligt.

Kom ihåg att förgasarjusteringar inte är en sista procedur . Under driften av borstklipparen kommer du sannolikt att behöva pyssla med det mer än en gång, eftersom en obalanserad förgasare innebär både ökad bränsleförbrukning och ett snabbt fel på ljusen, för att inte tala om minskad effekt och prestanda för enheten.

Bild
Bild

Små knep

  • Om du inte kan dra åt / lossa justerskruvarna ordentligt kan det vara så att fjädern är för tjock och stel. Då kan du välja en mer lämplig i stället.
  • Om din enhet inte behöver ren bensin, men dess blandning med motorolja, följ strikt de proportioner som anges i bruksanvisningen. Det finns en liten sak: det rekommenderade förhållandet är 1: 25 (för alla oljemärken) eller 1: 50 (för "inhemska" oljor). Prova det första förhållandet först. Om oljedroppar uppstår på motorn med ett sådant recept och det bildas en stark kolavlagring på ljuset, minska andelen olja med hälften. Detta hjälper vanligtvis att blekna spår och minska mängden kolavlagringar.
  • För att rengöra tändstiftselektroderna från förbränningsprodukter kan du använda finkornigt "sandpapper". Torka av dem med en torr trasa först och slipa sedan försiktigt av dem med sandpapper. Om utrymmet mellan enhetens kropp och isolatorn också är igensatt kan ett vanligt, böjt gem inte hjälpa till att rengöra det. För att göra detta, blötlägg ljuset kort i dieselbränsle och skrapa sedan bort smutsen. Om blockeringen är liten är ett förfarande tillräckligt. Ibland är det nödvändigt att upprepa det flera gånger vid kraftig smuts. Efter fullständig rengöring måste ljuset torkas av från resterande dieselbränsle, och sedan kan det användas enligt anvisningarna.
  • Observera att en penselklippare (bensin, el eller batteri) av utländsk produktion kräver lite mer underhåll än inhemska. I synnerhet rekommenderar många starkt att anlita justeringen av förgasaren av en tvåtaktsmotor till proffs, särskilt om ditt köp inte har gått ut garantitiden.
  • Och slutligen, ett tips till: följ alla tillverkarens rekommendationer för drift och underhåll av enheten. Detta kommer att förlänga dess smidiga drift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du lär dig mer om vad du ska göra om bensintrimmaren inte tar fart.

Rekommenderad: