Geicher "Marmalade" (19 Bilder): Beskrivning Av "Lime Marmelad" Och "Berry Marmelad". Tips För Odling Av Hybrid Heuchera

Innehållsförteckning:

Video: Geicher "Marmalade" (19 Bilder): Beskrivning Av "Lime Marmelad" Och "Berry Marmelad". Tips För Odling Av Hybrid Heuchera

Video: Geicher
Video: Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink - Lady Marmalade (Official Music Video) 2024, Maj
Geicher "Marmalade" (19 Bilder): Beskrivning Av "Lime Marmelad" Och "Berry Marmelad". Tips För Odling Av Hybrid Heuchera
Geicher "Marmalade" (19 Bilder): Beskrivning Av "Lime Marmelad" Och "Berry Marmelad". Tips För Odling Av Hybrid Heuchera
Anonim

Geichera "Marmalade" är en flerårig växt med vackra blad, som tillhör familjen Kamnelomkovy. Detta namn gavs den fleråriga för att hedra den tyska botanisten på 1700 -talet Geicher I. G. Det finns cirka 37 arter av denna växt. Den västra delen av Nordamerika anses vara födelseplatsen för Heuchera. I naturen växer busken på steniga jordar, på bergssluttningar med en minsta mängd näringsämnen. Tack vare de olika nyanser av blommor på dess frodiga blad ser växten ut som en marmelad. Det är på grund av de eleganta bladen och de höga dekorativa egenskaperna som blomman är mycket populär bland trädgårdsmästare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Heuchera "Marmalade" är en komplex hybridsort som erhålls genom att korsa tre typer Heuchera. Det är den högsta arten i sitt slag och når en höjd av 45 cm. Den bildar en frodig, rundad buske. Bladen är flikiga med korrugerade kanter, har en blank yta och är täckta med hårig pubescens . De ursprungliga färgerna ändras från vår till höst.

Blomningen börjar i juni och varar fram till juli. Det representerar utkastning av höga peduncles, på toppen av vilka det finns paniklar, bestående av små vinröda eller vita blommor. Blomman lever i 3-4 år.

Efter blomningen mognar fröskalorna från blomställningarna. De innehåller planteringsmaterial som ser ut som en vallmo.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Bärmarmelad ("Berry Marmalade") - en ny sort, är en spretig buske, cirka 40 cm bred och upp till 34 cm hög. Bladen är tjocka, läderaktiga, blanka och mörklila i färg med silverfärgade reflektioner . Växten kan snabbt växa lövverk.

Mjölkrosa blommar börjar i juni och varar fram till augusti. Denna sort älskar lite skuggning. Det kan växa i solen, men för detta ökar vattningen. Växer på ljusa, väldränerade och befruktade jordar. Vattningen ska vara måttlig, utan fuktstagnation. För vintern rekommenderas inte bladen att klippas.

Mulching av rotsystemet är tillräckligt för att förbereda sig för vintern . Busken tolererar även de allvarligaste frosten bra. Resistent mot olika sjukdomar. "Berry Marmalade" växer snabbt lövverk, så vid 4 års ålder har den en tät buske, som redan kräver föryngring och transplantation. Denna sort ser bra ut i gruppplanteringar med värdar, saxifrage och andra lågväxande planteringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Heuchera Lime Marmalade" (Heuchera Lime Marmalade) är en chic flerårig med en vacker form av löv och snidade kanter . Denna art kännetecknas av en saftig, citron-lime färg på lövverk. Buskens höjd når en halv meter och bredden är 30 cm. På sommaren blir buskens färg gyllene. Blommande i form av en rosett med små vita blommor börjar i maj och varar fram till juni.

För att behålla den ursprungliga färgen måste växten planteras på en skuggig plats, eftersom när solens direkta strålar träffar lövverket brinner de ut. Föredrar väldränerad jord, kullar för vintern, inga drag, gödslar med komplexa gödningsmedel 2 gånger per år. För vintern klipps inte lövverket, detta ger busken näringsämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växande rekommendationer

För utomhusodling är växter som är mer än två år gamla lämpliga. De kommer att kunna överleva vinterfrost och vindar med liten eller ingen täckning. Hitta en plats med diffust ljus och inga drag. Innan plantering måste jorden grävas väl och ogräs måste avlägsnas. Plantera växten i en liten fördjupning i marken, räta ut rötterna och täck med en 1: 1 blandning av jord och sand.

Marken nära busken måste trampas ner och vattnas. För den första månaden, var uppmärksam på vattning, marken ska alltid vara måttligt fuktig. Nära växtens bas kan du täcka med halm eller sågspån. Detta kommer att hålla fukt längre. Periodisk lossning av jorden är helt enkelt nödvändig, men detta måste göras noggrant för att inte skada roten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom geychera växer i naturen i bergen kan närvaron av näringsämnen i jorden vara minimal. För dem bör utfodring vara med en koncentration 2 gånger mindre än den borde vara, och den kan endast utföras under transplantation. I detta fall kan ett överskott av gödselmedel bara skada busken.

Växten är torktålig, så vattning bör vara måttlig . Det viktigaste är att ge god dränering för att förhindra stillastående vatten. Från det härjar rötterna och växten kan dö. Vattning utförs strikt vid roten så att droppar vätska inte faller på bladen och inte leder till sjukdom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är fördelaktigt att transplantera en växt på våren när de första bladen dyker upp eller på hösten, efter blomningens slut. Vid extrem värme kan växten sprutas. För detta är vatten vid rumstemperatur lämpligt. Detta bör göras på morgonen. Unga växter beskärs inte för vintern. Lövverket håller sig varmt. Dessutom kan du isolera unga växter med ett lager av lövverk eller sågspån.

Om den inte vårdas ordentligt kan växten infekteras med svampinfektioner. Vid hög luftfuktighet kan råtta eller mjöldagg övervinna det. När växten förfaller börjar rotsystemet ruttna, bladen vissnar och blir svarta. Växten kan dö. För att bevara sorten kan du rota sticklingarna från stammen. Mjöldagg produceras av en fluffig blomning på busken.

För att bekämpa det bör du ta bort de infekterade bladen och behandla växten med en lösning av "Fundazol".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Geikhera "Marmalade" är den mest populära sorten av arten, används ofta för trädgårdsdekorationer och landskapsdesign. Med god och rätt vård kommer den att återbetala dig med skönheten och variationen av nyanser av sina löv på busken.

Rekommenderad: