Weigela "Bristol Ruby" (33 Bilder): Beskrivning Och Odling Av Sorten Bristol Ruby, Plantering Och Vård Av En Blommande Hybrid Weigela

Innehållsförteckning:

Video: Weigela "Bristol Ruby" (33 Bilder): Beskrivning Och Odling Av Sorten Bristol Ruby, Plantering Och Vård Av En Blommande Hybrid Weigela

Video: Weigela
Video: Вейгела цветущая Бристол Руби. Краткий обзор, описание характеристик weigela florida Bristol Ruby 2024, April
Weigela "Bristol Ruby" (33 Bilder): Beskrivning Och Odling Av Sorten Bristol Ruby, Plantering Och Vård Av En Blommande Hybrid Weigela
Weigela "Bristol Ruby" (33 Bilder): Beskrivning Och Odling Av Sorten Bristol Ruby, Plantering Och Vård Av En Blommande Hybrid Weigela
Anonim

Weigela "Bristol Ruby" lockar trädgårdsmästare med sin ljusa rubinfärg, vilket gör busken till en catchy accent i alla landskapsprojekt. Andra fördelar med kultur inkluderar dess goda frostbeständighet, liksom en ganska lång blomningstid under de hetaste årstiderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bristol Ruby hybrid weigela är en ganska tät och välvuxen buske, vars grenar naturligt hänger ner till marken . Denna växt tillhör kaprifolfamiljen och finns naturligt i de östra och sydöstra regionerna i Asien. Beskrivning Bristol Ruby innehåller information om att provernas höjd når 2,5 meter, och ibland är bredden 3 meter. i alla fall regelbunden beskärning och kronformning gör att du kan minska parametrarna till en meter i höjd och samma bredd . På ett år ökar weigelans höjd upp till 50 centimeter.

Kulturen som blommar i juni eller juli glädjer trädgårdsmästare från två veckor till nästan 30 dagar. Öppnade knoppar, som påminner om klockor, bildar blomställningar av 3-6 bitar. I de flesta fall blommar Bristol Ruby igen i slutet av sommaren, men i mindre volymer. Röd weigela ändrar färg från ett känsligt hallon till en ljus rubinskugga. I slutet av den andra etappen av blomningen är platsen där blomställningarna befann sig täckt med kapslar fyllda med frön. Det bör omedelbart nämnas att i skuggan blommar växten väldigt lite.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Weigelablad har en rik grön färg och en ojämn kant. Tallrikarna ligger kvar på busken nästan till slutet av hösten. Kultur har bra frostbeständighet och tål temperaturer ner till nästan -35 grader . Ändå, i närvaro av temperaturhopp, liksom tining, behöver buskarna åtminstone minimalt skydd. Bristol Ruby känns ganska dåligt i utkast. Hybrid weigela kan leva upp till nästan 50 år, men bara med kvalitetsvård och efterlevnad av jordbruksteknik.

I landskapsdesign kan weigela av denna sort användas för olika ändamål. Buskens höjd gör att den kan användas för att skapa en häck, men det är absolut nödvändigt att bibehålla samma och oföränderliga gap mellan de enskilda elementen. En eller två buskar, tillsammans med andra lågväxande växter, skapar den perfekta kompositionen vid kanten. Weigela passar bra med träd med tillräcklig höjd.

En enda plantering rekommenderas för små områden eller de som redan är rikligt planterade med andra växter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man planterar?

Att landa "Bristol Ruby" i öppen mark börjar med att välja rätt plats. Det rekommenderas att utföra proceduren på våren - från mars till april, före blomning eller i en nödsituation på hösten, men vara förberedd på att plantorna kan dö på vintern . Området ska vara väl upplyst och inte tillåta vinden att skada växten. Förutom, det är viktigt att mellan busken och staketet, husets vägg eller andra planteringar, mellan en och två fria meter hålls.

Djupet på hålet som bildas är 50 centimeter och diametern når nästan 70 centimeter. Marken ska vara lätt och bördig, med neutral syra eller lätt alkalisk. Botten är täckt med dränering, kombinerat från grus, bitar av tegel eller expanderad lera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jordblandningen för att fylla gropen bildas av sand, humus och torv, tas i lika stora proportioner och blandas väl. Det ska nämnas att komplexa gödningsmedel kan också läggas till hålet … Skåran fylls cirka 2/3, varefter växten försiktigt överförs inuti tillsammans med en jordklump. Det är viktigt att se till att rotkragen är på marknivå. Hålet fylls med resten av jordblandningen, varefter ytan försiktigt komprimeras.

Bristol Ruby bevattnas omedelbart i stora mängder med en eller två vanliga skopor . Så snart vätskan absorberas är det nödvändigt att täcka. Som regel används antingen torv eller svart jord eller en blandning av bark- och sågspån för detta ändamål.

Den första månaden krävs vattning ungefär en gång i veckan, medföljande bevattning genom att lossa eller täcka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ta hand om det ordentligt?

Att ta hand om Bristol Ruby weigela är relativt enkelt. Vattningen av busken utförs i enlighet med väderförhållandena. Till exempel, om sommaren visade sig vara torr, måste weigela vattnas varannan vecka i mängden 2-3 standardhinkar.

Framgångsrik odling är omöjlig utan regelbunden lossning . Det första förfarandet utförs tidigt på våren, när jorden värms upp tillräckligt. Verktyget ska vara ca 8-10 centimeter djupt och själva lossningen under vårmånaderna bör utföras minst en gång i månaden. På sommaren lossas ytan efter varje bevattning eller regn. Dessutom inträffar mulching med torv.

Bild
Bild
Bild
Bild

På hösten fortsätter lossningen till oktober, då det sista förfarandet genomförs. Området nära stammen är nödvändigtvis mulet med torv för skydd på vintern.

För weigela är befruktning också avgörande . Tidigt på våren, när jorden värms upp, är det nödvändigt att använda komplexa mineralkompositioner eller en blandning av 20 gram urea, 10 gram superfosfat och 10 gram kalium per kvadratmeter. Andra gången appliceras gödselmedel i slutet av blomningen med enbart kalium. Om gödningsmedel applicerades under plantering, då på sommaren, när knopparna sväller, är det vettigt att tillsätta 30 gram fosfor och kalium per kvadratmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskärning av buskar för sanitära ändamål är nödvändig varje vår så snart snön smälter. "Bristol Ruby" blir av med sjuka, trasiga eller frysta grenar … Såren måste behandlas med en speciell salva för att undvika att sjukdomen uppstår. Dessutom, ungefär en gång vartannat eller var tredje år, är det vanligt att delta i kronbildning och ta bort mer än hälften av skotten.

Weigela vård inkluderar också skydd mot kallt väder . Det är mest praktiskt att använda för detta ändamål jordbruksduk för att täcka kronan, liksom tallgrenar för att bevara rötterna.

Dessutom är det viktigt att utföra kullning genom att skapa en 20-centimeters rutschkana och täcka jorden med torv eller kompost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reproduktionsmetoder

Oftast reproducerar weigela använder sticklingar, eftersom denna metod är ganska enkel . Gröna kvistar beskärs i början av juni, när bränningsprocessen just har börjat. Trädgårdsmästare rekommenderar att du håller dig till 10 centimeter och ser till att det finns två blad på varje skärning. Alla löv bryts av, varefter den resulterande stjälken avlägsnas i 2-3 timmar i vatten. Det är inte förbjudet i detta skede att använda en liten mängd rotstimulerande medel, till exempel "Heteroauxin", intaget i en mängd av 150 milliliter per liter vanligt vatten. Det är bättre att förvara de blötlagda bladbladen i ett mörkt rum, vars temperatur är cirka 20 grader Celsius.

Därefter läggs en blandning av gräs och humus i en liten behållare. Stjälken fördjupas med cirka 2 centimeter, varefter hela jordytan är täckt med sand, idealiskt uppsamlad från floden. Dessutom rekommenderas att täcka weigeln med ett vanligt glas för att bilda en växthuseffekt. Sticklingar bevattnas på morgonen och på kvällen varje dag, och även var tredje dag behandlas med en svag lösning av kaliumpermanganat . När groddarna kommer upp ur jorden kan glaset tas bort under dagen. Så snart plantans längd når 5 centimeter kan du transplantera den i en separat kruka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du vänta ett helt år innan du landar på öppen mark . På sommaren får krukorna läggas ute, och på vintern kan de förvaras i ett svalt rum. Köpta plantor placeras omedelbart i deras permanenta livsmiljö. Vissa experter kan använda lignifierade skott för reproduktion, men en sådan buske kommer att blomma om minst 5 år. Sådana sticklingar skärs i mitten av sommaren, innan weigela täcks med öppna knoppar.

Det accepteras inte att föröka "Bristol Ruby" med frön, eftersom sorten är hybrid … Du kan dock fortfarande försöka. Fröna måste användas inom 12 månader efter att de har skördats, annars tappar de färskheten. Såmaterialet ska planteras under våren, och du kan klara dig utan ytterligare bearbetning.

Först är det bättre att plantera fröna i en behållare täckt med plastfolie eller glas, och sedan, efter att ha väntat på att det andra paret ska visas, plantera dem i separata krukor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Weigela av denna sort besitter bra motståndskraft mot de flesta sjukdomar . Och de nya sjukdomarna botas ganska snabbt. med hjälp av upplöst tvätttvål, kaliumpermanganat eller "Karbofos ". Inte mindre effektivt från improviserade medel anses infusioner av vitlök eller lök, hackad tobak eller malört . En procents lösning " Topsina " låter dig läka weigela från rost eller sönderfall som har uppstått. Som en förebyggande åtgärd rekommenderas det regelbunden rengöring av fallande löv.

Av skadedjuren angrips weigelu "Bristol Ruby" oftast av bladlöss, som livnär sig på bladplattornas juice och knopparna själva, och täcker också ytan med klibbigt slem. När denna insekt dyker upp är det nödvändigt att använda en blandning av tvätttvål och kaliumpermanganat eller Karbofos. Från folkmedicin används tobak, vitlök eller varm peppar oftast.

Rekommenderad: