Hur Man Matar Asters? Matningsregler Efter Plantering I Marken, Under Tillväxt, I Juni Och För Riklig Blomning

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Matar Asters? Matningsregler Efter Plantering I Marken, Under Tillväxt, I Juni Och För Riklig Blomning

Video: Hur Man Matar Asters? Matningsregler Efter Plantering I Marken, Under Tillväxt, I Juni Och För Riklig Blomning
Video: 199:How to grow and care aster plant.(English). 2024, Maj
Hur Man Matar Asters? Matningsregler Efter Plantering I Marken, Under Tillväxt, I Juni Och För Riklig Blomning
Hur Man Matar Asters? Matningsregler Efter Plantering I Marken, Under Tillväxt, I Juni Och För Riklig Blomning
Anonim

En lyxig trädgård är omöjlig utan ljusa och doftande blommor. De flesta trädgårdsmästare väljer asters, spektakulära och charmiga växter som förädlar lokalområdet, rabatten, parken och något annat territorium. För att denna kultur ska glädjas med frodig blomning, är korrekt blomstervård nödvändig. Artikeln kommer att diskutera hur man matar asters vid olika utvecklingsperioder.

Vikten av matning

Gödsling av någon gröda är nödvändig för dess fulla utveckling. Och lägg också till ytterligare ämnen om blommorna växer dåligt eller blir sjuka. Näringsämnen ger styrka för att bekämpa infektioner och skadedjur.

Bild
Bild

För första gången appliceras befruktning så att asterna anpassar sig på en ny plats efter plantering i marken. Elementen som utgör toppdressingen är nödvändiga för hela utvecklingen av rotsystemet och tillväxt. Gödsel kommer att lägga grunden för bildandet av peduncles och förgrening.

Detta förfarande är mycket viktigt när självspirande plantor.

Bild
Bild

Gödsel används också före spirande och under spirande . Deras huvuduppgift är att stödja blommor när man lägger en peduncle. Toppdressing har inte bara en positiv effekt på tillväxten av asters, utan stärker också deras immunförsvar.

Näringsformuleringar används för riklig blomning. Under denna period spenderar växten mycket energi och behöver ytterligare näring. Trädgårdsmästare använder både köpta produkter och folkmedicin. Huvudsaken, mata asterna i tid i enlighet med reglerna och rekommendationerna från specialister.

Under gynnsamma väderförhållanden kan asters blomma fram till oktober.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jordkomposition

Vissa odlare rekommenderar att förbereda marken innan de planterar blommor i öppen mark. Asters mår bra på det behandlade området . Arbetet rekommenderas att utföras oavsett vad som planeras att planteras - frön eller plantor.

Så snart plantorna bleknar är det nödvändigt att ta bort de vissna stjälkarna och försiktigt gräva upp området. Vidare tillsätts mineraliska och organiska föreningar . Du kan använda kompost eller humus. Gödsel är inte det bästa alternativet.

Bild
Bild

Dessa representanter för flora tolererar inte ammoniak väl . Det kan orsaka utseende och utveckling av sjukdomar. Det rekommenderas att välja kalcium- eller kaliumsalt som mineraltillskott.

Asters utvecklas dåligt i surgjord mark. I detta fall bör jordens sammansättning neutraliseras. För att återställa pH måste kalk tillsättas till jorden. Proportionerna är från 300 till 500 gram per kubikmeter.

Lime anses vara ett mineral, så det är bra för att odla spektakulära asters.

Bild
Bild

Specialistrekommendationer

Du kan kontrollera pH -värdet hemma med ättika. Du måste släppa lite på marken och visuellt bedöma vad som händer. Om ättikan fräs, ökas surheten i jorden. I avsaknad av en reaktion har du att göra med en alkalisk jord.

Ett annat sätt att neutralisera hög surhet är att använda dolomitmjöl. Förutom att återställa balansen, kommer detta element att mätta de övre lagren av jorden med magnesium och kalium.

Bild
Bild

Efter övervintring, så snart marken värms upp med de första vårstrålarna, bör den framtida landningsplatsen grävas upp och fördjupas med 10-20 centimeter. Vanligtvis, arbetet faller i slutet av den första vårmånaden eller början av april … Det rekommenderas att lägga sand till våt och lerjord.

Bild
Bild

Befruktningsstadier

Om du ska plantera plantor måste du först befrukta dem.

Bild
Bild

Befruktning av plantor

Inledningsvis måste du vänta på att de första skotten ska visas, varefter tillväxten väljs. När ett fullfjädrat löv dyker upp bör avståndet mellan plantorna vara minst 15 centimeter.

För att förbereda ett flytande gödningsmedel måste du blanda följande ingredienser: för en liter vatten använd en halv tesked nitrofoska och kaliumnitrat. Alla komponenter blandas noggrant. Den resulterande kompositionen vattnas med plantor.

Vattningsfrekvens - 1 gång på 7-9 dagar innan du planterar en blomma. Näringsämnen hjälper asterna att bli starkare. Runt mitten av maj är det dags att transplantera dem i öppen mark.

Viktigt: det räcker att mata unga asters i maj

I juni och juli finns det inget särskilt behov av att applicera gödningsmedel, förutom om du behöver mata växten under bildandet av en peduncle (knoppar) eller under blomningen.

Bild
Bild

Vid transplantation i marken

Fröplantor grodde från fröna, de blev starkare, blommorna planterades i det valda området, de rotade sig, de gulnade bladen fick en ljusgrön färg, nu är det dags att använda toppdressing.

För förbättrad tillväxt kan du använda en organisk och prisvärd produkt som heter mullein . Den späds ut med vatten och håller ett förhållande på 1 till 10.

Och även vid denna tidpunkt är det tillåtet att mata asterna med aska. För en kvadratmeter mark kommer 300 gram att räcka. När du vårdar en växt måste du först fukta marken och sedan lägga till näringsämnen.

Genom att följa denna regel eliminerar du risken för att bränna unga och känsliga växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under spirande

När du använder färdiga plantor rekommenderas plantering i ett öppet område i slutet av våren. Om blommorna planterades i en tidigare beredd jord kan du tillfälligt vägra att applicera gödningsmedel . Vissa professionella odlare säger att det är bättre att mata vuxna buskar, men innan blomknoppar börjar bildas på dem.

För att förbereda en effektiv lösning kan du använda följande recept: späd 1 matsked ammophoska i 10 liter varmt vatten.

Och du kan också använda ett annat multikomponentgödselmedel, men bara av onaturligt ursprung. Kväveorganiskt material blir orsaken till asters sjukdom. Med den resulterande kompositionen vattnar vi blommorna vid roten med 4-5 liter per meter mark.

kom ihåg det asters bör aldrig vattnas med isvatten … Oavsett om det är en ren vätska eller med ytterligare föroreningar.

Vattnet måste värmas upp, annars kan rotsystemets sjukdomar inte undvikas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under öppning och läggning av knoppar

Så snart du märkte att knoppar började dyka upp på asterna, och processen med att öppna de första blommorna började, är det dags att gå vidare till nästa steg. Enligt vissa experter kan du använda samma formuleringar som användes tidigare, särskilt om de gav ett bra resultat. I Ett annat sätt är att prova en annan produkt och jämföra effektiviteten.

För asters är följande komposition lämplig - en matsked kaliumhumat späds ut i 3 liter vatten. Från 2,5 till 4 liter av kompositionen används per kvadratmeter territorium.

Såväl som du kan prova vanlig aska … Det strös med blommor nära rotzonen flera gånger under hela säsongen (max - 3 gånger). Cirka 300 gram kommer att räcka per meter trädgård.

Det är ett bra alternativ till flytande gödningsmedel. Denna folkmetod används av både nybörjare och erfarna trädgårdsmästare.

Bild
Bild

Under blomningen

Perioden då asters njuter av en färgstark och frodig färg är mycket lång. Det kan förlängas så mycket som möjligt med hjälp av grundläggande växtvård - tidig vattning, rengöring av ogräs, lossning av de övre lagren av jorden.

Under denna period är det bäst att använda mineraliska eller organiska föreningar. Utmärkta resultat visas genom att gödsla blommor med mikroelement tillsammans med kalium-fosforpreparat . Som regel appliceras toppdressing i augusti.

Nybörjarträdare rekommenderas att använda färdiga preparat som finns i alla specialaffärer. Det är bekvämare att förbereda och använda dem, det viktigaste är att följa exakt instruktionerna på förpackningen.

Om du har valt flera produktalternativ, jämför hur en eller annan komposition påverkar blommor och välj den mest effektiva och säkraste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Med rätt vård och periodisk befruktning tål växter en mängd olika sjukdomar och angrepp av skadedjur. Men även med stor erfarenhet av odling av asters måste du vara på jakt efter och noga övervaka växternas tillstånd. Små negativa förändringar kan tyda på sjukdom.

Oftast attackeras denna representant för floran av fusarium. För att blomman inte ska drabbas är det lämpligt att utföra förebyggande åtgärder . Asters måste behandlas med en speciell sammansättning av spårämnen (0,01-0,05%). Du kan köpa den i en specialaffär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsskadegörare som bladlöss, spindelmider, sniglar och sniglar är också vanliga orsaker till sjukdom och växtdöd. I detta fall du måste följa de grundläggande reglerna för odling av blommor: applicera toppdressing i tid, vattna med varmt vatten i måtta (för att undvika stagnation av fukt vid rötterna), bli av med ogräs i trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunderna för jordbruksteknik

För att få en frodig och doftande blomning som kommer att glädja dig i flera månader räcker det inte med toppdressing ensam. Det är viktigt att välja rätt plats för plantering av asters. Ett upplyst område är perfekt . Om detta inte är möjligt kan blomman planteras i ett område med halvskugga. Se till att den valda platsen inte bränns av direkt solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växten gillar inte drag, men odlingsområdet måste ventileras ordentligt. Syre cirkulation kommer att säkerställa hela utvecklingen av anläggningen. Vattna blommorna när du märker att matjorden torkar ut. Häll i vätskan försiktigt och se hur snabbt den absorberas i jorden.

Ta bort slappa, torra och gula löv från stammarna. De förstör inte bara blommans utseende utan tar också bort dess styrka.

Rekommenderad: