Röd Astilba (27 Bilder): Beskrivning Av "Red Sentinel" Och "Burgundy", "Red Charm" Och "Vision In Red", "Mighty Red Queen", "

Innehållsförteckning:

Video: Röd Astilba (27 Bilder): Beskrivning Av "Red Sentinel" Och "Burgundy", "Red Charm" Och "Vision In Red", "Mighty Red Queen", "

Video: Röd Astilba (27 Bilder): Beskrivning Av
Video: ЯПОНСКИЙ КЛЕН TWOMBLYS RED SENTINEL 2024, Maj
Röd Astilba (27 Bilder): Beskrivning Av "Red Sentinel" Och "Burgundy", "Red Charm" Och "Vision In Red", "Mighty Red Queen", "
Röd Astilba (27 Bilder): Beskrivning Av "Red Sentinel" Och "Burgundy", "Red Charm" Och "Vision In Red", "Mighty Red Queen", "
Anonim

Idag finns det många olika växter och blommor som kan användas för att anlägga ett lokalt område, skapa rabatter, trädgårdar. Amatörodlare föredrar att odla välkända arter för alla, men proffs har länge lärt sig att dekorera territoriet med exotiska exemplar.

I den här artikeln kommer vi att prata om en blomma som heter Astilbe. Nyligen har det varit mycket populärt bland trädgårdsmästare. Blommans färg kan varieras, men vi kommer att fokusera på den röda sorten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Astilba är en flerårig ört som tillhör familjen saxifrage. Enligt vissa källor är hans hemland Nordamerika och enligt andra - Östasien . Men hur som helst, astilba finns och är ganska vanligt i alla delar av världen. När det gäller Europa togs den fluffiga blomman hit från Japan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots sin exotism är växten opretentiös, varför den är en favorit bland älskare av blomkulturer. Blommans positiva egenskaper:

  • kan växa både i solen och i skuggan;
  • behöver inte speciell jord;
  • resistens mot olika sjukdomar och skadedjur;
  • blommar vackert och fullt ut med rätt vård;
  • härdig och inte rädd för förändrade väderförhållanden och frost.

För att odla denna vackra blomma i din trädgård behöver du bara köpa frön i en specialaffär. Om astilba röd redan växer i ditt territorium kan dess mängd ökas genom att dela växtens rotsystem. Dess markdel dör av på vintern, och rhizomen ligger kvar i marken och gror igen med vårens ankomst.

Röd astilba är en mångsidig växt som kan planteras i trädgården, i en rabatt . Mycket ofta blir blomman höjdpunkten och centrum för landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av sorter

I cirka 150 år har botaniker och uppfödare från hela Europa aktivt arbetat för att skapa så många olika sorter av denna växt som möjligt. Och idag, tack vare deras givande arbete, har mer än 30 sorter av röd astilba registrerats. Det finns de som anses vara särskilt populära.

Red Sentinel ("Red Guard") . Detta är den så kallade japanska astilba. Den kännetecknas av upprättstående stjälkar, som kan nå en höjd av 60 centimeter, och vackra ljusröda knoppar. Röda Sentinel -blad är fjäderiga, blanka, mörkgröna i färgen. Denna sort bör planteras uteslutande på en plats upplyst av solens strålar. Blomningsperioden börjar i slutet av juni och varar fram till mitten av augusti. Du behöver bara föröka dig genom att dela rhizomen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Burgundy Red - tillhör hybridgruppen . Rhizomen "Burgundy red" är kraftfull och grenad, rotsystemet är sladdlikt. Buskens form kan vara pyramidformad, sfärisk eller sprida sig. Växtens höjd kan nå 70 centimeter. Blomställningarna är små, ljusröda, blanka mörkgröna blad. Du måste plantera en växt på den mest lysande platsen. Blomningsperioden varar högst 40 dagar och faller i juli-augusti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Red Charm är en kompakt flerårig växt . Stammen kan bli upp till 1 meter hög. Blomman har glänsande löv av en mörkgrön färg, fluffiga doftande blommor är rosa-röda. Ett skuggat område är att föredra för sorten. Det är lämpligt att gödsla jorden innan du planterar "Red Charm" med gödsel, torv eller kompost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visioner i rött - kinesiska astilba . Det anses vara en av de vackraste. Blommans höjd överstiger inte 30 centimeter, den har en ljus lila-röd nyans. Blomningsperioden varar inte mer än 30 dagar. "Vision i rött" är en sort som är resistent mot temperaturförändringar och frost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mighty Red Quin ("The Mighty Red Queen") . Hybridsorten utvecklades relativt nyligen av holländska uppfödare. Denna höga växt kan bli upp till en meter. Lövverket kännetecknas av en dissekerad struktur och en mörkgrön färg. Mighty Red Queen blommar i juli eller augusti. Knopparna är ljusröda eller rosa. Du måste plantera i ett soligt område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Younique Ruby Red . Lågväxande växt, maximal stamhöjd 50 centimeter. Under hela växtsäsongen är blommans löv mörkgröna. Blommar "Unic Ruby Red" i juli eller augusti, det kännetecknas av en hallon eller ljus röd nyans. När du planterar måste du välja en skuggad plats, eftersom växten kan brinna ut i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vesuv . En extremt vacker blomma som är känd för sin rika, ljusa röda-vinröda nyans. Bladen är mörkgröna. Blomningsperioden varar en månad och faller i mitten av juli. Den maximala stamhöjden är 60 centimeter. Blomställningens längd är 10 centimeter. Marken där Vesuvius planteras måste vara färsk, näringsrik och befruktad med mineraltillsatser. Platsen måste väljas skuggad så att direkt solljus inte faller på blomman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granat . Det är en snabbt växande växt med ett kraftfullt rotsystem. Maxhöjden kan nå 80 centimeter. Blomställningen "Granatäpple" har formen av en pyramid och lila-rosa färg. Perioden med snabb blomning sker i juli-augusti. Jorden före plantering bör befruktas och platsen ska vara skuggad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Trots att astilba är en opretentiös växt, det finns bara några få regler att följa.

  • Var noga med att förbereda jorden innan du planterar. Baserat på sorten som du planerar att odla måste du bestämma vilken typ av gödningsmedel - det kan vara mineraltillsatser eller organiska ämnen.
  • Tänk på anläggningens preferenser för att belysa platsen. Det beror på sorten.
  • Fukta jorden så att den inte torkar ut. Vattning ska vara regelbunden. Under blomningsperioden måste du vattna på morgonen och på kvällen.
  • Då och då måste du lossa jorden och gödsla den.
  • Var noga med att förbereda blomman för vintern - den övre delen är avskurna, men roten som finns kvar i marken måste isoleras.

Övervaka blommans hälsa. Inspektera astilben visuellt med avseende på förekomst av sjukdomar och skadedjur. Om förändringar i utseende märks bör åtgärder vidtas omedelbart. Blomman måste behandlas med preparat som säljs på specialiserade försäljningsställen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer alla regler för plantering och vård av växten kan du vara säker på att den röda astilba länge kommer att glädja dig med sin vackra blomning.

Rekommenderad: