Red Marigolds (18 Bilder): Beskrivning Av Red Brocade Och Red Cherry Marigolds, Red Aspen Och Andra Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Red Marigolds (18 Bilder): Beskrivning Av Red Brocade Och Red Cherry Marigolds, Red Aspen Och Andra Sorter

Video: Red Marigolds (18 Bilder): Beskrivning Av Red Brocade Och Red Cherry Marigolds, Red Aspen Och Andra Sorter
Video: Red Hair Upkeep & Maintenance || How I Keep My Red Hair So Vibrant 2024, April
Red Marigolds (18 Bilder): Beskrivning Av Red Brocade Och Red Cherry Marigolds, Red Aspen Och Andra Sorter
Red Marigolds (18 Bilder): Beskrivning Av Red Brocade Och Red Cherry Marigolds, Red Aspen Och Andra Sorter
Anonim

Ringblommor, sammetdukar, hattar, svarthåriga hår är namnen på tagetes, en växt som är välkänd för många. De är lämpliga för odling i lantgårdar och för anläggning av stadsbäddar.

Särdrag

Denna årliga blomsterodling kom först in i Europas trädgårdar från Mexikos högland. Växterna har upprättstående stjälkar med förgreningar från basen upp till 30 cm höga. Sidoskott avböjs. Blomställningarna är 4 till 6 cm i diameter. Torktoleranta värmeälskande sorter växer bra i en begränsad mängd jord och blommar rejält hela sommaren.

Ringblommor används i trädgårdar och grönsaksodlingar för att skydda andra växter från olika skadedjur, svampsjukdomar, fusarium. Inte bara levande växter har en fytoncidal effekt.

Det rekommenderas att inte kasta ut buskarna, utan att bädda in dem i marken.

Sortiment

Röda ringblommor representeras av ett stort antal sorter.

" Red Brokada " … Raffinerad färg, unik ädel skönhet och delikat doft. Avrundade blomställningar upp till 5 cm i diameter, brinnande färg med ett gulorange centrum. Blomningen är rik och långvarig.

Bild
Bild

" Rött körsbär " … Underbar brunröd färg med guldgula kanter runt kronbladens kanter, graciösa mörkgröna blad. Skiljer sig i frodig blomning.

Bild
Bild

" Aspen röd " … Grenade buskar under blomningen är helt täckta med lyxiga eldiga blomställningar med ett gult hjärta med en lätt delikat doft.

Bild
Bild

" Röd pärla ". En unik nyhet. Miniatyrbuskar är täckta med rosetter i gul-rödbruna toner. Det finns så många blommor att en växt representerar en enorm bukett.

Bild
Bild

" Den röda hjälten ". Sfäriska blomställningar med gula slag utspridda över alla kronblad. Blom under lång tid utan att minska dekorativiteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Tangoröd " skiljer sig åt i anspråkslöshet och snabb tillväxt. Enkla enradiga blomställningar med en mörk ton ser vackra ut mot en bakgrund av grönt lövverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Röd djävul ". Fantastiska dekorativa egenskaper. Kronbladet är rött utan nyanser.

Bild
Bild

" Röd brokad " … Den frodiga blomningen av rödbrun färg kommer att glädja dig tills frost.

Bild
Bild

" Röda Marietta " … En nyblommande nyhet med enkla blommor. Rödbruna kronblad i rad med guldgul kant. Många skott är täckta med känsligt lövverk.

Bild
Bild

Vård

Blommorna är termofila, den optimala temperaturen för tillväxt är 18–20 °. När den sjunker under 10 ° ändrar bladen och stjälkarna färg och tillväxten stannar. Växter är torktåliga, men efter plantering behöver de vattnas.

Även om ringblommor är fotofila växer de i halvskugga. Vattning behövs måttligt. På varma dagar är vattning bäst på kvällen . Topdressing är inte nödvändigt, men växterna kommer att svara med en vänlig blomning. Komplex gödselmedel appliceras var 10-15: e dag.

Bild
Bild

Fortplantning

Alla ringblommor förökas lätt av frön. Plantor kan odlas inomhus. För plantering behöver du lös, näringsrik jord. Det är bekvämt att köpa färdig jord. Frö sås till plantor i början av april, blommor dyker upp i juni.

  • Fröna läggs ut i spår på 1–1,5 cm avstånd.
  • Strö över ett lager jord.
  • Plantor dyker upp den 5-10: e dagen. De planteras i fasen med 2-4 äkta blad. De tolererar perfekt transplantationen i blomningstillstånd.

Du bör inte skynda dig att plantera i öppen mark: blommor tolererar inte frost. På en permanent plats kan du så under det tredje decenniet i maj - början av juni.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skadedjur

Växter attackeras ibland av insekter

  • I torrt varmt väder kan ringblommor skadas av spindelmider. Påverkade blomställningar måste klippas av, behandlas med lökinfusion.
  • Om en vitfluga påverkas sprutas blommorna med Aktara.
  • Ofta attackeras av bladlöss. För bearbetning kan du tvätta med vatten och tvål.
  • Under en fuktig, sval sommar kan ringblommans löv förstöras av sniglar.

Rekommenderad: