Hammare: För Borrning Av Brunnar, Dränkbara Och Under Högar, Kineser Och Andra, Arbetstryck I Det Pneumatiska Systemet, Arbetsprincip

Innehållsförteckning:

Video: Hammare: För Borrning Av Brunnar, Dränkbara Och Under Högar, Kineser Och Andra, Arbetstryck I Det Pneumatiska Systemet, Arbetsprincip

Video: Hammare: För Borrning Av Brunnar, Dränkbara Och Under Högar, Kineser Och Andra, Arbetstryck I Det Pneumatiska Systemet, Arbetsprincip
Video: Husbygge del 18 - Installation av djupbrunnspump för nybörjare Grundfos SQE 2-55 2024, Maj
Hammare: För Borrning Av Brunnar, Dränkbara Och Under Högar, Kineser Och Andra, Arbetstryck I Det Pneumatiska Systemet, Arbetsprincip
Hammare: För Borrning Av Brunnar, Dränkbara Och Under Högar, Kineser Och Andra, Arbetstryck I Det Pneumatiska Systemet, Arbetsprincip
Anonim

Utvecklingen av den tekniska processen bidrar till att många jobb utförs enklare och snabbare. Om det är nödvändigt att borra en brunn undrar många hantverkare vilket verktyg som är bättre att använda i det här fallet. Enligt experter och konsumenter är en hammare det bästa valet för sådana uppgifter.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

En pneumatisk hammare är en borrningstyp av pneumatisk typverktyg som fungerar utifrån slagverk eller slagverk-roterande mekanismer. Dess funktion kan baseras på en öppen eller underjordisk metod. Denna typ av utrustning används vid arbete med hårda, slipande och brutna stenar . Det ingår i en stor borrapparat.

Bild
Bild

Detta borrverktyg används ofta under borrning av geologiska prospekteringsprocesser . När du arbetar med utrustning kan du få en brunn med en diameter på 8,5-25 cm, i vissa fall - 80 cm. Borrdjupet i detta fall kan vara från 30 till 80 meter.

Bild
Bild

Ovanstående parametrar kan variera beroende på bergets kvalitet, slagkraft och rotationshastighet.

Borrverktyget har följande fördelar:

  • tillförlitlighet, lång livslängd;
  • effektiviteten vid rengöring från slam;
  • enkel användning;
  • möjligheten att snabbt och enkelt byta verktyg;
  • frånvaron av fastklämning av verktyget under drift.
Bild
Bild

Hammaren har också nackdelar, en av dem är behovet av en stor mängd tryckluft för arbete. Förutom vid användning av ett borrverktyg måste arbetsledare säkerställa borrhålets väggar.

Funktionsprincip

En hammare är en cylindrisk typ av enhet med en kolv inuti. Låt oss överväga driftsprincipen för denna utrustning.

  1. Tryckluft riktas till speciella kammare genom sväng- och borrpelaren. På grund av skillnaden i arbetstryck i det pneumatiska systemet sker fram- och återgående rörelser i kolven. Den senare har en stjälk som verkar på klippverktyget.
  2. Under påverkan av högt tryck avlägsnas luft genom adaptern på grund av hålet i borrhålet. Denna åtgärd innebär förstörelse av stenar, liksom uppkomsten av sticklingar.
  3. Genomgångshastigheten påverkas av en ökning eller minskning av lufttrycket, liksom energin av enskilda stötar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Brunnborrverktyg kan ha olika diametrar.

Ju högre siffra desto högre prestanda har DTH -hammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande på marknaden kan du hitta två varianter av detta verktyg

  1. Utforskning , som används för att borra brunnar som inte överstiger 25 cm i diameter.
  2. Ringformig . Denna typ av utrustning gör ett utmärkt jobb med att borra hård sten. För att skydda hammaren från negativa miljöfaktorer är verktyget belagt med volfram eller hårdmetall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt luftfördelningen särskiljer man vissa typer av utrustning för borrning av brunnar

  1. Ventil . Lågtrycksverktyget har en tappventil som reglerar luftflödet.
  2. Värdelös . Högtryckshammaren är utrustad med profilkolvar som reglerar lufttrycket. Denna utrustningsmodell anses vara modern och förbättrad. Valveless-utrustning fungerar på vatten-luft-blandningar eller uteslutande på luft.

Enligt möjligheten att ansluta med kronor är pneumatiska borraggregat indelade i två typer

  1. Med splined anslutning . Höghammaren säkerställer högkvalitativ bitcentrering. Detta ökar borrnoggrannheten och förenklar kragen.
  2. Med bajonettanslutning . Verktyget med och utan direkt spolning kännetecknas av pålitlig dockning och snabbt byte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

När du väljer en hammare för kinesisk eller inhemsk produktion är det värt att överväga dess strukturella och funktionella egenskaper. Förutom, konsumenten bör uppmärksamma enhetens energibesparing, liksom dess luftförbrukning . Modell och märke för brunnborrningsverktyget väljs enligt köparens preferenser.

De mest populära modellerna inkluderar följande:

  • SANDVIK;
  • Robit;
  • IREV -SERIEN;
  • Segovia;
  • EVERDIGM;
  • HAUS HERR;
  • Varg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den valda hammaren måste fullt ut uppfylla de uppgifter som tilldelats den.

Det finns också verktyg för tunga arbetsförhållanden, de har en stor ytterdiameter . Utrustning för djupbrunn är speciellt utformad för processer med hög produktivitet. Sådana enhetsmodeller är särskilt relevanta för stora volymer grundvatten och djupa brunnar.

Vård

För att öka hammarens livslängd, samt för att förhindra olyckor vid användning, bör användaren ta hand om verktyget ordentligt. Innan du installerar eller demonterar utrustningen, vänd den och kontrollera den inre kolvens rörelsefrihet . I detta fall bör rörelsen åtföljas av tråkiga ljud.

Bild
Bild

Användningen av en enhet för att borra brunnar bör åtföljas av dess smörjning, nämligen tillsats av finfördelad olja till lufttillförseln. Vissa tekniker lägger till lite olja i borrsträngen under stånginstallationen.

Oftast går hammaren sönder på grund av igensättning, kolvslitage.

För att åtgärda problemet måste du reda ut utrustningen och demontera den i förväg.

Rekommenderad: