Trädgårdshandborrar (39 Bilder): Skruv Och Andra Gropskruvar För Markarbeten, Borrkronor För Borrning Av Högar, Brunnar Och Plantering Av Plantor 100 Mm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdshandborrar (39 Bilder): Skruv Och Andra Gropskruvar För Markarbeten, Borrkronor För Borrning Av Högar, Brunnar Och Plantering Av Plantor 100 Mm Och Andra Storlekar

Video: Trädgårdshandborrar (39 Bilder): Skruv Och Andra Gropskruvar För Markarbeten, Borrkronor För Borrning Av Högar, Brunnar Och Plantering Av Plantor 100 Mm Och Andra Storlekar
Video: Låna en geolog. Brunnar och brunnsborrning. 2024, April
Trädgårdshandborrar (39 Bilder): Skruv Och Andra Gropskruvar För Markarbeten, Borrkronor För Borrning Av Högar, Brunnar Och Plantering Av Plantor 100 Mm Och Andra Storlekar
Trädgårdshandborrar (39 Bilder): Skruv Och Andra Gropskruvar För Markarbeten, Borrkronor För Borrning Av Högar, Brunnar Och Plantering Av Plantor 100 Mm Och Andra Storlekar
Anonim

Varje sommarboende har sin egen uppsättning verktyg, som inte kan göras utan på gården. En av dessa är trädgårdshandborraren, som gör ett utmärkt jobb med markarbeten och är en ovärderlig assistent för trädgårdsmästare. Tidigare användes vertikala spadar för att gräva hål och hål. Nu finns det ett alternativ - manuella skruvar, tack vare vilket det blev lättare och bättre att arbeta på webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Trädgårdshandborrmaskinen används för att borra olika brunnar i marken . Den går ner i marken som en korkskruv, för att sätta in den på önskat djup måste du utöva kraft. Efter att borren har passerat till ett visst djup lyfts den upp utan rotation - för att ta bort jord från bladen. Som ett resultat av sådana enkla åtgärder kan brunnar med en jämn kant erhållas på kort tid.

En person kan arbeta med borren. Den producerar rotationsrörelser runt axeln och trycker på borren ovanifrån. Det måste beaktas att en viss kraft krävs för att utföra dessa åtgärder. Därför är det lämpligt att avgöra sådana frågor innan du använder en manuell borr på en trädgårdstomt.

  • Hur stora är hålen?
  • Hur många hål krävs i ett visst område?
  • Vad är jorden på platsen?
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsborren har många fördelar. När du arbetar med honom krävs ingen speciell kunskap, han behöver inte förbrukningsvaror, det har han lättviktig , tack vare vilka det inte finns några problem med transporten. Du kan förvara verktyget i samma skjul, det kommer inte att försämras från detta. Med hjälp av en borr kan du göra det brunnar med olika diametrar , men för detta måste du köpa olika utbytbara munstycken och byta dem efter behov.

Det finns en utbredd uppfattning att handborren är mycket lätt att använda. Men även när du arbetar med det här verktyget måste du ta hänsyn till flera regler för att få ett högkvalitativt resultat.

  • Borren måste installeras jämnt och borras strikt vertikalt.
  • Det är nödvändigt att börja rotera handtagen rakt utan att luta enheten åt sidan, eftersom detta kommer att leda till en rulle - detta kommer att ändra vinkeln på fossas vägg.
  • Ta bort borren till ytan och rengör sedan skivorna från marken.

Som ett resultat av successiva åtgärder erhålls gropar och hål med en specifik diameter, där väggarna inte kommer att kollapsa och jorden inte kommer att sjunka. Fördelarna med en handborra inkluderar också låg kostnad och tillgänglighet -modellen kan köpas i många butiker eller beställas på Internet, och lättheten, manövrerbarheten och möjligheten att borra hål på svåråtkomliga platser glädjer många användare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Trädgårdsborrmaskin är en mycket enkel design . Detta är en stång eller stång gjord av ett rör med en diameter på 25-35 mm. Vid stångens nedre ände svetsas skivor i en vinkel. Två typer av trädgårdshandborrar är utbredda. Varje typ har en vass bas som ger borrcentrering och en skärkant (en eller flera). Alla trädgårdsmanuella hålborrar är uppdelade efter typen av skärdel i följande alternativ.

Skruvar är avancerade manuella modeller . Bakom skärbladen finns en skruvskruv för borrning. De biter kraftfullt i marken och lyfter upp den krossade jorden på grund av den självgängande skruvens arbete. Tack vare skruvarna utförs arbetet mycket snabbt. De används för att borra djupa hål med liten diameter, till exempel under staketstolpar eller staket. Det är svårt att göra sådana övningar på egen hand, men det är mycket lättare att arbeta med dem. Skruvar används för att borra nästan alla typer av brunnar. Vissa modeller har en tandad kant för att lossa jorden.

Skruvar är standard - för normal jord; stenig - för att borra ut stenar och stenar; för fryst mark.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Disk - det enklaste alternativet Dessa borrar består av en skiva som är skuren i två halvor, som är inställda i vinkel mot varandra. De är lätta att göra själv. Många hantverkare gör perfekta handskruvar för att underlätta arbetet. För detta används borren som fäste för en borr eller en borrhammare. Denna användning av ett elektrisk konstruktionsverktyg ger stora fördelar jämfört med en mekanisk borr och gör att du kan utföra brunnborrning utan stora arbetskostnader och med större effektivitet.

Denna design används oftast för att borra hål i marken under högar eller stolpar. Om det inte är möjligt att använda ett elverktyg kan du använda en skruvmejselfäste. För att borra djupare brunnar används borr med förlängning. Dess längd är 60 centimeter, och detta gör att borren kan förstoras till önskad storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

En trädgårdshandborr används för olika typer av markarbeten på en sommarstuga, dess omfattning är varierad. Det är oumbärligt för att ge, eftersom det är det mest praktiska och enkla verktyget för att borra djupa och smala hål. Jordborren kan användas för:

  • borrning av hål för plantering av plantor;
  • borrning av hål för stolpar, staket, pålar för grunden av olika byggnader och lusthus;
  • borrning av hål för plantering av träd och växter;
  • lossa icke-stenig jord för ytterligare bevattning och växtnäring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En jordborr kan till och med borra tunnlar för att lägga ventilationssystem och kommunikation . Borren kan användas för att borra genom jord och lera, även om detta är en mer arbetskrävande process. Flera hål borras ofta runt träd och buskar, genom vilka portionerad vattning utförs med hjälp av införda rör. Det finns inga hinder för vatteninträngning, och detta är mycket viktigt för jorden under torra tider. Det är bekvämt att använda en borr för att mata tomater och andra växter. 4-5 hål borras och gödselmedel läggs i varje.

Sådan utfodring absorberas bättre, eftersom växter och buskar bättre utnyttjar gödningsmedel som appliceras på ett djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Många trädgårdsägare gör förbättringar av sin trädgårdsteknik och tillverkar skruvar med utbytbara blad, eftersom en borr med en fast skivstorlek inte kommer att kunna utföra många uppgifter. För detta görs en skruvanslutning, på vilken munstycken med olika diametrar är skruvade. För jordbearbetning är det mest efterfrågade munstycken med en diameter på 100, 150, 200, 250 och 300 mm.

Tack vare denna lösning utökas funktionerna för den manuella trädgårdsskruven avsevärt. Borrdjupet når 1,5 m. Det bör noteras att det är omöjligt att använda verktyget manuellt med en skiva med en diameter på 300 mm. För sådant arbete är det nödvändigt att involvera en andra person.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

I Ryssland är de mest populära bland sommarinvånare och trädgårdsmästare tre märken av handborrar:

  • den första platsen i betyget tas av "Expert" -modellen från "Zubr" -företaget;
  • andra plats - Fiskars Quikdrill;
  • tredje plats - "Tornado -Profi".

Betyget sammanställdes på grundval av feedback från användare som ständigt använder handborrar i sina områden, med hänsyn till modellernas tekniska egenskaper, användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Expert " från märket Zubr är den mest effektiva borrmaskinen. Dess betyg är 5, 0, och en sådan enhet produceras i Kina. Dess fördelar:

  • närvaron av två skruvkvarnar med större och mindre diameter - den mindre kvarnen kommer in i marken, och den större expanderar brunnens väggar, vilket väsentligt påskyndar arbetet;
  • modifiering av verktyget enligt ägarens behov, det vill säga möjligheten till demontering och montering gör att du kan installera valfritt tillbehör;
  • möjligheten att öka den användbara längden med en förlängningssladd från 1, 2 till 1, 8 m;
  • egenskaper hos skruven, tack vare vilken jorden, som stiger från hålet, inte smuler;
  • ökad hastighet vid arbete i lös jord;
  • närvaron av en självslipande skruv som enkelt borrar svåra områden i jorden;
  • närvaron av en tee som justerar handtagets position;
  • ökad hållfasthet och hållbarhet på grund av tillverkningsmaterialet - galvaniserat stål.
Bild
Bild

Fiskars Quikdrill modell har ett betyg som är 4, 8. Tillverkad i Polen och har följande fördelar:

  • en förbättrad modell, där den vanliga skruvenheten ersätts av två knivar, de ligger mittemot varandra i en viss vinkel och ökar produktiviteten avsevärt;
  • närvaron av två löstagbara blad som kan bytas ut genom att välja en kniv av annan storlek;
  • arbetsdiameter 150 mm, vilket är optimalt för installation av staketstolpar;
  • handtaget är tillverkat av härdat stål, vilket avsevärt ökar borrens styrka och resurs, handtaget är tillverkat av kompositmaterial;
  • närvaron av en mätskala på handtaget med ett steg på 10 cm, vilket förenklar landarbetet.
Bild
Bild

" Tornado-Profi " tillfredsställer användare, baserat på deras betyg, har enheten betyget 4, 7. Ett sådant mirakel av teknik produceras i Ryssland med hjälp av standardteknik. Fördelar:

  • skärets del av verktyget borrar hål med en diameter på 20 cm, helst även i tung jord;
  • borrar enkelt brunnar upp till 4 meter djupt, har bästa prestanda vid borrning i marken;
  • handsmide en fungerande ståldel, vilket bekräftar hög kvalitet på utförandet;
  • lätt handtag;
  • möjligheten att justera borrens höjd från 1, 47 till 1, 56 m.

Alla dessa modeller används flitigt i sommarstugor och kommer inte att ge upp sina positioner.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en högkvalitativ och billig yamobur behöver du följande

  • Bestäm vad du ska använda borren till, vilken diameter och djup ska hålen borras.
  • Studera noggrant instruktionerna för borrens tekniska kapacitet (bladtyp, hastighetsläge, skruvdiameter).
  • Var uppmärksam på makt. För trädgårdsarbete räcker det med 3,5 hk, och för mer seriösa måste du välja en modell med mer kraft.
  • Tänk på materialet som används för skärelementen.
  • Bestäm handtagets komfort.
  • Köp en borr i specialaffärer.

Du måste förstå varför du behöver en handborr. För sällsynt användning, för plantering av växter och träd, är en enkel hålborrare med en fräs lämplig. Om du behöver installera en grund, ett staket eller ett lusthus på platsen, är det bättre att använda en borr med förlängningssladd och förlängningsstång.

Vid arbete med lera och sandjord måste man tänka på att det är bättre att utföra arbetet tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att förstå att användningen av en handborr inte bara är en modetrend, utan en nödvändighet . Många verk i landet kan göras med en spade, men inte alla. Med hjälp av en spade kan du gräva ett brett hål där jorden kommer att vara lös och fritt flödande. För att göra en grop med jämna kanter så att jorden inte smuler kan du bara använda en borr. Användningen av en borr kränker inte heller jordens integritet, så det finns inga problem med borttagning av mark. Därför är en manuell trädgårdsmaskin på webbplatsen helt enkelt ersättbar.

Tänk på följande punkter:

  • om betong eller plantering av växter inte utförs i de borrade hålen samma dag, är det värt att täcka dessa hål för att undvika inträngning av nederbörd och smuts;
  • deras fysiska styrka, eftersom det är nödvändigt att utföra en viss fysisk styrka vid borrning, därför är det oönskat att utföra arbete med att borra hål i varmt väder i solen eller när du mår dåligt;
  • en handborrning är ineffektiv på steniga och tunga jordar, så det är bättre att spara din styrka och använda ett kraftfullare verktyg;
  • borrning av hål med en diameter på mer än 200 mm görs bäst med två personer.

För ett mer effektivt arbete på platsen är det bättre att välja en jordskruv. Detta kommer att underlätta sommarboendes arbete mycket, eftersom denna borr kommer att leda marken från borrzonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning och skötsel

Manuella trädgårdsborrar rekommenderas att användas för deras avsedda ändamål: att borra hål och hål med de verktyg som är lämpliga för dessa arbeten efter deras egenskaper. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till jordtypen för att inte förstöra apparatens skivor.

Varje sommarboendes normala önskan är att trädgårdsborren ska hålla så länge som möjligt och användas länge för viktigt och nödvändigt arbete . Det innebär att borren måste skyddas och tas om hand. Och för detta måste det hållas rent och periodiskt skärpt. Innan du skärper verktyget är det absolut nödvändigt att tvätta det. Du kan använda diskmedel, thinner, bensin eller aceton. Smuts, fett, vidhäftande jord och växtsaft tas bort från verktyget. Då måste du börja slipa och inte använda ett enda slipmedel, utan olika:

  • ett grovt slipmedel är lämpligt för initial grovbearbetning, och om verktyget inte är särskilt trubbigt kan detta skede undvikas;
  • för slipning efter ett grovt slipmedel används ett medium slipmedel;
  • finslipmedel används för finslipning, avgradning från medelstora slipmedel och förband av skärkanten;
  • i slutet av processen används ett mycket tunt slipmedel, en slippasta appliceras på flanellen, mikroburst tas bort, verktyget poleras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bearbetning med ett tunt och mycket tunt slipmedel utförs långsamt, utan starkt tryck, och endast för hand. Tryck inte på slipmedlet vid slipning. Detta är värdelöst och skadligt, eftersom slitage på slipmedlet ökar och en stor burr bildas. Innan slipmedlet byts måste verktyget spolas, detta rengör det från partiklar av ett större slipmedel . För att göra detta kan du använda vatten med tvål och lut. Resultatet av skärpning kan bedömas med ett förstoringsglas, visuellt, så att skåror och mikrochips avslöjas. Du kan också fukta verktyget med fotogen. Det går in i sprickor och visar dem bättre. Borrskivorna får inte rengöras med hårda enheter, de får inte knackas på något, detta kommer att förkorta deras livslängd.

Efter avslutat trädgårdsarbete måste borren torkas ren och torr med en trasa och smörjas med ett tunt lager maskinolja . Om verktyget inte används på länge är det bättre att hålla det täckt. Detta rekommenderas också av säkerhetsskäl.

Respekten för handverktyg gör att du kan använda den under en lång tid för en mängd olika jobb.

Rekommenderad: