Mobil Borrigg: Maskiner För Borrning Av Brunnar Och Självgående Borriggar, Baserade På KamAZ Och Ural, Bandmonterade Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Mobil Borrigg: Maskiner För Borrning Av Brunnar Och Självgående Borriggar, Baserade På KamAZ Och Ural, Bandmonterade Och Andra Modeller

Video: Mobil Borrigg: Maskiner För Borrning Av Brunnar Och Självgående Borriggar, Baserade På KamAZ Och Ural, Bandmonterade Och Andra Modeller
Video: www.borrkonsulten.se drilling borrning 2024, Maj
Mobil Borrigg: Maskiner För Borrning Av Brunnar Och Självgående Borriggar, Baserade På KamAZ Och Ural, Bandmonterade Och Andra Modeller
Mobil Borrigg: Maskiner För Borrning Av Brunnar Och Självgående Borriggar, Baserade På KamAZ Och Ural, Bandmonterade Och Andra Modeller
Anonim

Mobila borriggar kan användas för att utföra borroperationer i täta byggnader eller i områden med svår terräng. Med god prestanda har de kompakta dimensioner och kan användas inte bara för att borra vattenbrunnar, utan också för lågkonstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

MBU (mobil borrigg) för inhemsk produktion har blivit ett verkligt genombrott inom den inhemska verkstadsindustrin. Detta är en universell typ av specialutrustning som kan användas både för borrning på vatten och för att lägga fundament på pålar. Maskinen för borrning av brunnar presenteras i olika versioner av tekniska lösningar som har en hög teknisk resurs. Det finns olika typer av MBU på marknaden:

  • på grundval av lastbilens chassi KamAZ, UAZ, "Ural", GAZ;
  • på en larvbana;
  • på Berkut -plattformens pneumatiska drivning;
  • släpade modeller;
  • på grundval av en grävmaskin.
Bild
Bild
Bild
Bild

MBU kan användas för "torr" borrning vid geotekniska arbeten, för slagverkborrning, pneumatisk slagborrning, samt för borrning med spolning och blåsning. MBU presenteras i två enhetsalternativ:

  • från transportplattformens motor;
  • från däckmotorn.

Fördelarna med mobila borriggar inkluderar:

  • närvaron av en hydraulisk växellåda, som möjliggör steglös varvtalsreglering av borrmaskinen med ett visst vridmoment;
  • enkel reparationsarbeten, vilket går ut på att byta hydraulisk utrustning på grund av frånvaron av en manuell växellåda;
  • möjligheten till smidig reglering av borrverktygets rotationshastighet med hjälp av kontrollpanelen utan förlust av vridmoment;
  • den ursprungliga konstruktionen av den roterande mekanismen, som inte uppfattar de dynamiska belastningar som uppstår vid hammarens funktion, vilket gör det möjligt att öka mekanismens resurs;
  • hög rotationshastighet, vilket gör det möjligt att öka borrningens produktivitet på grund av snabb montering och demontering av verktyget.

Den presenterade översynen av MBU -modifieringar hjälper till att förstå särdragen och syftet med sådan borrutrustning och göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Baserat på "Ural-4320 " Flera MBU -linjer har utvecklats med olika modifieringar och tekniska egenskaper. Med deras hjälp kan du borra brunnar i jordar med en annan sammansättning, under alla klimat- och väderförhållanden. Bland de olika modifieringarna av mobila borriggar finns PBU: er på ett bilchassi, spårenheter med en speciell manipulator, förutom en borr som ingår, självgående enheter och modeller som kan installeras även på en personbil med pickupkropp.

Alla dessa enheter förenas av kompakt storlek och acceptabel prestanda . De kan arbeta i olika klimat- och väderförhållanden på alla typer av jord. Inga speciella färdigheter krävs vid borrning. Enheterna är lätta att använda och kräver inte komplext underhåll. Riggarna, kännetecknade av sina kompakta dimensioner och manövrerbarhet, kan utrustas med en uppsättning borrverktyg som kan användas för "torr", riktad borrning av brunnar, samt för borrning av brunnar med teknik för blåsning och spolning.

Bild
Bild

Baserat på KamAZ

På grundval av KamAZ skapades hålborrar eller BKM, som har en stor borrradie och bred funktionalitet:

  • borrigg;
  • kranarm;
  • verktyg för att utföra lastning och lossning.

Mångsidigheten hos en sådan mekanism gör att du kan utföra ett stort antal olika arbeten under konstruktion, inom energisektorn, i transportsektorn, när du anordnar gårdar, installerar och demonterar reklamstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spåras

Mobila borriggar av denna typ kännetecknas av ökad stabilitet vid arbete med höghållfasta jordformationer, vilket skapas av en speciell design med ett tyngdpunkt mitt på mekanismens botten. Enheten har en hög längdåkningsförmåga och en dieselmotor som ger autonom drift . Förekomsten av speciella spår med en gummiförstärkt beläggning möjliggör användning av kompakta och manövrerbara bandmonterade borrriggar och i urbana förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

På ett bilchassi

Urals möjligheter tillåter användning av borrutrustning i områden med avlastningslandskap … Borriggar baserade på "Ural" blir det bästa valet för arbete i avlägsna områden och svåråtkomliga platser, där det är svårt att leverera utrustning på grund av terrängförhållanden . De kommer att bidra till att öka hastigheten på leverans av borriggar till platser, vilket ökar produktiviteten för team som tillhandahåller borrningstjänster för vattenbrunnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på UAZ -bil

Sådana modeller är lämpliga för användning i stadsmiljöer när borrning behöver utföras i täta byggnader. JSC "MOZBT" har utvecklat flera borriggar baserade på UAZ "Femer" och på en pickup UAZ- "Patriot", som utmärks av sin rörlighet och goda manövrerbarhet . Borrplattformen är placerad på baksidan av pickupbilen. Det tar inte mycket tid och speciell utbildning för att få det att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grävmaskinbaserad

Detta är en speciell FEM-ny mast, som snabbt kan installeras på en grävmaskin istället för en skopa och bom. Fästsystemet, skapat på grundval av fästen och cylindrar, gör att hål kan borras i olika vinklar utan att rädslan för grävmaskinen välter under drift . För att flytta riggen till en ny arbetsplats, fäll helt enkelt ner mekanismen.

Om det behövs, tillsammans med borren, kan du använda en monterad hammare om du behöver köra pålar under fundamentet när du utför individuell konstruktion.

Bild
Bild

Traktorbaserad

Borriggar som skapats på grundval av MTZ-80 och 82 traktorer är mobil specialutrustning på hjulchassi. De kan användas inom jordbruk och envåningskonstruktion, i verktyg, i förbättring av stadsområden. Borriggar är installerade på traktorns hjulchassi och kan användas både i stad och landsbygd.

De kan borra hål upp till 3 meters djup med en enkel eller teleskopisk skruv utan ytterligare rengöring. Satsen kan innehålla speciella munstycken som kan användas för att utföra lastnings- och lossningsoperationer, eller olika typer av borrmekanismer som gör det möjligt att spola eller blåsa en brunn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Släpade

Det finns modeller där släpvagnen används som stöd vid borrning av vattenbrunnar. Det finns mekanismer, som MGBU-310, där den bakre delen endast används för att transportera borrmekanismen, och under arbetet på plattformen finns bara en plastbehållare med vatten för borrning och en motorpump kvar på plattformen, genom vilken vatten levereras till verktyget vid borrning av en brunn genom spolning.

Leveransomfattningen av sådan utrustning inkluderar:

  • borrigg;
  • trailer;
  • motorpump;
  • behållare för vatten;
  • 28 stavar, vars längd är 1, 8 m;
  • 2 bladformade skruvar.

Dimensionerna på denna MBU är små; även en personbil kan leverera en släpvagn med utrustning till borrplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval

Huvudparametern för att välja sådan utrustning är:

  • brunnborrningsdjup;
  • med beaktande av särdragen i terrängen där sådan utrustning måste användas.
  • jorddrag;
  • motoreffekt;
  • lyftkapacitet för borrigg;
  • arbetstidsutnyttjandegrad;
  • teknisk och ekonomisk effektivitet;
  • säkerheten vid arbete med sådan utrustning.

En mängd olika modeller av mobila borriggar gör att ett litet företag eller enskild entreprenör kan välja modern, högpresterande och lättanvänd kompakt borrutrustning för borrbrunnar, vilket hjälper till att mekanisera ett antal arbetsintensiva arbetsoperationer i olika verksamhetsområden.

Rekommenderad: