Spårad Snöslunga: Funktioner Hos Bandspårade Snöslungor. Betyg Av De Bästa Snöslungorna På Spår. Hur Skiljer Sig Dessa Modeller Från Snöslungor På Hjul?

Innehållsförteckning:

Video: Spårad Snöslunga: Funktioner Hos Bandspårade Snöslungor. Betyg Av De Bästa Snöslungorna På Spår. Hur Skiljer Sig Dessa Modeller Från Snöslungor På Hjul?

Video: Spårad Snöslunga: Funktioner Hos Bandspårade Snöslungor. Betyg Av De Bästa Snöslungorna På Spår. Hur Skiljer Sig Dessa Modeller Från Snöslungor På Hjul?
Video: What Kind Of Snow Blower Should I Buy Ariens Cub Cadet Husqvarna Troy Bilt 2024, Maj
Spårad Snöslunga: Funktioner Hos Bandspårade Snöslungor. Betyg Av De Bästa Snöslungorna På Spår. Hur Skiljer Sig Dessa Modeller Från Snöslungor På Hjul?
Spårad Snöslunga: Funktioner Hos Bandspårade Snöslungor. Betyg Av De Bästa Snöslungorna På Spår. Hur Skiljer Sig Dessa Modeller Från Snöslungor På Hjul?
Anonim

På vintern står invånare i lanthus och ägare till sommarstugor ofta inför problemet med snöröjning. Denna fråga är också relevant för verktyg i flerbostadshus. Om tidigare det enda sättet att lösa det var en spade, idag kommer snöslungor till undsättning. Naturligtvis tar de mer plats, men de gör jobbet bättre och snabbare.

Det stora utbudet av maskiner kan delas in i hjul och spår. Varje typ har sina egna egenskaper och användningsnyanser. Från den här artikeln kan du ta reda på vad en sökrobot är, vad är dess fördelar och nackdelar. De mest populära modellerna av sådan utrustning kommer också att övervägas här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Om du står inför en situation där gården är täckt av snö kan du behöva en halv dag för att rensa bort den med en spade. I det här fallet bör du bekanta dig med tekniken för att röja snö på bandspår. Valet av modeller är mycket stort, men alla har samma grundläggande delar:

  • motor;
  • roterande axel;
  • kropp och lock, tack vare vilka snön inte kvarhålls i mekanismen, utan kastas ut på båda sidor;
  • pumphjul ser ut som stora spiraler.

Tack vare dessa element fyller maskinen sin funktion. Arbetsprocessen är följande: pumphjulen lyfter snön, som sedan krossas i höljet. Efter det, med hjälp av ett riktningsrör på kroppen, kastas snön ut i färdriktningen.

Bild
Bild

En viktig komponent i konstruktionen är hjulen eller spåren, som säkerställer transportens rörelse. Låt oss ta en titt på funktionerna i ett bandspår som skiljer det från hjul.

  • Bättre cross-country förmåga . På grund av den stora kontaktytan med jorden, håller tekniken "säkert", det är lättare att rensa svåra områden med den. Hjul har inte den här funktionen.
  • Slitstyrka . Larver är mindre nyckfulla och kräver inte ofta byte. Naturligtvis är det viktigt att följa driftsreglerna.
  • Pålitlighet . Eftersom gummi inte används vid tillverkning av spårbeläggningen kan det inte skadas. Motsatsen gäller för hjul. Om du inte märker en spik, ett glas eller något liknande i snön, kommer troligen bilens "skor" att behöva bytas.
  • Hög dragkraft . Detta ögonblick låter dig arbeta på spår med stora snömängder under en lång period. Det är också mindre troligt att en sådan enhet fastnar i en snödriva, vilket inte kan sägas om hjulversionen. Dessutom är bandmodeller bättre på att hantera packad snö.
  • Bättre grepp . Ett annat plus - en sådan snöplog kommer att kunna arbeta på is eller kullar. I det här fallet behöver du inte hålla den med din egen fysiska styrka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna teknik har dock också sina nackdelar, som också bör analyseras i förväg

  • Låg hastighet . Hjulversionen är mycket snabbare än spåren. Av detta följer att rengöringstiden kommer att ta längre tid.
  • Värsta manövrerbarhet . Trots den goda längdåkningsförmågan ges denna enhet skarpa svängar med stora svårigheter. Själva strukturen är ganska massiv, så du måste fokusera på en stor vinkel.
  • Snöslungan med band väger mer än hjulversionen . Detta beror på att gummi är mycket lättare. Denna punkt måste beaktas av den som kommer att använda enheten. Det är viktigt att på förhand avgöra om personen kommer att kunna bära enheten och hantera denna vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Större gassträcka . Detta är en konsekvens av bilens ganska stora vikt. För att enheten ska fungera måste den ha en kraftfullare motor än hjulmodeller. Följaktligen ökar bränsleförbrukningen.
  • Högt pris . Med tanke på alla punkter som beskrivs ovan är det inte svårt att förstå att den totala kostnaden för en bandspårad snöslunga är högre än kostnaden för en hjulversion. Ändå betalas alla kostnader av under drift.

För att sammanfatta kan vi säga att bandfordon är lämpliga för arbete med mycket nederbörd. Hon är inte rädd för slask eller is. Maskinen klarar också enkelt av stora snöhögar.

Det är bekvämare att arbeta på lättnadsterräng, nämligen på sluttningar och backar. För smala stigar med många svängar är detta inte det bästa alternativet. Hjul bör föredras här.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Alla bandmodeller fungerar enligt samma princip. Snö tillsammans med is samlas upp med ett pumphjul, där det krossas. Sedan, genom snöslungan, kastas den ut åt sidan ett tillräckligt avstånd. Detta innebär att arbetssystemet inte är en grundläggande fråga i valet. Du måste fokusera på andra punkter. Mer produktivitet är bättre. Ett bra genomsnitt är 11 liter. med. Den ger tillräckligt med kraft för pålitlig och långvarig prestanda.

Bild
Bild

Ett viktigt element är storleken på skopan som tar upp snön . Så för bearbetningsområden där manövrerbarhet behövs är det bättre att välja en mindre hink. Omvänt, i öppna och stora områden, kommer en stor skopa att ge större effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan punkt är utsläpp av snö . Varje intilliggande tomt har en individuell layout. Därför är parametern 15 meter lämplig för vissa, medan för andra räcker det bara med ett par meter. Dessutom kan du välja ett alternativ med eller utan säte för bekvämare körning. Teknikstyrsystem skiljer sig också åt. Och det finns också möjlighet att köpa ytterligare delar för att förbättra enhetens funktionalitet. Det är värt att notera att om du har en snöslunga på hjul kan du göra om mekanismen genom att köpa kedjor och fästa dem på drivenheten.

För att välja rätt alternativ bör du utvärdera storleken och avlastningen på området som ska rensas. Det är också viktigt hur mycket nederbörd som vanligtvis faller, och vad är klimatförhållandena i allmänhet. Det är också nödvändigt att bestämma vem som ska arbeta med utrustningen. När du har tydliga svar på alla dessa frågor kan du börja köpa en specifik enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Idag är valet av sådan utrustning mycket stort. Det finns många tillverkare som skiljer sig åt i produktions- och prispolitiken. Baserat på egenskaper och erfarenhet hos riktiga användare är det möjligt att sammanställa ett betyg av de bästa modellerna på marknaden.

Husqvarna ST 327PT

Detta är den professionella versionen, som har en inbyggd fyrtaktsmodell av motorn. Husqvarna har vunnit popularitet på grund av sin goda kvalitet, ljudisolering och minimala vibrationer. Enheten används ofta av verktyg och ägare av stora angränsande territorier. Systemet har flera hastigheter som enkelt kan ändras efter behov. Tekniken är ganska enkel att använda. Maximal bredd på snön - upp till 68 cm.

Bild
Bild

Honda HSS655ET

Detta självgående rengöringsmedel är mycket populärt på grund av märkets namn, men det har faktiskt ganska hög prestanda. Modellen har en 12 hk bensinmotor. med. och ett tvåstegs rengöringssystem. Den fångar upp snö upp till 55 cm bred och kastar den på en räckvidd på 14 m. Bland annat är HSS655ET idealisk för manuell hantering. Det finns också en större version för stora ytor (HSM1390IKZE) med snögrepp 90 cm brett och 60 cm högt.

Bild
Bild
Bild
Bild

AL-KO SnowLine 760TE

Denna modell liknar den föregående. Här är motorn inte lika kraftfull (upp till 9 hk), men det finns också en tvåstegsrengöring. Dessutom kan riktningen för rännan och urladdningsröret justeras oberoende av varandra.

Detta är bara några välkända modeller som är värda att uppmärksamma . I vilket fall som helst, innan du köper, är det lämpligt att studera de tekniska egenskaperna hos alternativen och dra slutsatsen vilka som är avgörande för dig. Det rekommenderas att uppmärksamma motorns storlek, karosseri legering och, naturligtvis, förekomsten av spår eller hjul. Sammanfattningsvis är det värt att påminna om att oavsett hur bra en bil du köper, kommer den att tjäna dig länge bara med bra omsorg och snabbt underhåll.

Rekommenderad: