Bensin Snöslungor För Sommarstugor: Betyg På De Bästa Snöslungorna För Hemmet. Vilka Snöslungor är Mest Pålitliga?

Innehållsförteckning:

Bensin Snöslungor För Sommarstugor: Betyg På De Bästa Snöslungorna För Hemmet. Vilka Snöslungor är Mest Pålitliga?
Bensin Snöslungor För Sommarstugor: Betyg På De Bästa Snöslungorna För Hemmet. Vilka Snöslungor är Mest Pålitliga?
Anonim

På vintern, när det faller mycket snö, är det nödvändigt att ta bort den. Och om du kan rengöra tröskeln eller vägen nära ingången med hjälp av en vanlig spade, så orsakar överflödet av nederbörd många problem för ägarna av sommarstugor och lantgårdar. För att ta bort snö från stora områden skapas speciella maskiner som sparar flera timmar.

Bild
Bild

Särdrag

Bränslesnöblåsare körs på bensin, den genomsnittliga effekten för hushållsmodeller är från 6 till 15 liter. med. Många enheter är utrustade med skidåkare och kan fungera inte bara på plana områden, utan också på lättnadsterräng. Varje representant har möjlighet att dumpa snö åt sidan, men bensinanordningar är mycket billigare .än sina elektriska konkurrenter. Och allt tack vare det faktum att bensinmodeller kan kasta snö över ett större avstånd, vilket resulterar i att arbetshastigheten minskas avsevärt. I sådana representanter för snöslungor är kraftfulla fyrtaktsmotorer förinstallerade.

Bild
Bild

Vissa märken utrustar bensinmodeller med möjligheten att ta emot ström från kraftledningar. På grund av närvaron av denna funktion blir det mycket lättare för ägaren att starta bilen, även i extrem kyla.

Bild
Bild

Fördelar:

  • hög prestanda;
  • verktyget är inte beroende av kraftledningar och kan användas fullt ut från nätverket;
  • bearbetad snö kastas bakåt en lång sträcka;
  • enheten kan ta bort även långfallet, komprimerad snö.
Bild
Bild

Av de främsta nackdelarna kan man notera kostnaden och det faktum att enheten inte kan skryta med kompakthet.

Enhet

Snöblåsare avsedda för hemmabruk har huvudbelysning, vilket förenklar processen med att arbeta i mörker. Dessutom kan bilar utrustas med en elstart, men förbrukar bensin. Detta är mycket bekvämt, för vid extremt låga temperaturer blir bensinstartnaren mycket svår att aktivera. Det finns två varianter av snöslungor på marknaden - hem och industri. De skiljer sig åt i prestanda, syfte och pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är alla produkter indelade i två grupper enligt rengöringsmetoden: ett-steg och två-steg. Underredet i denna design är både självgående och icke-självgående. Det första alternativet innebär närvaro av hjul, vilket ökar manövrerbarheten och förenklar hanteringen. På grund av dessa hjul kommer föraren praktiskt taget inte att känna någon belastning, oavsett enhetens vikt och dimensioner. Om maskinen är utrustad med en icke-självgående undervagn, kommer en viss ansträngning att krävas av operatören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående är alla produkter indelade efter typ av mat. Nästan alla tillverkare kan erbjuda både bensin och nätverkade snöslungor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller betyg

I den moderna världen erbjuder ett stort antal tillverkare ett brett utbud av produkter. Det blir väldigt svårt för oerfarna köpare att göra rätt val. Därför kommer nedan att beskrivas de mest populära modellerna av snöslungor, rekommenderade av erfarna hantverkare, med ett stort antal positiva recensioner.

Champion ST655BS

Denna enhet har en liten storlek och är utrustad med en 4200 W bensinmotor. Kapellet kan täcka snö upp till 5 meter brett och har en räckvidd på 8 meter. Tillverkaren föreskriver en manuell start, men det finns ingen möjlighet att justera hastigheten på skruvarvarv. Detta verktyg är avsett för hemmabruk i små områden. Verktyget väger 4200 gram. Denna modell har också en negativ sida - bristen på ett självgående system.

Bild
Bild

MTD Smart M 61

En annan representant för bensindrivna självgående snöslungor, kännetecknad av hög tillförlitlighet. En fyrtaktsmotor med en volym på 179 cm3 är installerad här, vilket ger en effekt på 5,5 hästkrafter. Den genomsnittliga täckningsbredden är 66 cm. Instrumentet klarar inte bara den senaste tidens nederbörd utan även snödrivor upp till en halv meter höga. Den är självgående och har möjlighet att justera hastigheterna. Att släppa åt sidan görs manuellt. Strukturen väger 80 kg. På den negativa sidan kan förekomsten av plastreservdelar noteras. Därför bör instrumentet behandlas mycket noggrant, annars misslyckas det om ett par år.

Bild
Bild

AL-KO SnowLine 46E

Om du jämför utseendet på denna snöslunga med en gräsklippare kan du hitta mycket gemensamt. Detta är en liten design. En 2 kW elmotor är förinstallerad här, det är möjligt att styra skruvarna. Denna enhet skiljer sig från bensinmodeller genom att den inte kan drivas bort från strömförsörjningen . Enhetens totala vikt är 1,5 kg, den avger inte höga ljud, och även en nybörjare kan hantera kontrollen. Denna modell är mycket populär på den ryska marknaden, även om den inte har möjlighet att kasta snö på ett avstånd av mer än 10 m. Enheten är utrustad med ett icke-självgående inträdessystem och kan inte arbeta med snö som har varit ligger ner i flera dagar, men det klarar sig bra med nyligen tappade bilagor, vilket helt motiverar kostnaden.

Bild
Bild

Cub Cadet 524 SWE

Denna snöslunga kan ta bort både nyfallet snö och flera dagars snö. Enheten har ett självgående drivsystem, på grund av vilket den har god manövrerbarhet. Enhetens framsida är utrustad med belysning, vilket kommer att vara mycket användbart om du arbetar på natten. Skruvdelen är helt gjord av metall och kan ändra position i en vinkel på upp till 200 grader . Motoreffekten är 5,3 hästkrafter. Enheten är bränsle, men det finns möjlighet att starta från el. 7-tums däck installeras här, tack vare vilka snöslungan kan röra sig även i djupa snödrivor. På den negativa sidan noteras att tillverkaren, av okänd anledning, kraftigt överskattar kostnaden för produkten.

Bild
Bild

Husqvarna ST 230P

Denna modell har den högsta prestandan bland hela listan. Det är överdimensionerat. En bra motor med en kapacitet på 9,6 hästkrafter eller 7,2 kilowatt är installerad här. Bredden på snöröjningen kan vara upp till 75 centimeter, tack vare vilken tiden för rengöring av området reduceras avsevärt. Av den extra funktionaliteten kan vi notera närvaron av ett handtag värmesystem, tack vare vilket det kommer att vara bekvämt att arbeta även i svår frost. Ägare måste justera varvtalsvarvtalet manuellt. Som med tidigare modeller finns det belysning här.

Bild
Bild

Men för sådan utrustning måste du betala en ganska stor summa.

Bild
Bild

Kaliber SNUB-6, 5/620

En annan pålitlig representant för bensinmodeller av snöslungor, som är baserad på en fyrtaktsmotor med en kapacitet på 6,5 hästkrafter. Tillverkaren tillhandahåller ett självgående drivsystem, avvisningsområdet är mer än 11 meter. Det är en högpresterande maskin med mycket enkla kontroller. Den väger 73 kg utan bränsle. Skruvdelen kan rotera 180 grader, snö tas bort från gården på några minuter . En mekanisk start tillhandahålls av tillverkaren. Enheten förbrukar cirka 700 ml bensin per timme aktiv drift. Den bearbetade ytans maximala bredd är 60 mm. Maskinen kan arbeta i snödrivor upp till 53 cm höga.

Bild
Bild

Kaliber MU-5, 5

En universell snöröjningsanordning vars huvudsakliga syfte är att ta bort snö från lokalområdet. Och genom att köpa några tillbehör kan du utöka dess funktion avsevärt. I grundkonfigurationen erbjuder tillverkaren ett speciellt munstycke utformat för att ta bort snö från platsen. Alternativt kan du fästa ett extra tillbehör och din snöslunga blir till en soptunna eller en lövsamlare . Det finns en fyrtakts bränslemotor med en flödeshastighet på 700 ml per timme aktivt arbete. Bensintankens volym är 3600 ml. Enheten drivs av en rekylstart. Det finns inga ytterligare funktioner som belysning, elstart eller greppvärme.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Valet beror på storleken på territoriet. Om du är ägare till en liten dacha är det meningslöst att betala för mycket för en industriell modell. Innan du köper den här enheten bör du vara uppmärksam på punkterna som beskrivs nedan:

uppmärksamma motorn och dess effekt (bränsle eller elnät)

Bild
Bild
Bild
Bild

anordningens struktur

Bild
Bild

underredet är mycket viktigt: hjul eller spår

Bild
Bild
Bild
Bild

vilket material är skruvdelen gjord av

Bild
Bild

självgående eller icke-självgående enhet

Bild
Bild

närvaro av ytterligare funktioner: uppvärmning av motor, belysning etc

Bild
Bild

Driftfunktioner

I det följande beskrivs de regler som bör följas vid arbete med snöslungan

Använd varma kläder där du kan röra dig fritt så att det inte hindrar din rörelse. Ha också varma, halkfria skor på fötterna. Titta på dig själv i spegeln innan du börjar arbeta: det är viktigt att varken ärmarna, bältet eller snören hänger löst

Bild
Bild

Använd alltid hörselskydd och ögonskydd när du rengör området

Bild
Bild

Händerna bör skyddas med tjocka handskar som inte släpper igenom kylan. Detta skyddar dina händer från att frysa

Bild
Bild

Var försiktig så att du inte kastar snö på körbanan, trottoarerna eller mot hus

Bild
Bild

Om du arbetar på en ojämn yta och befinner dig ovanpå en snödriva bör du gå både framåt och bakåt, annars riskerar du att vända snöröjningsutrustningen

Bild
Bild

Om du plötsligt är ägare till inte ett bränsle, utan en snöslunga från nätverket, övervaka sedan ständigt kabeln. Han måste alltid vara i sikte. Och om det är skadat av någon anledning, försök inte att varva ner det. Det är nödvändigt att koppla bort enheten från strömförsörjningen, ta den till en varm torr plats och vänta tills den torkar helt. Först då kan du börja reparera

Bild
Bild

Om en sten eller ett annat föremål har fallit ner i snöslungan är det nödvändigt att dra ut den först efter ett fullständigt stopp av rörelsen och stänga av motorn

Rekommenderad: