Bensin Snöslunga: Betyg På De Bästa Snöslungorna När Det Gäller Tillförlitlighet. Funktioner Hos Manuella Snöslungor, Egenskaper Hos Kawashima KCM24-F Snöslunga Och Andra. Ägarrece

Innehållsförteckning:

Video: Bensin Snöslunga: Betyg På De Bästa Snöslungorna När Det Gäller Tillförlitlighet. Funktioner Hos Manuella Snöslungor, Egenskaper Hos Kawashima KCM24-F Snöslunga Och Andra. Ägarrece

Video: Bensin Snöslunga: Betyg På De Bästa Snöslungorna När Det Gäller Tillförlitlighet. Funktioner Hos Manuella Snöslungor, Egenskaper Hos Kawashima KCM24-F Snöslunga Och Andra. Ägarrece
Video: Best Snow Thrower | Top 10 Snow Thrower for 2020-21 | Top Rated Snow Thrower 2024, April
Bensin Snöslunga: Betyg På De Bästa Snöslungorna När Det Gäller Tillförlitlighet. Funktioner Hos Manuella Snöslungor, Egenskaper Hos Kawashima KCM24-F Snöslunga Och Andra. Ägarrece
Bensin Snöslunga: Betyg På De Bästa Snöslungorna När Det Gäller Tillförlitlighet. Funktioner Hos Manuella Snöslungor, Egenskaper Hos Kawashima KCM24-F Snöslunga Och Andra. Ägarrece
Anonim

Att ta bort snö är inte en lätt uppgift, och i de överväldigande majoriteten av regionerna i vårt land varar vintern flera månader om året och kännetecknas av kraftiga snöfall. På vintern förvandlas kampen mot snön till ett globalt problem för att lösa en stor ansträngning. I de flesta fall kan en person helt enkelt inte klara sig utan hjälp av specialutrustning. Stora snöslungor löste först problem för företag, vägarbetare och stora företag, men nu produceras redan lätta hushållsmodeller som alla sommarboende har råd med. Samtidigt är en betydande del av marknaden upptagen av elektriska modeller, medan bensinenheter ofta glöms bort och utan förtjänst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Allvarliga snöslungor som kör genom vintergator och snöiga motorvägar är mestadels gasdrivna eftersom de är baserade på fordonets design, men tror inte att alla mindre snöslungor nödvändigtvis drivs av ett elbatteri. Även hushållsmodeller kan drivas med bensin av en liten förbränningsmotor, och denna design kan ha både fördelar och nackdelar.

Den första uppenbara fördelen med en bensinmotor framför en elektrisk är kraft . - det påverkar direkt produktiviteten, så en relativt liten bensin snöslunga kan rensa snö från även ett stort område på kortast möjliga tid.

Dessutom tar de flesta bensindrivna enheter inte bara bort snö, utan har också förmågan att köra självständigt - de kan bara styras utan att trycka på. Och i avsaknad av en sådan funktion sjunker priset avsevärt och enheten blir ganska överkomlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vätskedrivet snöslunga slipar snö mycket mer effektivt och kan kasta upp det till ett avstånd på 10-12 meter, vilket är mycket bekvämt om du behöver rensa inte en smal väg, utan en bred väg. Samtidigt är dyrare modeller ofta utrustade inte med hjul, utan med larver - det är knappast användbart på en personlig tomt, men det kommer att vara mycket användbart för rengöring av en skridskobana eller på en sluttning. Naturligtvis har en bensin snöslunga inte den minsta anslutningen till ett uttag, och dess användning är möjlig absolut under alla förhållanden, inklusive långt från civilisationen - förutsatt att det finns tillräckligt med bensinreserver.

Det är dock omöjligt att inte notera några av de brister som tvingar en viss krets av konsumenter att göra ett val till förmån för elektroteknik . En verkligt kraftfull bensindriven enhet kommer att väga ganska mycket, och den spårade versionen är också enorm i storlek, så det är ganska problematiskt att transportera eller använda den självgående versionen i vissa situationer. Priserna på utrustning med bensinmotor är också mycket högre än för bilar med elektrisk dragkraft. Slutligen är en bensinmotor alltid sämre än en elektrisk när det gäller buller och gasformiga utsläpp, därför kan många i ett litet område nära huset betrakta användningen av sådan teknik som en olämplig lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Som det passar en vanligt förekommande enhet är en snöslungare en ganska enkel mekanism, men låter den ändå ta bort snö mycket effektivt under alla förhållanden. Tänk på huvudkomponenterna som utgör en sådan maskin för att förstå de allmänna principerna för dess användning.

Bensinmotorn är hjärtat i mekanismen, tack vare vilken den kan utföra de uppgifter som tilldelats den . Snöblåsare kan baseras på en två- eller fyrtaktsmotor, men i alla fall driver den skruven, det vill säga en speciell kniv, tack vare vilken den täta strukturen i snön krossas. Själva skruven är liksom placerad inuti den främre skopan, vilket i sin tur gör att du kan samla huvuddelen av snötäcket från det rensade området utan att bilda soptippar på sidorna av det rensade området. Snön som tagits av skopan och krossats med hjälp av en skruv faller i en ränna, det vill säga ett speciellt långsträckt rör, något avsatt åt sidan för att kasta de krossade snömassorna långt bortom röjningsplatsen. Hela strukturen är monterad på hjul eller spår, så att enheten kan röra sig. All kontroll av mekanismen är koncentrerad till handtagen, som hålls i operatörens händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovan beskrivs den enklaste versionen av snöplogen - av dem som används massivt i vardagen, till exempel i personliga tomter. I praktiken kan en snöslunga vara mycket mer komplex, särskilt om det är en dyr modell för att röja stora områden snabbare.

Vad är dem?

En bensin snöslunga verkar inte vara en så mångsidig enhet att den kan klassificeras speciellt, och ändå skiljer experter många sorter av sådana mekanismer med fokus på en eller annan indikator. Alla kan betraktas oändligt, därför kommer vi bara att överväga de viktigaste klassificeringskriterierna - de som omedelbart fångar ögat.

Möjligheten att röra sig självständigt . Den inbyggda bensinmotorn kan flytta enheten framåt, men så var inte fallet-i jakten på billigare priser producerar vissa tillverkare extremt enkla modeller som har en enstegs växellåda, som bokstavligen måste skjutas framför dig. Ofta är sådana handhållna miniprover av utrustning ganska blygsamma i storlek, vilket naturligtvis påverkar prestanda. En självgående enhet är vanligtvis inte så liten längre - motorn är definitivt större, med en kapacitet på 8 liter eller mer. med., men i de allvarligaste kopiorna kan enheten till och med ta bort sin operatör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hushåll eller professionell . Du kan till och med klassificera snöslungor i dessa två kategorier efter ögon - efter storlek. Men när det gäller relativt små modeller görs detta ofta genom att utvärdera chassit. En professionell enhet är utformad för att klara de allvarligaste snödrivningarna och det är helt oacceptabelt att en sådan teknik fastnar i snön, därför tillverkas den ofta som larv, vilket gör den till ett terrängfordon vid vinterprestanda. För hushållsbehov produceras inte sådana enheter - deras kapacitet är alltid överdriven och kostnaden är inte överkomlig för vanliga människor.

Hjullösningar kan inte kallas entydigt inhemska, eftersom samma gata snöslungor ofta är en vanlig bil på hjul, men i katastrofala situationer används endast professionell utrustning på spår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Prestanda . Denna indikator indikerar vilket område enheten kan ta bort och vid vilken tid, och en av de avgörande faktorerna här är skopans bredd. Uppenbarligen kan en skopbredd på upp till en meter vara tillräcklig för rengöring av gården - även för att rensa en bilutgång måste du gå längs vägen bara 2-3 gånger. När det gäller att röja ett stort spår eller ett stort område med en betydande bredd är inte bara skopans bredd viktigt, utan också en kraftfull snöslungare som kan kasta snö långt bortom det rensade området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet . Den enklaste enheten för gården, troligen, gör bara en stig, som inte tillåter fotgängare eller bilar att drunkna i snön - det tar bort det viktigaste lagret av snö, utan att sträva efter målet att ta bort det minsta snödammet. En multifunktionell enhet med pensel eller annan specialutrustning kan användas i speciella fall när särskild vård av området krävs.

Så, när det gäller ränkerengöring, är det tänkt att rengöra ytan till is samtidigt som den behåller dess plana yta, och på gatorna i städerna, tvärtom, är målet att bekämpa is på grund av sprinkling med reagenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Sammanställningen av alla betyg är alltid full av fördomar, dessutom tenderar varje träffparad att bli föråldrad ganska snabbt. För att förhindra att detta händer med vårt betyg kommer vi inte att dela ut platser eller hänga några entydiga etiketter, utan omedelbart göra en reservation för att de presenterade modellerna bara är en av de bästa och mest efterfrågade just nu.

Samtidigt kan en mer lämplig och praktisk modell hittas för att lösa problemen för varje specifik läsare, men vi ger bara en allmän uppfattning om de möjliga alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av tillförlitlighet

Den tillförlitliga kategorin inkluderar de snöslungor som har visat sig vara hållbara och klara av olika komplexa uppgifter. Kostnaden för de presenterade modellerna kan chocka en oerfaren köpare, men du måste betala för bra kvalitet.

Husqvarna ST 5524 med en kostnad på cirka 100 tusen rubel överraskar den med sin kompaktitet. Den självgående enheten är "skodad" i däck med djupt mönster och sparar bra bränsle, och för arbete i mörkret har designen strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wolf-Garten SF 66TE den anses vara den kanske vanligaste i vårt land - vid en viss tid användes den i stor utsträckning av privata husägare, företag och stora företag. Med ett snökast på 8-10 m är denna maskin bra för att rensa öppna ytor. Även om den fångar en remsa bara 60 cm bred, begraver den sig i snödrivor upp till en halv meter höga. Priset börjar på 120 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Daewoo DAST 1080 - den enda kinesiska enheten i vår recension som kom hit på grund av dess höga prestanda - dess hink fångas omedelbart 72 cm bred. Den betydande kvaliteten, trots den tvivelaktiga ursprungsregionen, indikeras av ett ganska högt pris för Kina, från samma 120 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billig

Den låga tekniska kostnaden för ett betydande antal konsumenter är ett av de viktigaste urvalskriterierna. Varumärket i det här fallet är inte längre så viktigt - i princip bara att ägaren till bakgården har råd med en sådan enhet.

  • Kawashima KCM24-F Är en av de mest populära "hemma" snöslungorna i Ryssland. Jämfört med andra liknande modeller kostar denna bil ett öre - du kan hitta den för cirka 40 tusen rubel.
  • DENZEL GSB-53 - en alternativ enhet från samma priskategori, kännetecknad av små dimensioner och bränsleekonomi med högkvalitativ snöröjning och minimalt buller. Vad tillverkaren sparade på var på strålkastaren - på kvällen kommer du inte att arbeta med den här enheten i snödrivorna.
Bild
Bild
Bild
Bild

RedVerg RD24065 - bara ett exempel på en budget snöslunga, som med en stark önskan kan köpas även för 30 tusen rubel. I motsats till den allmänna rädslan som är utbredd om billiga produkter, utför den här enheten framgångsrikt minimala funktioner - den kastar snö långt bort och övervinner is och till och med trivs med byggkvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lungor

Lätt vikt är en annan grundläggande egenskap för snöslungor, eftersom denna indikator avgör hur lätt de kan flyttas av mänskliga ansträngningar, utan att slå på den inbyggda motorn. För hemmabruk är det vanligtvis lätta modeller som är välkomna.

GSTSS 163 cm - är långt ifrån den lättaste snöslungan, eftersom dess vikt är så mycket som 60 kg, men för en självgående enhet är detta fortfarande en mycket blygsam siffra. Indikationen på centimeter i modellens namn borde förresten inte vara förvånande - dessa siffror indikerar motorns volym, och inte alls skopans bredd (56 cm), som man kan tro.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemträdgård PHG 61 - en annan kompakt modell, redan lite lättare - väger 57 kg. Med inte den minsta vikten låtsas enheten fortfarande kallas en bebis, eftersom de flesta av dess parametrar är ganska blygsamma - effekten är bara 5,5 liter. med., men manövrerbarheten är ganska hög för att rengöra svåra landskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interverktyg SN-4000 Med sin vikt på 45 kg påstår den sig vara en av de lättaste bland bensinmotstyckena, medan dess kapacitet visar sig vara ganska blygsam, eftersom motorn inte producerar mer än 1,7 kW. Samtidigt är han ganska kapabel att röja en stig 46 cm bred för bekväm promenad på gården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är omöjligt att välja ett hushåll eller en industriell snöslunga utan en klar förståelse av de uppgifter som tilldelas den, liksom egenskaperna hos det territorium där den kommer att fungera.

Så, för hemmabruk i ett område som inte överstiger 100 kvadratmeter. meter räcker det vanligtvis med en icke-självgående kompakt hjulanordning, vilket är billigt, men klarar snöröjningen fullt ut. Du kan lagra en sådan mekanism även inne i huset, och med snabb rengöring av nysnö kommer röjningsvägar och angränsande parkering inte att verka som ett stort problem.

Dyr och högkvalitativ utrustning, särskilt på spår, väljs endast för att rensa stora områden och betydande snömängder . En enhet som kan klara en sådan uppgift snabbt kan inte vara lätt per definition, så du måste spendera pengar på ett dyrt självgående alternativ. Om svåra förhållanden orsakade av snö inte är ovanliga på platsen, bör du vara uppmärksam på förekomsten av flera arbetshastigheter (en viktig indikator för rengöring av ojämnt snötäcke, vilket är typiskt för oregelbunden rengöring). För grov terräng, välj en modell med hög manövrerbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra bildandet av snödrivor från tidigare borttagen snö längs den rensade vägen uppmärksammar konsumenterna ofta snömassans utsläppsområde, men experter påpekar att denna indikator inte är av grundläggande betydelse. Krossad snö kan vara ganska lätt, och om rengöring också utförs i blåsigt väder kan den verkliga indikatorn skilja sig mycket från den som anges i den tekniska dokumentationen i alla riktningar.

Om valet mellan en hjul- och bandmodell inte verkar självklart, tänk på detaljerna i området som ska rengöras . För ett område med sluttningar är den spårade modellen oumbärlig, det är också mer praktiskt när man tar bort storskaliga snödrivor och lättare övervinner kantstenar. Men det fanns naturligtvis några nackdelar. Till exempel på grund av bristen på hjul är det svårt att skjuta enheten även för en kort sträcka, så den kommer antingen att röra sig strikt på sin egen bana, eller så betalar du med enorma ansträngningar för varje meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

På ett sätt är det värt att uppmärksamma tillverkaren också . Väl marknadsförda varumärken erbjuder utrustning något dyrare än genomsnittspriset, men du kan vara säker på dess kvalitet och hållbarhet, och servicecentra finns alltid någonstans i närheten. Dessutom kan du köpa nya reservdelar istället för de trasiga i alla större städer. Samtidigt finns det branschledare både bland premiumbilar (det amerikanska företaget Husqvarna och den japanska Honda) och i mellansegmentet (MTD, Wolf Garten, Craftsman) och ekonomiklass (Champion and Patriot).

Slutligen förstår inte alla konsumenter vad som är dyrt och vad som är billigt på detta område. Tyvärr finns det absolut inga billiga modeller av snöslungor - deras minimipris i genomsnitt börjar från 20 tusen rubel, och alla enheter som kostar upp till 50 tusen rubel anses vara budgetmässiga. Medelklassen innehåller mer kraftfulla modeller med ökad prestanda och något utökad funktionalitet, deras pris kan gå upp till 120 tusen rubel.

Om frågan inte handlar om kostnaden, utan om den maximala avkastningen på köpet under åren, var beredd på att enheten kan kosta upp till en halv miljon rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Varje modell av en snöslungare måste förses med bruksanvisning, med hänsyn till egenskaperna hos en viss utrustning, men det finns allmänna regler som bör följas. Till exempel får vi inte glömma att en snöplog är en ganska farlig maskin, eftersom en roterande skruv, även om den aldrig får stor hastighet, kan fånga kläder eller ens en persons lem, och det kommer att vara problematiskt att fly från sitt fångenskap utan att hjälp. Om detta inte görs omedelbart ökar sannolikheten för allvarlig skada avsevärt, eftersom enheten har betydande styrka. I det här fallet kommer en självgående modell, utan tillsyn i drift, att fortsätta att röra sig i en rak linje, vilket också kan leda till olycka.

Användningen av maskinen som helhet måste utföras med stor försiktighet . Det räcker med att erinra om att bensinen som snöblåsaren tankas med tenderar att lätt antändas och till och med explodera, därför är det oacceptabelt att tanka nära öppna eldkällor och med motorn igång. Även en snöstråle som kastas kan utgöra en annan fara - dess kraft kan vara tillräcklig för att bryta ett fönster eller allvarligt skada din syn om den träffar ögonen direkt på kort avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om du inte tar hänsyn till ovanstående risker måste du fortfarande noga övervaka att alla regler som är gemensamma för all utrustning följs. Så, innan du startar den första operationen, bör du definitivt studera instruktionerna så att vårdslös hantering inte bidrar till att mekanismen för tidigt misslyckas. Självreparation av enheten avskräcks nästan alltid av tillverkare, och i den medföljande blanketten är det strängt förbjudet.

Vid service av en snöslungare baserad på en bensinmotor måste dessutom allt bränsle tappas först och arbetet bör endast utföras i ett torrt och isolerat rum.

Bild
Bild

Ägarrecensioner

Efter att ha studerat kommentarerna från de glada ägarna av sådan utrustning på olika forum på Internet, kommer vi fram till att de flesta är nöjda med pengarna. Även små och kompakta bensin snöslungor förenklar uppgiften att röja snö kraftigt-att skjuta samma icke-självgående modell framför dig är fortfarande mycket lättare än att svänga en spade. Snöplöjningsutrustning ger inte bara den önskade effekten av att rensa territoriet, utan antar också dess ganska ädla utseende - alla kanter på det rensade utrymmet är lika jämna och snygga, vilket inte kunde uppnås med en vanlig spade.

Kritik mot snöslungor rör i de flesta fall det faktum att enheten inte är värd pengarna som efterfrågas . Ja, även om du köper en snöplog kommer inte snön att försvinna av sig själv - om maskinen är självgående bör den fortfarande kontrolleras under drift. I en situation där du bara behöver rensa en smal stig som är några meter lång från husets dörr till porten, är det löjligt att köpa till och med en budgetmodell för 20 tusen.

I praktiken är ett sådant förvärv meningsfullt bara om du antingen inte alls klarar uppgiften med en spade, eller om lösningen av problemet tar för mycket tid och ansträngning.

Rekommenderad: