Sladdlösa Snöslungor: Betyg På De Bästa Batteridrivna Snöslungorna, Egenskaper Hos Självgående Elektriska Modeller. Funktioner Hos Ryobi, Viking Och Andra Snöslungor

Innehållsförteckning:

Sladdlösa Snöslungor: Betyg På De Bästa Batteridrivna Snöslungorna, Egenskaper Hos Självgående Elektriska Modeller. Funktioner Hos Ryobi, Viking Och Andra Snöslungor
Sladdlösa Snöslungor: Betyg På De Bästa Batteridrivna Snöslungorna, Egenskaper Hos Självgående Elektriska Modeller. Funktioner Hos Ryobi, Viking Och Andra Snöslungor
Anonim

Batteridrivna snöslungor används inte i stor utsträckning, trots alla fördelar. Men de som funderar på att köpa en sådan teknik bör lära sig om alla viktiga funktioner som är inneboende i den.

Bild
Bild

Särdrag

Idag finns det tre typer av snöslungor på marknaden: el, bensin och batteri. De skiljer sig från varandra i hur de får mat till jobbet. De uppladdningsbara versionerna drivs av ett litiumjonbatteri som kan fungera oavbrutet även vid extremt låga temperaturer. Allt du behöver göra är att ladda batteriet då och då.

Bild
Bild

Ofta levereras ett extra batteri i satsen, så att om huvudbatteriet är urladdat kan det bytas ut mot ett annat och inte vänta på att det första ska återhämta sig. Laddning sker från en vanlig strömförsörjning . Men du måste vara försiktig och uppmärksamma egenskaperna. Laddaren är kanske inte konstruerad för standard ryska 220 V. I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att köpa ytterligare en spänningsomvandlare.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom alla typer av snöslungor har de sladdlösa modellerna sina för- och nackdelar. Det finns flera punkter till meriterna.

  • Rörlighet . Till skillnad från elektriska modeller behöver sladdlösa snöslungor inte hållas anslutna till elnätet hela tiden.
  • Lätthet . Som regel väger sådana modeller inte särskilt mycket, så kvinnor kan också kontrollera dem.
  • Miljövänlighet . Faktum är att bara bensindrivna snöslungor skadar miljön. Laddningsbara batterier avger inga skadliga ämnen i atmosfären.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Funktionalitet . Vissa modeller är utrustade med ytterligare funktioner som strålkastare för arbete i mörker, uppvärmda grepp för bekvämare kontroll, ett system för fjärrjustering av rännans läge för att kasta snö och andra.
  • Pris . Det skiljer sig inte mycket från de genomsnittliga marknadspriserna för elektriska modeller.
Bild
Bild

När det gäller bristerna kan två nyanser skiljas här

  • Normalt är batterilivslängden begränsad, så det är möjligt att endast serva ett litet område åt gången.
  • Du kan inte bara kasta ett litiumjonbatteri i papperskorgen när det blir oanvändbart. Det kommer att bli nödvändigt att hitta en insamlingsplats för sådant avfall, och detta kommer att kräva ytterligare tidskostnader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsprincip

Den sladdlösa snöslungan fungerar på samma sätt som andra snöslungor. Framåt samlar maskinen med hjälp av en skruv snö i en hink som ligger framför, varefter den slipar den och kastar ut den åt sidan genom en speciell ränna.

Bild
Bild

Det finns självgående och icke-självgående fordon . Den andra kategorin representeras huvudsakligen av elektriska spadar, men till skillnad från de klassiska alternativen behöver de inte anslutas till ett uttag. Detta ger större rörlighet - den trådlösa klipparen kan flyttas så långt hemifrån du vill och var inte rädd för att den ska stängas av. Det viktigaste är att ladda batteriet i tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmärken

Det finns inte många sladdlösa snöslungor på marknaden eftersom folk är ovilliga att köpa dem. I grund och botten är köpare förvirrade över enheternas korta drifttid. Tillverkarna försöker dock mildra nackdelarna så mycket som möjligt och förbättra fördelarna med enheterna. Det är därför det finns en hel rankning för batterisnöslungor. Tyngdpunkten ligger här på tekniska märken som är pålitliga.

Bild
Bild

Listan innehåller 5 av de mest kända tillverkarna. Var och en av dem tillverkar sladdlösa snöslungor med utmärkta tekniska egenskaper.

Greenworks

Även om Greenworks har sitt huvudkontor i Kina, levererar de verktyg av god kvalitet. I det här fallet specialiserar företaget sig specifikt på tillverkning av batteriteknik.

Bild
Bild

De mest populära är Greenworks pneumatiska spadar, eftersom de förutom goda egenskaper också har ett lågt pris. De mest populära och intressanta modellerna presenteras i tabellen.

Modell Egenskaper
Greenworks 40 V En liten snöslunga, mer som en spade, avsedd för rengöring av extremt begränsade områden. Skruven är gjord av plast. Den maximala drifttiden är 40 minuter.
Greenworks GD40SB Denna modell är mer som en klassisk snöblåsare i form. Den klarar en 51 cm bred snömassa, vilket utan tvekan är ett plus. Den maximala drifttiden är 40 minuter.
Greenworks 80 V En annan snöslunga som inte skiljer sig från utseende från elektriska eller bensinmotståndare. Arbetstid - upp till 40 minuter. Effekten är densamma som bensinvarianterna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryobi

Ryobi positionerar sig som en av de största tillverkarna av innovativ trädgårdsutrustning och elverktyg. Inte överraskande har hon inte ignorerat en sådan nyhet som den sladdlösa snöslungan. Ryobi RST36B51 -modellen med en borstlös motor är efterfrågad bland köpare på grund av dess utmärkta egenskaper och ett överkomligt pris (cirka 24 000 rubel).

Bild
Bild

Enhetens totala vikt är 17,5 kg. Detta gör att även kvinnor kan arbeta med honom. Snöblåsaren är utrustad med två halogenstrålkastare som möjliggör snöröjning på kvällen och natten. Snörännan kan vridas 180 grader för att välja riktning. Bredden på snöstaket är 51 cm.

Bild
Bild

Makita

Det japanska företaget har en hög kvalitetsnivå och samma priser. Hon tillhandahåller främst professionella verktyg, men det finns undantag. Tillverkningen finns i Europa (Tyskland och Storbritannien). Därför kan du inte oroa dig för kvaliteten på komponenter och montering.

Bild
Bild

Makita Elitech CM 2E -modellen tillhör elektrisk Du kan dock köpa ett batteri från samma tillverkare och en speciell släpvagn för det. Förresten, många bilar fungerar exakt enligt denna princip - när batteriet inte placeras inuti utan utan. Maskinens vikt utan batteri är 16 kg. Snö fångstbredd - 50 cm.

Bild
Bild

Mästare

Champion är en av ledarna inom denna bransch. Många människor runt om i världen litar på denna tillverkare och köper hans produkter. Champion rullade inte ut batteridrivna snöslungor som en separat kategori, men tog samma tillvägagångssätt som Makita - de gav släpvagnar och batterier.

Bild
Bild

Modell STE1650 köps ofta med batteri . på grund av att det är mycket billigare än liknande modeller. Kostnaden är cirka 10 000 rubel. Det finns några nödvändiga funktioner som rännajustering, men ett antal alternativ saknas - inga strålkastare, inga uppvärmda grepp. Funktionen överensstämmer dock med priset.

Bild
Bild

Sibrtech

Detta företag är inte lika känt som Bosch, Viking och andra, men det producerar snöslungor av hög kvalitet. Granskningen skulle inte vara komplett utan att nämna ESB-46LI-modellen, som är efterfrågad på grund av dess överkomliga kostnad (24 200 rubel) och goda tekniska prestanda. Det är också viktigt att testning av motorer och batterier utfördes under ryska Sibiriens förhållanden, så enheten kommer definitivt inte att stanna vid -20 grader.

Bild
Bild

Snögreppsbredden är inte så stor här - 46 cm, men det räcker för att effektivt rensa stigarna eller verandan. Rännan är manuellt justerbar, men snökastavståndet är statiskt vid 7 m.

Bild
Bild

Ägarrecensioner

Av recensionerna att döma är användarna nöjda med den batteridrivna tekniken, men bara när det gäller att rengöra små områden från nyfallet snö. Tyvärr tillåter kraften hos den batteridrivna snöslungan ännu inte att arbeta med nedtrampad eller våt snö i stora mängder.

Bild
Bild

Vissa användare noterar att det är obekvämt att använda snöröjningsutrustning med ett släpat batteri, eftersom släpvagnen ofta kommer i vägen . Men på den positiva sidan gör det flyttbara batteriet för den elektriska enheten det möjligt att flytta det var som helst. Batteriet laddas snabbt, vanligtvis tar det ungefär en timme. Allt detta gör den batteridrivna snöslungan till det logiska valet när du behöver en billig husrensare.

Rekommenderad: