Manuell Snöslunga: Egenskaper Hos Mekaniska Snöslungor På Hjul, Funktioner Hos Snöslungor Med Skruv. Hur Väljer Jag En Snöröjningsutrustning?

Innehållsförteckning:

Video: Manuell Snöslunga: Egenskaper Hos Mekaniska Snöslungor På Hjul, Funktioner Hos Snöslungor Med Skruv. Hur Väljer Jag En Snöröjningsutrustning?

Video: Manuell Snöslunga: Egenskaper Hos Mekaniska Snöslungor På Hjul, Funktioner Hos Snöslungor Med Skruv. Hur Väljer Jag En Snöröjningsutrustning?
Video: ✅Snow Plow: TOP 5 Best Snow Plows 2020 (Buying Guide) 2024, April
Manuell Snöslunga: Egenskaper Hos Mekaniska Snöslungor På Hjul, Funktioner Hos Snöslungor Med Skruv. Hur Väljer Jag En Snöröjningsutrustning?
Manuell Snöslunga: Egenskaper Hos Mekaniska Snöslungor På Hjul, Funktioner Hos Snöslungor Med Skruv. Hur Väljer Jag En Snöröjningsutrustning?
Anonim

Att rensa snö från stigen med en vanlig spade bara vid första anblicken verkar vara ett aktivt och givande tidsfördriv. I verkligheten, efter 20 minuter, börjar ryggen värka, händerna tröttnar och själva monotoni i lektionen framkallar vemod. Specialutrustning - en manuell snöslunga - hjälper dig att spara tid och ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Manuell snöröjningsutrustning används för att ta bort snö från lokalområdet. Utrustningen består av en hink inklusive en snöslunga med ett kontrollhandtag. Minisnöblåsaren klarar snöröjning upp till 400 kvadratmeter. Skördens kvalitet, liksom den tid det tar att rengöra, bestäms av skopans storlek … Ju högre den är, desto högre kan snödriven rensas. Ju bredare, desto snabbare klarar operatören sin uppgift.

Funktionsprincipen är ganska enkel: utrustningen rör sig under operatörens ledning i rätt riktning, fångar upp snön och slänger den åt sidan.

Innan arbetet är det nödvändigt att justera rännans riktning för att tömma den rengjorda massan och sedan skjuta enheten framför dig och "stryka" området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från elektriska eller bensindrivna självgående modeller ger den handhållna tekniken föraren fullständig frihet. Detta är ett ganska lätt verktyg som gör att du kan ta bort snö på svåråtkomliga platser. Kompakta dimensioner säkerställer att terrasser, trottoarkanter, trappor rensas.

Dessutom är dessa parametrar mycket praktiska vid transport av snöslungan. Bekvämlighet under transport eller förvaring tillhandahålls av det teleskopiska fällhandtaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Jämfört med självgående modeller är avståndet för den manuella snöslungan obegränsat. Ägaren till utrustningen bestämmer själv vilket område som behöver bearbetas. Dvs den manuella snöslungan är mer manövrerbar … Naturligtvis är detta ett mer ekonomiskt alternativ, vilket är goda nyheter. Fördelarna inkluderar de små dimensionerna på utrustningen, som ger enkel transport i ett litet utrymme, till exempel i bagageutrymmet, samt möjligheten till självmontering i närvaro av de enklaste materialen.

Manuella snöslungor är praktiskt taget underhållsfria. Detta gäller särskilt för elektriska modeller. Detta är ett miljövänligt alternativ, till skillnad från ett exemplar med en tvåtakts förbränningsmotor, men denna typ har också sina fördelar, nämligen: effektivitet och rationalitet.

Av nackdelarna med en manuell snöslungare bör det noteras den extra belastning som måste användas av operatören. Om ett självgående fordon kör av sig själv, och det räcker bara för att rikta det i rätt riktning, då manuell utrustning måste skjutas framåt, på grund av vilken ägaren till enheten tröttnar snabbare.

Dessutom klarar manuell utrustning inte alltför allvarliga uppgifter; den är lämplig för enkel borttagning av lös snö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Handhållna snöslungor kan klassificeras efter typen av snöslunga.

Butikerna erbjuder två alternativ:

  • enstegs;
  • tvåsteg.

Det första alternativet kallas också skruv. I hans enhet kastas snö bort med ett speciellt rör. Under skruvens rotation samlas snömassorna och placeras i röret, varifrån snön kastas åt sidan. Tvåstegstypen är en mer komplex enhet. I detta fall sker valet av snö på grund av skruven, och den kastas i röret på grund av rotorns funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan manuella snöslungor kategoriseras efter snittyp. Detta blir ofta huvudkriteriet när man väljer en teknik. Mekanismen fungerar som en matberedare.

Det finns två typer

  • Platt skruv … En sådan maskin är utformad för att rengöra banan från nyfallet snö. Vanligtvis tjänar denna teknik för snabb rengöring av ytskiktet, tack vare det lätta mjuka snövallar.
  • Tandskruv … Fungerar med mer komplexa snömassor. Växelsnedsutrustning klarar hård torr snö eller höga snödrifter. Antalet och storleken på tänderna bestäms av snövallarnas höjd och parametrarna för det område som behöver rensas för snö.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvarna kan inte bara skilja sig åt i enhetens funktioner utan även i materialet. Detta element för handhållna snöslungor kan vara av stål, gummi eller plast. Varje sort har sina egna fördelar och nackdelar, men i alla fall bör du undvika att falla stenar, träbitar och andra hinder under skruven när du använder manuell utrustning.

Även den mest stabila stålskruven går snabbt sönder när den träffas av ett sådant hinder. Detta gäller särskilt för enstegsenheter, där skruvarnas rotationshastighet måste vara maximal.

Och även manuella snömaskiner är:

  • mekanisk;
  • kör.

Den mekaniska anordningen kan vara en mekanisk struktur med ett blad, en spade och andra mekanismer. Drive kan i sin tur delas in i elektriska och bensinsorter.

En mekanisk anordning är lämplig för att rensa en liten vall från en veranda, smal bana eller ett litet område. Det rekommenderas att större uppgifter överlämnas till drivna handenheter.

Förresten, många ägare av privata hus gör sina egna mekaniska maskiner för att ta bort snö. Dock är deras arbetskvaliteter fortfarande inte lika starka som för drivvarianterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller utan drivning de kommer att rensa lös nysnö utan problem, men bara tills snöemissionerna på stigarnas sidor inte överstiger den tillåtna nivån. Verktyget kommer inte längre att kunna kasta snö åt sidan.

För drivna instanser sådana hinder är inte hemska. I det här fallet är det möjligt att kasta snö åt sidan på ett avstånd av upp till 5 meter, och därför behöver operatören inte oroa sig för snövallens höjd på spårets sidor. I alla fall, denna enhet kan bara ta bort ett löst snöskikt som inte är mer än 30 cm tjockt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Manuella snöslungor är utformade för daglig användning. Självgående fordon används i allmännyttiga företag. Maskiner för hemmabruk måste dock också uppfylla grundläggande krav. Till exempel är pumphjulets material ett viktigt kriterium.

Det rekommenderas att välja modeller med metallpumphjul, eftersom de är mer motståndskraftiga mot kraftiga belastningar och också har en längre livslängd, men de är också dyrare än plastalternativ.

Valet av motor är viktigt. Elektriska modeller är lättare i vikt, mindre vibrationer, de är lätta att använda, men de är endast lämpliga för områden med strömförsörjning. Dessutom är kraften hos en sådan enhet ganska begränsad.

Bensinenheter klarar större vallar, deras yta spelar ingen roll, men de är svårare att underhålla. Till exempel, regelbundet måste de smörjas och fyllas på … Dessutom är det en tyngre enhet i vikt, vilket gör det svårt att arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta mekaniska modeller har specialhjul som underlättar i snöröjningsprocessen. Operatören behöver inte lägga extra kraft på att trycka på verktyget. När det gäller tillverkarna, alltså de mest populära modellerna är Forte, Huter, Stiga, Husqvarna, Sibrtech.

uppmärksamma populär enhet "Vaktmästarens dröm " … Det är ett lätt, manövrerbart verktyg som enkelt rensar även packad, fast snö. Denna modell köps inte bara som ett verktyg som används i vardagen, utan också för användning i stadstjänster.

Utrustningen tränger lätt in i de områden där specialutrustning inte är möjlig. Gummihandtagen håller dina handflator från att frysa, själva skopan är gjord av 2,5 mm metall, vilket ger motståndskraft mot höga stötbelastningar. Skopbredden är ganska lämplig för storskaliga arbeten - 80 cm. Priset är ganska överkomligt.

Rekommenderad: