Rotationsskruv Snöslunga: Funktioner Hos Monterade Snöslungor, Tekniska Egenskaper Hos MS-59, ST-1500 Och Uragan-2200 Snöslungor

Innehållsförteckning:

Video: Rotationsskruv Snöslunga: Funktioner Hos Monterade Snöslungor, Tekniska Egenskaper Hos MS-59, ST-1500 Och Uragan-2200 Snöslungor

Video: Rotationsskruv Snöslunga: Funktioner Hos Monterade Snöslungor, Tekniska Egenskaper Hos MS-59, ST-1500 Och Uragan-2200 Snöslungor
Video: Snöskottning med snöslunga 2024, April
Rotationsskruv Snöslunga: Funktioner Hos Monterade Snöslungor, Tekniska Egenskaper Hos MS-59, ST-1500 Och Uragan-2200 Snöslungor
Rotationsskruv Snöslunga: Funktioner Hos Monterade Snöslungor, Tekniska Egenskaper Hos MS-59, ST-1500 Och Uragan-2200 Snöslungor
Anonim

Med början av vinterperioden finns det stora problem i samband med rengöring av hjort. Det finns mycket nederbörd varje dag, vilket kan blockera trafiken på vägbanan och trottoarerna. Det är mycket svårt att rensa så stora avstånd med mänskliga krafter och manuella anordningar. Därför, för att bättre bekämpa det dåliga vädret, kommer snöslungor med olika modifikationer till vår hjälp. Några av dem är monterade. De kan rensa både nyfallet snö och den som har legat länge.

Bild
Bild

Utrustningsfunktioner

De bifogade modellerna inkluderar snöslungor (SHRS). Deras arbetsprincip är att huvuddrivenheten drivs av motorn i fordonet som den är ansluten till, genom en växellåda och en propelleraxel. För att göra det mer bekvämt att köra på ofrivilliga vägar förutses specialdäck med spikar eller (om det behövs) larver på hjul.

Vid rörelse fångar snören snön, krossar den och flyttar den till mitten av grenröret, varefter den med hjälp av rotorn kastas ut genom en speciell ränna och rör för att ta bort massorna på ett avstånd av 15-25 meter. Kastlängden beror på snöns packning och djup, kraften i motorn på den enhet som den är ansluten till och fordonets rörelsehastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvans produktivitet är i genomsnitt cirka 200 ton / timme, vilket till och med ökar när snömassan kastas åt sidan. Det finns en funktion att ladda snö i en kaross eller behållare. Utformningen av installationen är mycket enkel: den är ansluten till alla låghastighetstraktorer eller maskiner med en speciell dragkrok, vilket sparar tid och fysiska kostnader.

Om man jämför SHRS med liknande snöslungor kan man notera deras uppenbara fördelar och nackdelar. Vi tillskriver fördelarna:

  • imponerande prestanda för snöröjning;
  • lång kaststräcka och snödjup borttagen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • enorm vikt av strukturen;
  • liten rörelsehastighet;
  • underordnad andra maskiner;
  • höga kostnader och oförmåga att använda under säsong.
Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för driften av moduler av denna typ är densamma, den enda skillnaden är i konfiguration och tekniska egenskaper som du måste vara uppmärksam på när du köper: det här är prestanda, korrigeringen i det rensade området, vilken hastighet utrustningen till vilken den är fäst kan utvecklas, densiteten och utbudet av snökastning, tillgänglighet och pris på reservdelar till den valda modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Egenskaperna hos de vanligaste modellerna av sådana snöslungor bör diskuteras mer detaljerat.

Snöblåsare MS-59

Den lilla MS-59 snöslungan är utformad för användning i små områden där stora fordon inte kommer att passera. Det är en självgående enhet med en bärbar elektrisk kontroll. För ökad bekvämlighet har han 2 drivhjul, 2 rullar, som vid behov kan bytas ut mot skidor. Enhetens övergripande mått: längd - 3120 mm, bredd - 1030 mm, höjd - 1135 mm. De låter dig fånga ett område på 1000 mm under rengöring. Väger 890 kg.

Bild
Bild

Framför finns en arbetskropp - en fräsmaskin som krossar och samlar snö. Den var utrustad med en femväxlad växellåda: 4 av dem ger rörelse framåt och 1 - bakåt. Dessutom finns det ytterligare två växlar i lådan: för fräs och rotor. Snöslungan är utrustad med en fristående bensinmotor, som är luftkyld och har horisontella cylindrar. Dess effekt är 14 liter. med.

När du rensar territoriet når produktiviteten för enheten 100 ton / timme . Enheten täcker blockeringar upp till 1 meter breda och höga. Snöplogen når ett avstånd på 15 m. Det finns också möjlighet att kasta snö åt höger eller vänster - beroende på renarens rörelse. Genom att ansluta röret och lasthuven kan det laddas på vilket fordon som helst. Arbetshastigheten är 0,5 km / h, vilket vid flyttning till en annan arbetsplats kan nå 8 km / h.

Bild
Bild

Monterad snöslunga CT-1500

Denna rotationsskruv är utformad för att rensa snö över stora områden och inaktuella snövallar. Används allmänt av verktyg. Den är aggregerad med olika traktorer (med en motoreffekt på minst 26 hk), men den mest lämpliga för de tekniska egenskaperna hos Vitryssland 320.4 / 422 eller dess modifieringar.

Snöblåsaren ST-1500 är installerad på traktorns framsida på en speciell hydraulisk anordning, som tar den i fungerande skick . I detta fall måste ballast installeras i den bakre delen. Varvtalet vid kraftuttag måste vara minst 1000 varv / min.

Väger bara 250 kg. Jämfört med andra enheter av denna typ har den ganska små dimensioner: 950 mm i längd, 1550 mm i bredd och 700 mm i höjd. Detta ger honom möjligheten att fånga det rensade snötäcket upp till 0,5 meter högt och 1,55 meter brett. Volymen av snöröjning når 80 ton / timme - detta är cirka 2250 kvm. meters yta. Vid körning under drift uppnås en hastighet på 3 km / h. Det finns en funktion att ansluta ett uttag, som kan vridas 150 grader och kasta snömassan 20 meter på avstånd.

En vanlig traktorförare kan använda ett sådant verktyg.

Bild
Bild

Snöblåsare "Hurricane - 2200"

Detta är en anordning för att rengöra beläggningarna från snön som har fallit ut och ansamlats i spillrorna genom att kasta den åt sidan eller ladda den i andra bilar. Den monteras antingen på fram- eller bakkroken med hjälp av en hydraulisk drivning, som talar om dess mångsidighet och gör att traktorn kan röra sig framåt och bakåt.

För denna enhet är de viktigaste traktormodellerna MTZ-80, MTZ-82, MTZ-1221 med dragklass 1, 4 . Den väger cirka 730 kg och skiljer sig åt i följande dimensioner: längd - 1850 mm, bredd - 2200 mm, höjd - 2310 mm i transportläge och 2060 mm i arbetsläge. På grund av dess dimensioner kan den ta bort snöskydd upp till 0,7 meter högt och fånga den rengjorda remsan på ett avstånd av 2,2 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det imponerar också med sin produktivitet, som når 350 ton / timme. Den är utrustad med ett munstycke som roterar i 300 grader med en snöslunga på upp till 20 meter. Det finns en justering av snökastriktningen - allt beror på vilka arbetsförhållanden. Det är möjligt att utföra lastning på karossen på alla andra fordon.

Drivningen på snöblåsarens arbetsmekanism är mekanisk, utrustad med en rotor med 4 blad . Rotorn har en diameter på 710 mm och rotationsfrekvensen når 540 varv / min. Under drift kan fordonet som det är anslutet få fart upp till 10 km / h. Ingen kryp krävs för kontinuerlig drift.

En person kan använda en sådan enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snörengörare SSHR-2.0P

Enheten i denna modell är utformad för att rensa packad snö, blockeringar på vägarna och bereda väg på jungfrulig mark. Typ - gångjärn. Den fastnar på traktorer med kryp. I grund och botten är det MTZ-80/82 eller MTZ-92P. Dess övergripande dimensioner är 1000x2040x920 mm, vilket gör det möjligt att ta bort blockeringar 2 m breda och 70 cm höga. Förutom rengöring kastar rengöraren också snö 5–20 m. Den har en mekanisk drivningstyp. Under arbetsprocessen utvecklar den en hastighet på upp till 1 km / h och tar bort upp till 350 kubikmeter. m / timme snö. Väger 750 kg.

Bild
Bild

Du kan ta reda på funktionsprincipen för den axeldrivna snöslungan genom att titta på videon nedan.

Rekommenderad: