MTD -kultivator: Egenskaper Hos Modellerna T 240, T 380 M ECO Och T 330 M, Val Av Reservdelar Till Kultivatorn

Innehållsförteckning:

Video: MTD -kultivator: Egenskaper Hos Modellerna T 240, T 380 M ECO Och T 330 M, Val Av Reservdelar Till Kultivatorn

Video: MTD -kultivator: Egenskaper Hos Modellerna T 240, T 380 M ECO Och T 330 M, Val Av Reservdelar Till Kultivatorn
Video: Культиватор MTD Т330 М осенние полевые работы 2024, April
MTD -kultivator: Egenskaper Hos Modellerna T 240, T 380 M ECO Och T 330 M, Val Av Reservdelar Till Kultivatorn
MTD -kultivator: Egenskaper Hos Modellerna T 240, T 380 M ECO Och T 330 M, Val Av Reservdelar Till Kultivatorn
Anonim

Jordbrukare använder en mängd olika hjälpmedel för att utföra olika jordbruksarbete. Denna lista belyser kultivatorer som kan användas för att lösa ett brett spektrum av jordbruksuppgifter. MTD -kultivatorer är multifunktionell utrustning som aktivt används i Ryssland och utomlands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Under ganska lång tid, under logotypen för den amerikanska koncernen MTD, har kraftfull och högkvalitativ utrustning producerats för olika hushålls- och industriella behov, bland vilka en rad odlare presenteras. Sådana jordbruksanordningar är särskilt populära tack vare tillverkning av komponenter och montering i Tyskland.

Under drift och förbättring av befintliga modeller av odlare av varumärket noterades de främsta fördelarna och nackdelarna med europeiska enheter. Bland fördelarna finns några egenskaper hos tekniken.

  • Tillverkaren fokuserar först och främst på inhemska konsumenter när de tillverkar delar och monterar enheter. Med hänsyn till nyanser och särdrag hos ryska och post-sovjetiska gårdar, klimatförhållanden etc.
  • Alla modeller uppdateras regelbundet. Detta gäller inte bara externa förändringar, utan också den interna strukturen hos så viktiga komponenter som motorn, förgasaren, startmotorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Odlare är utrustade med endast certifierade reservdelar som helt uppfyller europeiska kvalitetsstandarder.
  • Trots den högkvalitativa monteringen och användningen av förstklassiga delar utmärker sig jordbruksmaskiner av den lätta, medelstora och tunga klassen av MTD-märket för sin ganska överkomliga kostnad.
  • Tillverkaren erbjuder konsumenterna inte bara bensin, utan också elektriska apparater för bearbetning av mark. Elmotorer sticker också ut för sin hållbarhet och misslyckas praktiskt taget inte under drift.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den europeiska hjälputrustningen är dock inte utan några nackdelar

  • Som ägarna noterar kan kultivatorn inte alltid transporteras i bagageutrymmet på en bil, eftersom vissa modeller av MTD -enheter är för stora.
  • I vissa regioner finns det svårigheter med inköp av originalkomponenter.
  • Ibland sträcker sig enhetens drivrem ganska snabbt, i ljuset av vilket utrustningen kommer att behöva utföra oplanerat underhåll.
Bild
Bild

Enhet och egenskaper

MTD-kultivatorer är utrustade med MTD ThorX fyrtaktsmotorer eller amerikanska Briggs & Stratton-enheter.

Baserat på kraft och vikt är enheterna i detta märke indelade i 3 typer

Lätta bilar . I de flesta fall drivs sådana enheter av en elmotor. Som regel är enhetens massa bara 2-3 tiotals kilo. Tekniken i denna kategori sticker ut för sin manövrerbarhet och rörlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mellanklassodlare . Dessa kan vara bensin eller elektriska enheter, i regel vars motoreffekt varierar inom 3-4 liter. med. Massan av odlare i detta segment överstiger inte 40 kilo.
  • Tunga maskiner . Denna teknik är avsedd för bearbetning av stora områden. Odlare arbetar på amerikanska motorer med en kapacitet på 5-10 liter. med.

Typiskt kan sådana enheter modifieras och utföras för många uppgifter med ytterligare bilagor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av MTD-kultivatorer fungerar på en mask av växelmodell, alla interna komponenter och mekanismer skyddas pålitligt av enheternas stålkropp . Motorer av det amerikanska märket stör inte mycket under drift, dessutom är de ganska ekonomiska när det gäller bränsleförbrukning. Maskiner av alla typer har en inbyggd djupbegränsare för markodling, vilket ökar deras effektivitet.

De grundläggande fräsarna kan snabbt tas bort och installeras om eftersom de säkras med bultar. De flesta maskinerna är utrustade med ett ergonomiskt avtagbart handtag, vilket ökar komforten under drift och transport av enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Bland de tillgängliga MTD -kultivatorerna är det värt att lyfta fram de mest efterfrågade enheterna.

MTD T 380 M ECO

Utrustningen används för förbehandling av jorden före sådd, liksom för efterföljande skötsel av grödor. Konfigurationen av maskinen innebär ytterligare installation av ett antal bilagor för att öka maskinens funktionalitet.

Enheten drivs av en högpresterande Thorx 55-motor med en effekt på 5,5 liter. med. Designfunktionerna och en bra motor gör att enheten klarar bearbetning av även tunga jordarter.

Fräsarna roterar med 140 varv / min och kopplingsgaffeln är en spakliknande rattstång, så att föraren kan använda enheten med endera handen, vilket ökar maskinens produktivitet. Dessutom är enheten utrustad med en back. Bränsletankens kapacitet är 2,7 liter, enheten är utrustad med ett bakre transporthjul, kultivatorns vikt är 45 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

MTD T 240

Denna motorodlare är placerad som en kraftfull jordbruksmaskin som kan utföra arbete på en plats med en yta på 0,15 hektar. Enheten är utrustad med en Thorx 55 -motor med en kapacitet på 5,5 liter. med.

I denna modell är motorn avtagbar, så att enheten enkelt kan transporteras eller användas med andra maskiner. Bensintankens volym är 2 liter. Enheten manövreras manuellt. Tekniken är kompatibel med extra monterad och bogserad utrustning, kultivatorhandtaget är justerbart i höjd och lutningsvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

MTD T 380

Efterfrågan på en sådan modell beror på närvaron av smidda skär, maskinens motor har en kapacitet på 5,5 liter. med. med takventiler. Massan på en motorodlare är 58 kilo med en bränsletankvolym på 2, 7 liter. Handtaget kan placeras i tre lägen och kan enkelt fällas ner efter användning för enkel transport.

Enheten kan användas tillsammans med kullar, en plog, samt installera klackar och en snöslunga.

Bild
Bild
Bild
Bild

MTD T 245

Kraften hos den amerikanska kultivationsmotorn ligger i intervallet 5 hk. s, enhetens vikt i grundkonfigurationen är 40 kg. Bränsletankens volym är något mindre än i tidigare modeller, så du måste fylla på bensin i en tank avsedd för 1,4 liter.

Förutom ovanstående modeller är också kultivatorer MTD T 330 M, MTD T 205, MTD T / 45-37 efterfrågade. Ett särdrag hos denna teknik är låg bränsleförbrukning under drift, samt hög prestanda på grund av kraftfulla motorer och ett extra kylsystem, vilket eliminerar överhettning av motor under långvarig drift av enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Redskap och reservdelar

Bifogade komponenter är ganska efterfrågade, eftersom de gör det möjligt att förbättra den köpta utrustningen. Bland de mest relevanta verktygen sticker sådana detaljer ut.

  • Fräsar . Denna utrustning är standard på många MTD -kultivatorer, men vissa jobb kan kräva olika diametrar på dessa verktyg, så tillverkaren erbjuder ytterligare delar med olika bredder och djup av markpenetrering.
  • Plogar . Tack vare kraftfulla motorer och en hållbar stålkropp kan kultivatorerna användas för att odla jungfruliga marker - under sådant arbete är plogen ett oumbärligt verktyg. Listan över erbjudna komponenter innehåller också vändbara plogar, som grundligare bearbetar och bryter ner tung jord.
  • Gräsklippare . Alla modeller av MTD -utrustning kan användas tillsammans med gräsklippare, oftast är jordfräsar utrustade med roterande typer av hjälpverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hillers . Ett användbart jordbruksverktyg som avsevärt förenklar odlingen av många grödor. Det amerikanska varumärket erbjuder kullar av skivtyp för jordbearbetning.
  • Potatisgrävare . Ett användbart verktyg för att hjälpa dig hantera din rotgröda utan manuellt arbete.
  • Vattenpump . Utrustning som rekommenderas för plantering av bevattning. Som regel är det med en sådan extra anordning möjligt att hantera bevattning av ett område på cirka 50 meter.
  • Släpvagnar och adapter . För att öka komforten från användning av jordbearbetare erbjuder MTD-konsumenten bönderna att dessutom utrusta utrustningen med en adapter, tack vare vilken föraren inte kan röra sig till fots utan på en bakomliggande traktor i sittande läge.

Enheterna kan också användas som dragutrustning vid användning av olika släpvagnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare hjul, spår och klackar . Hjul kan behövas för att använda enheten tillsammans med andra verktyg för att undvika att maskiner fastnar i marken. Förutom hjul med stor diameter installeras även klackar för dessa ändamål, vilket ökar greppet på maskinen med marken.

Larver används oftast i kombination med utrustning på vintern - på grund av denna detalj ökar manövrerbarheten och framkomligheten hos kultivatorer avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Efter köpet måste alla modeller av kultivatorn köras in och justera driften av vissa delar och enheter. Detta inkluderar ventiljusteringar, kopplingskåpa och annat detaljarbete. Vid inkörning måste enhetens bruksanvisning följas strikt.

Tillsätt bensin och olja till snäckväxeln innan du börjar. Enheten måste arbeta med låg hastighet i cirka 6-7 timmar så att de rörliga delarna hakas och kompressionen av motorn normaliseras.

När det gäller efterföljande underhåll, då:

  • byte av motorolja bör utföras efter varje 20-25 timmars drift av kultivatorn; halvsyntetiska ämnen av universell klass bör användas för tankning;
  • oljan i växellådan måste bytas var 100: e drifttimme för enheten.
  • bensinfordon ska fyllas med AI-92 eller AI-95 bränsle.

Rekommenderad: