Motoblock "Motor Sich": Egenskaper Hos Modellerna "MB-8", "MB-9DE" Och "MB-6D", Val Av Tillbehör Och Skydd, Reservdelar Och Bruksanvisningar

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Motor Sich": Egenskaper Hos Modellerna "MB-8", "MB-9DE" Och "MB-6D", Val Av Tillbehör Och Skydd, Reservdelar Och Bruksanvisningar

Video: Motoblock
Video: INCREASE THE SIZE OF YOUR PENIS. Penis enlargement and thickening surgery. REAL case. 2024, April
Motoblock "Motor Sich": Egenskaper Hos Modellerna "MB-8", "MB-9DE" Och "MB-6D", Val Av Tillbehör Och Skydd, Reservdelar Och Bruksanvisningar
Motoblock "Motor Sich": Egenskaper Hos Modellerna "MB-8", "MB-9DE" Och "MB-6D", Val Av Tillbehör Och Skydd, Reservdelar Och Bruksanvisningar
Anonim

Att driva ett privat hushåll innebär användning av hjälputrustning som förenklar fysiskt arbete och sparar tid. Därför köper många bönder och ägare av sommarstugor gående traktorer.

Denna teknik presenteras på marknaden i ett stort urval, men de mekaniserade enheterna i Motor Sich förtjänar särskild uppmärksamhet. De kännetecknas av hög prestanda, mångsidighet och lång livslängd.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Motorblocket "Motor Sich" är en förenklad modifiering av en liten traktor. Det skiljer sig från andra modeller i mångsidighet och rörlighet. Denna enhet är perfekt för både små privata områden och stora gårdar.

De främsta fördelarna med denna bakomliggande traktor inkluderar:

  • kraftfull motor (det kan vara diesel eller bensin);
  • högkvalitativ montering av strukturen, tillverkaren utför fabrikskontroll före försäljning;
  • hög prestanda;
  • ett brett utbud av bilagor;
  • snabb reparation, eftersom reservdelar för denna typ av utrustning alltid finns tillgängliga;
  • hög effekt (från 6 till 13 hästkrafter);
  • driftsäkerhet;
  • multifunktionalitet;
  • överkomligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med Motor Sich walk-behind-traktorer har de en stor vinkel, därför är det problematiskt att odla jorden med dem i små områden. Dessutom är motorn för bullrig i vissa modeller.

En annan nackdel är enhetens stora vikt, vilket orsakar besvär under transporten, men vid bearbetning av jungfruliga landområden är detta en tveklös fördel.

Det finns också klagomål om storleken på fabriksfräsarna: deras greppbredd är liten, så det är en stor bränsleförbrukning vid jordbearbetning. Det rekommenderas inte att använda skär från tillverkaren och vid odling av grödor som solrosor, majs: de slipar jorden fint.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och deras tekniska egenskaper

I dag till salu kan du hitta flera modifikationer av Motor Sich walk-behind traktor. Var och en av dem skiljer sig inte bara i design, utan också i tekniska egenskaper. De mest populära modellerna som har fått positiv feedback från användare och som har visat sig vara högpresterande inkluderar följande.

" Motor Sich MB-8 " … Denna enhet väger 260 kg, har en bensinmotor på åtta hästkrafter och kan gå djupt ner i marken upp till 20 cm. Utrustningen klarar olika typer och volymer av hushållsarbete, från jordbearbetning till slut med transport av varor, rengör området från skräp och snö. Hjulen på den bakomliggande traktorn är stora, med hög slitbanan. Eftersom konstruktionen innehåller en justerbar kolumn med ett bekvämt styrsystem är det bekvämt att arbeta med sådan utrustning. Maxhastigheten för enheten är 16 km / h.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Motor Sich MB-6D " … Det är en multifunktionell modell som är idealisk för alla typer av arbete på små och stora tomter. Det kan också användas i kommunala tjänster för rengöring av territoriet och transport av medelstor last. De positiva egenskaperna hos en sådan bakomliggande traktor inkluderar ett stort antal växlar, möjligheten att justera spårvidden, ett stort markfrigång på hjulen, ett starkt fäste mellan motorn och växellådan, gjord av en fläns. Utrustningens vikt utan tillbehör är 217 kg, tillverkaren tillverkar denna enhet med en 6 hk bensinmotor. med. Dimensionerna på den bakomliggande traktorn är stora - 1700 × 975 × 1150 mm; dess minsta hastighet är 2,2 km / h, maxfarten är 16 km / h.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Motor Sich MB-9DE " … Enheten är utrustad med en 9 hk fyrtakts dieselmotor. med. Paketet innehåller en elektrisk start och ett 15 volts batteri. Antalet varv för kraftöverföringsaxeln är 1 000 r / m, den maximala justeringshastigheten för fördjupning av jorden under odlingen når 80 cm, med standardbearbetning - 20 cm. Storleken på den bakomliggande traktorn är 1700 × 975 × 1150 mm. Dessutom har denna modell två hastigheter.
  • " Motor Sich MB-13E " … Motorblocket är tillverkat med en encylindrig bensinmotor, dessutom utrustad med ett luftkylningssystem. Denna enhet kan startas både med en elektrisk start och manuellt. Dessutom har tillverkaren kompletterat denna modell med ett differentialspärr, vilket avsevärt förbättrar hanteringen. Bensintankens kapacitet i den bakomliggande traktorn är 6 liter, motoreffekten är 13 liter. s, jordens djup når 30 cm, under odling - 71 cm. Storleken på kraftenheten är stor - 1700 × 975 × 1150 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Komplett set och extra utrustning

Motoblock "Motor Sich" anses vara en universell teknik, eftersom de kan utrustas med olika typer av redskap och därmed öka deras funktionalitet. Redskap är lämpliga för nästan alla typer av modifieringar med en kapacitet på 6 liter. från och uppåt.

Oftast kompletteras walk-behind-traktorer med följande utrustning

  • Fräsar … De tillhandahålls från tillverkaren, komplett med själva utrustningen. Fräsarna installeras oberoende av ägaren enligt instruktionerna som följer med enheten. Installationen utförs på enhetens axel, i stället för hjulen. Före installationen av knivarna tas hjulen bort, medan beroende på typ av arbete kan inte alla knivar monteras utan bara en del. Därmed justeras bredden på den odlade marken.
  • Adapter … Det rekommenderas att köpa adaptrar av modellerna AD-2V och AD-3V för bakomliggande traktorer från Motor Sich. De skiljer sig åt i bärförmåga, den första typen är konstruerad för 320 kg och den andra för 350 kg. Dessa vagnar är dessutom utrustade med en bekväm mjuk sits.

I vissa modeller tillhandahålls skydd av den transporterade lasten; i dem har adaptern sidor. En sådan anordning är oumbärlig för både hushålls- och kommunal godstransport.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsklippare … Denna utrustning tillverkas i tre typer: KA-1V (produktivitet 0,16 ha / h, arbetsbredd 0,8 m), KA-3S (produktivitet 0,2 ha / h, arbetsbredd 1 000 m) och en enklare modell avsedd för små tomter. De tekniska parametrarna för denna gräsklippare är praktiskt taget desamma som för de tidigare typerna, men den används vanligtvis för att tillverka hö i små volymer.

Gräsklippare är idealiska inte bara för skörd av djurfoder, utan används också i andra trädgårdsarbete och kommunala arbeten.

Lugs … De är metallmunstycken som ser ut som vingar. De är fästa på axeln på den bakomliggande traktorn och används för att plöja alla områden, de är särskilt användbara vid bearbetning av jungfruliga marker.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plog … Det finns två typer av plogar: vändbara och konventionella. Vändbara plogar av PO-1V-modellen är lämpliga för bakomliggande traktorer från Motor Sich. Deras greppbredd är 22 cm, produktiviteten är 0,04 ha / h och jordbruksdjupet är 20 cm. Som för en konventionell plog är PN-1V-modellen vanligtvis vald för gående traktorer. Dessutom säljs plogar med små handhållna plogar. De kan bearbeta jorden om du behöver göra en fördjupning från 2 till 13 cm.
  • Hiller … Produktiviteten för denna enhet är från 0,18 till 0,28 ha / timme, och jordodlingsbredden mellan raderna är från 45 till 70 cm. Vanligtvis används kullar för försådd av förberedelser och befruktning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Harv … Utformningen av Motor Sich walk-behind traktorer ger en speciell typ av redskap: fixering med dragkrok, så att en harv enkelt kan installeras på vilken modell som helst. Den är utformad för små ytor. Produktiviteten är upp till 0,48 ha / h och täckningsbredden är från 60 till 120 cm.
  • Bladskovlar … De produceras i bredderna 60, 80, 90 och 100 cm. Massan överstiger inte 75 kg, kastområdet är 3,5 m.
  • Utrustning för plantering och skörd av potatis … Potatisplanterare har en ganska stor behållare, konstruerad för 0,15 m3. De består av en solid kropp och en hiller. Potatisgrävarna kännetecknas av en god produktivitet på 0,04 ha / h.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper en Motor Sich walk-behind traktor måste du noggrant studera alla tekniska egenskaper hos modellerna. Det är värt att notera att enhetens konstruktion är oförändrad i alla modifieringar, det enda de kan skilja sig åt är motorn. Motoblock "MB-6" och "MB-8" produceras av tillverkaren i en komplett uppsättning med "egna" motorer, på andra modeller är Weima-motorn installerad. Bensinmotorer väger 230 kg och dieselmotorer väger 250 kg. Eftersom anläggningen samtidigt ger en garanti för motorn och fodralet kan du säkert välja vilken modell som helst av den bakomliggande traktorn.

Dessutom bör du också uppmärksamma det faktum att tekniska indikatorer för nästan alla ändringar är desamma … Vid bearbetning av jorden med ett djup av 20 cm är deras minsta arbetsbredd 50 cm och max är 80 cm.

Om du föredrar en viss modell måste du förtydliga följande punkter:

  • antal växlar;
  • möjligheten att justera spårvidden;
  • typ av vridmekanism.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom tillverkaren inte bara producerar bakomliggande traktorer utan också alla typer av bogserad och kopplad utrustning till dem, bör denna nyans beaktas och köpas utrustning omedelbart i en komplett uppsättning när du köper en enhet. Den minsta uppsättningen extra utrustning bör bestå av en gräsklippare, gräsklippare, harv, kultivator, backplog och planteringsredskap . och skörda potatis.

Dessutom är det också nödvändigt att ta hand om tillgängligheten av en adapter, utan vilken transport av last kommer att vara omöjlig. Valet av modeller efter hjulstorlek anses också vara en viktig punkt. Det är lämpligt att föredra gående traktorer med en stor markfrigång på upp till 240 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och underhåll

Motoblock "Motor Sich" är enkla att montera och använda. Installation och underhåll av utrustning måste utföras i enlighet med tillverkarens krav. För att göra detta bifogas en instruktion i den kompletta uppsättningen med enheten, den beskriver i detalj när det är nödvändigt att byta reservdelar, olja, hur man fixar plogen och fyller på bränsle. Innan motorn startas för första gången är det absolut nödvändigt att montera strukturen (det finns ett speciellt schema för detta), fixera differentialen, koniska kugghjulet och fyll upp till det angivna märket med olja med bensin eller dieselbränsle (beroende på Motormodell).

För motorn används vanligtvis SG, 30 API SF eller SAE 10 W olja, för växellådan-TAD-17I, TEP-15 eller TSL-14.

Alla typer av olja måste bytas beroende på hur mycket enheten fungerar, vanligtvis görs det var 50-100 timmars drift.

Förutom, det är viktigt att utföra underhåll och diagnostik av motorn en gång per säsong … Innan du börjar gå bakom traktorn måste du se till att växelspaken är i neutralläge. Använd inte kraft eller tryck under enheten - du kan bara ställa in rörelsen och styra den. Från en plats är det bäst att komma igång i första eller andra växeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan enheten avbryts måste den köras med tomgång i minst 5 minuter. Sedan stängs bränslekranen. Detta måste göras när du kör den bakomliggande traktorn under de första 25 timmarna. Därefter anpassas växellådan och motorn efter lasten. I slutet av säsongen måste enheten skickas för vinterförvaring: den rengörs från föroreningar, olja och bensin dräneras och läggs på ett stativ på en torr plats.

Om du följer alla ovanstående rekommendationer, kommer den bakomliggande traktorn att fungera länge och bli en oumbärlig assistent i hushållet.

Dessutom kommer rätt val av modell att bidra till att öka livslängden. Anspråkslösa modeller kommer inte att klara tung belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Idag anses den bakomliggande traktorn Motor Sich vara den mest populära tekniken bland ägare av förortsområden och bönder. Användarna uppskattade den här enhetens mångsidighet. Därför har den bakomliggande traktorn fått många positiva recensioner.

Bland de viktigaste fördelarna med utrustningen noterade ägarna bekvämligheten med jordbearbetning, skörd och transport av last. Dessutom köper de flesta verktyg sådana walk-behind-traktorer för rengöring av skräp och snö.

Rekommenderad: